23-04-2009, 11:00
|
|
|
חבר מתאריך: 07.07.06
הודעות: 15,705
|
|
אחזור על עיקרי הדברים שנאמרו ע"י פרופ' ערן דולב:
הדברים בנושא הושמעו מפיו השקול של פרופ' דולב [האיש בעל הנסיון הפיקודי-ארגוני רפואי הגדול בצה"ל בעת מלחמות]. עפ"י רוח דברים אלה נראה הרעיון אחרת. הגיוני ומרענן.
לא. אין מדובר בגחמה בסגנון 'אין לנו מספיק עתודאים טובים אז נפתח פקולטה משלנו ונקבל את מי שנרצה'.
העובדות:
[1] עלול להסתמן מחסור משמעותי ברופאים בדרג השטח והדבר יכול לפגום ברפואת השגרה
[2] תמריצים כלכליים לכשעצמם לא פתרו את הבעיה
[3] אין מחסור בנרשמים לעתודה. כמעט אלף תלמידים מציגים מועמדותם בכל שנה. אין עוררין גם על איכותם של נרשמים אלו. מיעוט הזדמנויות לשיפור הפסיכומטרי והבגרות, חוסר בשלות לעיתים בראיונות וכו' מפחיתים מסיכויים היחסי לקבלה ברף הדרישה הקיצוני הנוכחי ולמלא את השורות הדרושות לחר"פ.
[4] אין כל ערך מנבא בהבדלים בין 770 ל760 בפסיכומטרי לגבי איכותו של הרופא לכשיסיים את בי"ס לרפואה. גם האוחז בציון הנמוך מעט מבין השניים יכול להחזיק כיום ברשיון לרפואה רק שיצטרך לעשות זאת דרך מעבר מיותר בשדות זרים.
עיקר הדברים: צה"ל יצור מסגרת לימודית משולבת תחת פקולטה פעילה ואיכותית. הוא יוסיף מקומות והוא זה שיחד עם המתקבלים יהנה באופן הוגן ראשון מן המקומות המוספים. הסטודנטים ילמדו את שנלמד במסגרת הרגילה ובנוסף יושמו דגשים על נושאים הנוגעים לרפואה הצבאית.
המסגרת תפנה גם אל בוגרי צה"ל ועל המקום במסגרת יתמודדו גם חובשים וקצינים קרביים - אשר התאמתם והסתגלותם למסגרת כבר עמדו למבחן והגעתם אליה נעשית במודע ובמחשבה בוגרת.
שתי קבוצות אלו [כמעט אלף מועמדים לעתודה ומשוחררים רבים] הינם קבוצת איכות מספיק גדולה ממנה יברור צה"ל בכפוף לשיקולים אקדמיים ומקצועיים את המתאימים ביותר.
התמריץ שבעצם הקבלה לבי"ס לרפואה בשילוב מימון שכ"ל, מעונות, הבטחת אופק מקצועי וכו' - די יהיה בו בכדי למלא את השורות.
התמורה כעולה מדברי דולב : "אנו מחפשים אנשים המעונינים לקשור חייהם בצבא"
כולי תקווה כי הכוונה הינה לחתימת קבע ארוכה מאוד עד לשנות השישים לחיים שהרי אם לא כן נקבל שוב קבוצה שלמדה והתמחתה על חשבון הצבא, שהתה שנתיים בשטח ועוד כ5 שנים בתפקידי מנהלה וכסדרני עבודה לרופאי המילואים ופרשה לה במהרה לפנסיה ולקריירה שניה ובטוחה.
|