לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-05-2009, 19:24
  -=Ohad=- -=Ohad=- אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.06
אני חשבתי הרבה
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי AlphaGuru שמתחילה ב "ציניות שיש מאחוריה..."

כנראה שאתה לא חשבת מספיק...

בוא נסגור את זה ככה...
כל מה שחי"רניק נורמלי עובר במסלול ההכשרה שלו, מסווג בערך כמו תוצאות גמר הכדורגל ביום הספורט היחידתי...

אם הצבא היה חושב שיש צורך לשמור על המידע הזה בסוד, אתה היית כבר יודע ומתודרך בהתאם..
יש יחידות שבהם הביום אויב חותם שו"ס ויש בסיסים עם איזורים ענקיים ממודרים שאליהם אתה לא יכול להיכנס,
לעומת זאת - הדבר הכי הכי הכי מטורף שתלמד בהכשרה שלך נמצא בכל מיני חוברות עבות של מז"י תחת הכיתוב "שמור" או "סודי" שזה אומר - שיש לא מעט סיכויים שתמצא את זה בפח זבל האזרחי ביציאה מהבסיס (לא תקין אבל קורה).

וכן, האויב יודע איך אתה יורה באמ 16, ואיך מתבצע תרגיל חוליה ותרגיל מחלקה, ושיש דבר כזה שנקרא איגופים ואת הסד"פ עליה ליסעור.

תשאיר את הצנזורה למי שכן תודרך על ידי הצבא איך לצנזר..
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-05-2009, 03:22
  confused_ confused_ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.01.09
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי talp25 שמתחילה ב "הלו"ז שלי עד סוף הטירונות, יש מצב לפירוט?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי talp25
m16 בסיסי-
מקצועות
שדאות
פרט+צמד
חוליה וכשירות מבצעית
שבוע 05

תודה חבר'ה

ברמה העקרונית אני יודע ממש קצת מה עושים בכל שבוע, אם אפשר פירוט רחב אני אשמח...

טוב, כמי שעד לא מזמן היה בגדודים של נח"ל, אני יכול לענות לך על רוב הדברים. אגב, באיזה גדוד אתה?

m-16 בסיסי: שבוע שטח מנהלתי (ארוחת צהריים חמה, בוקר וערב מנות קרב. מותר פלאפון, סיגריות...). בעיקרון במשך השבוע יורים, ויורים הרבה. מתחילים מטווחים בסביבות 8 בבוקר עד 10 בלילה. בהתחלה זה מגניב, אחרי יום-יומיים די יימאס לכם להקים מטווחים בלי הפסקה, למלא מחסניות שונות ומשונות וכל זה. עובדים הרבה על תפעול מעצורים בבסיסי, קצת יל"מים וכאלה. המון יבשים.

מקצועות: אחד השבועות היותר שוברי שגרה בטירונות- לראשונה שבוע שלם שאתה נמצא בו ב"צוות" שלא מורכב מהכיתה/מחלקה שלך בלבד, אלא לפי פק"לים- מפקדי חוליות יחד, נגביסטים יחד, מאגיסטים, לאוויסטים, קלעים, מטוליסטים וכו'. (בהתאם לפק"ל שלך). אני יכול באופן אישי לספר קצת על שבוע מפקדי חוליות מניסיון אישי, על השאר רק ממה שחברים סיפרו. בעיקרון שוע מפקדי חוליות הוא אחלה. אצלנו זה התחיל בשיעור על כך שאנחנו דור העתיד וכבר נמצאים במסלול שמוליך באופן כמעט ישיר לפיקוד, לכן במשך השבוע עבדו איתנו בראש טוב- אין פתיחת שעון, אין קאדרים. כמובן שכחלק מההסכם הזה גם אנחנו לא פיקששנו כמעט- אין כזה דבר לאחר לזמנים (אומרים לך להגיע בשעה מסוימת- תגיע!), לא מתעפצים בשיעורים (ויש הרבה כאלה). בנוסף יורדים קצת לשטח לבצע תרגילי פיקוד על חוליה, ללמוד קצת טופוגרפיה, מתרגלים לקיחת מחסנית בטיחות... די מעניין.
שבוע קלעים- התמקצעות בעיקר על ירי בטריג' ובליאור / אקילה. המון מטווחים, ירי על פלאכים, לינה בשטח.
נגביסטים- שבוע פיזי מאוד, בנוסף להתמקצעות על הכלי יש מד"ס עם הנגב, זחילה ל-300 איתו...
מי שלא מקבל פק"ל עדיין בשלב זה- שבוע תורנויות (רס"ר, מטבח, סרס"פ...), כל הזין.

שדאות: שבוע השטח האולטימטיבי בטירונות. שבוע שיגרור אחריו הרבה שיחות וחוויות שיישארו להרבה זמן. אצלנו הוא התחיל בהליכה מבצעית של 6 ק"מ אל היעד. יורדים לשטח ביום שני עד חמישי בבוקר. תתכוננו להרבה הקפצות בלילות... לומדים לבנות אוהל סיירים, הרבה זחילות, קמ"ג בשטח, מד"סים, עוד קצת זחילות... שיעורים על מציאת הצפון בדרכים שונות, זחילות, שמנ"שים, זחילות, אוכל בחיפויים (זמן אוכל של 12 דקות כאשר חצי כיתה מחפה כשהיתר אוכלים, כולל חילוף באמצע), שיעורי שדאות שונים- "קנקל מת לחגג", זחילות, התבצבצות בכל בוקר, וגולת הכותרת - מסע סמל של 11 ק"מ ביום האחרון. ה-מסע. אה, כבר הזכרתי שיהיו זחילות?

פרט צמד: בעיקרון זה 3 ימים בשטח (והפעם בשטח שליד בא"ח קריות) שבהם כל אחד ואחד מהטירונים מתרגל הסתערות ברמת החוליה (למרות שהוא לבדו) כאילו שהוא מפקד חוליה. תרגילי יום, תרגילי לילה, יבש, רטוב, ישר על רטוב... גם כאן- הרבה שמנ"שים, קמ"ג, מד"סים, יבשים. לקראת הסוף מתרגלים גם בצמד, אבל רק ביבש.

חוליה: כמעט זהה לפרט צמד, רק שהפעם מתרגלים באמת כחוליה. בשבוע הזה תיחשפו גם להרכבי החוליות בכיתה - כל מפקד חוליה ידע סוף סוף מי בחוליה שלו, ובשבוע הזה יתפקד כמפקד חוליה בצורה מלאה- כולל מיקום החוליה שלו, ופיקוד על הסתערות על היעד- כולל חלוקת פקודות לחוליה, בקרה על מצב תחמושת בחוליה וירי מהעומק, זיהוי עומק לפנים והפעלת שיקול דעת. החל מהשבוע הזה, כבר מתחיל להיות מעניין.
[כשירות מבצעית- בעיקר השלמות מטווחים נחוצים כמו בוחן כשירות ויל"מים, וגם משפצ"רים למוות].

שבוע 05: מזל טוב! השבוע האחרון של הטירונות. בשבוע הזה בעצם תיבחנו על כל מה שלמדתם ולא למדתם במהלך הטירונות- בחנים מעשיים על הפק"לים הבאים: מאג, מטול, לאו, בוחן מע"רים, בוחן אב"כ, בראור סוף טירונות, וגולת הכותרת- בוחן הדב"מ- מבחן ממוחשב עם משהו כמו 80 שאלות (אמריקאיות ברובן) בכל נושא אפשרי, החל מהפק"לים השונים, ועד לעקרונות מסמך 'רוח צה"ל'. מבחן לא קשה במיוחד, הרוב עוברים בציונים של 70-90. אל דאגה, גם אלו שלא עוברים מקבלים צ'אנס נוסף עד שיעברו.

אם יש לך עוד שאלות, אני אשמח לענות- גם כאן וגם בהודעות פרטיות.

מקווה שעזרתי
ישן 23-05-2009, 06:14
  talp25 talp25 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.11.07
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי confused_ שמתחילה ב "[QUOTE=talp25]m16..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי confused_
טוב, כמי שעד לא מזמן היה בגדודים של נח"ל, אני יכול לענות לך על רוב הדברים. אגב, באיזה גדוד אתה?

m-16 בסיסי: שבוע שטח מנהלתי (ארוחת צהריים חמה, בוקר וערב מנות קרב. מותר פלאפון, סיגריות...). בעיקרון במשך השבוע יורים, ויורים הרבה. מתחילים מטווחים בסביבות 8 בבוקר עד 10 בלילה. בהתחלה זה מגניב, אחרי יום-יומיים די יימאס לכם להקים מטווחים בלי הפסקה, למלא מחסניות שונות ומשונות וכל זה. עובדים הרבה על תפעול מעצורים בבסיסי, קצת יל"מים וכאלה. המון יבשים.

