24-05-2009, 12:04
|
|
|
חבר מתאריך: 12.07.08
|
|
מה עם להוציא זאת לחברות בארץ?
אני מסכים איתך כי 750,000$ הוא סכום נכבד. העלות הזאת משתווה לעלות של שליחת מסוק עם טילים מונחים לעשות את העבודה. היתרון של מסוק ברור, יש לך 2 אנשים לקבל החלטות, יש להם סמכות לבטל אם הם לא רואים לנכון לבצע. יש להם אפשרות להגיב לשנוי שחל מאז הוצאת את הגיחה.
החסרון: לא תמיד יש לך חיל אוויר זמין - במיוחד בפתיחת מלחמה שאתה לא מוכן אליה.
אתה לא מסכן מסוק של כמה עשרות מליוני $ ו-2 אנשי צוות באזור מוכה טילים.
השאלה היא האם לא ניתו להוציא זאת למכרז בארץ. נניח פקס לתעשייה אווירית, אלביט, רפאל, אלתה ואני מתנצל אם שכחתי משהו (למען הגלוי הנאות אף אחד מן הנ"ל לא משלם את שכרי - כך שאין לי עניין אישי\משפחתי או כיוצא בזאת).
לדרוש: התאמה למערכת ה- MLRS או מערכת אחרת שמבוססת על משגר ארטילרי לרבות מערכות תוצרת הארץ שמבוססת על משאית עם גלגלים. כמות משוערת: 2000, מחיר יחידה לא יותר מ- 300,000 ש"ח. הנחיה: ברירה בין GPS, הנחיה אינרציאלית, מערכת לזהוי ותקון מסלול (אופטי או אחר) או כל דרך אחרת שהיצרן רואה לנכון. לאחר הפקס להרים טלפון ולהזמין לשיחה כשכל נציג יודע שהוא לא בלעדי. לברר מה ההסכויים להצלחה, מה היצרן חושב שנכון לשנות במפרט, אפשרות שמוש בטכנולוגיות קיימות, תאריך יעד. לאחר מכן לבקש לייצר אב טיפוס במחיר של כמה מליונים (על חשבון משרד הבטחון) תוך הבטחה: המוצר - מוצר מנצח. אולי העלות הראשונית תהיה בעיקר עליכם אבל אם בכמות גדולה המוצר יהיה זול ויעיל משרד הבטחון יפעל לעזור לשווק לשווקים כמו הודו, קוריאה, סינגפור,אירופה, ואולי אפילו לארה"ב.
היתרון הגדול: אלוף פקוד צפון מקבל כלי אסטרטגי במחיר לא יקר מבלי שהוא תלוי בחיל אוויר. ביכולתו ביומיים הראשונים לכל מלחמה גדולה בצפון (לא אגיד כנגד איזה אויב) לדכה את מערכי השליטה של האויב, אזורי התארגנות, ארטילריה, נ"מ, מתקני אספקה או כל מתקן שהוא רואה לנכון. הוא לא תלוי בטובות של חיל אוויר שסביר שיהיה עסוק עד מעל הראש.
עלות: ירי של אלפי טילים ביום הראשון שקול לכמה מאות מליוני ש"ח במחיר שאני בקשתי.
העלות תתגמד מול ירידה מהסד"כ של 10 מטוסי F16 שיתכן ויאבדו באזור מוכה סוללות טילים ביומיים הראשונים למלחמה בצפון.
|