12-10-2009, 23:51
|
|
|
|
חבר מתאריך: 31.12.08
|
|
המממ אני לא כועס כמובן, וגם אני הייתי מאוד רוצה לדעת האם זו באמת היתה הנפצה או שיש לזה בסיס עובדתי כלשהוא (אגב, עלי לא הצליחו לעבוד עם האבקת חשמל ).
לצערי הידע הפיזיקלי שלי לא משתרע מעבר למה שלמדתי בקורסי פיזיקה 1 ו-2 (וב-2 יש לי עוד מועד ב' לעשות), כך שנאלץ להמתין לחבר'ה שמבינים בבליסטיקה קצת יותר ממני.
ממה שאני יודע במישור התותחנות בטנקים, מערכת בקרת האש מתחשבת בהמון גורמים ונתונים שהיא אוספת ומעבדת לפני שאתה יורה פגז - לחץ ברומטרי, כיוון ועוצמת רוח, טמפרטורה, שיפוע, טווח ואפילו בלאי קנה - קל וחומר שאי-איזון כלשהו (שלא ניתן לצפות או לכמת אותו מראש) בכדור עצמו עלול להתבטא בסטיה משמעותית בטווחי הירי של טנק (או בקצה הקשת הבליסטית של הכדור) - סטיה שלעיתים משמעה החטאה או פגיעה. יתכן שבמקרה הנ"ל הסטיה תהיה זניחה, אבל בכל זאת תהיה סטיה כלשהיא ולכן מוצאים לנכון לציין זאת במהלך ההכשרה של צוות הטנק...
שוב, זו רק השערה שלי, אני ממתין למומחים שיבהירו את מה שצריך להבהיר
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
|
|