לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 25-09-2009, 14:21
  dorratz dorratz אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.10.03
הודעות: 778
מידע כתבה על תרגיל דו"צ של חטיבת הנגב מול חטיבת קרני ראם

מצד אחד חטיבת הנגב מסתערת בתחבולות עם גדס”ר מיומן. מצד שני חטיבת השריון קרני ראם לא תיתן לאף כוח לכבוש לה את ההר. האדרנלין זורם, הדבקות במשימה מדבקת וגם לוחמי הספסל מתחממים כדי לעלות לדשא. מי ניצח? דיווח מיוחד ממשחק ליגת המילואים של עוצבת סיני במגרש המא”ט

http://mazi.idf.il/5913-8480-HE/IGF.aspx

באנו כדי לנצח
יום ראשון, אחה"צ
טיולית עמוסה בלוחמי גדס"ר של חטיבת הנגב, חטיבת חי"ר במילואים מגיעה סמוך לבסיס שבטה ומורידה כמה דברים במפקדת החטיבה, "הקדמית". מבחינת מפקדת החטיבה האימון החל כבר לפני שבוע. גדודי החטיבה הצטרפו ביום רביעי שעבר ושעת הש”ין לתחילת כניסת הכוחות היא רק מחר ב–08:00, אבל המפח"ט כבר ערוך ומוכן ללחימה.
הנגמ"שים מסודרים ומוסווים, הציוד והאספקה האחרונים בדרכם, והחמ"ל בו יושבים כל הקודקודים ומנהלים את הלחימה מתוקתק עד היסוד. "חשוב שמפקדת החטיבה תהיה מאורגנת" מבהיר קצין האג"מ סא"ל (מיל') בני בן ארי. "מהמרחק בין הנגמ"שים דרך מפות ניהול הקרב ועד הפתקיות שמסמנות איפה כל אחד יושב. לכל דבר יש סדר".
בפעם הראשונה זה שלוש שנים משתתפת החטיבה באימון במתווה שאינו מתווה עזה. המטרה באימון: לנוע ולכבוש את שטח האויב, חטיבה משוריינת, ואת הנקודה השולטת על האזור הנקראת "הר גרושה", כדי לאפשר לחטיבה נוספת לעבור לעומק השטח.
"התחלנו תהליך חשוב של גרף למידה מהיר, שנובע גם משינויים רבים בכוח האדם בחטיבה" מסביר הסמח"ט אל"מ (מיל&#8217 אביב כפיף, ששומר על אופטימיות זהירה. "אני מאמין שננצח, למרות שלפעמים אין ניצחון מוחץ וברור, העיקר זה תהליך הלמידה וזה מה שהכי חשוב". לעומתו רמ"ט החטיבה הנכנס, סא"ל (מיל&#8217 ד"ר משה צופי שזהו תרגילו הראשון עם החטיבה נחוש יותר. "באנו לכאן כדי לנצח. אמנם לומדים הרבה ולפעמים יותר מהפסדים, אך אנחנו רוצים את הניצחון".
שעת הערב יורדת ובשעה 19:00 נכנסים כולם לנוהל קרב ולנוהל לילה. כל יריעות האוהלים יורדות, הפלאפונים מכובים, עולים להאזנה צמודה בקשר ותוך דקות ספורות קבוצת האזרחים עוטה שכפ"צים ונכנסת חזרה לתפקיד הלוחמים.

פשיטת מסוקים
יום ראשון, לילה
ב–20:30 האקשן מתחיל. כוחות מהגדס"ר מוסקים לחמש נקודות תצפית שונות, שם הם אמורים לצפות על האויב ולהשמידו. בישיבת חיתוך מצב עם כל צמרת החטיבה הדגש הוא על המעבר לשטח האויב למחרת בבוקר. "יש לעשות את כל המעברים ביעילות ובמהירות", מבקש הסמח"ט. הוא מתדרך לגבי נדב"ר (שמות פירות כמילות קוד לתנועת הכוח) ומזכיר לחכות להנחיות על פי הצלחת המעבר.
יום שני, 00:30
דיווח ראשון משמח מגיע מהשטח. כל כוחות הגדס"ר נחתו בשלום בייעדם, מסוק זוהה, והיה ניסיון לירי אך ממרחק גדול מדי ולא היתה פגיעה. כשטונה עם קטשופ בקיבתם וריח הבית רחוק מתמיד, ניתן לנסות ולתפוס כמה שעות שינה לפני היום הגורלי.

התקדמות זהירה
יום שני, 06:20
חיתוך מצב לקראת שעת הש”ין. כל אחראי מעביר למח"ט דיווח בתחומו. קצין המודיעין החטיבתי רס"ן (מיל&#8217 עופר ישראלי מעביר דיווחים על כמה זיהויי כוחות בשטח: פלוגה של ארבעה טנקים זוהתה על ידי אחת התצפיות ונעלמה, עוד כוחות זוהו ונבדק ייעודם, ונתון מרעיש נוסף - זוהתה מפקדת החטיבה של האויב. ישנו נ”צ מדויק. כלי נ”ט מכוונים על האזור והגדס"ר מוכן לפשיטה.
מפקד החטיבה, אל"מ יונתן ברנסקי מתדרך: "ברוב הפרמטרים יש סיבה להיות מרוצים, מיקום הקדמית נמצא מזרחה משחשבנו. אם זאת עדות לכיצד הם חושבים שהקרב יתנהל, מבחינתנו זה טוב, כי זו היתה תוכנית הטעייה. חשוב לשמור על קשר עין עם הקדמית של האויב. יש עדיפות לפשיטה של הפלס"ר על חשבון הפעלת נ”ט".
עם פיזור הדיון אומר המח"ט לאנשים סביבו: "אם נצליח לפשוט על הקדמית זה יהיה מרשים. אני לא זוכר כבר המון זמן זיהוי ופשיטה על קדמית בשלב כל כך מוקדם בקרב".
עשרים דקות לפני תחילת הקרב מגיעים דיווחים נוספים. גדוד חי"ר קטן של האויב נע דרומה לכיוון אילת. הפלס"ר ערוך ומוכן כ–700 מטרים מהקדמית של האויב ומחכה להוראה לתקוף.

כיבוש מהיר
יום שני, 08:00
המח"ט מוריד פקודות לכל המג"דים וניתן להרגיש את האדרנלין באוויר. כעבור חצי שעה מחליט המח"ט לדלג עם החפ"ק שלו קרוב יותר אל שטח הלחימה. החפ"ק מתמקם ומיד מארגן חמ"ל בשטח ופורש את המפות כדי לקיים ישיבה על מצב הכוחות עד עכשיו. בשעה 09:30 מגיע הדיווח העיקרי: הפלס"ר פשט בהצלחה על קדמית האויב והפתיע אותו לחלוטין.
המשמעות במלחמה האמיתית תהיה תחילת הסוף של האויב. מכיוון שמדובר בתרגיל לא יסיימו אותו כל כך מהר. מנהלת התרגיל מחייה את מפח"ט קרני ראם. מפקדים מחטיבת הנגב מנסים לשכנע את הבקרים מטעם המא"ט לאפשר לכוחותיהם לקחת מפות ועזרים ממפקדת האויב, כדי להשתמש בהם בלחימה, אך לא קיבלו.

יום שני, 11:00
הקרב נמשך בעוז. אחד מגדודי החי"ר תוקף את נ"צ אילת בעוד גדוד הטנקים מכריז על תפיסת שטח ומחכה להוראות להמשך תנועה. הדיווחים ממשיכים לזרום: טנק כוחותינו נפגע מירי נ”ט, כמה פצועים מפשיטת הפלס"ר מחכים לפינוי, פגענו בכוח של הסמח"ט והשאלה העיקרית שמלחיצה את המפקדים, היא היכן נמצאות שתי פלוגות טנקים של האויב שלא זוהו.
הקרב על נקודת המפתח הר גרושה בעיצומו. קצין האג"מ מסכם עד כאן את מצב כוחותינו ואת מצב האויב. לדבריו כוחות רבים של חטיבת קרני ראם הושמדו: "מבחינתנו עלינו על גרושה והעסק נראה די גמור".

