סדרת השראה: המדענים לשלטון
אף אחד לא התייחס פה לכתבה "סדרת השראה: המדענים לשלטון" וזה חבל.
זו כתבה מטורפת אבל חשובה כי מתגלה בה הלך רוח מדאיג ביותר.
http://www.calcalist.co.il/local/ar...3360633,00.html
אביא כאן ציטוטים נבחרים הסימונים הם שלי :
ציטוט:
סדרת השראה: המדענים לשלטון
הדרך היחידה לתקן את העולם היא לתת למומחים להחליט. לוותר על הרצון החופשי ולהתמסר לממשל שמונחה על ידי תוצאות המחקרים והמלצות החוקרים. ג'יי.די טראוט אסף עשרות הוכחות לכך שהשיטה הזאת עובדת, וריכז אותן ברב מכר חדש. ממשל אובמה כבר הולך בכיוון הנכון
|
הכתבה נפתחת ב'הוכחות' הבאות:
ציטוט:
ועדת הביקורת החיצונית של בית החולים סידרס סיני בלוס אנג'לס דורשת שלפחות 90% מאנשי הצוות הרפואי ירחצו ידיים באופן שוטף. זו דרישה מתבקשת, אבל מנהלי בית החולים לא הצליחו לעמוד בה; לקראת ביקורה של ועדת הביקורת הם החליטו להגביר את המאמצים, והקדישו שבועות לעניין.
ועדיין, רק 80% שטפו ידיים. לבסוף, ימים ספורים לפני הביקור, החליפו המנהלים את כל שומרי המסך בכל המחשבים בבית החולים. על כל מסך מזדמן הוצגו איורים של ידי רופאים מכוסים תרביות חיידקים; שיעור שטיפת הידיים זינק מיד לכמעט 100%.
|
תשמעו! המדענים האלה ממש גאונים!! בו ניתן להם לתכנת את העולם - זה כל כך יעיל - שייוואווו !
ציטוט:
בצד השני של אמריקה, בברונקס שבניו יורק, התרחש מהפך אחר. קלסון פוינט, אחד השיכונים הגרועים בשכונה, עבר שיפוץ נרחב וזכה למדשאות חדשות, לגן משחקים ולגדרות דקורטיביות. במקביל הופחת מספר השבילים בין הבניינים. בתוך שנה ירד שיעור הפשיעה במתחם ב־50%
|
הפשיעה ירדה כי שיפצו וניקו את השיכונים - עוד לא נשמע כדבר הזה!
ציטוט:
עוד: חברות גדולות ברחבי ארצות הברית מציעות לעובדים את תוכנית "לחסוך יותר מחר": העובד יכול להחליט על הגדלת החיסכון הפנסיוני שלו, אבל שההפרשות יגדלו בפועל רק כעבור כמה חודשים; בתוך שנתיים זינקו ההפרשות לפנסיה בחברות הללו ב־300%. ובינתיים ביפן, כבישים מסוכנים מעוטרים בחצים המצוירים על האספלט, ויוצרים אשליה שהכביש נהיה צר; מספר התאונות בכבישים הללו ירד ב־40%
|
אלו הן הדוגמאות העלובות שניתנות בתחילת הכתבה ושבאות לבסס את הטענה כי:
"הדרך היחידה לתקן את העולם היא לתת למומחים להחליט. לוותר על הרצון החופשי ולהתמסר לממשל שמונחה על ידי תוצאות המחקרים והמלצות החוקרים."
וזה ממשיך:
ציטוט:
פרופ' ג'יי.די טראוט יכול להמשיך עם זה עוד ועוד - לעוד תחומים, לעוד מדינות, עד שהכל יסתדר. טראוט אינו ההוגה של כל הפטנטים הנ"ל, הוא רק מי שקיבץ אותם ברב־מכר חדש. אבל טראוט הוא מי שחתום על הגישה העקרונית שמשותפת לכל אלה: ההבנה שכדי לשנות את העולם, המוסדות חייבים לעזור לבני אדם לעשות את הדבר הנכון.
טראוט לא לבד, כמובן. כבר שנים שתחומי המחקר השונים עוסקים בקושי של בני אדם לעשות את הדבר הנכון. פסיכולוגיה וכלכלה התנהגותית מתמקדים בזה, וכוכבים כגון דניאל כהנמן ודן אריאלי בנו מזה קריירה. בתקופה האחרונה הגישה הזו מחלחלת גם למקבלי ההחלטות, אפילו בדרגים הבכירים ביותר. אחד הסימנים הבולטים לכך הוא הספר "נאדג'", שממליץ לרשויות לדחוף בקלות את האזרחים לעבר ההחלטות הנכונות; אחד ממחברי הספר הוא בכיר בממשל אובמה, השני היה יועץ לנשיא.
|
אתם מבינים - למקבלי ההחלטות מחלחלת הגישה לדחוף את האזרחים לעבר "ההחלטות הנכונות!"
וזה ממשיך:
ציטוט:
המהלך של טראוט הוא כזה: מכיוון שאי אפשר לסמוך על הרצון החופשי של בני אדם, שאינו בהכרח מוביל אותם להחלטות הנכונות להם או לאחרים, יש להעביר חלק מכובד המשקל הזה לידי הרשויות; ומכיוון שאין שום סיבה להניח שברשויות - מהמחוקקים ועד הפקידים - יודעים לקבל החלטות נכונות, צריך להכניס לתמונה את המדענים. רק על סמך הידע שנצבר בתחומי המחקר השונים, טוען טראוט, באמת אפשר יהיה לגרום לבני אדם לשנות את העולם.
|
וממשיך:
ציטוט:
הקורבן הראשון של הממצאים המדעיים הוא הרצון החופשי. טראוט, כאמור, הוא חלק מזרם גובר של אנשי אקדמיה שמנפצים את האמונה האנושית המרכזית שאנחנו יודעים מה טוב לנו ופועלים בהתאם, כשלמעשה אנחנו בדרך כלל מובלים על ידי הנסיבות. הרצון החופשי, טוענים החוקרים, הוא בסופו של דבר עֶבֶד להטיות פסיכולוגיות שונות, כמו זו שדבקה בסביל ולא בפעיל. טראוט מביא אין־ספור דוגמאות לכך, עם מחירים משתנים. סוגיית החיסונים, למשל: כשמאפשרים להורים להחליט אם לחסן את ילדיהם בחיסון שסיכוי התמותה ממנו הוא 1 ל־20 אלף, הם יעדיפו לא לחסן אותם - גם אם סיכון התמותה מהמחלה כפול. בני אדם בדרך כלל מעדיפים להיות קורבנות סבילים מאשר לגרום למשהו רע באופן פעיל. מערך ההטיות מנצח את הרצון החופשי ומרחיק מההחלטה הראויה. "הדרך הנכונה לחשוב על הרצון החופשי שלנו", כותב טראוט בספרו, "היא כמו על כבשה. באמת יש שם חיה, אבל היא מאוד רזה אחרי שמורידים את כל הצמר שמסביב".
|
וממשיך:
ציטוט:
אבל את עיקר האחריות מבקש טראוט להטיל על הממשל, שיוביל את הציבור להחלטות הנכונות או יקבל אותן במקומו. כדי לוודא שהממשל מחליט נכון עליו להיעזר במדע, וליתר דיוק במדעי החברה. טראוט אינו טוען שלמדענים יש מונופול על ההחלטות הנכונות; הוא רק גורס שכשהמטרות ברורות ומשותפות לכולם - למשל, מיגור העוני בקרב ילדים - רק למדעי החברה יש הכלים להוביל אותנו לשם. כך שגם אם מדובר בתחום החשוף לביקורת, הספר של טראוט גדוש בהצעות לתיקון העולם בהתבסס על מדעי החברה.
|
וזה וממשיך וממשיך,
נשמע כמעט בדיוק כמו פרויקט ונוס לא?
הקיצר כל האנשים, ה'אזרחים' הם עדר של כבשים אבל בכירי הממשל והמדענים, להם הידע המואר והחובה לנתב ותכנת אותנו כעדר כבשים או נמלים כי אחרת הדברים יוצאים 'משליטה'
כמובן שכל זה, התכנות החברתי וכו' - קורה כבר אלפי שנים , ותראו לאן היגענו...
בדיוק לאיפה שאותם שליטים רוצים -
כי עכשו הם משכנעים את האנשים ה'אזרחים' שכל החרא שקורה זה באשמתם -
וזהו התרוץ המושלם כדי לקחת לעצמם עוד שליטה, אולי שליטה אבסולוטית לפי הכתבה,
והמגמה המתבטאת באג'נדת הסדר העולמי החדש.
אפילו בטוקבקים ישנם אנשים שמהללים את ההצעות הנפלאות.
כמה נהדר להעביר ל'מומחים' את הרצון החופשי וכל דבר אחר - הם הרי יודעים הכי טוב - זה ' מוכח מדעית'.
.
|