17-05-2009, 08:14
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
|
|
|
הלזניה שלי כמובן :)))
מתכון לא פשוט אבל גם לא קשה, פשוט יש בו כמה שלבים אבל זה בקטנה, את בטוח תהני
ציטוט:
המתכון שלי ללזניה - כבר לא סודי חחח
הלזניה:
רוטב עגבניות:
1 קופסאת שימורים עגבניות מרוסקות (רגיל בלי טעמים)
1 בצל קצוץ גס
1 קוביה בזיליקום - קנור.
לטגן/לרכך את הבצל בשמן זית ולאחר מכן להוסיף את העגבניות לתת לרוטב להצטמצם מעט ולהוסיף מלח(מעט מאוד כי יש גבינה בולגרית בהמשך),
פלפל, 1 קובית בזיליקום (או אמיתי איך שבא לכם)
רוטב אלפרדו:
סלסילת פטריות (או יותר תלוי איך רוצים) - פרוסות
1 שמנת לבישול (אני אוהבת להציף אז שמה 2)
1 בצל פרוס
1 קוביית בזיליקום
לטגן/לרכך את הבצל בשמן זית כשהוא מתרכך מעט להוסיף את הפטריות הפרוסות להמתין שהן יתרככו מעט ושהנוזלים יתאדו קצת.
להוסיף את השמנת לבישול את הבזיליקום, מלח, פלפל ואפשר להוסיף מעט יין לבן אם רוצים ו/או אגוז מוסקט.
משאירים על האש עד שהשמנת מסמיכה מעט.
בינתיים מגרדים גוש של גבינה בולגרית (פיראוס זה גוש קטן...תקנו במשקל גוש נחמד ויפה)
פרמזן מגורדת איזה 200 גר'.
צהובה איזה 6 פרוסות או מגורדת איך שנח לכם.
1 חבילת דפי לזניה,
תבנית חד פעמית הבינונית
והנה מתחילים:
לוקחים 2 כפות מהרוטב עגבניות מניחים בתבנית עם 2 כפות מים ומפזרים בכל התבנית
מעל מניחים את דפי הלזניה (בערך 5 דפים עם שיפוצים)
אין צורך להרטיב אותם לפני מאחר ורוטב העגבניות עושה את הפעולה.
מעל דפי הלזניה מניחים 1/3 מכמות רוטב העבניות, מעליו חצי מרוטב האלפרדו מעל מפזרים
1/3 מהבולגרית ו1/3 מהפרמזן.
ושוב חוזרים על הסדר - עלי לזניה, רוטב עגבניות, אלפרדו, בולגרית, פרמזן.
ושוב מעל מניחים דפי לזניה ומעל מעט מהרוטב עגבניות שנשאר, מהבולגרית שנשארה, את הגבינה הצהובה ומעל מפזרים את הפרמזן שנותרה.
ו- ווווווווווווואלה להכניס לתנור לחום של 180 - 200 מעלות. עם נייר אלומניום להוציא אותו לאחר 30 דק' ואז בערך לעוד כ10 דק.
מי שרוצה לזניה לא כשרה יכול להכין רוטב בולונוז (עם העגבניות) ז"א אחרי טיגון הבצל
להוסיף בשר טחון לפורר בטיגון ואז להוסיף את העגבניות וכו ולעשות את אותם השלבים בסידור הלזניה.
מי שלא אוהב רוטב אלפרדו עם פטריות יכול להכין אותו רק עם בצל.
הרוטב אלפרדו מתאים גם לרוטב לספטה/רביולי/תפו"א וכל המתאים לכם.
ותמונה -
|
_____________________________________
|