11-08-2009, 07:29
|
|
|
חבר מתאריך: 11.10.07
|
|
לאילן
אני תמיד מסכים עם האזהרה מפני זחיחות וכבר כתבתי מספר רב של פעמים בפורום הזה את המשפט "לעולם אל תזלזל באויב שלך" אבל אתה מציג גישה הפוכה לחלוטין שלא רק שלא מזלזלת באויב אלא טוענת שאנחנו על פי תהום, אתה לא מזהיר מפני זלזול את קובע שקיים מצב כלשהו וכל זאת על פי הנחות אישיות שלך ועם ידע חלקי (כמו של כולנו) .
ציטוט:
ברגע שתחל מלחמה - כל הקנים של הארטילריה והטק"ק ילכו בראש ובראשונה, לכל מה שקשור בגו"ז ומודיעין. ומה שלא יצליח להם בירי ראשוני הם יפשטו עליו עם כוחות קומדנו !!!
|
העליונות הסורית בתחום הארטילריה ידועה ומוכרת כבר 30 שנה ואני לא חולק עליה, אני שואל מהיכן אתה יודע מה תוכניות צה"ל בנושא?
למרות המודעות ליכולות הארטירית הסורית ולאירוע מלחמת יוה"כ אני לא שותף להערכה של השמדה טוטאלית של מערך הארטילריה הצה"לי, הצורך בהשמדת הארטילריה הסורית ידוע ומוכר לצה"ל אשר מתאמן במתאר זה כבר שנים ואשר פותחו מס' שיטות להתמודדות עם הארטילריה הסורית , לא רק בעזרת חה"א.
ברור לי שתהיה פגיעה לא קטנה במערך הארטילרי הצה"לי-אבל לא השמדה.
בקשר למודיעין, הנושא הרבה יותר מסובך מבשנים עברו, כיום המודיעין לא מבוסס רק על יחידות קדמיות אלא גם על מערך מל"טים ומזל"טים הולך וגדל שמהווה כאב ראש לא קטן עבור הסורים, הן מבחינת היקפו והן מבחינת גודלם של חלק מכלי הטיס המהווה בעיה לאיתור, זאת בנוסף לאמצעים נוספים. משמע שיכולת השרידות של מערך איסוף המודיעין והעברת מידע מהחזית גדלה.
גם נושא פשיטות של כוחות קומנדו שהסד"כ שלהם גדל מאוד מוכר וידוע, במקרה זה מדובר על לוחמת חי"ר רגילה שצה"ל מתאמן לקראתה באימונים שוטפים.
ציטוט:
אנחנו דולפים מידע מכל חור
|
לא מכל חור, אבל בגדול אני מסכים שהגיע הזמן להטיל איפול כמו בשנים עברו על נושאים רבים יותר בצה"ל.
ציטוט:
הסורים יודעים היכן המתקנים האלו יושבים ביום יום ואפילו עקבו אחר תרגילי עמדות חליפיות בגולן בעזרת תושבי גולן בלתי ציוניים
|
שוב נושא מוכר וידוע שגם אני אישית הייתי עד לו, ידוע לכל שצה"ל עוקב אחרי כל תזוזה של הצבא הסורי והסורים עוקבים אחרי כל תזוזה של צה"ל. זה נכון לגבי כל אזור אשר יש בו סכסוך צבאי בעולם. איסוף מודיעין עליך הוא חלק מהמציאות היומיומית בכל צבא בעולם שמעורב בסכסוך, יש דברים שניתן להסתיר ויש דברים שאי אפשר להסתיר אלא אם מצאת דרך להסתיר אוגדה לדוגמא באזור בגודל רמה"ג.
הטענה שאוספים עליך מל"מ מקבילה לטענה על כל שהצבא הסורי קיים.
בשנים האחרונות בוצעו מספר מעצרים באשמת ריגול באזזור הרמה מה שמצביע על כך שמי שצריך להיות ער לנושא הזה אכן מודע לו.
