אל תהיה כ"כ לחוץ. בימינו ב"ה הקב"ה (הקדוש ברוך הוא) מנהיג אותנו בצורה של ניסים נסתרים ולא של ניסים גלויים, כי אנחנו לא יכולים לעמוד בהנהגה של ניסים גלויים. מה שנובע מכאן הוא שלא יפגע בך ברק בשמיים כי אמרת משהו שהוא לא בסדר. אז אפשר לנשום רגוע...
מעבר לזה - אין דבר שלילי בנסיון להבין איך הקב"ה מנהיג את העולם, מהם עקרונות היהדות וכו'. אתה לא אמור להיוולד עם הידע הזה, וטוב שאתה מנסה להבין. אבל אני חייבת לציין שההמלצה לפנות לרב (שמישהו כתב לך) היתה טובה מאוד. אני לא חושבת שאפשר בכלל לחזור בתשובה בלי רב. יש כ"כ הרבה שאלות, קשיים והתלבטויות, שפשוט חייבים ליווי צמוד של רב (קהילה אינטרנטית לא יכולה למלא את המקום הזה).
בקיצור, אל תרגיש רע שניסית להבין את עניין השכר והעונש בצורה הזו. עכשיו אתה יודע שזה לא המצב.
לגבי עין הרע - ודאי שאין כוח מלבד הקב"ה בעצמו ולבדו. אפילו ה"שטן" שמדברים עליו גם ביהדות, הוא בעצמו בסה"כ צורת התגלות (הגדרה מתאימה?) של הקב"ה.
אז אם כבר - עין הרע זה כלי (?) של הקב"ה. אבל גם זה לא. רוב העניינים שמיוחסים לעין הרע הם המצאות של אמהות מרוקאיות כדי לגרום לילדים שלהם לאכול או להתנהג בצורה נאותה (לאמהות הפולניות היו המצאות אחרות. למשל: " טוב, אני אשב לבד בחושך"). כנראה שהיתה איזו ילדה עקשנית שהחליטה לתפוס את המקום של אחותה הקטנה ליד השולחן, אז מיד אמא שלה המציאה: "אם תשבי בפינה לא תתחתני 7 שנים". היה ילד מבולגן אחר שכל הזמן זרק את הנעליים הפוכות על הרצפה בחדר, או לבש את החולצה שלו הפוך, אז אמא שלו אמרה לו שהחולצה תגרום לו להיות שכחן, והנעליים ההפוכות יביאו לו רוחות רעות לחדר (או משהו כזה).
בקיצור, כל השטויות האלה לא נכונות, ובטח לא קשורות ליהדות.
אישית אני טוענת שיש בהן לפחות שמץ של עבודה זרה (עבודת הכוחות המסתוריים האלה).
כמובן, יהיו שיביאו הוכחות מהגמרא לדברים האלה (לפעמים אפילו אמא שלי עושה את זה, ואין בה שמץ של מרוקאיות...
). אין לי כ"כ טיעונים בינישיים כדי לענות להוכחות מהגמרא, אבל אני יכולה רק להגיד שראיתי כתבה טפשית במעריב/ידיעות שדיברה על המאגיה ביהדות, וניסתה להציג את היהדות כאילו המאגיה היא עניין עיקרי בה. היו שם ציטוטים מהגמרא בסגנון: "אם איש רואה שתי נשים יושבות במעבר, כנראה שהן עוסקות בכישוף ואסור לו לעבור ביניהן. אם הוא חייב - הוא צריך להגיד משו-משו-משו <לא זוכרת מה> ואז לעבור מהר". בקיצור, בימי הגמרא היו כל מיני אנשים, ואני לא יודעת מה החשבון שגרם להכניס משהו אחד ולא משהו אחר. אני באמת לא יודעת מה לענות על זה, אבל אני יכולה להגיד בוודאות שזו
לא היהדות, ואם כבר - זה ההיפך מהיהדות.