25-04-2009, 11:30
|
|
|
חבר מתאריך: 02.03.06
|
|
בסיסים צבאיים ש"החליפו ידיים"
בדרך כלל בסיס צבאי מוקם בנקודה חשובה מבחינה אסטרטגית או לוגיסטית, או פשוט כזו שהייתה זמינה בצורה נוחה, ולכן לא מפתיע שהיכן שהוקם בסיס אחד קום יקום בסיס אחר של צבא אחר במקרה של חילופי בעלות על השטח.
הדוגמא הכי בולטת - צריפין והקריה, שעברו מידי הצבא הבריטי, או כל מצודות הטאגארט למיניהן שהפכו לבסיסי צבא ומשטרה.
אבל מסקרנות אותי הדוגמאות הפחות מוכרות, של בסיסים נידחים יותר. מטעמי ביטחון שדה עדיף לא לציין את מיקומם והסטטוס שלהם כיום, אבל ניתן לנהל בזהירות הראויה דיון בנושא.
דוגמאות שאני מכיר:
חושניה: בסיס שזכור לי שכלל כמה מבנים צהבהבים עם חלונות עקורים ותשתית חשמל ומים רעועה. היה במקור של הצבא הסורי, והאגדה סיפרה שהוא היה מחסן זיוודי-רק"ם אחד גדול בתקופה שלפני 67'. המבנה המרכזי כלל רק ברז מים זורמים אחד ולא שירותים ומקלחות - הללו הוקמו במרחק מה, ואיכלסו צפרדעים קטנות וזוהרות שנהגו לקפוץ על המתרחצים.
חטמ"ר שומרון: לפי מה שסיפרו לי, במקור זה היה בסיס ירדני. בתחומי הבסיס היה מסגד מוזנח ששימש כמתקן הילולות ושיגולים לחיילי היחידה, וכן אולם תדריכים שעוטר בפסלי אריות קצת שבורים. האם הוא נבנה מאפס ע"י הירדנים או שהם ירשו אותו מהבריטים.
עוד?