18-09-2009, 15:54
|
|
|
חבר מתאריך: 10.12.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי AcidicJimmy.
- אם כל הכבוד לשירות שלך, ואני באמת לא מזלזל, כמה אתה סוגר זה לא פרמטר. אפשר לסגור 21 ולישון במיטה ואפשר לישון על רצפה של פילבוקס, אפשר לשבת במשרד ואפשר לכבוש שכונה בעזה.
- אם אתה חושב שרוב הלוחמים לא גאים ולא שמחים להיות לוחמים אתה חי בסרט. זאת חרא עבודה בד"כ, ואנשים הם יצורים מתלוננים (לא משנה באיזה תפקיד הם) אבל אם מישהו לא רוצה להיות לוחם הוא גם לא יהיה כי לצאת יותר קל מאשר להישאר.
- לגבי הנקודות שמספרת בתור 1 ו-2, עד עכשיו השירות שלי היה מאוד מגוון ויצא לי לראות איך אנשים חיים בבסיסם שנותרים שוממים אחרי 5 אחה"צ. אם אתה מגיע לצבא ב-11 ויוצא ב-3, עושה חמשו"שים ולא סוגר שבתות כי הנפצת פטור- אתה משרת נטו 20 שעות בשבוע. לוחמים משרתים 24/7.
שוב, הלוואי שמי שבאמת צריך היה לקבל הקלות ת"ש היה מקבל אותם ולא סובל מציניות כי חצי עולם תופס על זה טרמפ ןמוציא אישורי עבודה ופטורים מסגירות כי בא לו.
- אני בחרתי (בצורה הכי ישירה של המילה) את התפקיד שבו אני משרת, ואם הייתי מבקש כבוד בטח לא הייתי הולך לשרת שם. אני רק אומר שלחשוב שאנשים עושים את מה שמוטל עליהם זו תמימות. המון עושים הרבה פחות מהמוטל עליהם והרבה מחפים על זה בהמון עשיה שהיא מעל ומעבר למה שקבוע בחוק היבש.
- אני מסכים שהכל מתחיל ומסתיים בחינוך, מה לעשות שלצערנו היום כבר לא מחנכים לערכים של הקרבה ותרומה למדינה כמו שעשו פעם. מה לעשות שהיום מנערים אנשים על ידי סטיקרים ופרובוקציות. אז אומנם זאת לא הדרך הכי יפה לעשות את זה אבל היא עובדת- עובדה שאנשים מסכימים ותומכים וחושבים שאולי יש משהו לא בסדר עם איך שדברים מתנהלים.
|
אין צל של ספק שעבדותי קשה עד כמה שתהא לא משתווה לעבודה של לוחם. ואין פה ויכוח בכלל. עדיין לא ברור לי מה מטרת האשכול הזה. מדוע שחייל עורפי יקום אל מול לוחם ברכבת או באוטובוס?
אם באת לדרוש כבוד תמורת עבודתך אני יכול להבטיח לך שאת הכבוד הראוי לך אתה בוודאי מקבל מהחברים ומהאנשים היקרים לך וזה מה שבסופו של דבר קובע. בטח לא מה שאני חושב איזה נווד אבוד בפורום.
ציטוט:
"זה גימיק יפה", אומר אחד מהם. "רובנו יוצאי קרבי, וברור שלדעתנו צריך לתת לקרביים עדיפות על פני ג'ובניקים". פקח אחר מזכיר כי על פי ספר התקנות ברכבת, חיילים זכאים להעדפה בעלייה לרכבת (אם היא מלאה) או במקומות ישיבה. אבל מבחינתו, הדברים אמורים רק לגבי חיילים קרביים.
"ג'ובניקים מפונקים, הם עושים בלגן ברכבת, שמים רגליים על המושבים, מלכלכים ושמים מוזיקה בטלפון הנייד בקול רם", הוא טוען. "מבחינתנו עדיף שייסעו לבסיס במכוניות שלהם. קרביים, לעומת זאת, מכבדים את החוקים ברכבת. שלא לדבר על זה שהם מגיעים עם תיקים ענקיים אחרי שבוע או שבועיים בבסיס ולא יכולים לשבת בגלל הג'ובניקים ותיקי הצד שלהם".
|
ציטוט מתוך הכתבה שאמר פקח הרכבת.
לא יכול להיות מצב כזה, שעובד רכבת יתן דעה מהסוג הזה באופן פובמי. עדיין לא ברור לי על סמך מה יקבעו הפקחים מי לוחם ומי לא.
לנסוע במכונית שלי לבסיס? א. אין לי בכלל מוכנית. ב. אני לא בטוח שאני יודע אפילו איך להגיע למכונית איפה שאני משרת.
שיתוף פעולה עם "זה גימיק יפה" היא הפליה ברמה שלא תעלה על דעה שפויה. אם אנחנו יוצרים הפליה בצבא בקרוב מאוד שמאלנים יעלו מצד שמאל של הרכבת והימינים מצידה הימנית.
אין שום קשר בין מקומת ישיבה לבין הכבוד שנותנים לחיילים במדינה הזו.
בסופו של יום, הייתי רוצה להאמין שלך ולי, וגם לרמטכ"ל יש אותה מטרה. לספק ביטחון שוטף לאזרחי המדינה הזו. כל אחד עושה את עבודתו במסגרת האחריות שהוטלה עליו.
|