קשה לי להתייחס לנקודה הראשונה שלך, קודם כל כי אני כתבתי את שלי בציניות וגם הדגשתי את זה, וחבל שבחרת להתייחס אליה ברצינות. דבר שני, אם השתמע מדברי שאני יודעת הכל, אז אני ממש לא חושבת ככה, להפך, אבל אני כן מעדיפה לעשות דברים שאני מבינה למה אני עושה אותם, לדעתי זה מוסיף טעם ומשמעות לדברים ואני לא מבינה מה הקשר לענווה? הרצון ללמוד ולהבין ולא לעשות כמו רובוט הוא זה שמנחה אותי ולא חוסר צניעות...וזה דבר שקשה לי איתו מ-א-ו-ד בצבא ומתנגש עם הערכים שלי! ובכל זאת התגייסתי איזה פלא...
אני אשמח להבין בדיוק איזה בעיות יש במסגרת הצבאית שמקשות על בנות דתיות לשרת בצבא?
ואני לא כ"כ מבינה על אילו ימים עברו אתה מדבר? על ימים של לפני 2000 שנה או מקום המדינה? כי החל מקום המדינה נשים היו בצבא.
הציונות הדתית מגינה על הארץ שלה או הבחורים הדתיים? האם הבנות הדתיות הן לא חלק מהציונות הדתית במידה שווה כמו הבנים? כי אם כן, אז כל הכבוד לבנים שמתגייסים לקרבי אבל חבל מאוד שהבנות לא מתגייסות בכלל (רובן לפחות).
ולפי הבנתי על סולם הערכים אתה אומר שהצניעות (שבגללה בנות לא מתגייסות לצבא...שוב, עפ"י הבנתי מדבריך) חשובה יותר מהגנה על המדינה? אף על פי שהצניעות לא חייבת להפגע כשמתגייסים...
אני מסכימה איתך מאוד שבנות יכולות לתרום הרבה בשירות לאומי ובתחום החינוך (אגב, גם בנים
), זה לא אומר שאי אפשר לעשות גם וגם, אפשר גם לעשות שירות לאומי וגם להתגייס לצבא, ז"א להתנדב שנה ואח"כ לעשות צבא כרגיל!
וחוץ מזה יש בנות שלא מתגייסות ולא עושות שירות לאומי או לחילופין בנות שעושות שירות לאומי שנה שזה דבר מעצבן לכשעצמו אבל אני לא חושבת שזה רלוונטי כרגע לנושא האשכול.