מקצועות: אחד השבועות היותר שוברי שגרה בטירונות- לראשונה שבוע שלם שאתה נמצא בו ב"צוות" שלא מורכב מהכיתה/מחלקה שלך בלבד, אלא לפי פק"לים- מפקדי חוליות יחד, נגביסטים יחד, מאגיסטים, לאוויסטים, קלעים, מטוליסטים וכו'. (בהתאם לפק"ל שלך). אני יכול באופן אישי לספר קצת על שבוע מפקדי חוליות מניסיון אישי, על השאר רק ממה שחברים סיפרו. בעיקרון שוע מפקדי חוליות הוא אחלה. אצלנו זה התחיל בשיעור על כך שאנחנו דור העתיד וכבר נמצאים במסלול שמוליך באופן כמעט ישיר לפיקוד, לכן במשך השבוע עבדו איתנו בראש טוב- אין פתיחת שעון, אין קאדרים. כמובן שכחלק מההסכם הזה גם אנחנו לא פיקששנו כמעט- אין כזה דבר לאחר לזמנים (אומרים לך להגיע בשעה מסוימת- תגיע!), לא מתעפצים בשיעורים (ויש הרבה כאלה). בנוסף יורדים קצת לשטח לבצע תרגילי פיקוד על חוליה, ללמוד קצת טופוגרפיה, מתרגלים לקיחת מחסנית בטיחות... די מעניין.
שבוע קלעים- התמקצעות בעיקר על ירי בטריג' ובליאור / אקילה. המון מטווחים, ירי על פלאכים, לינה בשטח.
נגביסטים- שבוע פיזי מאוד, בנוסף להתמקצעות על הכלי יש מד"ס עם הנגב, זחילה ל-300 איתו...
מי שלא מקבל פק"ל עדיין בשלב זה- שבוע תורנויות (רס"ר, מטבח, סרס"פ...), כל הזין.

שדאות: שבוע השטח האולטימטיבי בטירונות. שבוע שיגרור אחריו הרבה שיחות וחוויות שיישארו להרבה זמן. אצלנו הוא התחיל בהליכה מבצעית של 6 ק"מ אל היעד. יורדים לשטח ביום שני עד חמישי בבוקר. תתכוננו להרבה הקפצות בלילות... לומדים לבנות אוהל סיירים, הרבה זחילות, קמ"ג בשטח, מד"סים, עוד קצת זחילות... שיעורים על מציאת הצפון בדרכים שונות, זחילות, שמנ"שים, זחילות, אוכל בחיפויים (זמן אוכל של 12 דקות כאשר חצי כיתה מחפה כשהיתר אוכלים, כולל חילוף באמצע), שיעורי שדאות שונים- "קנקל מת לחגג", זחילות, התבצבצות בכל בוקר, וגולת הכותרת - מסע סמל של 11 ק"מ ביום האחרון. ה-מסע. אה, כבר הזכרתי שיהיו זחילות?

פרט צמד: בעיקרון זה 3 ימים בשטח (והפעם בשטח שליד בא"ח קריות) שבהם כל אחד ואחד מהטירונים מתרגל הסתערות ברמת החוליה (למרות שהוא לבדו) כאילו שהוא מפקד חוליה. תרגילי יום, תרגילי לילה, יבש, רטוב, ישר על רטוב... גם כאן- הרבה שמנ"שים, קמ"ג, מד"סים, יבשים. לקראת הסוף מתרגלים גם בצמד, אבל רק ביבש.

חוליה: כמעט זהה לפרט צמד, רק שהפעם מתרגלים באמת כחוליה. בשבוע הזה תיחשפו גם להרכבי החוליות בכיתה - כל מפקד חוליה ידע סוף סוף מי בחוליה שלו, ובשבוע הזה יתפקד כמפקד חוליה בצורה מלאה- כולל מיקום החוליה שלו, ופיקוד על הסתערות על היעד- כולל חלוקת פקודות לחוליה, בקרה על מצב תחמושת בחוליה וירי מהעומק, זיהוי עומק לפנים והפעלת שיקול דעת. החל מהשבוע הזה, כבר מתחיל להיות מעניין.
[כשירות מבצעית- בעיקר השלמות מטווחים נחוצים כמו בוחן כשירות ויל"מים, וגם משפצ"רים למוות].

שבוע 05: מזל טוב! השבוע האחרון של הטירונות. בשבוע הזה בעצם תיבחנו על כל מה שלמדתם ולא למדתם במהלך הטירונות- בחנים מעשיים על הפק"לים הבאים: מאג, מטול, לאו, בוחן מע"רים, בוחן אב"כ, בראור סוף טירונות, וגולת הכותרת- בוחן הדב"מ- מבחן ממוחשב עם משהו כמו 80 שאלות (אמריקאיות ברובן) בכל נושא אפשרי, החל מהפק"לים השונים, ועד לעקרונות מסמך 'רוח צה"ל'. מבחן לא קשה במיוחד, הרוב עוברים בציונים של 70-90. אל דאגה, גם אלו שלא עוברים מקבלים צ'אנס נוסף עד שיעברו.

אם יש לך עוד שאלות, אני אשמח לענות- גם כאן וגם בהודעות פרטיות.

מקווה שעזרתי

תודה רבה אחי!! באמת שעזרת לי

יש לי קצת שאלות בקשר למה שרשמת...

