17-05-2009, 10:36
|
|
|
חבר מתאריך: 12.07.08
|
|
להערכתי אתה לא מבין את הסיטואציה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2
שוב, קטונתי מלתת הסברים בפרקטיקה, הגיוני שחוגר ינחה קצין בתחום מקצועי אמנם לא הגיוני שחוגר יפקד (או ינהל או יפקח אם המילים האלה פחות עוינות לך) על קצין.
קצין צריך לפקד, במקום שאין צורך בפקוד - אין צורך בקצין.
תאר לך שאתה חייל קצין גולני - נשלח לנגמ"ש נ"מ, אתה לא ראית את המערכות, אתה לא יודע מה המשמעות של המידע על הצגים, אתה לא מבין את השלוט. לכתפיך דרגות רס"ן. חייל ללא דרגות נכנס איתך יחד לכלי. אם לא נותן לו להוביל רק כי יש לך יותר ברזל על הכתפים ההגדרה של זה היא: בעיות אגו.
האם היית בבסיס בו חדר אוכל חוגרים קטן מחדר אוכל קצינים?
בעבר הרחוק צה"ל היה מושך חיילים עד מעבר ל- 2/3 שירות על מנת להציע יציאה לקורס קצינים ושירות קבע.
כיום בבסיסים העורפיים יתכן מצב בו צוות מורכב מ- 60% קצינים, 40% חוגרים.
אף אחד לא אומר: ואוו, הוא קצין - גם אני רוצה.
חלק מהחוגרים נשלחים לקורס קצינים על מנת להעבירם לפקד על חיילים ומערכות בבסיסים קדמיים. תאר לך חייל עם ותק של שנה וחצי - שנתיים בתפקיד, והרי לוקח זמן להבין מי "שווה" ומי "זיין שכל". שנתיים לאחר שהחל בתפקידו באים אליו ואומרים לו: אתה בוגר יג-יד או מתכנת ממר"ם צא לקורס קצינים. האלטרנטיבה היא אזרחות. בתנאי שוק רגילים שכר גבוה פי כמה. לרב מדובר באנשים בני 20 והם רוצים ללכת לאוניברסיטה גם אם הם יכולים להתקבל לעבודה כאן ועכשיו הרי המהנדסים, מתמטיקאים, בוגרי מדעי המחשב, פיזיקאים, מה שלא יהיו התחילו ישר עם סגן. הוא מבין שהוא צריך לשפר בגרויות, פסיכומטרי וללכת ללמוד.
מה היכולת שלך כארגון להשאיר אותו? תתן לו יום בשבוע ללמוד? תשלם לו שכר לימוד של 10,000 ש"ח בשנה? אין לו משפחה לפרנס והוא יכול להתקיים ממעט מאוד כסף לחודש.
בלימודי תואר ראשון אני זוכר את הרס"לים שהיו מגיעים ללמודים - לרב זה מציונות לשמה ולא כי התנאים לסמ"ר כה טובים בקבע ביחס לאזרחות בתנאי שוק "רגילים". ובשנה ד כשיש שורות של מזדה ויונאי ליסינג (חברה שכבר התקבלו כמהנדסים בחברות היטק) בחניה כאשר הוא מגיע בפיזו 205 שנת 1989 חבוטה.
עוד משהו, אתה כרב"ט נחשף להחלטות במליוני $, יש באפשרותך להשפיע (לרב לא לקבל את ההחלטה הבלעדית) על החלטות של עשרות ואפילו מאות אלפי $, אתה נחשף לצדדים הפחות יפים של המערכת, אתה רואה מצב בו מאות אלפי ואפילו מליוני $ מוצאים לא כי זה ממש הכרחי אלא שלא יקחו לך את התקציב. אתה מבין שזה לא רק המדור שלך כךאלא זה לאורך כל הגזרה. אין מצב בו מנהל המדור יבוא לראש המחלקה או האגף ויגיד לו: שמע, השנה לא צריך להוציא 5 מליוני $ הללו, אפשר השנה הזאת להסתדר בעלדיהם - המשמעות של זה היא שנה הבאה לא יהיה לך.
הקשר שלך לצבא הוא הרבה מעבר למדים שאתה לובש ואם אתה לא מבין את זה, כנראה שיש לנו עוד דרך ארוכה לעבור.
הייתי מציע לך לקורא את האשכול שכתבתי בנושא כח אדם עורפי:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=471183
באשכול כתבתי כי הצבא העורפי חייב לקבל הכשרה טובה יותר מהיום ועליו לתת כתף על מנת לשחרר פלוגות לוחמות לאימונים ואפילו סתם חופשה על חוף הים. כתבתי שיש לשמור על כשירות בת שבועיים שלאחריה ישלחו ל- 30 יום מחסומים ביו"ש.
לא תמצא אצלי גם אהדה בתחום המ.צ, אין כמוני מי שסולד מהם אבל מהמבטים החטופים שאני מעיף בשלישות הראשית, תל-השומר, צריפין, קרייה וכו' צריך להציב פלוגות מ.צ על הש.ג.
אבי שירת ככקצין בחו"ל - שם מעמד הקצין היה אחר לחלוטין. כשראה איך אני בא והולך. איך הצוות שלי מכיל יותר קצינים מחיילים הוא אמר שזה לא צבא. אצלי, איך שאתה יוצא מהבסיס שנה - לא היית רואה את הבית.
בנוגע למדים ולמינימום נראות אישית, אלו דרישות גם בשוק האזרחי, אולי מחמירות פחות אבל ללא שוני.
אתה טועה, באזרחות במקצועות מסויימים כמו אנשי מכירות, דיילים, נותני שירותים יש הגבלות על הופעה. אתן לך דוגמא קטנה: חברי הלך לתערוכה מקצועית. אמו החליטה שהוא חייב להראות "בן-אדם" הכריחה אותו ללבוש חולצת כפתורים - כולם בתערוכה שאלו מה הוא מוכר.
כנראה שהצבא ירוק זית מעורר רגשות אנטי אצל ישראלים מסוימים.
או לחילופין את הרצון לעצור לבחורציק הלבוש בירוק ושאול אם הטרמפ שלך יכול לעזור לו.
|
|