לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-06-2009, 11:09
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
לפעמים אני נשאר במכללה למנהל ממש עד מאוחר
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אז כן, במערב זה מבחיל. ילד בן..."

וגם בלי להסתכל על השעון אני יודע מה השעה לפי קולות חריקת הבלמים והצמיגים של הערסים שמשתוללים סביב הכיכר הגדולה ליד פינת המכללה. ללכת עם MP3 בשבילי הולכי הרגל לצד השדרות אחרי השקיעה זו סכנת חיים כי אתה לא תשמע את הערס החמור שנוסע בטרקטורון בלי אורות על השביל. ממש לתוך השכונות אני לא נכנס, פרט לסיורים של המשמר האזרחי. פעם היו קוראים לנו לטפל ב"הפרעות רעש" (שלרוב היו דווקא מצד ערסים בגירים שעשו מסיבות) אבל לאור התרבות המקרים של הפעלת אלימות מצדם, המשטרה החליטה שרק שוטרי סיור והפיקוח העירוני יגיעו לטפל בנושא זה...

אתה מגיע לאיזה בניין שיש בו מסיבה שמרימה את כל השכונה (בגלל המרווחים בין הבניינים ההד מגיע גם לבתים ששוכנים 200 מטר משם) ואתה קודם כל רואה את הערסים בחצר שמסתכלים של משטרה כאילו שהם כושים בהארלם (הלו! אתה בן של קבלן, לא איזה Nigga מהגטו....), אחרי זה את השכנים ה"נורמאליים" שיש להם לבטים של "רק שלא יחשבו שאני הזמנתי את המשטרה" ואז אתה עולה לדירה ומוצא שם ערימה של הורים לילדים ש"סך הכול חוגגים יומולדת... ואללה איזה אנשים כבדים פה... פעם ב'שנה יש יומולדת לבנאדם אז גם לא מרשים לו לחגוג?". חדרי המדרגות תמיד מלאים בכל טוב שהדיירים לא רוצים לאכסן בבית שלהם (בחלק מהמקרים הם פשוט סתומים כמעט לגמרי למעבר) ועל לוחות המודעות תמיד יש מודעות בסגנון "מכיוון שהדיירים של דירות 5, 8, 11, 12, 15, 18, 22, 24 והפטנטהאוז מסרבים לשלם מידי ועד הבית, אני מודיע בזאת שהחל מהראשון לחודש לא יאספו עוד מיסי ועד בכלל, ויופסק התשלום לגנן ולמנקה".

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-06-2009, 20:52

הכוונה שלי הייתה
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי student1 שמתחילה ב "למה ללכת רחוק?אני בא ממקום,בו..."

שאיפה שיש "תרבות אלכוהול" (לרוב ארצות קרות) אז גם מזקקים ביתית, ובכלל זו מלחמה כמעט בתכונה "מולדת". בארץ כל המנהג של נוער "לרדת על רד בול וודקה" הוא חדש, ולא שאיכפת לי, אבל ההשלכות על הסביבה הן במקרה הטוב מטרד רעש.

מאחר ובניגוד ללנבל את הפה, או לקטר, אלכוהולוזים זו לא בעיה ישראלית "שורשית", אני מרשה לעצמי להניח שגם יהיה יותר קל להלחם בה (נראה לך שהערסים של מערב רישון יזקקו אלכוהול?).

בקרב יוצאי ברה"מ - ובמיוחד אנשים שאו שלא התערו כאן כלל, או שאת בגרותם עשו בצבא האדום ז"ל או בכל מיני ערי תעשיה עלובות - אכן הבעיה אפילו מושרשת יותר, אבל משום מה השיכורים שם נוטים פחות לדקור עוברי אורח ש"סתם הסתכלו עקום על החברה".

ישן 10-06-2009, 08:29

רואים שאתה רחוק כרונולוגית וגאוגרפית ממרכז הבעיה שפה מבקשים לפתור
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "לא הבנתי את החוק או את הבעיה"

שהוא תרבות הנוער הערסית (ולא שתיינים מקצועיים למיניהם): קודם כל נוער באופן די כללי (והיום בשל נוחות השירות הג'ובניקי היבטים של גיל הנערוים נמתחים עד לתחילת שנות ה-20 אצל מספר מכובד של צעירים), יותר מכל קבוצת גיל אחרת, נוטה לעצלות בכל מה שחורג מעולמו המיידי: אלה יקנו אלהוכול לפני 22:00? הצחקת אותי! אתה שולח ילד בכיתה ב' לסופר לקנות 2 קרטונים של חלב יוטבתה, והוא חוזר עם שניים של תנובה ואומר "אבא היה מבצע של שניים ב-10 שקל עבור חלב תנובה אז קניתי אותו כי ידעתי שזה מה שאתה הייתה עושה". אתה שולח בן טיפש עשרה? הוא יחזור עם בכלל שתי שקיות (שמעולם לא ראה שההורים קונים כאלה) וגם את העודף שכח... (כן, כן אני יודע שזו הכללה, אבל בכ"ז זה בולט...).

