|
19-05-2009, 18:59
|
|
|
חבר מתאריך: 17.08.08
|
|
"טענת שיכולת גרעינית עושה אותך למעצמה וזה לא המצב. "
לא , טענתי שהיכולת להשתמש בגרעין שיש לך בהיקף כזה שבמציאות אתה מסוגל להביס כל מדינה , עושה אותך מעצמה .
ולפני שתקרא לרעיונות שאני זורק מגלומניים, אני מדגיש, שאני מדבר פה בתאוריה
נניח מצב היפותתי ביותר , שסתם לדוגמא רוסיה פתאום תהפוך לאויבת אקטיבית של ישראל ושרוסיה וישראל נכנסות לעימות צבאי בינהן ... האם רוסיה באמת מסוגלת לנצח את ישראל ? , אני לא מדבר על נתונים בנייר כרגע ... אני מדבר מבחינה של "אין חוקים"
מבחינה של "אין חוקים" , ונעזוב לרגע בצד את הרעיון של מלחמה קונבנציונאלית ... ישראל מסוגלת להשמיד את רוסיה ... שהיא "מעצמת על" ... בלחיצה על כמה כפתורים ... זה לא אומר שרוסיה לא תוכל להגיב ... האמת היא שלרוסיה לא יכול להיות שום פיתרון לעניין , שיציל אותה מהגורל הזה
לכן , יש פה מצב של תיקו מראש , כי לשני המדינות יש יכולת להשמיד מדינות שלמות ברגע ... לא משנה החוזק הצבאי שלהם ... ולשניהם יש פקודות ממוחשבות שיכולות להשמיד את האויב אפילו בלי התערבות אנושית ...
לכן ... ישראל היא לא פקיסטן ולא הודו ... כי לישראל יש יכולת כזאת ברמת העיקרון ... להבדיל מצפון קוריאה או פקיסטן למשל ... שאפילו שיש להם גרעין, הם נורא מוגבלות , כי יש להם מעט יחסית , וגם המעט הזה , הוא בסביבות 20-25 מגהטון למשל בפקיסטן , לפצצה בודדת
אין להם יכולת שיגור לאן שהם רוצות , הם "מעצמות גרעיניות" רק בסביבה שהם יכולים להגיע אליה עם אותו נשק...
הם הרבה פחות מאיימות על מדינות מתקדמות, שפיתחו יכולת ליירט את הטכנולוגיה של מדינות כאלה , החץ , האייג'יס, הטאד שעוד מעט נכנס , הטור וכו' ... מסוגלים להתמודד עם מה שיש למדינות כמו פקיסטן וצפון קוריאה
לכן , לגרעין שלהם, אמנם יש הרתעה , אבל הם לא ברמה שהם יכולים לנופף בגרעין ברמה כזאת שאויביהם יבינו שמדובר במלחמת השמדה טוטאלית לו יעזו לתקוף אותם בנשק לא קונבנציונלי
המדינות היחידות שפיתחו יכולת כזאת , הן ארה"ב ורוסיה כמובן , סין, בריטניה , צרפת , וכו'... ולעניינו .... ישראל !
(גם דרום אפריקה ייתכן, אבל הם וויתרו על זה פי הידוע לי)
הודו מסוגלים בתאוריה (דרך לווין), אני לא בקיא בקשר לטיב הטכנולוגיה של הטילים הבליסטיים שלהם.
" צרפת ובריטניה ירדו מעצמתן אחרי מלחמת העולם השניה והן גרורות של ארה"ב. ראה מה עוללו ברה"מ וארה"ב לשתיהן ב-56'. לשתי המדינות האלה יש יכולת מוגבלת להשפיע על מדינות אחרות בעולם בזכות הכלכלה שלהן יותר מכל דבר אחר. "
אבל אף אחד לא יכול להגיד לצרפת מה לעשות בלי שהיא תרצה , זה העיקרון ... מה יעשו , יפתחו נגדם במלחמה ? .... זה לא עיראק ... וכך גם בריטניה .
ברור שהם לא אדוני העולם או משהו , לא זו הנקודה , הנקודה היא , שאם הם יופנו עם גבם אל הקיר , הם יכולים להגן על האינטרסים שלהם בזכות היכולות הטכנולוגיות שלהן
"סין היתה מעצמה איזורית, לא רק בזכות הגרעין שלה, אלא גם בזכות האוכלוסיה והמרחבים שלה. מה שדוחף את סין כיום זו כלכלה - לא פצצות מימן."