ציטוט:
הנחת העבודה שלי שהם יודעים הכל
|
הנחת עבודה שאני שותף לה מתוך אמונה שצריך להתכונן לרע מכל, אבל אני לא מאמין שזה המצב (בניגוד לגישה שצריך להתכונן לכזה מצב), אלחנן טננבאום לא ידע הכל על כל יחידות ומערכי צה"ל, היה ברשותו מידע על מערך ספציפי בחת"מ, צה"ל ביצע מספר שינויים אחרי אירוע טננבאום ולא צריך לדון בנושא בהרחבה.
שוב, מל"מ על פריסה של יחידות שטח "רגילות" הוא הנחת עבודה של כל צבא, זה לא משהו שניתן להסתיר אותו.
אין עוררין על כך ההתנהלות במלחמת לבנון השניה היתה לקויה בלשון המעטה, אבל זה ממש לא נכון לומר שלא הופקו כלל לקחים שעופרת יצוקה היא בפירוש תוצאה של לקחים אלו, ברור שהאויב עוד ישתפר, זו דרכו של עולם וזה לא אמור להפתיע אף אחד אבל זה לא אומר שצה"ל לא ישתפר גם הוא, בטח שלאחר מלחמת לבנון השניה.
יש עוד מה לשפר בצה"ל אבל נעשתה עבודת הפקת לקחים נרחב מאוד שאני במו עיניי ראיתי את חלק מתוצריה בציוד ובאימונים.
נכון שצה"ל מבצע תרגילים נרחבים במתאר מלחמה כוללת מול סוריה שמפורסמים, אבל צה"ל מתאמן בצורה אינטנסיבית גם במתארים אחרים לחלוטים באופן שוטף- זה שאתה לא רואה לא אומר שזה לא קיים.
אני לא מבין אתה מצפה שהאויב לא ירה עליהן, פתאום לחיזבאללה לא היו תצפינים??
כל ילד יודע איפה המתקן הזה, אתה באמת חושב שלא יכונו אליו
אתה צודק בדבר אחד וזה השליטה בתקשורת ששוב, בעופרת יצוקה היה שיפור עצום בשליטה ובגישה של התקשורת לאזור הלחימה וזו דוגמה ללקח שטופל ממלחמת לבנון השניה.
כל נושא התקשורת לא נמצא באחריות צה"ל למרות שהוא בפירוש חלק מניהול מלחמה.
כל שאר האירועים שתיארת הם תקלות שנלמדות כיום בקורסים בצה"ל רובן נבעו מהעובדה שחיילים נרקבו בשטחים במקום להתאמן במתארי קרב של יחידתם-שוב הנושא הוא אחד הלקחים העיקריים אחרי מלחמת לבנון השניה, וגרף האימונים בצה"ל ,שגם אני הרגשתי אותו על בשרי, עלה לפתע מאוד.
ציטוט:
אבל רחוק מלהיות במצב טוב.יש פער בין הכוונות הטובות ובין הביצוע וההקצאות
|
ברוך בואך לצה"ל, זה מצב קיומי שנובע מסיבות רבות.
עם כל הכבוד, אתה כותב הרבה דברים שמבוססים על הערכה אישית שלך שלדעתי היא פסימית בצורה לא מציאותית, תוך התעלמות לדוגמא מעופרת יצוקה עצמה, דווקא המבצע שכן הראה הפקת לקחים ממלחמת לבנון ששניה אתה מתעלם. נכון שזה לא בדיוק אותו מתאר אבל אי אפשר לטעון שמבחינה הצבא היה שיפור עצום בכל פרמטר של פעילות ושהמבצע עצמו לא מראה יכולת עבודה בכפרים לדוגמא (וברור שאסור לעצור בתהליך השיפור והפקת הלקחים)
אני מסכים שאסור לזלזל וחייבים תמיד להתכונן למתארים הגרועים ביותר אבל אתה מציג פסימיות מוחלטת ושחורה שאני ממש לא שותף לה.
(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)
נערך לאחרונה ע"י צופה ורואה בתאריך 11-08-2009 בשעה 07:39.
|