16-04-2009, 15:56
|
|
|
חבר מתאריך: 24.02.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי meijin
1. אפסי.
2. אינדיבדואלי מדי מכדי לענות על זה. יש לי כמה חברים שממש נהנו שם.
3. אין באמת הבדל בין החטיבות.
4. הסיכוי הוא די גבוהה. פשוט תיהיה עצמך במסלול או במבצעית אחרי זה, ואם תיהיה מספיק טוב, יוציאו אותך.
5.בתור שריונר לשעבר, לדעתי, מבין כל האופציות שיש ל72 (תותחנים, נ"מ, אב"כ, קרקל, פלחה"צ), שריון זה הכי טוב, אבל זה מאוד אינדודואלי.
6.תגיד לי אתה
בהצלחה,
אסף.
|
איפה שירתת בשריון?
ציטוט:
במקור נכתב על ידי metooshelah
יש שני אשכולות שעסקו בנושא, אתה יכול למצוא בהם תשובות רבות שיכסו (כמעט) את כל שאלותיך.
תריץ חיפוש ותמצא אותם
|
אם פתחתי את האשכול הזה כנראה שזה מ2 סיבות
או שלא מצאתי אותם
או שכן מצאתי אבל לא סופקתי.
אני הולך איתך ומאמין לך שהם בהחלט יכסו את השאלות אבל כנראה שלא מצאתי אותם
ציטוט:
במקור נכתב על ידי aces_are_high
אני באמת לא מבין את הבעיה שלך-שריון זה לא קרבי סוג ב', שריון וחי"ר הם היחידות הלוחמות הישירות בצה"ל... שריון הוא מה שמנצח מלחמות -לא כמו חילות מסייעים שתמיד יוצאים עם המשפט-"חירניקים לא זזים מטר בלעדינו" -אין צה"ל בלי שריון זה הכוח העיקרי שיש לכל צבא בעולם. להיות שריונר זה מסוכן הסיבה היחידה שבעלי פרופיל 72 מורשים בשריון היא בגלל שהלחימה מתבצעת בתוך תאים(למרות שלעתים תו"כ פעילות פיזית מאומצת).
טנקים הם שמבצעים את רוב החיסולים של צה"ל בפעילות -גם בט"ש וגם בלחימה.
בנוגע לשאלות-2.פלס"ר שריון זו יחידה אכותית שמתבזבזת על קווים מטופשים, ההכשרה מאוד קשה-והתמורה התעסוקתית אפסית.3.אני מאוד אוהב את 188 שנחשבת לחטיבה של קיבוצניקים מושבניקים וצפונים-כשהנתון הזה נכון אף אחד לא רואה את אכות האנשים ממטר. 7 היא חטיבה עם אנשים שיודעים לעבוד-הבעיה שהם לא מתגייסים ככה,ושהטנק שלהם איום ונורא.. את 401 אני לא אוהב-בעיקר מבחינת האנשים שפגשתי ושסיפרו לי עליהם.4.תהיה טוב -תהיה מפקד טנק(לא ארחיב בנוגע לזה-כי זה לא תמיד נכון אבל זה הרעיון הכללי) בנוגע למה עושים התור מט"ק-זה תפקיד מקביל למ"כ בחי"ר מובילים צוות או כוח למשימות-שריון וחי"ר, בהתאם לקו,-ומפקדים על טנק בודד, או שהופכים למט"ק בהכשרה 5.מה זה עדיף על השריון?
|
אז כביכול אישית אתה מעדיף את חטיבה 188?
(יש לי 5 חברים שמשרתים כרגע בחטיבה הזאת) וגם אני שמעתי המון דעות חיוביות עליה.
עדיף על שריון כלומר יותר קרבי שאולי אנלא יודע עליו בפורפיל הנתון ועם קב"א 54.
ולגבי מה שאמרת על מפקדי טנק, השאיפה שלי היא להגיע כמה שיותר גבוה והכי טוב שאפשר
כי בתור אחד ואני ממש לא אומר את זה בצורה מתנשאת זה פשוט רף שאני חייב להציב לעצמי
אני 17 שנה כבר חי בצורה צבאית (בן ל2 מפקדים בדרגות גבוהות מאוד בצבא) וגם שנתיים בכושר קרבי ולכן בגלל שאנלא הולך לאחת הסיירות אז הרף שאני מציב לעצמי הוא הכי גבוה שאפשר להגיע בשריון ואם אנלא טועה זה מפקד טנק ומשם מתקדמים לא?
|