ברור ... אבל יש הבדל בין מה שאני מדבר עליו למה שאתה מדבר עליו ... אתה מדבר על מעצמת על מכל מבחינה ... אני מדבר על מעצמה "עולמית" בתחומים שנחוצים לנו לשמירה על האינטרסים שלנו.
כמו שאמרתי . אף אחד לא מדבר על להתחרות בארה"ב בתחומי כלכלה וכו' .
"ישראל היא מדינה בעלת תל"ג לנפש גבוה למדי, אבל גודל האוכלוסיה מכתיב כלכלה בהיקף שלעולם לא יתחרה במעצמות (1% מהתל"ג האמריקאי, לדוגמה) "
למה לעולם ? פריה ורבייה זה נחלת כל העמים דוברי כל השפות
" היא מדינה בעלת יכולת צבאית לא מבוטלת באיזור, אבל עדיין - גם אם ישראל היא מעצמה איזורית, עצם המקומיות שלה מתנה תלות בגורמים עולמיים."
מבחינה צבאית ? אני לא מסכים , הדבר הזה יכול להשתנות . אם יש תלות, זה רק מרצון .
ובכל אופן , אף אחד לא אומר שאי אפשר לקנות מארה"ב נשק אם מבטלים את ה"סיוע"(הלא נחוץ) הכלכלי ... אפשר , אבל בכסף מלא . ובלי שזה יפגע בהתפתחות של המדינה שלך .
נכון שזה כיף לקבל חינם אין כסף , באמת זה כיף ... אבל יש לזה מחיר , מחיר שאנחנו לא צריכים לשלם , אפילו אם היינו זקוקים לזה ... אפילו אם היינו זקוקים לזה , היינו צריכים להשתמש אפילו בציוד פחות איכותי - ולעבוד על ציוד איכותי באותה מידה או יותר בו זמנית , העיקר לא לשלם את המחיר הזה
" בניגוד להודו או לסין, לנו אין כלכלה ומבנה חברתי שיכול לתמוך במשהו שהוא יותר ממה שעכשיו."
שטויות ... בוודאי שאפשר .... כשאני מדבר על משהו שהוא יותר מעכשיו , אני לא מדבר על ארמון מזהב , אפשר גם להתחיל בבניין רגיל עם כבוד עצמי ותחזוקה טובה .ולאט לאט (או מהר מהר) נתפתח יותר ויותר , בוודאי שתמיד אפשר לשאוף ליותר .
"לטעון שאנחנו איזה כוכב עולה הוא ניתוק מהמציאות הכלכלית בטחונית. "
לטעון שאנחנו ילד בן שתיים\תינוק , זה התעלמות מהמציאות בכלל .
שים לב שמה שאתה מדבר עליו (להיות מחר בבוקר אמריקה החדשה פלוס פלוס שופרה דשופרה) ומה שאני מדבר עליו (להיות מדינה עצמאית לחלוטין ולהשתמש בקלפים שכבר יש לנו , ולהכין חדשים) זה שני דברים שונים
"כשאתה מתפאר בהישגים כמו המרכבה או הלביא, תבדוק קודם כל מהיכן בא הכסף לזה וכמה מרכיבים הם זרים למהדרין (וכן, זה כולל גם את הנשר). עצמאות מהסוג שאתה טוען לו, אין כאן"
ידוע לי ... אבל לכל מרכיב זר אפשר ליצור חיקוי מקומי (דבר שיכול להקל על האבטלה בהחלט) , ואפשר לעבוד יותר לאט עם תקציב ישראלי ,במקום בקצב של סיוע חוץ ... כמו שאמרתי , התנאים הנוכחיים מאפשרים מעל עשר שנים של מחקר בלי לחץ כדי שעוד עשר\עשרים\שלושים שנה , יהיה לנו ליין כחול לבן של כל מה שאנחנו רוצים .)
וחוץ מזה .... לחתוך את הסיוע לא אומר שאי אפשר לקבל השקעות ... אם הם רוצים להשקיע ,בשמחה , כל עוד שזה בתנאים שלנו, ולא בתנאים שלהם .
|
|