13-08-2009, 19:58
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.08
|
|
חדש - מדיניות הריגול ברשת עוברת לשלב הבא לקראת WEB 3.0
לאחרונה יש דיווחים על "מנוע החיפוש של העתיד" מדובר כמובן בתוכניות של גוגל ומיקרוסופט לפתח מנועי חיפוש "חכמים" (אוי כמה שאני מתחיל לשנוא כבר את המושג הזה בכל מקום, ת.ז חכמות, כרטיסים חכמים, צ'יפ חכם ומה לא משתנה? רק הציבור נשאר טיפש..)
מה הקטע אתם שואלים? מסתבר שמנועי החיפוש של עידן ה-WEB 2.0 לא מספיק טובים לאנשים מסויימים (אני תוהה מי אלו באמת?) אז הצעד הבא זה לפתח מנוע חיפוש שתוכלו לשאול אותו ממש שאלות! כמו "מי היה הנשיא הראשון?" והיחודיות והגאונות של המנוע (תרשו לי לשבח לפני שאצלוב אותו) היא שהוא יוכל לתת את התשובה הכי מדוייקת בהתאם למידע שהמנוע צבר עליך, כמו: מי אתה, מאיפה אתה, מה תחומי העיניין שלך ומה אתה באמת שואל.. אז אם אתה מישראל מן הסתם שהמנוע יענה לך בהתאם למי באמת היה הנשיא הראשון בארץ, אם אתה מארה"ב אז הוא יענה לך בהתאם..
אבל איפה המצב מתחיל להיות "מסריח" ולא כזה תמים? מידע! המידע שהמנוע חיפוש ידע עלייכם!
אז כיום זה לא סיפור כזה גדול, כי כל אחד שרשום לאחד השירותים של גוגל (ג'ימייל לדוגמא) ומחובר לשירות כל צעד שלו ברשת מתועד ומנוטר ע"י האח הגדול (גוגל) כי ברגע שאתה מחובר לשירות המייל שלהם ולא התנתקת, אתה מחובר לגוגל ישירות! גם אם התנתקת זה עדיין לא מספיק כי מנוע החיפוש של גוגל מן הסתם מזהה אותך באמצעות מרכיבים אחרים, מערכת ההפעלה שלך, תוכנת הדפדפן, גרסאת הדפדפן, רזולוציה, קוקיז וכמובן הIP שלך! ככה שגם אם התנתקת מג'ימייל, ניקית קוקיז והחלפת לדפדפן האחר במחשב שלך, אתה עדיין מנוטר! למה? כי הIP שלך עדיין אותו הIP!
אבל מה יקרה בעתיד? ובכן, בעידן הWEB 3.0 לא ממש ישאלו אותכם מה אתם רוצים או האם אתם מסכימים למדיניות החדשה, כי ע"מ שתוכלו להנות מהשירותים החדשים של ענקיות התוכנה יהיה עליכם לעמוד בתנאים שלהן, זה אומר לתת משהו כדי לקבל משהו, רגע רגע רגע!!! אבל אמרנו ששם המשחק זה "חינם" לא? אז לא! כי אמנם החיפוש בגוג ובבינג הוא חינמי ולא מחייב הרשמה אך אם תרצו לחפש בצורה החדשנית שלהם ולהנות מכל השירותים המגניבים שלהם תהיו חייבים להקריב קצת מהפרטיות (אם ישאר עד אז דבר כזה בכלל).. הכוונה היא אם עדיין לא הבנתם, מנוע החיפוש יהיה חייב לדעת עלייכם דברים אישיים כדי שיוכל לספק לכם תשובות אישיות! לדוגמא אם נכנסת וחיפשת "ירידות" וקיווית שמנוע החיפוש יתן לך מידע על מסולולים עם הירידות הכי תלולות כדי לעשות את טיול השטח השבועי שלך עם האופנוע, אך במקום זה קיבלת מידע על בנקים, בורסה וירידות פיננסיים.. מן הסתם שזה קרה רק בגלל שלא איפשרת למנוע החיפוש לאסוף עליך מידע, כדי שידע מה אתה אוהב, מה תחומי העיניין שלך וידע לספק לך את התשובות הכי רלוונטיות לשאלות שלך!
חשוב לציין שכרגע לא ברור מי (לי אישית לפחות) מי החברה שתביא לנו ראשונה את מנוע החיפוש הבא, כי גוגל ומיקרוסופט עסוקות בנתיים במלחמה על מערכות ההפעלה בעננים, אבל מצאתי בנתיים חברה אחת שכן מתקדמת יפה בנושא! Head Up מדובר לגמרי במקרה בחברת סטארטאפ ישראלית, כן כן, הם פיתחו אפליקציה (תוסף לפיירפוקס) שמתלבש על הדפדפן, סורק את כל המחשב שלכם (כדי ללמוד עליכם קצת) ואז מאפשר לכם לחפש ברשת לפי תחומי העיניין שלכם שהתוכנה למדה עליכם לאחר ההתקנה! האם זה שונה ממה שאנו מכירים בסרגל הכלים של גוגל, בתוכנת החיפוש שלהם Google Desktop וממנגנון החיפוש המאונדקס של מיקרוסופט בחלונות VISTA ו7? כן זה קצת שונה, כי בניגוד לאינדוקס המידע שלכם במחשב במערכת ההפעלה כאן כבר יש צעד מובהק להכניס למחשבכם תוכנה שכל תכלילה היא לסרוק את המידע שלכם, ללמוד עליכם, ללמוד אותכם! ואז לצאת עם המידע הזה לרשת ופשוט להתאים לכם את כל מה שרק מעניין אותכם! (ד"א אולי זה זמן טוב למחוק את אוסף הפורנו הגדול שלכם לפני שההורים יקבלו כל הזמן פרסומות סקס והצעות מפתות כל פעם שהם יגלשו ברשת בזמן שאינכם בסביבה ). טוב נו, לפחות אנחנו לא מופתעים, הרי צפינו את זה מראש, כמו מחשבי הענן שהפרנואידים הרציניים בנינו חזו כבר לפני 10 שנים.. פעם קראתי ברשת באחד הטוקבקים שגוגל ומיקרוסופט זה ה-SKYNET של ההווה, עכשיו רק חסרים כמה רובוטים שנשלטים על ידה ומחריבים את האנושות.. אולי שליחות קטלנית עוד תהפוך למצואת?
לעוד מידע בנושא האפליקציה מוזמנים לבקר באתר החברה http://headup.com/
לפעמים אני נורא שמח שאנחנו (המוח היהודי) תמיד ראשונים בהכל, אבל זה די מדאיג אותי כשזה נוגע למדיניות האח הגדול, מאגר ביומטרי, תוכנת סריקת תווי הפנים הטובה בעולם ועכשיו אם כל זה לא היה מספיק אז גם פרטיות במחשב אי אפשר לקבל? נו טוב, נעמוד על המשמר..