14-05-2009, 14:18
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
זה שוב חצי עבודה. כדי שהמשטרות המקומיות יעשו עבודה, (כמו באמריקה) אז הציבור צריך לבחור את התובע הכללי ואת מפקד המשטרה כל ארבע חמש שנים. כמו ארה"ב. אנחנו צריכים שוטרי מקוף, שמגיעים לכל מקום מהר, תופסים פושעים וכולאים אותם.
הייתי רוצה לראות שופטים חוקרים. שיהיה תיאום גדול יותר בין המשטרה לביהמ"ש. ששופטים יבינו את תפקידם הנכון כמשרתי החברה ולא מפשרים או מגשרים בין פושעים והחברה כצדדים שווים.
אם אני הייתי הרה"מ, אז בטחון המדינה (מלבד מוסד ושב"כ) לשלושה חלקים: צה"ל, "משמר המולדת", ומשטרה כחולה.
המשטרה הכחולה נלחמת בפשיעה, שב"ס ובילוש. המשטרה היא חלק משירותי ההצלה: יחד עם כיבוי אש ומד"א אבל גם הצלה בחופים ושיטור חופים ושיטור ימי. כלומר, מצילים, עובדי העירייה ששובתים כל קיץ, צריכים להיות בעלי ידע וסמכויות של שוטר.
משמר המולדת מחולק שוב לשלושה כוחות בעלי סמכויות דומות לאלו של מג"ב ויס"מ של היום:
א. משמר עירוני: מחסומים נגד טרור, פשיטות משטרה, סיור עירוני מפני טרור, אבטחה נגד טרור, פיזור הפגנות.
בניגוד לשוטרים רגילים, אלו חיילים המאומנים בלש"ב מכירים את העיר. בניגוד לחיילים, שומרי העיר חוזרים לבתיהם (בעיר) בסיום המשמרת.
ב. משמר הביצורים: חיילים המאבטחים מתקנים ושמירה היקפית של בסיסים גדולים.
ג. מג"ב: ללא שינוי: תפיסת מוצבים ומארבים בגבולות שלום. מניעת הברחות, לחימה בטרור, לחימה בפשיעה באיזורי ספר ואיזורים חקלאיים.
(ד. שיטור ימי).
אם כן, המשמר העירוני הכי דומה ליס"מ רק עם יותר כוחות סדירים. ופועל במרחבים עירוניים בלבד.
מג"ב פועל בשטחים פתוחים בלבד.
ומשמר הביצורים מגן על מצבורים, בונקרים, שנאים, משאבות מים, בסיסים גדולים או ישובים אזרחיים מבודדים, אנדרטאות וכד'...
מלבד חטיבות מתמחות, צה"ל לא מתעסק יותר עם טרור ותפקידיו מוחלפים בהדרגה עם אלו של מג"ב ומשמר הביצורים.
מבחינת ציוד, יש הבדלים משמעותיים בין המצב שאני מציע למצב היום. מג"ב צריך מסוקי שיטור ומטוסי סיור קלים. כמו גם שיריוניות עם נשק כבד. (תותחים קלים, מקל"ר, טילי כתף). גם אבטחת החופים על קו החוף ממש, תיעשה באמצעות משמר החופים באמצעות סירות וסיורים רגליים.
משמר הביצורים יכול לבצע מעצרים של מסתננים לבסיסי צה"ל או מחבלים במתקנים של מקורות או חברת חשמל. אלו הם חיילים יחסית סטאטיים התופסים עמדות, מגדלים ומחסומים. אבל יכולים לעשות מרדפים. בחפיפה עם מג"ב.
המשמר העירוני, בנוי לסיורים בשטחים עירוניים, מחסומים עירוניים, מבחינת כלי רכב (ווספות?) ונשק (רובי ציד, תמ"ק 9מ"מ ).
|