לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-03-2009, 19:21
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Nim923 שמתחילה ב "העורק הראשי, סיבים אופטיים, פנטזיה ומציאות."

אני מהמר שבין נקודות מרכזי התקשורת השונות של בזק ושל הוט... משתמשים פשוט בסיבים אופטיים - אין הרבה טכנולוגיות אחרות (אם בכלל?) שמסוגלות להעביר כמויות עצומות כל כך של מידע למרחקים ארוכים עם שיהוי נמוך ואפס הפרעות... מן הסתם שמאופטי ממירים את זה לדברים אחרים בקצוות הקישור, בהתאם לצורך, אבל אני לא יודע מה זה כל כך משנה

הגישה לעולם החיצון רצה על סיבים אופטיים של חברת MED-1 כספק בודד (או לפחות, כך שמעתי ממספר גורמים שונים)

בזק טוענת שהיא מקימה משהו שנקרא "NGN", קיצור של, אני משער, Next Generation Network, שאמורה לתת קצבי תקשורת גבוהים מאוד למשתמשי קצה (הוזכרו מספרים כמו 50 מסל"ש).

לעניות דעתי, מדובר בפלופ גדול למדי. אם היום ספקי האינטרנט לא מצליחים למלא לך קו של 2.5 בהורדות מחו"ל ולפעמים אפילו בארץ, מה יעזור לי שיש לי קישור מהיר יותר אל הספק?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 21-03-2009, 19:54
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Nim923 שמתחילה ב "אתה אומר שהתשתיות האזוריות..."

הבנת נכון מאוד.

לספקי האינטרנט בישראל יש רוחב פס לחו"ל של עשרות בודדות (במקרה הטוב) של גיגה-ביטים לשנייה. תחלק את המספר הזה למספר גולשי האינטרנט בישראל (שאין לי מושג מה הוא, אבל מליון או שניים בטוח יש, לא?) ותגלה שגם אם יש רק מליון גולשים בו זמנית, לכל אחד נשאר 10-30 קסל"ש. אז נכון, לא כולם מורידים כל הזמן. נניח שרק מאית מהגולשים ש"מחוברים" לאינטרנט מורידים בו זמנית אז אנחנו מקבלים רוחב פס גבוה פי 100, כלומר 1-3 מסל"ש, או 100-300KB/s בקירוב...

מה תעזור תשתית פנים ארצית של 50 מסל"ש ?

ישן 21-03-2009, 20:38
  Nim923 Nim923 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.03.09
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "הבנת נכון מאוד. לספקי..."

חבל, קיוויתי שהבנתי לא נכון, אני מבין שהבנתי נכון והמצב בארץ מצער אותי וירדה לי ההתלהבות וציפיה לחבורים לא א-סינכרונים. הם בטח ימשיכו לתת חיבורים בלי רוחב העלאה הגיוני מודרני. 50 הורדה ורק 5 העלאה.

בכל מקרה, אחרי קצת פשפושים ברשת מהנתונים ששימי העלה מקודם הגעתי למקומות המענינים(לפחות אותי ) הבאים:
מהצד העולמי:
MED-1 החברה הפרטית שמנהלת לכולנו את האינטרנט
שנת 1997 המכריעה בחיי החברה וחיי האינטרנט של כולנו

מהצד הארצי:
ההכרזה של בזק:הרבה מאוד שבחים עצמיים ודיבור על כמה הם נהדרים שהם מביאים לנו באיחור של רק 10 שנים אינטרנט מהיר אמיתי. או כפי שהם קוראים לו "אינטרנט אולטרא מהיר".
הכרזה קצת יותר טכנית על הפרויקט, חברת קומברס וסוג התשתית.

ומהצד הטכני:
הידע שלי הוא לא מספיק כדי לפרש מה הכוונה כשהם אומרים ETSI-TISPAN (es.282.001) וטופולוגיות ה IMS כליבת הפתרון (ts_183043) אבל אחרי מחקר קטן הצלחתי להבין ש:
ETSI זו חברה שמתכננת תשתיות לרשתות מתקדמות ברמה גלובלית, וזה האתר שלה.
TISPAN זה סוג של תשתית שהינדסה (תאורטית) החברה וזה מה שבזק יבנו בארץ
וככה זה הכל נראה על הדף, IMS הפתרוןשל בזק.
(לי זה נראה כמו מבחן ישן של סיסקו ^_^)

מקווה שזה אומר משהו למישהו או לפחות מעניין מישהו בכלל XD (ואני לא היחיד שמתעניין והולך לחפש חומר ללמוד עכשיו על כל זה)

נערך לאחרונה ע"י Nim923 בתאריך 21-03-2009 בשעה 20:45.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:18

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר