שאלות על מכס - סחורה שאין לה ערך מסחרי. מה החוק אומר בנושא?
אם אני מקבל משלוח גדול יחסית של הדפסה. קטלוגים. פליירים. כרטיסי ביקור. דברים לעסק.
האם למרות שאין להם שום ערך מכירה, עדיין יקחו ממני מיסים? ואם כן, כמה? איך יודעים את זה?
לאיזו קטגוריה זה נכנס?
הדוגמה הספציפית היא - אני רוצה לעשות הדפסה איכותית של דברים מאוד מיוחדים לעסק.
דברים שבארץ יעלו הון. ממש הון.
בכמויות יחסית גדולות. 10000 עד 50000. תלוי במה מדובר בדיוק.
מה בעצם החוק לגבי זה? אני לא אמכור את המוצרים האלו, אבל זהו כלי פרסום בעצם.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי oleg_gold שמתחילה ב "אהלן ברמן. תודה על התשובה המהירה"
ואכן יש הבדל במכס בין מוצר למוצר.
בגלל הסכמי הסחר של ישראל עם מדינות שונות, יש שיעור מכס מופחת בגין יבוא ממדינות עימן יש לישראל אמנה.
על פריטים מסויימים יש מכס גבוה במיוחד, והדבר אף מעוגן בהסכמי הסחר. פריטים כמו רכב, אלכוהול, טבק ומוצריו ועוד.
מאידך יש פריטים עם מכס מופחת כגון תרופות מסויימות.
יש גם הבדל בין יבוא אישי ליבוא מסחרי.
להלן טבלת מכסים על יבוא אישי: http://62.219.95.10/misimmeruk/taxesconc.aspx
מומלץ גם להתייעץ עם עמיל מכס לפני שמשקיעים סכומים נכבדים על יבוא.
איני יודע מה גודל המשלוח שלך אם תתאר אותו בגודל פיזי יהיה קל יותר להבין.
ארגז גדול שיגיע דרך DHL (למשל) ויהיה מוצהר כמו שצריך בניירת ומסווג כמו שצריך (בעזרת חברת השילוח או עצת עמיל מכס) ייתכן ויעבור חלק דרך המכס ואז תשלם רק מע"מ.
המכס לאחרונה בגלל קיטון בייבוא עסוק בחיפושים מוגזמים בסחורות הייבוא וכדאי מאד להיות מוכנים מראש עם הניירת ועם כל התשובות וההסברים.
יש הרבה עניין של מזל בשחרור סחורות והרבה מאד תזמון.
שלשום למשל היה מבצע של המכס והם עצרו 100% מהסחורות בשעה מסוימת.
חברות השילוח כמו DHL/UPS אינן יודעות לנווט סחורות (או רוצות) על פי לוחות הזמנים של המכס לכן הסיכוי להתקע גבוה יותר מחבילה שעמיל מכס מתזמן את שחרורה (ואז הוא עולה).
אם מוצרי הנייר שאתה מביא הם בעלי סיווג ברור, והסיווג הזה מגדיר את התנהגות המכס, אתה לא צפוי לתשלומים נוספים מפתיעים. אבל אם בפרוט של המכס יופיע מוצר שנופל למוכסים בטבלאות העיכוב שלהם אז תצפה לעצירה, בדיקה פיזית, וטרטורי בעיקר כספי.
אם מדובר בייבוא חד פעמי, אני מניח שתוכל לסבול עיכוב (שבוע?) ועוד תשלומים חד פעמיים על אותו משלוח. אם מדובר בייבוא סדיר, דווקא עדיף לך לצמצם גדלים לחבילות לא ענקיות בסכומים לא גדולים, ואז הסיכוי שתקבל את המשלוח מיידית די גבוהה.
john reese
1. מה הכוונה ניירת ? הבנתי שצריך לכתוב על החשבונית שזה no comercial value. מה עוד אפשר לעשות?
2. אני רוצה לבצע משלוח ימי, זול יותר בהרבה. אמרו לי בחברת הדפוס של שזה 40$ למטר ריבועי.
דרך הים, אז לוקח לזה להגיע, 2-3 שבועות נכון? אבל זה בסדר.
3. אני לא מוכן שזה ישב במכס כמה ימים (או שבוע), זה תשלום על איחסון וזה מיותר.
אני צריך מינימום הוצאות. אחרת זה לא שווה לי כי הסחורה היא לא למכירה, אני לא מקבל עליה כסף חזרה, זה רק פרסום ושיווק. לכן, אם זה לא משתלם מבחינה כספית, עדיף לי לעשות את ההדפסה בארץ.
4.מוצרי הנייר האלו הם לא בעלי סיווג ברור. לא. אין כזה דבר ברשימת המכס, לפחות לא באינטרנט.
עמילי מכס אמרו לי שזה יכול להיות ללא מכס או 12% מכס. אז אם הם לא בטוחים, זו כבר בעיה.
מה שכן, הם אמרו לי גם, צריכה להיות ניירת, אבל אף אחד לא הסביר מה היא הניירת הזו.
5. לגבי עניין החד פעמי. אם זה משתלם, אז זה לא יהיה חד פעמי (אבל גם לא כל שבוע)
ואם זה לא משתלם אז אפילו חד פעמי אני מקווה לא לעשות (ז"א, לנסות למצוא את כל המידע לפני שאני מבצע את ההזמנה וכך לא להסתבך בהוצאות מיותרות).
מצפון, אתה עמיל מכס? נראה שאתה יודע הרבה על כל העניין ("אתמול היה מבצע של המכס...")