במקור נכתב על ידי יוסיפון
"בקבלך ומוסרך נשק פורקהו ונצרהו"
זוהי הוראת הבטיחות מספר אחת הנוגעת לנשק.
ההוראה הזו היא אבסורד מוחלט. הרי אם חייל א' מוסר נשק לחייל ב' ולפני המסירה הוא פורק אותו למול עיניו של חייל ב', למה צריך חייל ב' לפרוק אותו מחדש?
התשובה פשוטה: כי זה נשק!
עד שאתה לא פרקת בעצמך, מבחינתך, הנשק לא פרוק.
עד שלא ניקית בעצמך הנשק לא נקי. כלומר הוא מסוכן, הוא לא בטוח לשימוש, הוא לא מבצעי.
איך אפשר לקחת נשק מהנשקיה, לזרוק על הכתף וללכת לשמירה???
איך ? למפקדים הפתרונים,מהרגע בו החליטו בצה"ל שאין סיבה שחיילים ינשאו סתם כך נשק הונחתו עלינו הפקודות ,יש לציין שלא שירתתי ביחידה לוחמת אבל כך היו הפקודות .
אתה רוצה להגיד לי שאחרי תקופה ארוכה לקחתם את הרובה מהכנה ויצאתם לשטח? בלי לטווח בו קודם? בלי להחזיר איפוס?
מטווח ? הלוואי והיה, פעם ב 3 חודשים (ע"פ הפקודות נאמר) וגם אז ירי של 5 כדורים למטרת דמות ללא בדיקת מטרות !
נשק לקחנו מהנשקייה לאחת משתי מ 3 מטרות :
1. תורנות אבטחה,אין מצב לנקות את הנשק (הסבר בהמשך)
2. מטווח,מנקים את הנשק
3. תפקיד מחוץ לבסיס ,אישית הייתי מנקה את הנשק אבל הייתי בין החריגים כי היו לי תורנויות
רבות שכאלה ,לא יודע מה עשו השאר בייחוד לאור העובדה שלא הייתה פקודה של ניקוי .
לפני תקופת ההפקדה בנשקייה ,כאשר הנשק היה ברשותי ולא הייתי בפעילות איתו אז היה
סגור ומאובטח ומנוקה אחת לשבוע בלבד .
ואם החזרתם איפוס... הרי לפני ואחרי מטווח חייבים לנקות את הנשק! לפני ואחרי מטווח אכן ניקינו את הנשק , לא היה לנו מטווח איפוס בתקופה של לפחות שנתיים + מפאת מחסור בתחמושת (התירוץ התורן) ,כשיכולתי והקצין שהעביר את המטווח היה במצב רוח טוב ,היינו מבקשים אני וכמה חברים לבדוק את המטרות לבצע איפוס ולבקש מקצה נוסף אם נשארה תחמושת ,אך ככל המטווח לא הוגדר למטרת איפוס אלא למטרת "ריענון" (מה שזה לא אומר...) .
איזו צורה יש לתורנות שלכם אם אתם מבצעים אותה עם בזנ"ט כמו הקרבין של המשא"ז שנשלף מהכספת לא מאופס, לא מנוקה אולי אפילו בלי נוקר?! ככשאלתי פעם את המפקדים שלנו שאלה דומה ,התשובה שניתנה לי הייתה בסגנון של "עזוב אותך משטויות אנחנו לא באזור מסוכן וכלום לא קרה פה וכלום לא יקרה פה... " ,ששאלתי אם כן אז מודע בכלל טורחים לתת לנו נשק ולבצע תורנות אבטחה קיבלתי פרצוף כועס בתור תשובה .
ההיגיון שלי אמר שאם נותנים נשק אז יש לזה סיבה אבל כאשר רוצים לחפף הסיבה נעלמת ...
מה שהכי מפליא בתיק האבטחה של הבסיס עבר איכשהו אישור של רמ"ט הפיקוד לפי מה שהבנתי וכל ביקורת "פתע" שהייתה עברה בצורה חלקה על אף הליקויים . בסוף כבר התרגלתי אחרי שהבנתי שזה לא רק בתחום הזה ולא רק אצלינו בבסיס ובכל שאר הצבא זה ככה ,לבסוף החלטתי שאני אהיה כמה שיותר בסדר ומוכן לתפקיד ואגיע לתורנות ע"פ הפקודות ואקווה לנס ששאר החיילים יגיעו גם כן .
נקיון נשק מאבק, פיח וחלודה. וידוא קדח קנה יבש ולא סתום או שיש בו גופים זרים ("פילים") זה כוננות, זה מבצעיות, זה בטיחות.
אם לא תנקה את הנשק שלך לא תכיר את התקלות שלו. אני אומר את זה אחרי שהתפוצץ לי נשק בפרצוף (התרעתי על תקלה במנגנון שזיהיתי במהלך הפירוק לניקוי אך סירבו לשלוח נַשָק או להחליף את הרובה).
אם לא תנקה את הנשק שלך יהיו לך מעצורים בדיוק כשתצטרך אותו (אנחנו מכירים מקרים של חיילים שהפסידו בקרב בשל מעצורים).
מסכים איתך לחלוטין בייחוד כאשר הנשק לא היה נמצא אצלי ותחת השגחתי אלא בנשקייה ,אבל מה לעשות שהחליט מי שהחליט שאת הנשק לוקחים 5 דקות לפני עליית המשמר ?
תסכים איתי שלנקות את הנשק כשאתה כבר בעמדת השמירה זה לא רעיון כל כך טוב ?
|