14-08-2009, 00:28
|
|
|
חבר מתאריך: 22.03.09
הודעות: 2,018
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Fox450
אמירה לא סתומה ולגמרי לא מיותרת. עובדה שהיא גירתה מיד את סקרנותי.
אז איך זה עבד לפני פתיחת מערך המילואים בשנות ה-80? מה עשו כאשר עלתה הכוננות, למשל בתקופת המתיחות עם ברה"מ בשנות ה-60? דומני שקראתי פעם משהו על תפקידה של המיליציה העממית או ארגון דומה בניפוח שורות הצבא בשעת חירום.
מדהים שחלק מהמילואימניקים כיום מעולם לא שירתו בסדיר.
תודה על התשובה.
|
ב"סתומה" התכוונתי ל"לא ברורה" לא ל"מטומטמת", אבל אני שמח שהיא פתחה דיון.
לגבי טרם פתיחת מערך המילואים אכן הייתה (וקיימת עדיין) המיליציה של העם, שהייתה חלק מהתפיסה הכוללת של מה שאנחנו יכולים לחשוב עליו כצבא העם או כל העם צבא (וזה החל עוד כשהקומוניסטים נלחמו בלאומנים - KMT - טרם 1949). חלק ממה שהביא לשינוי, כלומר להקמת מערך מילואים מסודר, בתחילה רק של חי"ר ואח"כ שמשלב מספר רב של אלמנטים, היה המחשבה שלא עוד מדובר בסכנה למלחמה טוטאלית (שדורשת נוכחות צבאית בכל מקום כל הזמן, נניח) ומעתה מדובר בסכסוכים נקודתיים ומוגבלים (יש לרפורמות הללו גם סיבות חשובות שחורגות לגמרי מתחום הביטחון גרידא, אבל אניח להן).
המיליציה אכן הייתה חלק מהמתיחות עם ברה"מ כמו גם חלק מהמלחמה עם הודו. אחת הנקודות המעניינות (ואולי משהו שאנחנו לא השכלנו או יכלנו לעשות) היא שהסינים מלכתחילה, בערך, שילבו מה שמכונה בני מיעוטים בצבא ובמיליציה. כדאי לזכור שחלק ניכר מאזורי הגבול בהם קיימים סכסוכים ומתיחויות מאוכלסים בעיקרם בבני מיעוטים. בכך שהסינים הפכו את המיעוטים הללו לחלק מהמערכה, והבהירו להם שסין היא מדינתם בכל צורה ואופן (כולל אפליות מתקנות מוגזמות עד שחלק מהסינים בני הרוב מנסים להראות שיש להם איזה טיפת דם של מיעוטים כדי לקבל את ההטבות, די בדומה לאינדיאנים בארה"ב, אבל אני נסחף...), רוב בני המיעוטים חשו וחשים שסין כיישות פוליטית טובה גם להם.
לגבי הנקודה האחרונה - בסין יש כעיקרון שירות חובה בצבא, אבל יש הרבה דרכים "להשתמט" משום כמות המתנדבים האדירה. כך יוצא שהצבא לעתים מודיע למישהו שמעולם לא שירת בצבא, אבל שיש לו, לדוגמא, מקצוע נדרש (נניח איש מחשבים), שהוא חלק ממערך המילואים (וגם אז יש סיכוי שהוא לא ייקרא למילואים אי פעם...). חומר למחשבה, לא? מה אם אצלנו היו לוקחים אנשים שלא עשו צבא מסיבות, נניח, רפואיות ולגיטימיות לגמרי, אבל שרכשו מקצוע (כמו איש מחשבים אם להמשיך את הדוגמא), והיו מגייסים אותם רק למילואים בתחומם? או אנשים שיצאו על כל מיני סעיפים שונים ומשונים אבל מצליחים יפה מאוד באזרחות? זה סתם חומר למחשבה, לא קשור, ולא בכדי לפתוח פולמוס שאולי הוא מיותר לכשעצמו...
|