ועוד צעירים מתת התרבות הערסית? כל מי שחי בפריפריה, היכן שעדרי הערסים באים למרעה העונתי (בשכונות שלהם יש צפיפות בשטחי המחיה שלהם ואין מספיק כרי מרעה להעמיד בו את הטויוטה של אבא+דלתות פתוחות+ראפ בקולי קולות מהמערכת+כמה בקבוקי וודקה ובירה על החומה+המון כוסות פלסטיק זרוקות+שיחות של ערסים (אני די שולט בניב ומבין: שום דבר חשוב)) מכיר את תת התרבות הזאת שמאופיינית בעצלות ויכולת הבנה מרחבית של עגל ג'ינג'י בשדות המרעה שליד נחל זויתן. מאלה אתה מצפה לקנות אלכוהול לפני 22:00? אלה לא יעצרו בכלל ליד פיצוציה שסף המדרכה לידה גבוה מכדי להעלות לשם את הרכב ממש עד פתח הפיצוציה... רק לשמוע את הדיונים ביניהם בקשר להאם להרים ת'תחת ולנסוע לנאפיס, 3 דקות משם, ואתה כבר מבין איך פועל הראש שלהם: מנטליות של חיות חצי מבויתות - הם באים רק להיכן שיש את מקור המחיה שלהם. היה לי שכן שנשבר לו מעדרי הערסים שמתנחלים לך מתחת לבית, אחרי שקנו וודקה בפיצוציה בהמשך הכביש (פיצוציה, אם לא הבנת, זה כמו שלולית מים באמצע הקיץ בסוואנה באפריקה), וכמה פעמים שראה שהם צוחקים לך בפנים כשאתה מדבר אתם בהגיון ("התינוקת מתעוררת") פשוט ירד למטה עם הבן שלו ועם איזה לום, דפק פנס אחד בטויוטה (של אבא... 500 ש"ח למי שיש לו קומבינה עם המוסכניק) כולל הרבה קללות ברוסית (ערסים מפחדים מרוסים עצבניים כמו שחיות מפפחדות מאש) ואז פתאום לא רק שהם דיברו בהגיון מסויים, גם הפלא ופלא יולי-אוגוסט שלם היה לנו שקט מחבורות ערסים שתויים.

אין מה לעשות: חוקים פשוטים וגורפים עובדים הכי טוב, ואני שם את ראשי שזה ידוע גם למי שלכאורה מתנגד ל"אי ההגיון שבהם". ובמקרה של בעית האלכוהול זה גם מצב של "וין-וין" - אפס נפגעים אמיתיים.

ישן 10-06-2009, 08:05
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
חוקים אשר חוקקו מתוך הסטריה, כמעט ותמיד מחטיאים את מטרתם.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי op9090 שמתחילה ב "כפר סבא: נאסרה מכירת האלכוהול בפיצוציות לאחר 23:00"

אם הבעיה היא צריכת אלכוהול ע"י צעירים, הרי שיש דרכים יעילות יותר להלחם בתופעה:
א) קנס רציני למוערי אלכוהול לקטינים. לא 1000 ש"ח פה, 2000 ש"ח שם. 50,000 ש"ח למי שמכר, פיזית, את האלכוהול לקטין. לרוב זה יהיה עובד זוטר בפיצוציה שמרויח בסביבות שכר המינימום. גובה הקנס הוא של כשנת עבודה. לא נעים לדעת שקנס שעמלת על מנת להרויחו במשך שנה שלמה נגוז לו בעננה של צדק בגלל פחית בירה או בקבוק וודקה, לא? בנוסף לכך, קנס של כ-300,000 ש"ח לבעל הפיצוציה. מדובר בפדיון חודשי של פיצוציה שהולך לה לא רע באזור בילוי. זה כאילו בעל הפיצוציה הכריז מבצע מטורף למשך חודש שלם, כל המוצרים חינם אין כסף. פיצוציה שאין לה מספיק רזרבות נזילות יכולה למצוא את עצמה נסגרת לאחר קנס כזה.
בשורה התחתונה, מעטים יהיו האנשים שיסתכנו למכור אלכוהול לקטינים.

ב) חיקוק חוק ההופך את צריכת האלכוהול ע"י הקטינים ללא חוקית, אלא אם כן מדובר בצריכת אלכוהול בליווי מבוגר שיהיה אחראי על הקטין ותוצאות מעשיו, וזאת בידיעה ואישור האופטרופוס של הקטין. הסייג בא למנוע מצב בו קידוש יום שישי, סדר פסח או סתם ילד שלוקח שלוק מהבירה של אבא יחשבו כעבירה על החוק. החוק הזה יטפל בצד השני של המשוואה, אם חבורה של קטינים מתנחלת לה בגן ציבורי עם בקבוקי וודקה, תהיה למשטרה את הסמכות לעצור אותם. העונש האופטימלי, לדעתי, הוא גם כספי. אם ההורים של הקטין יאלצו להפרד מסכום נאה, הם ישגיחו עליו בשבע עיניים ויתעניינו יותר עם מי ואיך הוא מבלה את שעות הפנאי שלו.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:52

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר