25-04-2009, 20:35
|
|
|
חבר מתאריך: 22.10.06
|
|
לא זכורים לי מבחנים כאלה, אני חושב בעיקר משום שמי שמגיע מלכתחילה לגיבוש הזה הוא בעל נתונים אישיים גבוהים כבר מהצו הראשון (למרות שיש יחידות דוגמת השייטת וטיס שעושים מבחינם עצמאיים למועמדים) את המשימות כבר אמרתי פחות או יותר, ממש כאלה משימות חחברתיות שעושים בגיבושים כיתתיים בבית הספר או במחנה קיץ (בנוסף מביאים מנות קרב ועוד מספר פרטי מזון מצומצמים וצריך להכין ארוחת גורמה איתם, דרך לחסוך לצבא לבהיא למתגבשים אוכל נורמאלי...)
המשימות נערכות כל היום, בערב יש שאלון סוציומטרי (או משהו כזה) לבדיקה מה כל אחד בצוות חושב על כל אחד שאיתו... כל המתגבשים ישנים באותו לילה בבסיס (באוהלי צוות שהוקמו שם על החוף) בבוקר יש כזה אסיפה של כולם ומפקד הגיבוש מדבר ואומר בכלליות איך "כל האנשים שהגיעו היום הם אנשים איכותיים שיגיעו בצבא רחוק לנקודות מפתח ואם הם לא עברו את הגיבוש זה לא בגלל שהם לא טובים, אלא בגלל שיש אנשים שממש קצת יותר מתאימים ויש רק מספר מצומצם של מקומות שאפשר לאייש ושיהיה לכולם בהצלחה בהמשך דרכם" ואז הוא קורא בשמות של אלה שעברו וכל השאר עולים על האוטובוסים שמחכים להסיע אותם חזרה לתחנה המרכזית ביבנה בדרך הביתה...
אישית יצא לי טוב שלא עברתי, כי רציתי בכל זאת להיות לוחם ובאותה תקופה לא התאפשר לי, אבל יש לי חבר שעשה איתי את הגיבוש וכן עבר והוא מבסוט ממה שהוא עושה, לא שאני יודע או ממש מעוניין לדעת מה הוא עושה, לכן חשוב להשקיע ולהראות מנהיגות, חריצות, פיקחות ושאר תכונות טובים למיניהם על מנת לעבור, וכעקרון מגיעים לגיבוש הזה כ200 חבר'ה (אם זכרוני אינו מטעה אותי), לא זכור לי כמה עוברים את השלבים הראשון והשני...
|