25-09-2009, 04:35
|
|
|
חבר מתאריך: 30.12.08
הודעות: 283
|
|
גבולי ואפור
בוא נתחיל בזה שמבחינה משפטית / מוסרית או מכל בחינה אחרת, היית אמור להודיע למקום העבודה שהמשך העבודה מבחינתך מותנה בדחייה מצד האונ'.
מכל מקום, סיפור הקנסות הוא לא עניין חדש. זה די תלוי בגובה סכום הקנס, בעלות האמיתית של ההכשרה, בסוג ההכשרה (האם מהסוג שאמור להיות על חשבון המעביד או מהסוג שהמעביד לא חייב והוא "עושה טובה" שהוא מעניק) אם הקנס מדורג ויורד בהתאם לוותק או שמדובר בקנס קבוע , גובה הקנס, רלוונטיות ההכשרה למקום עבודה אחר ו/או תועלת אישית ועוד...
סתם לצורך הדוגמא: ניקח הכשרה של עובד שנמשכת שבועיים וכל כולה לימוד על מערכות ייחודיות לחברה ושבגינה מבקש המעסיק לחייב את העובד בסכום של 6,000 ש"ח מבלי תלות בנק' הזמן שבה הוא התפטר. סעיף כזה בחוזה עבודה הוא סעיף שכל מטרתו היא הרתעת העובד מלעזוב את מקום העבודה. בתקופה המשפטית דהיום שבה חופש העיסוק נתפס כערך עליון, סעיף כזה לא שווה את הנייר שהוא כתוב עליו.
אני מניח שאתה יכול להבין מכאן פחות או יותר איזה סעיף כן יהיה חוקי ואיזה סעיפים נמצאים בתחום האפור.
מכל מקום, בפרקטיקה החברות המעסיקות עצמן לא נוהגות לאכוף את הסעיפים ומוותרות מראש אלא אם כן מדובר במקרה קיצוני ביותר.
מבלי להתחייב בצורה מפורשת או משתמעת (הן מפני שאני לא עוסק בתחום דיני העבודה, לא בקיא ולא בקיא בפרטי המקרה הקונקרטי) אני סבור שאתה יכול לישון בשקט.
אגב זה גם המקום לדייק ולומר שהמילה קנס אינה במקומה. זה יותר משהו בדמות פיצוי מוסכם בגין הפרת חוזה.
לעניין המרחק ממקום העבודה - 40 ק"מ הוא המרחק המינימלי בין מקום המגורים החדש למקום הקודם. לחלופין, מעבר למקום המרוחק 60 ק"מ ממקום העבודה גם הוא מעניק למתפטר "מעמד של מפוטר" לעניין הזכויות. מכל מקום - אני לא בטוח שזה רלוונטי לעניין שעליו אתה שואל.
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.
נערך לאחרונה ע"י עו"ד אחד בתאריך 25-09-2009 בשעה 04:38.
|