לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-09-2009, 01:08
  blink5 blink5 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.08.08
קורס חובשים קרביים,תאג"ד ואפשרויות

אני תמגייס בנובמבר הקרוב בתקווה לאחת מיחידות החי"ר,חשבתי לצאת לקרוס חובשים מכיוון שמאז ומתמיד התעניינתי בכל מה שקשור לרופאה,איך הולכת הפרצדורה של יציאה לקורס? אני צריך לבקש? ה הסיכוים שיאשרו לי את זה? מתי יוצאים לקרוס? והאם אני לא מפסיד חלק מהתוכן של הטירונות והאימון המתקדם כי הבנתי שאני חוזר לחבר'ה שאיתם התגייסתי.
הבנתי שאחרי הקורס יש אנשים שהולכים לדבר שנקרא תאג"ד מה זה בכלל תאג"ד(עשיתי חיפוש ולא ממש הבנתי)? מי החיילים אשר הולכים לתאג"ד,האם אלה המצטיינים,או שבאופן רנדומלי?,האם החיילם אשר משרתים בתאג"ד נחשבים קרביים? מה הם עושים בעצם?,והאם ישנן אפשרויות להתקדם לאחר קורס חובשים חוץ מלהיות חובש בגדוד?.
אשמח לכל דעה או עמדה ומצטער אם השאלה חרושה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-09-2009, 10:28
צלמית המשתמש של Sharon Avraham
  Sharon Avraham Sharon Avraham אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.11.07
שלח הודעה דרך MSN אל Sharon Avraham
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי blink5 שמתחילה ב "קורס חובשים קרביים,תאג"ד ואפשרויות"

אתה מתמיין לזה ממש בשבוע הראשון בטרום טירונות, סך הכל אם יש לך קבא 53 ומעלה אין סיבה שלא יקחו אותך אלה אם כן יש ביקוש מטורף דבר שבדרך כלל לא קורה וגם עם כן אז זה לפי מי שביקש ראשון בדרך כלל.
אחריי זה אתה עושה חודש טירונות עם מחלקת החובשים (ככה זה בנח"ל לפחות) ואז יוצא לבה"ד 10 לקורס של 3 חודשים שלאחר מכן אתה חוזר ליחידה.
אחריי זה אתה חוזר לגדוד/פלוגה/תאג"ד תלוי איפה ישימו אותך.. רוב הסיכויים שתחזור לפלוגה שלך איפה שהתחלת
תאג"ד זה המרפאה של הגדוד והגוף שמתפעל את כל עניין הפצועים במלחמה, לכל גדוד יש גישה משלו לתאג"ד
בחלק מהמקומות מאכלסים אותו אנשים שלא יכולים כבר להיות לוחמים בפלוגות בגלל כל מיניי בעיות
ובחלק מהמקומות אלו החובשים הכי טובים בגדוד..
אחריי הקורס חובשים אתה יכול להתקדם להיות חופ"ל חוג"ד או כל מיניי תפקידים נוספים שחובש עושה להם כל מיניי הכשרות (את זה תראה כבר בקורס) ואתה יכול גם לצאת לקורס קציני אירגון רפואה

ישן 11-09-2009, 15:22
  אלי18 אלי18 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.07.07
בקשר לתאגד
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי blink5 שמתחילה ב "קורס חובשים קרביים,תאג"ד ואפשרויות"

אני יודע שבחי"ר מאיישים את התאגד חובשים לוחמים שנהיים יותר מקצועיים בחובשות מרגע הגעתם לתאג"ד מאחר והם מתמקצעים יותר במקצוע זה בלבד .

בגדס"רים יש נטייה לאכלס את התאג"ד בלוחמים שיצאו מהמסלול מסיבות כאלה ואחרות ואם אין כאלה בנמצא אז בלוחמים שסיימו מסלול .

תפקיד התאג"ד במלחמה בגדול להיות מאחורי הכח הלוחם ולקלוט אליו פצועים במידת הצורך
ובשוטף הם יוצאים לפעילות (אם רכובה אז מיקומם בין האחרונים בשיירה) ואם רגלית אז במרכז הכח .

הסיבה שצריך חובש תאגד במשימות חי"ר היא שהוא מתעסק הרבה יותר באימוני רפואה שכוללים שת"פ עם מטפלים בכירים (רופא/פרמדיק) קיבועי ניתוחים עבודה עם אמבו ושלל דברים שחובש רגיל פחות זוכר איך עושים מאחר ואין לו זמן להתעסק איתם בשל הלוז הצפוף של פלוגתו/צוותו .

אם למישהו יש הרחבות...
ישן 14-09-2009, 01:42
  T@mer T@mer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.05.09

סך הכל החברה פה סיכמו את העניין בצורה יפה מאוד. אני יכול להוסיף בפן של הסיירות ויחידות מיוחדות עובדות יותר לפי מתאר של תאג"ד קלה (זה ממש בגדול כי זה מאוד משתנה לפי יחידה וצרכיה).
בגדול אני לא רוצה לפרט יותר מדי כי אני לא יודע מה כדאי ומה אסור אבל אני רק יכול להגיד...שזה לא מעט משקל והולכים הרבה ברגל וכן כמו שאמרו הרבה פעמים חובשים בתאגד ביחידות המובחרות הם חברה שנפלו ממסלול בגלל בעיות רפואיות/חוסר מוטיבציה וכו' שהיו חובשים (למרות שיש יוצאי דופן שאני מכיר). עושים מבצעים מתאמנים כמו כולם ועדיין מתפקדים בתור חובשי מרפאה.

אין ספק שיש הבדל עצום בין חובשי תאג"ד בגדוד (ששם זה נחשב ת"ש וכבוד) לעומת חובשי תאג"ד בסיירות/יחידות...וחבל שכך. אבל זה כבר לנושא אחר.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:43

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר