10-06-2010, 20:22
|
|
|
חבר מתאריך: 02.08.04
|
|
טוב נו
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "הגיע הזמן להכיר! - אשכול ההכרות של פורום מו"ס"
יש חצי שעה לשרוף עד לשיעור הבא...
- גיל-26(או איך שאני קורא לזה "4 שנים להיות בן "30)...
- מתי מתגייס/ מתי התגייסת- שנה של מכד"צ (מה שאני מאוד ממליץ לאחרים לעשות, ושגם נתן לי שנה כדי להילחם בביוקרטיה הצבאית) וגיוס אוג 02.
- היכן משרת/ היכן עתיד לשרת/ היכן רוצה לשרת- אני נדדתי לאורך השירות... הייתי מיועד ליחידה לוחמת, אך עקב בעיה אישית נפסלתי משירות. לאחר שנה במכד"צ (בידיעה שאני בכלל לא מתגייס) המשכתי על בסיס שבועי וכמעט יומי לשגע את לשכות הגיוס, לראות מומחים וכל דבר שיכול לעזור לי להתגייס. בסופו של דבר הצבא "עשה לי טובה" וגייס אותי בפרופיל 45 ....התחלחתי את השירות בתור מאבטח מתקנים בחור שומם בדרום הארץ שהנוף היה לרוב עיזים ובדואים, וגרם לי תחושת אכזבה אדירה.
לאחר לחימה עיקשת, ועדות, 55 על בסיס כמעט יומי, עלה הפרופיל ובזמן המתאים התחלתי מסלול לוחם ביחידה מקבילה לזאת שיועדתי בחיל האויר. לאחר טירונות יחידה עקב שינויים ביחידה פורק הצוות ורובנו עברנו ליחידות לוחמות אחרות כאשר אני המשכתי ל 2 יחידות לוחמות (פלס"ר חי"ר ומודיעין) עד שהגוף נכנע לפציעות (2 פריצות דיסק, קריעת ACL, ועוד שלל דברים כיפיים) ומשם התעסקתי בתחום מודיעין ואמל"ח בתחום הלוט"ר. - למה אני רוצה לשרת במקצוע הספציפי הזה- היה חשוב לי להיות ביחידה ובתפקיד שאני יכול לממש את עצמי. דלתות נפתחו בפני and went with the flow...
- רוצה קצונה- כן/ לא- חשבתי על כך....
- גיבושים/ מיונים שעברתי- גדנ"ע צלילה / שייטת, שלדג, שפות זרות, מודיעין
- כמה זמן אני רואה את עצמי משרת בצבא (האם תצא לקצונה? תשאר בקבע?)- כנראה שהייתי ממשיך עוד שנה/שנתיים אם לא הייתי נפצע על בסיס חודשי....
אני כותבתי את כל זה בתקווה שיש מלש"ב או מגוייס/ת טרי שיקראו את מה שאני כותב, ולא יאבדו תקווה- תהוי סבלניים, ואם יש משהו שאתם באמת רוצים ומאמינים בו, תמשיכו להילחם ועל תתנו לגורמים צבאיים לעייף אותכם או לשבור אתכם, ובסופו של דבר תצליחו.
על תהיו פזיזים, תחשבו טוב על מה שאתם רוצים ועל תרדפו אחרי מה שאחרים מצפים מכם ותהיו רמבו מבחוץ אבל קרמבו מבולבל ועצוב מבפנים- יש יותר לשירות מסיכות על החזה ואמצעים על הנשק. תעשו את מה שנכון לעצמכם ובכך תשתלבו בצורה הטובה ביותר, תמצאו את עצמכם וגם אתם והצבא תפיקו מכך.
אני הייתי בתחתית התחתית מבחינת יחידה ותפקיד בתחילת השירות שלי, ובעזרת סבלנות, עקשנות ונחישות שלא ידעתי שיש לי , הצלחתי; הסבלנות והנחישות משתלמת ומנצחת. זה פתח בפני דלתות בצבא שרק יכלתי לחלום עליהם או שבכלל לא הייתי מודע לקיומם, וגם פתח לי דלתות באזרחות בעבודה בארץ ובחו"ל.
מכל התעודות שלי על הקיר, התעודה שהכי יקרה לי היא זאת שמאשרת את בקשתי להעלת פרופיל, וטופס 55 שמאשר את המעבר ליחידה לוחמת ששם התחלתי את המסלול שלי.
אם אני הצלחתי, גם אתם יכולים. בהצלחה
נערך לאחרונה ע"י Gevaldic Man בתאריך 10-06-2010 בשעה 20:33.
|