הר גרושה בידינו
יום שני, 15:00
לאחר ההפסקה והחייאת כוחות שריון של האויב, הגיע השלב המכריע בקרב על הר גרושה. מבחינת חטיבת הנגב הניצחון כבר שלהם. מפקד אחד הגדודים סא"ל (מיל&#8217 משה אלרט: "הצלחנו להפתיע את האויב, ובעזרת תחבולות מלחמה להכריעו. האויב ציפה שנגיע בעזרת רק"מים מכיוון אחד, ואנחנו הצלחנו לאגף אותו בעזרת כוחות חי"ר ולתפוס את הצד החשוף. אני מאוד מרוצה מהקרב, אמנם קרב הוא משהו שמתנהל ע"פ התנאים שמתהווים בשטח, אך הפעם הצלחנו לנהל את הקרב כמו בספר וכמו שתכננו מלכתחילה”.

ארץ חמדת
יום שני, 17:30
החיילים המיוזעים יושבים מול הנוף המדברי המרהיב שמשקיף מהר גרושה. בעודם מנשנשים סרדינים ולוף מתחילים לדבר על המקצוע, הבית, האישה והפוליטיקה בארץ. "חצי מהחיים שלך אתה בצבא בארץ הזאת", אומר אחד מהם שגם הוא השאיר חיים שלמים מאחור כדי להילחם. גם אם מדובר בתרגיל.

איתמר שגב | צילום: אלה ברק


המתנה דרוכה
יום ראשון, 20:00
כוחות חטיבת השריון קרני ראם כבר פרוסים בשטח, ממתינים לפקודות שיתחילו לזרום מהמפח”ט בשעת הש”ין, 08:00 מחר. בזמן שכוחות המילואים ממתינים בשטח, במפח”ט עמלים הקודקודים על קריאת שדה הקרב וניסיון לצפות את התרחישים הפוטנציאלים של מחר.
משימת החטיבה היא להגן בגזרתה. “מאחר שאנחנו עומדים מול צח”מ (צוות חטיבתי משולב) בעדיפות חי”ר, תוכנית ההגנה מתבססת על מתן מענה תוך קריאת השטח והבנת אילו שטחי מפתח האויב חייב להשיג כדי לעמוד במשימתו”, מתדרך המח”ט אל”מ דודי קמחי, שמשמש גם מפקד המרכז לאימוני מפקדות חטיבתיות (המאמ”ח).
לביצוע המשימה עומדים לרשות החטיבה גדוד שריון, הממוקם בגזרה האמצעית של שדה הקרב, גדוד הנדסה קרבית בגזרה הצפונית וגדוד חי”ר בשטח הגבוה והאסטרטגי, הר גרושה. “פריסת הכוחות בשטח נקבעה בהתאם לניתוח תנאי השטח, הערכות של אסטרטגיית האויב ובהתאם לתורת הלחימה העוסקת בהגנה בגזרתך”, מסביר הסמח”ט סא”ל (מיל&#8217 יובל פלג.
מלבד שלוש גזרות ההגנה הגדודיות מפעילה החטיבה כוחות ארטילריה, תצפיות וגדוד עתודה - “כוח נייד באמצעותו יכולה החטיבה לצאת להתקפת נגד או לעבות מערכים, אם צריך”, כהגדרת המג”ד סא”ל (מיל&#8217 בועז קטנוב. מכיוון שכוח העתודה אינו מושקע במשימות ההגנה מלכתחילה, הוא חופשי לקבל פקודות בהתאם להתפתחות הקרבות וניתן לנצל אותו בכל עת. במקרה של התרגיל שיתחיל בקרוב, מסתמן שההכרעה תגיע בקרב עתודה מול עתודה. “אנו מעריכים כי מח”ט האויב יפעיל את כוח העתודה שלו במטרה להכריע אותנו, ואנחנו נצטרך להוות מענה לאיום הזה”, צופה סא”ל (מיל&#8217 קטנוב.