אתה יכול קצת לפרט על השבוע M-16, איזה סוגי מטווחים יש? עד עכשיו כל מה שעשיתי היה מקבצים,איפוסים ושכב חפה(פיספסתי ירי בלילה ושכב חפה עם זמן בגלל שהייתי תורן).
בשבוע הזה קובעים מי יהיה קלע לא?

מקצועות, אתה אומר שכל מי שחפ"ש נדפק? בכל מקרה אני מקווה לקבל נגב/קלע/מפקד חוליה.

בשדאות אפשר להשתמש בפלאפון?

אצלינו המסע כומתה הולך להיות בסוף הטירונות, נראה לך שידחפו לנו אותו בשבוע 05?

בכל מקרה אני בגדוד 50.... תודה מראש אחי
ישן 23-05-2009, 15:22
  confused_ confused_ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.01.09
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי talp25 שמתחילה ב "[QUOTE=confused_]טוב, כמי שעד..."

בשדאות- כמעט הכל אסור. אין פלאפונים (לא מורידים בכלל), אין שום אוכל מלבד מנות קרב, אין סיגריות. מצד שני- גם אין הקשבים, אין עמידה בח'... (ח' היא צורה סימטרית ולכן זה לא מבצעי- עומדים בגוש. גם המאהל ייבנה בצורה מפוזרת.

בשבוע m-16 יש המון המון מקצים שונים, אני יכול להגיד לך חלק קטן ממה שיש (זה רק מה שאני זוכר):
החלפת מחסניות, יל"מ, כריעה סבלנות, עמידה אינסטקטיבית, מצבים משולב, בוחן וינגייט,ראש על רקע מגיב, וידוא איפוס ל-100 מטר...
בכל יום אתה מבצע מקצי יום כאשר עדיין מואר. אחרי ארוחת הערב (בדר"כ) מתחילים מקצי לילה, שהם בעצם חלק גדול ממקצי היום, רק בלילה כמובן.

לגבי קלעים- אצלנו בחרו את היורים הטובים ביותר מהשבוע m16, ונתנו להם לבצע בוחן קלעים.
כמובן שיש עוד תנאים לבחירת קלע (במקרה ראיתי את הדפים עם הדרישות מהפק"ליסטים פני שבוע): קלע צריך להיות אינטיליגנט ברמה מסוימת, מישהו שאפשר לסמוך עליו (מן הסתם, כיוון שהיעילים הם אלה שאומדים טווחים בפעילות מבצעית), לא שמאלי, ללא משקפיים, ובדר"כ לא ייבחר החייל הכי "סוס" בכיתה, כיוון שהפק"ל הינו פק"ל קל, ואת החזקים ישמרו לדברים כמו נגב, מאג.

לגבי מסע הכומתה- ממש אין לי מושג, אתם המחזור הראשון שיעשה מסע בטירונות. המסע שלנו היה באמצע האימון המתקדם.

לגבי הדרישות מהפק"ליסטים שציינת (נגב, קלע, מ"ח): את הדרישות מקלע כבר כתבתי.

נגביסט צריך להיות חזק פיזית (הנגב אינו נשק קליל במיוחד, שלא נדבר על וסט נגב :S), בנוסף לכך דרושה מידת אחריות מסוימת, הבנה בסיסית ומהירה של המצב הנתון (תמיד לתת עקב בקרקע, לא לשכוח להיות בלג קדימה וכו'), והרבה הרבה רבאק!

מפקדי חוליות יהיו בדר"כ האנשים שמייעדים אותם לפיקוד כבר מהשלב הזה. לפי מה שקראתי (לא יודע אם זה נכון לכל מקום או רק לנח"ל) תהיה עדיפות לבעלי מתאם קצונה 2, בדר"כ הטירונים האחראיים יותר שמראים מוטיבציה ויכולת פיקודית כלשהי יבחרו לכך (ויש שיאמרו שאלה הצהובים ביותר ).
כמו כן בהסמכת מפקדי חוליות עוברים שיעורים על כל הפק"לים במחלקה, לומדים שדאות ברמה קצת יותר גבוהה (אנחנו למשל קיבלנו באותו שבוע פנקס שדאות, מה שיתר הפלוגה לא קיבלה), לומדים קצת טופוגרפיה והתמצאות בשטח, וברמה מאוד בסיסית ותיאורטית בלבד על לש"פ ולש"ב. בנוסף היו לנו שיעורים על החשיבות שבפיקוד. מפקד ההסמכה היה הסמ"פ שלנו, רוב השיעורים הועברו על ידו וע"י מ"מ (כלומר- כל השיעורים היו של קצינים ולא מ"כים), וחלק מהשיעורים אף הועברו ע"י פרידמן הסמג"ד.

ולמרות שאתה ב-50, יהיה בסדר. אתה תשרוד.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:07

הדף נוצר ב 0.12 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר