11-05-2009, 20:45
|
|
|
חבר מתאריך: 03.03.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי The Cheff
עם כל הכבוד ל'על השולחן' ולעמיר אילן יש אני שייך לאסכולה שגורסת כי המבורגר יש לתבל, ללוש ולהכין בדרגת מדיום ולא בדרגת רייר, אחרת מה הטעם לקצוץ את הבשר ולהניח על האש אם אפשר להניח אותו כנתח אחד וזהו ?
אגב, אם תקרא בעיון את הבלוג של אותו עמיר תגלה לפתע, כשאחד הגולשים מקשה ושואל אותו על על לישה והטחה תשובה כגון: "ערבוב טוב בסגנון לישה ייתן את התוצאה אליה אני מתכוון." לישה תבטיח המבורגר שלא יתפרק ברגע שתניח אותו על הרשת...
.
|
חום גבוה מאד של המחבת עוזר גם הוא למנוע התפרקות, מכיוון שנוצר במהירות קרסט שכאילו "כולא" את החתיכות שעשויות לרצות לברוח בהפיכה. כן, אפשר בלישה יסודית להשיג יציבות גדולה, ואפשר גם בעזרת תוספת סודה לשתיה, ואפשר שניהם, ואפשר לעשות כמו שהוא אומר... אבל אני חייב להסכים איתו שלישה ארוכה יוצרת צמיגות מסויימת, וככה גם הנסיון לימד אותי. זה לא משהו שהופך את ההמבורגר ללא טוב- אבל יש מי שזה יפריע לו. אני גם יכול למצוא את עצמי לפעמים מעדיף את המרקם ה"קציצתי" על המרקם הבשרי הגס.
לגבי התיבול, איפה בדיוק ההתנגשות? תהיה בטוח כשאני קוצץ את הבשר ומערבב איתו עשבי תיבול, או בצל, או מה שלא יהיה, זה הבדל גדול מאד מלהניח את הדברים על סטייק או כל דבר אחר. עצם הערבוב של הדברים ביחד יוצר בפה משהו שהוא שונה מאד מלתבל סטייק. זה לא רק הטעמים, זה גם המרקמים, זה גם הסדר והעוצמות שבהם הטעמים מגיעים...
|