האויב מתוצפת
יום ראשון, 22:00
החטיבה מזהה הסקה של כוחות רגליים לגבול השטח שלה ומבקשת לשלוח סיורים למקומות הנחיתה. מנהלי התרגיל אינם מאשרים את מעבר הכוחות לשטח האויב לכן החטיבה מסתפקת בעמדות תצפית משטחיה.
הסמח”ט סא”ל (מיל&#8217 פלג עמוק בתוך הפעילות: “אנו יודעים היכן היו הנחיתות וממקמים את התצפיות בהתאם בשטח שלנו, עם המידע שנקבל ננתח את פעילות האויב. אנחנו לא יודעים בדיוק מה הוא מתכנן אבל נעריך, ננתח את הקרקע ונערך בהתאם”.

קרב בלימה
יום שני, 08:00
השעון מורה על שעת הש”ין. הכוחות מתחילים לנוע על פי התוכניות וחצי שעה אחר כך כבר מגיעים דיווחים ראשונים על זיהוי כוחות אויב: כוח חי”ר ושריון נע צפונה בגזרה המערבית של שדה הקרב וגדס”ר האויב שהונחת אמש בגזרה המערבית של הזירה עושה דרכו, כדי להשתלט על הר גרושה. עוד מזהים כוחותינו ניסיון הטעיה בגזרה המזרחית.
גדוד ההנדסה מתמודד היטב מול המאמץ בגזרה הצפונית בין גזרת ההגנה שלו לזאת של גדוד השריון באמצע הזירה. כוח של שתי פלוגות חי”ר ממוקם באזור הר גרושה כדי למנוע השתלטות האויב על ההר.
“עבודת המודיעין קריטית להתמודדות עם מאמצי האויב. הקמת התצפיות, מודיעין האוגדה והסיורים מתחילים להניב תוצאות שבזכותן יש לנו תמונת מצב כמעט מדויקת של האויב, כיצד הוא פועל, סדר הגודל של כוחותיו ומיקומו”, מסביר הסמח”ט. נכון לעכשיו, תהליך האיסוף של מעגל המודיעין איפשר לחטיבה לחשוף את כל כוחות החי”ר של האויב וכוחות בודדים של טנקים, ההשערה היא ששאר הכוחות המשוריינים ייחשפו בשלב מתקדם יותר של הקרב. “פלוגות טנקים הם כוח חזק ומהיר שנכון לשמור אותו למשימות עתודה”, מסביר סא”ל (מיל&#8217 קטנוב.

הניצחון שלא היה
יום שני, 09:00
כוחות גדס”ר האויב שהונחתו אמש מזהים את מיקום המפח”ט ומסתערים עליה. המאמץ מצליח. מנהלי התרגיל מחיים אותנו מחדש. סא”ל (מיל&#8217 פלג שומר על קור רוח. “אם נשים את הדברים על השולחן, במציאות של מלחמה כוח רגלי של עשרה חיילים לא היה מצליח להתמודד עם מפקדת חטיבה הכוללת שלושה טנקים, נגמ”שים של חפ”ק אג”מ ומפקדה ‘קדמית’. ידענו שהכוחות מתמקמים באזור ואם אמש היתה ניתנת לנו ההזדמנות להגיב, מאמץ האויב היה נבלם”.

שחקני הספסל מתחממים
יום שני, 11:00
הכוחות מנהלים מאמצי הגנה בגזרות בעוד סמג”ד העתודה, רס”ן (מיל&#8217 חן שלום מחכה לפקודות. ברשת המנהלה חילוץ ופינוי פונה קצין החימוש החטיבתי לקציני החימוש הגדודיים כדי לוודא מצב ציוד.

יום שני, 12:20
רגעים ספורים לאחר שאחרון קציני החימוש מוסר את מצבו, מקבל רס”ן (מיל&#8217 שלום את הבשורה. כוחות אויב עיקריים נעים לכיוון הר גרושה. בישיבת חיתוך מצב של הפיקוד החטיבתי מתקבלת ההחלטה להפעיל את גדוד העתודה. “מכיוון שקשה לצפות את תפקידנו בקרב,
הכנו מראש שלוש דפ”אות להתפתחות פוטנציאלית של הקרבות, וכרגע האויב פועל במדויק לפי אחת הדפ”אות שצפינו שיפעל והתכוננו אליה”, מרוצה רס”ן (מיל&#8217 שלום.

הר גרושה עדיין בידינו
יום שני, 14:30
האויב מבצע מאמץ על מנת לכבוש את הגבעה, אל”מ קמחי מגיב בעזרת שני גדודים.
“הר גרושה הוא השטח הגבוה והאסטרטגי ביותר בגבולות הגזרה שנקבעו”, מסביר סמח”ט פלג, “מעבר לכך, ידוע לנו שמשימת האויב היא להגיע אל גבול הגזרה הסמוך להר. הגיון בריא הוא הדבר היחיד שהיה נדרש, כדי לצפות את מתקפת חטיבת האויב באזור ולכן תגובתנו מתוכננת היטב”.
הקרב בעיצומו, חטיבת הנגב מעבה את כוחותיה המונים כעת גדוד חי”ר, פלוגת טנקים ופלוגת נ”ט שמקשה על תמרון הכוחות המשוריינים של חטיבת קרני ראם. בשלב מסוים נראה כאילו האויב עומד לכבוש את הגבעה וכבר ניתן לראות חיילים של האויב פזורים ונאחזים בה. אולם, תחבולת המארב של ההגנה מצליחה. כוח בלימה שהוצב.

המתנה דרוכה
יום ראשון, 20:00
כוחות חטיבת השריון קרני ראם כבר פרוסים בשטח, ממתינים לפקודות שיתחילו לזרום מהמפח”ט בשעת הש”ין, 08:00 מחר. בזמן שכוחות המילואים ממתינים בשטח, במפח”ט עמלים הקודקודים על קריאת שדה הקרב וניסיון לצפות את התרחישים הפוטנציאלים של מחר.
משימת החטיבה היא להגן בגזרתה. “מאחר שאנחנו עומדים מול צח”מ (צוות חטיבתי משולב) בעדיפות חי”ר, תוכנית ההגנה מתבססת על מתן מענה תוך קריאת השטח והבנת אילו שטחי מפתח האויב חייב להשיג כדי לעמוד במשימתו”, מתדרך המח”ט אל”מ דודי קמחי, שמשמש גם מפקד המרכז לאימוני מפקדות חטיבתיות (המאמ”ח).
לביצוע המשימה עומדים לרשות החטיבה גדוד שריון, הממוקם בגזרה האמצעית של שדה הקרב, גדוד הנדסה קרבית בגזרה הצפונית וגדוד חי”ר בשטח הגבוה והאסטרטגי, הר גרושה. “פריסת הכוחות בשטח נקבעה בהתאם לניתוח תנאי השטח, הערכות של אסטרטגיית האויב ובהתאם לתורת הלחימה העוסקת בהגנה בגזרתך”, מסביר הסמח”ט סא”ל (מיל&#8217 יובל פלג.
מלבד שלוש גזרות ההגנה הגדודיות מפעילה החטיבה כוחות ארטילריה, תצפיות וגדוד עתודה - “כוח נייד באמצעותו יכולה החטיבה לצאת להתקפת נגד או לעבות מערכים, אם צריך”, כהגדרת המג”ד סא”ל (מיל&#8217 בועז קטנוב. מכיוון שכוח העתודה אינו מושקע במשימות ההגנה מלכתחילה, הוא חופשי לקבל פקודות בהתאם להתפתחות הקרבות וניתן לנצל אותו בכל עת. במקרה של התרגיל שיתחיל בקרוב, מסתמן שההכרעה תגיע בקרב עתודה מול עתודה. “אנו מעריכים כי מח”ט האויב יפעיל את כוח העתודה שלו במטרה להכריע אותנו, ואנחנו נצטרך להוות מענה לאיום הזה”, צופה סא”ל (מיל&#8217 קטנוב.

האויב מתוצפת
יום ראשון, 22:00
החטיבה מזהה הסקה של כוחות רגליים לגבול השטח שלה ומבקשת לשלוח סיורים למקומות הנחיתה. מנהלי התרגיל אינם מאשרים את מעבר הכוחות לשטח האויב לכן החטיבה מסתפקת בעמדות תצפית משטחיה.
הסמח”ט סא”ל (מיל&#8217 פלג עמוק בתוך הפעילות: “אנו יודעים היכן היו הנחיתות וממקמים את התצפיות בהתאם בשטח שלנו, עם המידע שנקבל ננתח את פעילות האויב. אנחנו לא יודעים בדיוק מה הוא מתכנן אבל נעריך, ננתח את הקרקע ונערך בהתאם”.

קרב בלימה
יום שני, 08:00
השעון מורה על שעת הש”ין. הכוחות מתחילים לנוע על פי התוכניות וחצי שעה אחר כך כבר מגיעים דיווחים ראשונים על זיהוי כוחות אויב: כוח חי”ר ושריון נע צפונה בגזרה המערבית של שדה הקרב וגדס”ר האויב שהונחת אמש בגזרה המערבית של הזירה עושה דרכו, כדי להשתלט על הר גרושה. עוד מזהים כוחותינו ניסיון הטעיה בגזרה המזרחית.
גדוד ההנדסה מתמודד היטב מול המאמץ בגזרה הצפונית בין גזרת ההגנה שלו לזאת של גדוד השריון באמצע הזירה. כוח של שתי פלוגות חי”ר ממוקם באזור הר גרושה כדי למנוע השתלטות האויב על ההר.
“עבודת המודיעין קריטית להתמודדות עם מאמצי האויב. הקמת התצפיות, מודיעין האוגדה והסיורים מתחילים להניב תוצאות שבזכותן יש לנו תמונת מצב כמעט מדויקת של האויב, כיצד הוא פועל, סדר הגודל של כוחותיו ומיקומו”, מסביר הסמח”ט. נכון לעכשיו, תהליך האיסוף של מעגל המודיעין איפשר לחטיבה לחשוף את כל כוחות החי”ר של האויב וכוחות בודדים של טנקים, ההשערה היא ששאר הכוחות המשוריינים ייחשפו בשלב מתקדם יותר של הקרב. “פלוגות טנקים הם כוח חזק ומהיר שנכון לשמור אותו למשימות עתודה”, מסביר סא”ל (מיל&#8217 קטנוב.
על ההר עוצר את הכוח העיקרי של האויב וכוח העתודה מאגף אותו, ההיערכות המוקדמת השתלמה.
“האויב הצליח חלקית לכבוש את הר גרושה, אולם לא הצליח לשמר את ההישג משום שפעל באמצעות גדוד אחד, שלא נתמך על ידי אמצעים נוספים”, מסביר המח”ט.

צ’יפס הבית
יום שני, 17:30
בשטחי הכינוס מתפנים הלוחמים למנוחה ולבישולים לקראת סעודת הערב - לוף מוקפץ, סלט טונה שרופה עם עגבניות קצוצות ותירס והצ’יפס הדק המטוגן של רס”ר (מיל&#8217 שמואל אקוני. “זה הצ’יפס שאני מכין לילדים בבית כל שבוע”, הוא מתגעגע.

עמית קורח | צילום: הדס בן–שושן

אימון גמישות למפקדים
מפקד המא”ט אל”מ חן לבני כמעט פוסק בשאלה המעניינת
מפקד המרכז לאימונים טקטיים (מא”ט) אל”מ חן לבני מסכם את תרגיל הדו”צ החטיבתי ומכריז שמבחינתו כל מי שמתאמן במא”ט ולומד מהחוויה - מנצח. “התחרות היחידה שמתבצעת היא מי התאמן יותר טוב, מי למד יותר ומי סיים את האימון בכושר טוב יותר מאיך שהתחיל אותו. הרצון והמוטיבציה של החיילים לצלוח את משימתם הם כלי המוסיף לאיכות התרגיל, אבל המשימה האמיתית היא יישום תורת הלחימה ותהליך הלמידה”.
ובכל זאת, גם מבחינתו כיבוש מפח”ט קרני ראם על ידי גדס”ר הנגב התאפשר במציאות התרגילית בלבד ובשל התערבות הבקרים. ”הנחיתה בשטח, המעבר בציר תנועה ארוך, הבנת הסיטואציה ויכולת הזיהוי של נקודות תורפת האויב ראויים לשבח”, מחמיא אל”מ לבני את שועלי הנגב. “אולם במבחן המציאות לא בטוח שהיתה מתאפשרת סיטואציה שבה מחלקת חי”ר מצליחה להשמיד מחלקת טנקים”.
בהתייחס לקרב על הר גרושה, אל”מ לבני סבור כי חטיבת הנגב עמדה במשימתה ביתר הצלחה. “בקרב על הר גרושה הצליח המח”ט לחשוב ולפעול בזריזות ולהביא את כוחותיו לשטח השולט לפני שכוח העתודה של החטיבה השנייה התמקם בעמדותיו”.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 11-10-2009, 09:27
  amitaikl amitaikl אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.10.04
הודעות: 1,404
סרט היה חם רצח!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי dorratz שמתחילה ב "כתבה על תרגיל דו"צ של חטיבת הנגב מול חטיבת קרני ראם"

