.עברו מספר שנים מאז שנפתח האשכול, והגיע הזמן לעדכן את המידע.
מערכת חדשה ליירוט איומים תכנס לשירות בצבא היבשה של ארה"ב ב-2019.הצבא האמריקאי בוחן מערכת חדשה ליירוט איומים. המערכת בנוייה מ-3 מרכיבים עיקריים והם: 1. משגרים. 2. מיירטים. 3. מערכת שו"ב.
1. משגרים.
המשגר שנראה בתמונה למטה הוא משגר אוניברסלי שנקרא MML, והוא מורכב על שילדה של משאית שמותקן עליה משגר בן 15 קנים.
תמונה מס'-1 המשגר האוניברסלי עם 15 קני שיגור.
במשגר יותקנו טילים שונים בהתאם לצורך כגון:
1. טילי סיידווינדר, ליירוט טילי שיוט, כטב"מים ואולי גם רקטות, פגזי ארטילריה, ופצמ"רים.
2. טילי יירוט קטנים שנקראים MHTK, שאמורים ליירט רקטות, פגזי ארטילריה, ופצמ"רים.
3. טילי הלפייר, כנגד שריון, עמדות מבוצרות ועוד.
סביר להניח שהצבא יתקין אמצעים נוספים על משגר זה.
לאחרונה קראתי שמשגר הרקטות האופני "הימארס", שמשגר רקטות בקליבר 227 מ"מ, והמשגר של מערכת ה-"אוונגר" שמשגר טילי נ"מ, ערכו נסיונות עם משגר זה.
בנוסף למשגר האוניברסלי, לוקהייד מרטין פיתחה משגר נוסף, שניראה בתמונה למטה, במשגר זה שהינו נייח ונראה כמו קופסא ישנם 9 תאים שבכל אחד מהם מותקנים 4 טילים, סה"כ 36 מיירטים.בתמונה ניתן לראות את צורת התקנת המיירטים במשגר זה. אני מניח שהמשגר האוניברסלי שיש בו 15 משגרים, ישא 60 מיירטים.
תמונה מס'-2 משגר נייח ל-36 מיירטים
2. מיירטים.
עבור מערכת היירוט C-RAM הצבא בוחן 2 אפשרויות של מיירטים.
1. הטיל הראשון שנקרא MHTK שפותח ע"י לוקהייד מרטין והוא אינו נושא חנ"מ ומשמיד את האיום ע"י פגיעה פיזית בו. לדברי לוקהייד מרטין, מידות המיירט הם: אורך 675 מ"מ, קוטר 40 מ"מ, ומשקל 2.2 ק"ג, ומחירו פחות 16,000 דולר.
2. הטיל השני פותח ע"י ראייתיון והוא שידרוג של הטיל סידווינדר, הטיל החדש נקרא AI3 ונראה בתמונה למטה.זהו הטיל שראייתיון מנסה למכור לצבא האמריקאי במטרה לירט טילי שיוט וכטב"מים.
Accelerated Improved Interceptor Initiative (AI3)
בניסוי שנערך ב-2014 הטיל הפגין את יכולתו, כאשר יירט טיל שיוט מעל הים. הטיל השתמש בביות חצי פעיל ומכ"מ לרכוש את המטרה ולהשמידה. בנוסף ראייתיון מנסה להיכנס לנישה של C-RAM. בתמונה למטה ניתן לראות את הטיל מותקן ע"ג משגר של מערכת הנ"מ של הצבא שנקראת "אוונגר"
3. מערכת שו"ב.
Sensors, Command and Control
המשגר MML שנראה בתמונה בעמוד הראשון בנוי בשיטת "הארכיטקטורה הפתוחה" כך שניתן להתקין עליו ולשגר ממנו את כל סוגי הטילים בנישה שלו, הוא נותן כיסוי של 360 מעלות כנגד איומי ה-C-RAM, טילים מונחים, טילי שיוט, וכטב"מים. המערכת נעזרת במכ"מ משופר שנקרא "סנטינייל" שסימונו אנ/אמ.פי.קיו-64אפ-1 זהו מכ"מ 3D שפותח ע"י ראייתיון, שמסוגל לעקוב, לזהות ולקטלג אוטומטית איומים מהאויר כגון מטוסים, הליקופטרים וטילי שיוט מסביב למכ"מ.על המכ"מ ניתן לקרוא בקישור למטה:
http://www.thalesraytheon.com/filea..._Sentinel_Radar
4. מערכת ה-C-RAM מקבלת ביות פעיל.
מערכת הC-RAM עוברת מביות חצי פעיל לביות פעיל וזאת על מנת לבטל את הצורך במערכת חיצונית ש"תאיר" את המטרה. אם כי ביות פעיל יקר יותר מביות חצי פעיל, הוא מאפשר לבחור את הנקודה המתאימה ביותר ע"ג האיום, כך שפגיעה בנקודה זו תביא להשמדתו. המערכת החדשה תיכנס לשירות ב-2 יחידות סדירות ו-7 יחדות מילואים החל משנת 2019.
http://defense-update.com/20150328_mml.html
לסיום ידיעה מעניינת:
PARIS. — The US Army has delayed its plans to move forward with a capability it was developing to launch a variety of missiles against rocket, artillery and mortar (RAM) threats, so Lockheed Martin is turning to the international market to sell its Miniature Hit-to-Kill (MHTK) missile designed to combat the worldwide threat.
https://www.defensenews.com/digital...nternationally/