מאחרי כל כתבה על חטיבת חי"ר יש כמה חבר'ה שסחבו משקלים, שהלכו הרבה קילומטרים, ששכבו מתחת לרשתות הסוואה, ושבשלב כלשהו איבדו את זה.


לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.


סיפורים, תמונות ומורקי"ם - בהמשך
_____________________________________
"החטיבה אינה מטה ואינה פיקוד ואינה מערכת של חוקים ופקודות.
החטיבה היא קודם כל מאות זוגות רגליים. הרגליים הובילו אל הקרב – אף כי מתוך פחד. הרגליים עמדו ולא ברחו, אף כי כמעט אבדה התקווה. והרגליים צעדו וצעדו וצעדו בעייפות, בגשם ובבוץ, כשלו וצעדו.
ולכל זוג רגליים היה לב, לב שחש בכאב, שהרגיש בעייפות, שנאבק עם הפחד. בלב הזה התחולל הקרב האמיתי, הקרב שהכריע. בלבו של הלוחם הבודד ניצחה החטיבה. זה הסוד אשר שמו "גבעתי"."
שמעון אבידן
מפקד חטיבת "גבעתי", תש"ח

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 27-02-2010, 23:07
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.05.05
הודעות: 2,932
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "החטיבה הזאת פשוט לא מפסיקה להתאמן... כתבה נוספת מבמחנה"

האם עדיין נכון להתמקד בהסתערות בנסיעה איטית במבנה תצוגה? זה מזכיר את הנהיגה האיטית של מג"חי 7 בהסתערות כדי להיות מוכנים ליע"ק כשיותקלו בטנק תו"כ הסתערות.
האם לא צריך ללמד מפקדים בשריון לשםוט את השטח טלהתקדם בדילוגים במהירות מירבית מעמדה לעמדה, ממש כמו חי"ר רק בגדול?
האם בעידן הבק"ש הנוכחי עליית טנק אויב לעמדת אש במהלך תנועה או הסתערות היא בעיה גדולה שמטרידה את הטנק\המחלקה\הפלוגה?
האם לא צריך להסיט חלק חשוב מהקשב והמודעות למצב הקרב של המפקדים (בכל המסגרת, בכל השלבים) לסריקת שטחים חשודים בנ"ט הן בתצפית והן באש? כמו הקצאת כוח חיפוי שיודע שדאגתו העיקרית היא סריקה לרמת חיילים בודדים גם בטווחים שנהוג לחשוב שלא רואים אליהם, כמו אפילו התייחסות בין-פלוגתית לעניין, כמו מג"ד ומח"ט שמכירים בעובדה שחוליות מפוזרות של מעט קנים יכולות יחד לנטרל שליש מטנקי הגדוד בשתי מכות אש, ובכך אולי לשלול מהגדוד יכולתו לעמוד במשימתו הקרבית.
אני מוטרד מאוד משבלונת "... יעדי מירי..." ו"נתקלנו בכבדים על היעד המשך הסתערות סוף".
גם המופע של נסיעה איטית ושמירת מבנה בתנועה בין קווי עמדות ועל אחת כמה וכמה בהסתערות מעוררת בי חשש גדול.
למרגיעים שיצליחו לא לפלוט דברים שהשתיקה יפה להם- תבוא עליכם הברכה...
_____________________________________
אם אתה מחזיק ביד ענף זית דק, כדאי מאוד שביד השנייה תהיה לך חרב חדה וגדולה.
(הפרשנות שלי לרעיון שמאחורי סיכת המ"מ)

"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:34

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר