לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #4  
ישן 13-03-2009, 17:01
  Shpringa Shpringa אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.07.08
הודעות: 445
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "וכיום לא תלויים?"

כיום הרבה פחות תלויים וניתן גם להשיג חלפים ל f16,15 ללא האמריקאים וללא קניבליזציה של כלים שלנו, לישראל יש מלאים חלפים גדול ובשנים הקרובת יהיו מדינות שיתחילו להוציא את הציים שלהם משרות ויהיה ניתן לקנות אותם בזול לחלפים, כמו כן שני המטוסים מיוצרים ברשיון במדינות שונות מחוץ לארה"ב כמו טורקיה ויפן. ישראל מתנהגת כמו ילד בן 5 ורצה לקנות במחיר מופקע מוצר שעדיין לא הוכח מבחינה מבצעית, לא סתם האמריקאים הרגישו שהם יכולים לפזר הצהרות על כך שהדרישות של ישראל גרמו לקפיצונת במחיר מ 70 מיליון למעל 200 מיליון (כנראה מתוך כוונה לבדוק את עומק הגרון של הישראלים), הרצון הילודותי להיות הראשונים עולה הרבה כסף ומיותר לטעמי גם אם הוא בכספי סיוע גם איתם ניתן לרכוש ציוד יותר חשוב.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 14-03-2009, 12:06
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.07.08
הודעות: 1,033
וגם לגילגמש, אם אנחנו מגיעים למצב בו האמריקאים מטילים עלינו סנקציות....
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Shpringa שמתחילה ב "כיום הרבה פחות תלויים וניתן..."

אנחנו בבעיה מדינית קודם שנמצא עצמינו ללא חלפים.

המשמעות היא שהאו"ם יטיל עלינו סנקציות כי יש רב אוטומטי כנגדינו ואין וטו אמריקאי.

תאר לך שישראל לא מאופשרת לסחור עם העולם (לא דלק, לא חיטה, לא חלפים, לא יצוא) תוך כמה זמן בכזה תרחיש מצרים, סוריה, הירדנים, הלבנונים, הערבים ביו"ש ואלו הנושאים תעודות כחולות עולים עלינו לבתר את הגוויה?

רבותי קצת פרופורציה אנחנו לא הודים על פני תת יבשת שלמה.

האמריקאים גם מתבססים על כך שזה כסף שלהם. היצרנים האמריקאים יודעים שהכסף הזה מובטח להם.

לגבי המחיר בעבר היה לי ווכוח עם מר YSH לגבי התכנות לבנית מטוס קרבי עתידי אם המחיר הוא 200,000,000$ ליחידה כי במחיר הזה 100 מטוסי קרב ראשון גומרים לכמה שנים טובות את כלל כספי הסיוע ולא יהיה כסף לשום דבר אחר (לא חלפים למאות מטוסי ה- F15,16, לא משאיות, לא טילים, לא פצצות מונחות).

מה גם, שמאחר שמדינת ישראל היא בין הבודדות המוצאות עצמן בעמות כל כעשור ומבצע כפעמיים בעשור האוסטרלים, האירופים, ההודים, הסינגפורים, היפנים והדרום קוראנים בין היתר בוחנים מה הישראלים קונים ולמה.

מאחר ובתקופת מיתון מדינות פחות מאוימות יכולות לדחות רכש של מטוסי קו ראשון יתכן והאמריקאים רוצים שהישראלים יהיו הראשונים שירכשו F35 כי: הם קונים בכסף שלהם (סיוע). ניתן לסגור מתחת לשולחן (תוך ידוע הקונגרס והממשל) החלטות של: קנו בכספי סיוע טייסת ראשונה לפי 200,000,000$ ליחידה. בעוד 5 שנים תרכשו עוד 2 טייסות במחיר טוב בהרבה (ומוסכם כבר היום). אנחנו זקוקים לפרסום על מנת לאושש (היום) את הכלכלה האמריקאית ואת תעשיית המטוסים (דווח לבורסה על עסקה של 5,000,000,000$). כל לקוח אחר ידע כי הישראלים קנו לפי 200,000,000 ולו הציעו דיל של רק ב- 110,000,000 ליחידה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 14-03-2009, 14:18
צלמית המשתמש של Gilgamesh
  Gilgamesh Gilgamesh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "וגם לגילגמש, אם אנחנו מגיעים למצב בו האמריקאים מטילים עלינו סנקציות...."

סנקציות הן דבר מאוד רחב מכדי להתייחס אליו בצורה כל כך כוללנית.
דוגמא: עד ימי קנדי, ישראל הייתה תחת אמברגו נשק מצד ארה"ב. ספקית הנשק המקורית שלנו הייתה צ'כוסלובקיה (בהוראה של סטאלין) ואח"כ צרפת. רק מאז ששת הימים החלו להיווצר היחסים המיוחדים בין ישראל לארה"ב.

בעקבות הפצצת הכוח העירקי רייגין "ידיד ישראל הגדול" עיכב עסקת F-16 שהייתה מאוד חשובה לנו.
מאז האינטפאדה הראשונה, ישראל תחת סנקציות רכות מצד האיחוד האירופאי. חל איסור על מחירת חלפים כלשהם היכולים לפגוע בערבים. הסנקציות רכות, מפני שיש מספיק סוחרי נשק העוקפים ומרווחים מהסנקציות האלו.
עוד דוגמא: בהסכמי השלום בקפ-דיויד ארה"ב חתמה (או רק הבטיחה?) לערוב לבטחונה של ישראל. המשמעות לכך היא סיוע החוץ אבל גם זכות וטו של ישראל למכירת טכנולוגיות למדינות ערב: ישראל הצליחה (??) לטרפד עיסקת הרפון של המצרים, או מכירת F-16D בלוק 60 למצרים. גם ה F-15S של הסעודים נעדר יכולות (בעיקר בתחום המכ"מ) שיש למטוסים שלנו.

במילים אחרות, יש סנקציות ויש סנקציות. לא כל סנקציה היא סופית ומוחלטת. תהייה בטוח שבכל מצגב לא נהייה לאיראן או צפון קוריאה.

עוד נקודה חשובה מאוד: המעמד האסטרטגי של ישראל מושפע מהיכולת הלאומית לעמוד בסנקציות ובלוקאדות וצרות אחרות, גם כאשר אין הן מוטלות בפועל. גם מעצמות יחשבו פעמיים אם להטיל סנקציות על ישראל כשאין לסנקציות משמעות צבאית אמיתית מלבד לעצבן אותנו. זה יהיה לביזבוז אנרגיה עבורם. אז גם מבלי להיות לצפון קוריאה, יהיה לנו נחמד יותר ככל שנהיה תלויים פחות בחלפים (ודעות, לחצים פוליטיים) של אחרים.

לאמריקיאם יש אינטרס מאוד ברור שישראל תקנה מהמטוסים האלו. ויש גבול עד כמה אנחנו יכולים ללחוץ את האמריקאים בנושא. יכול להיות גם שישראל תקבל סיוע צבאי מיוחד "כדי לאזן יחסים חדשים בין ארה"ב לסוריה ואיראן". כלומר שחלק מעסיקת המטוסים תמומן בתקציב מיוחד ונפרד.
עדיין, אחנו יכולים לשלם על המטוס עוד כמה פעמים אם יקפיצו לנו את עלויות חלקי החילוף למשל.

אפילו כאסטרגיה מיקוח, הייתי מתעניין אצל האמריקאים ברישיונות לייצור (ופיתוח עצמאי) של F-16, F-15 ו- F-18 .
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה


נערך לאחרונה ע"י Gilgamesh בתאריך 14-03-2009 בשעה 14:23.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 14-03-2009, 19:24
צלמית המשתמש של Gilgamesh
  Gilgamesh Gilgamesh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "בהתחשב בעובדה שהאיחוד האירופי..."

דווקא אם היו לנו מכרות זהב או נפט היית צריך לדאוג. לדרא"פ של שנות ה-80, היו מכרות זהב. לסודן יש נפט. לקובה סוכר, טבק ורום משובח. עד כמה מזהיר מצבם? לעומת בילורוסיה למשל, שיכולה לייצא רק שלג לרוסיה?

תודה לאל הכלכלה שלנו לא בנויה מסביב למוצרים בודדים. הרבה יותר קל להטיל סנקציות על מדינה כמו איראן מאשר על מדינה כמו ישראל, שיכולה כפי שעשתה בעבר, לעקוף כל מיני צרות וחרמות.יש לנו שיתופי פעולה בינ"ך והחברות העיקריות שלנו גלובליות ולאנשי העסקים שלנו אזרחויות משולשות. קל לתפוס אלקטרון חופשי ביד מאשר איש עסקים ישראלי מודרני. הידד לגלובליזציה !

זה מאוד מכאיב שיש יהודים שמתפרנסים מלהכפיש את ישראל, וחבל שאין שום דרך משפטית לפעול נגדם כאשר הם משקרים. אולם הודות לגלובליזציה, לא פשוט להחרים בפועל את ישראל. איך אמר פעם יהודי חכם? ארה"ב מרוויחה מחברות היי-טק, ישראל מייצרת חברות היי-טק. לך תוותר על השבב הבא או התרופה מצילת חיים הבאה.

והדבר האחרון והלא פחות חשוב: לערבים נסיון רע עם חרם על ישראל. מאז ששיבשו בהצלחה את השת"פ הישראלי בריטי לפיתוח משותף של הצ'יפטיין... הם הולידו את המרכבה הישראלית ואיתה תעשייה משגשגת. הצרפתים הטילו אימברגו על המיראז' 5, הרווח בטווח הרחוק יותר היה כולו שלנו: הכסף הושקע פנימה והתע"א עלתה מדרגה.

לסיכום העיניין חברים. ישראל, במיוחד ישראל של מיתון, צריכה להשקיע בפורייקטים דומים, שאלו הצבאיים הם רק משל להם. השקעה בפרוייקטים לאומיים הם השקעה בידע, בניסיון. פרוייקטים כאלה, אפילו אלו האזרחיים לחלוטין, הם מוצרים נסחרים בין ממשלות ובעלי השפעה כלכלית-אסראטגית בזירה הבינ"ל. פרוייקטים לאומיים הופכים למנוף אסטראטגי המזוהה עם מעצמות. ישראל כמעצמה. איך אמר מל ברוקס?
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 14-03-2009, 20:51
  עבדול אלהזרד עבדול אלהזרד אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.03.06
הודעות: 6,684
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Gilgamesh שמתחילה ב "דווקא אם היו לנו מכרות זהב או..."

הכלכלה הישראלית מבוססת על ידע (ו"גניבת" אזרחים משכילים ממדינות אחרות) ולא על חומרי גלם, אבל אין לה יותר מידי יכולת להיות אוטרקית. היא מוטת יצוא, לא צריכה פנימית.

כדי לעשות עסקים, צריך סביבה נוחה. מדינה מצורעת איננה סביבה נוחה, ואנשי עסקים בעלי אזרחות כפולה ומשולשת עלולים לברוח עם כספם למקום מביך פחות.

מצד שני, כדי "לזכות" בסנקציות חונקות ישראל צריכה לעשות דברים ממש טיפשיים, מכיוון שהמיינסטרים הפוליטי (מה שנמצא בין הורוביץ להרשקוביץ) לא ממש מתלהב ממדיניות שתוביל אותנו בדרכה של יוגוסלביה (השמאל הקיצוני והמדינה הדו-לאומית) או דרום-אפריקה (הימין הקיצוני וארץ ישראל השמנה) זה עדיין רחוק.

מצד שלישי, למשמיצי ישראל הורוביץ-הרשקוביץ הם שני הראשים של אותה מפלצת ציונית. מה שנשאר הוא לא לעזור למשמיצים להגיע מעבר לחשודים המיידיים שקונים את המלל הזה מראש.
_____________________________________
If I can shoot rabbits then I can shoot fascists

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 14-03-2009, 21:40
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.07.08
הודעות: 1,033
לעבדול ולגילגמש
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "הכלכלה הישראלית מבוססת על ידע..."

גילגמש: אי אפשר לתפוס אלקטרון בודד מהסיבה הפשוטה שפונקציית הגל שמגדירה את אותו אלקטרון בודד מתפלגת על פני האינסוף. אפשר להסתכל על הדברים גם דרך עקרון אי הוודאות אבל עזוב - סתם תפסתי אותך במילה.

לגוף העניין. ישראל בפני צונאמי כלכלי. כל מיליארד ש"ח ראוי שיושקע בדברים דחופים יותר. ברה"מ ידעה להציב מטוסי MIG29 בשנות השמונים אבל לאזרח הפשוט לא היתה דיאלזה ואנשים מתו מאי ספיקת כליות - דבר שבמערב ידעו לטפל בקלות. כל אותם רבבות הטנקים לא מנעו קריסה - מה שיחזיק כל מערך הוא הלכידות של אותו מערך. זה מה שהביא לנצחונינו במלחמת העצמאות חרף כל מה שהיה לערבים סביבינו. אני מאמין שישראל מסוגלת ליצר מטוסי קו ראשון אם המחירים של המטוסים הם כמו שהיצרנים האמריקאים דורשים אולי אף כדאי. השאלה היא האם כאשר ישראל מקבלת כספי סיוע האם זה הזמן?
כאשר תתחיל את הפרויקט תזדקק לכסף רב ולו על מנת להתניע את התהליך - ההתחלה היא הקשה ביותר ולאחר מכן הפינישים - בדיקות הקבלה, נפוי באגים, מבחני התאמה, אינטגרציה רב מערכתית וזמן מתקצר לעמידה בפרויקט.

למר עבדול. אל תלעג להסטוריה שלנו. 2 גדות יש לירדן זו שלנו וזו גם כן. לא נולדה יש מאין. בעבר משלנו בעבר הירדן, בגלעד, בחורן, ....
אינני רוצה מלחמה אם אף אחד אבל היה מי שאמר: שטח משוחרר לא יוחזר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 15-03-2009, 01:35
צלמית המשתמש של Gilgamesh
  Gilgamesh Gilgamesh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "לעבדול ולגילגמש"

מן הסתם אני מכיר את עיקרון אי הוודאות, ואני יודע כל מה שכתוב בשאום על פונקציות גל של אלקטרון או אלקטרון באטום מימן או בבור פוטנציאלי. הנחתי שרבים מכירים את העיקרון כמוני. אני שמח לגלות שאתה אחד מהם.
השתמשתי בביטוי על דרך ההפלגה, עד כמה קשה משפטית למקם איש עסקים ישראלי בעידן הגלובלי.

ישראל לא צריכה להיות אוטרקית כדי להיות עמידה בפני סנקציות. ישראל צריכה רשימה של מדינות ידידותיות, כגון מדינות תחת השפעה ישראלית שלא יכולות לנתק איתנו את הקשרים. זה דורש השקעה מצידנו כמובן, אבל זה גם אומר לפרוש מטריה אסטרטגית עליהן: כלכלה, ביטחון, תעשייה ידע ורפואה. גם בשביל מטריה כזו, אנחנו צריכים צבא חזק שיכול להכות רחוק מגבולותינו: אוניות גדולות, מטוסים גדולים, וליגיון זרים.

עבדול: אתה מכיר את דעותי ולכן לא אפרט בפורום מעבר לציון העובדה הבטחונית הבאה: ערב ששת הימים, ישראל הייתה בפועל מדינה מצורעת. לאחר ששת הימים, ישראל הייתה על הגובה.
ההתדרדרות החלה מאז הגימגומים הגדולים של צה"ל. יום כיפור, של"ג ואילך. זו ההיסטוריה, לא פרשנות פוליטית. אנו טוענים לסיכון קיומי מצד הערבים אבל מתנהגים ההיפך הגמור מהמצופה מכאלה שבמצבינו, כך מאבדים אמינות. ישראל הופכת "למצורעת" מסיבות תעמולתיות בלבד ולא מהותיות. בתעמולה נלחמים בעזרת תעמולה, שחלק ממנה היא שכנוע עצמי, נחישות ועקביות. אני לא קונה את ההנחה כאילו שאם לא נתנהג כפי שיורו לנו ה"מאורות ההומניטארים" למינהם בעולם, נהיה מייד ל"מצורעים". לא אוסיף מילה מבר לכך. ראה את סון טסו בחתימה שלי.

יש הבדל בין מחקר ופיתוח לבין ייצור המוני. יש הבדל בין פיתוח והשקעה עצמאית לבין שת"פ בינ"ל לפיתוח והשקעה.
אני בשום אופן לא מדבר על בניית צבא על חשבון כל דבר אחר. אני רק חוזר ומציין, שהשקעה לאומית בטכנולוגיה צבאית ותעשייתית יכולה להשתלם לישראל ב"מאני מזומני". הדרך להרוויח עוד מיליארדים מהודו וסין בתעשיות הגנה היא להשקיע בפיתוח.

גם כדי להחזיק תעשייות ידע דרך תקופות המיתון, אתה צריך להעסיק אותן, ואחת הדרכים לעשות זאת הם פרוייקטים לאומיים. להזכירך, שהדבר ששלף את ארה"ב מהמיתון הגדול של שנות השלושים לתוך עידן זהב של עושר, היתה התעצמות התעשייתית לקראת ומבהלך מלחה"ע השניה. בניית הצבא האמריקאי ואחזקתו, השקת אלפי אוניות ועשרות אלפי מטוסים וטנקים, וגיוס מאות אלפי מובטלים צעירים למלחמה.

חד הוא לי בין פרוייקטים לאומיים אזרחיים או צבאיים. אנו זקוקים מאוד לשניהם: מתחנות כוח גרעיניות, תעלת הימים לניצול אנרגיה שאובה, תעשיות רכב חשמלי, תעשיות מחזור, איים מלאכותיים, רכבות ושדות תעופה עירוניים עם קוי תעופה סדירים ועד לתחנות חלל. מפני שלדעתי החלל יהיה מקור ההכנסה הגדול ביותר של העתיד: אנרגיה מן השמש בלי הגבלה ושירודה מטה במיקרוגל. לראשונים יש ייתרון על האחרים.

באותו האופן, צי בפיתוח עצמאי של אוניות מלחמה גדולות, משפחות של מטוסים תוצרת הארץ להגדיל את משפחת המרכבה, בסופו של דבר יגבירו את מגוון המוצרים שביכלתינו לייצר ולמכור לשווקי חו"ל.

התועלת החשובה ממנה, היא המעמד התעשייתי האסטרטגי של ישראל שיתחזק. יהיו מדינות שלא יוכלו להרשות לעצמן לנתק קשרים עם ישראל, לפחות מבלי לספוג נזקים כבדים מאוד.
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה


נערך לאחרונה ע"י Gilgamesh בתאריך 15-03-2009 בשעה 01:59.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #16  
ישן 13-03-2009, 18:16
צלמית המשתמש של Gilgamesh
  Gilgamesh Gilgamesh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "וכיום לא תלויים?"

בנוסף למה שכתב שפרינגה, לישראל יש היום יכולת לייצר לבד חלפים רבים למטוסים אלו, אם אנו לא עושים זאת כבר.
מדינות רבות מחזיקות במטוסי F-16, כך שגם דרכם אפשר לקנות חלפים. ולא חסרים אמריקנים שימצאו דרך לעקוף סנקציות נגד ישראל.

תע"א יש אגף שלם רק לתחזוקת מטוסים. גם הרבה מהחלקים האווינויקה למטוסים ה- F-15 וה- F-16 מיוצרים בארץ. כך שמצבינו טוב משל מדינות מערביות רבות אחרות. ככל שיש לישראל יותר רשיונות לייצר יותר חלפים, ואולי גם חלפים מתקדמים מהמקוריים, עדיף!

בטורקיה יש מפעל הרכבה, לא ייצור. הם מקבלים קיטים להרכבה מארה"ב.
והמטוסים היפאנים שונים מהמקור עליהם הם מבוססים. היפאנים בנו מטוסים על בסיס ה F-16 וה- F-18. עם מנועים של קוואסאקי קצת יותר חזקים מאלו האמריקאים. כמו-כן החוקה היפאנית אוסרת למכור נשק.

זה עיניין למבקר המדינה ומפקדי חיל האויר לדעת תוך כמה זמן אנחנו יכולים לקיים את חיל האויר תחת משטר סנקציות אמריקני.
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה


נערך לאחרונה ע"י Gilgamesh בתאריך 13-03-2009 בשעה 18:34.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #24  
ישן 15-03-2009, 17:53
צלמית המשתמש של Gilgamesh
  Gilgamesh Gilgamesh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "ומאיפה יבוא הכסף?"

כל פעם שצריך לבנות גשר או מנהרה, אתה גם שואל מאיפה הכסף? או למה צריך את הגשר?
מדובר בפרוייקט לאומי, לא זול. השקעה, שתחזיר את עצמה בטווח הארוך.
אם אתה רוצה להעסיק פועלים, מהנדסים וקבלני משנה אתה צריך להקים פרוייקט.
אחרת, המהנדסים עוברים לאמריקה והפועלים ללשכת אבטלה.
אתה צריך לבחור בין לשלם דמי אבטלה שאין בה תועלת, או לייצר דבר מה בעל חשיבות לאומית ולשלם את משכורות הפועלים. שאל כל פועל, הוא יעדיף משכורת על אבטלה.

אם אתה שואל על החשיבות הלאומית של מטוס תוצרת הארץ, שאל בבקשה על החשיבות הלאומית בטנק ישראלי, או רובה ישראלי... או חייל ישראלי. תאילאנדים יותר זולים, אני מבטיח! אם תרצה לגיון זרים או גורקה, יהיה לך כהרף עין, ובאיזה צבע או שפה שתבחר!!! (תכפיף אותם לכסת"ח בלתי אפשרי והם יעלמו כהרף עין).
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה


נערך לאחרונה ע"י Gilgamesh בתאריך 15-03-2009 בשעה 17:58.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #30  
ישן 16-03-2009, 11:16
צלמית המשתמש של Gilgamesh
  Gilgamesh Gilgamesh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי YHS שמתחילה ב "ואם אני אספר לך שאני מחסנאי"

אז אתה אומר שמטוסי הכפיר, ערבה או הלביא הם פנטסיה? תעמולה ריקה חסרת תוכן?
האם לישראל "אין תקציב" למרכבות תוצרת הארץ? אולי הן עשויות דיקט?
מה אתה אומר, YHS, הרי "אין כסף" וישראל מדינה של אפסים בועלי עיזים? כל הצמיחה הכלכלית היא בועה ואחיזת עיניים?

ספר לי, אילו עוד פרוייקטים אתה רוצה לסגור? מה דעתך על המוביל הארצי? חסר היגיון, יהיר ובזבזני, לא? ממילא אין מים.

YHS - כשלא מתחשק לי למצוא את הטעויות שלך, אני לא מגיב. אני ממשיך הלאה. אם לא טוב לך, עשה כמוני, חפש אשכול אחר.

או שיש לך טיעון הגיוני, או שתתעלם ממני ותחפש להתנשא מעל מישהו שגם יקנה את זה. אחרת אתה סתם טרול.

מה לעשות, אני לא מנכ"ל תע"א וגם לא קודקוד עולם. גם לא הייתי בח"א.
אני כן מבין, קצת, בפרוייקטים. יש לי דעות מוצקות שלא הימצאתי לגמרי לבד, ואני מאמין בפרוייקטים לאומיים. חוץ מ"כסף" אין לך שום טיעון אמיתי נגד פורייקטים לאומיים.

אבל את לא עובד במשרד האוצר, נכון? אתה אפילו לא כלכלן. אז אתה לא באמת מבין ב"כסף" או תקציבים לפרוייקטים, נכון YHS? עם מה זה מותיר אותך? "זה שרץ ברחוב וצועק שהשמיים נופלים?!". אתה סתם זורק מילים באויר בלי כיסוי!

קרא את אלטנויילנד, של אחד בינימין זאב הרצל. כל הבדיחות בספר על חשבון אנשי ה"אין כסף" ו"גדול עליינו".
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה


נערך לאחרונה ע"י Gilgamesh בתאריך 16-03-2009 בשעה 11:39.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #32  
ישן 16-03-2009, 11:49
צלמית המשתמש של Gilgamesh
  Gilgamesh Gilgamesh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי YHS שמתחילה ב "עזוב משטויות"

נותרו רק שתי מדינות שמפתחות מנועים לבד. רוסיה וארה"ב. כאשר להבי המנועים האמריקאים מיוצרים בארץ. אי אפשר להתחרות ובזבזני לפתח מחדש.

אפילו האירופאים קונים מנועים חדשים מארה"ב. לפתח מנוע חדש מאפס אולי גדול עליינו, ולא בראש סדר העדיפויות, כאשר אפשר לרכוש רישיון. הרי יש רשיון לייצור מקומי של מנועי הכפיר / פאנטום, לא?

מה שלא משתלם לייצר לבד, אפשר לרכוש, כך גם את החומרים המרוכבים. כל כמה שאני יודע, ישראל במצב טוב בפיתוח וייצור חומרים מורכבים. יש פטנטים מקומיים שאפשר להשקיע בהם ברגע שהנושא יקבל מעמד ראוי בסדר העדיפויות הלאומי.

ושוב, לא אמרתי שאת הכל אנחנו יכולים לעשות לבד, כאשר יותר ויותר מקובל לבצע שיתופי פעולה בינ"ל.
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #33  
ישן 16-03-2009, 15:00
  moshayov moshayov אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 20.11.06
הודעות: 204
ישראל מדינה שמצטינת החוסר יכולת לבצע פרויקטים גדולים.
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי Gilgamesh שמתחילה ב "נותרו רק שתי מדינות שמפתחות..."

שלום Gilgamesh
אני הייתי שמח אם זה היה אחרת ואני לא מזלזל חלילה בתעשיה שלנו.
אבל אנחנו בתור מדינה נכשלים בהרמת פרויקטים אם זה בתחום האזרחי כמו תשתיות כבשים, רכבות, רכבת תחתית תעלת הימים הטפלה מי ים וכו. ואם התחום הצבאי במיחד על מה שאתה מדבר מטוס הלביא.

לפני שהייתי מפתח מטוס קרב דור חמישי חדש הייתי לוקח על עצמי בתור פריקט לאומי לפתח מערכת הגנה נגד רקטות קצרות טווח. עד היום יש ויכוח מה עדיף לייזר או טילים. בלי לקחת צד בוויכוח החילטו על משהו לקדם אותו ולשכוח מהשאר.

מתי אנחנו מצליחים כאשר אין ברירה אחרת ורק אז. לדוגמה רק שנגמרים המים אנחנו מתחילים להקים מפעלים להטפלה שהקסמים ממשיכים ליפול אז מיצרים את כיפת הברזל (עדין לא בקצב הרצוי) אז כול עוד אנחנו יכולים לרכוש מטוסים טובים בארה"ב נמשיך לרכוש אותם.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #35  
ישן 16-03-2009, 19:36
צלמית המשתמש של Gilgamesh
  Gilgamesh Gilgamesh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי YHS שמתחילה ב "ועכשיו, בהודעה הזו שלך,"

וואוו!!!
אתה רומז שמדינות קטנות, כמו בריטניה (רולס רוייס) צרפת (דאסולט) גרמניה ואיטליה, יכולות לפתח מנועי מטוסים מודרנים לגמרי לבד ?!

אין פה סתירה אם הטענה המקורית שלך על אפסוסיותינו הישראלית והבורות התהומית של היושבים בלבנט החם?!

בדבר אחד את צודק. בנושא מנועי המטוסים "תפסת אותי" באי דיוק.
אני מודה שחשבתי על מנועי המטוסים המתקדמים ביותר. זכרתי ידיעה כי GE נשכרה לספק מנועים (או רק תכנון למנועים?) לאיירבס A380. עכשיו אני משתטח אפיים ארצה בפני ה-YHS האינסופי.
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #38  
ישן 16-03-2009, 19:36
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.09.06
הודעות: 10,355
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי Gilgamesh שמתחילה ב "נותרו רק שתי מדינות שמפתחות..."

נראה לי שאתה מציע פרויקטים לאומיים עבור ישראל דמיונית, שנמצאת בין טאיוון ואוסטרליה, שיש לה תשתית פיזית ואנושית טובה ומעורבות הממשלה בכלכלה נמוכה. בישראל הממשית של 2009 משהב"ט מעורב מאוד בכלכלה ומעסיק תעשיות שלמות במה שהיית מכנה פרוייקטים לאומיים- מיירוט טק"ק ורק"ק, דרך תוכנית חלל (משגרים, בקרה, לוויוני צילום ומכ"ם וכו'), מיגון עוטף עזה, מערכות האזנה ותקשורת צבאיות, קו התפר, חימוש א"א, רענון ערכות מגן, טילי נ"ט, מערכות אלקטרואופטיות, מיגון בליסטי אישי ולכלי רכב, מכ"מים, מל"טים, גדרות ביטחון ועוד ועוד. חלק מפרוייקטים לעיל כללו השקעה ניכרת בפיתוח ובתשתית. מכאן שאין טעם להצדיק את עצם התועלת והצורך בפרוייקט לאומי- אם כבר, אתה צריך להראות איך פרויקט אחר מביא יותר ביטחון וכסף (לאורך זמן) מאוסף של הפרוייקטים לעיל, באותה עלות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #39  
ישן 16-03-2009, 19:57
צלמית המשתמש של Gilgamesh
  Gilgamesh Gilgamesh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "[font=Verdana]נראה לי שאתה..."

הודעה מעולה קרן אור! ירבו כמוה בפורום!

ערך אסטרטגי של פרוייקט, מוביל ארצי, תעלת ימים או תוכנית חלל, אינו דבר שתלוי בגורם אחד. עיניינים נוספים שאינם קשורים ישירות לקיום הפרוייקט יכולים להשפיע מאוד לכן או לכאן. אתה לא יכול לכמת מעמד מדיני, תעשייתי או טכנלוגי בכסף. או לפחות, אני לא יודע כיצד, או אם מישהו יכול.

ראשית, מן ההיסטוריה אתה רואה את מגוון המוצרים שצמחו לתע"א מאז שהוכיחה את היכולת לבנות מטוסי קרב. את החקלאות שצמחה בארץ ואיתה טכנולוגיה חלקאית בעקבות המוביל הארצי או פיתוח הנגב. עסיקת ההשבחה של הטנקים הטורקים לא הייתה יוצאת לפועל בלי פרוייקט המרכבה והשבחת המיגים (רומניה ואחרים?) או התרומה, אם הייתה ל- J-10, לא היו אפשרי ללא הכפיר או הלביא.

פיתוח עצמאי (או בשת"פ בינ"ל) של מטוס מתקדם יכול לפתוח שווקים חדשים וקווי מוצרים חדשים לתע"א.
עכשיו, חשוב מהערך הכולל של קו המוצרים והרכיבים שפותחו עבור הפרוייקט הלאומי? אני לא יכול לעשות את החישוב הזה. במיוחד בטכנולוגיה צבאית בעלת משמעויות אסטרטגיות עבור הלקוח. מהו שווי הבטחון הלאומי של הלקוח? מהו הערך הדולרי של ייתרון צבאי?

אתם חושבים במונחים של 100%. פרוייקטים מודרנים עושים שימוש רב במיקור חוץ, קבלנות משנה ורכש רכיבים של מוצרי מדף. לא את כל אלו אנחנו צריכים לפתח לבד. לא כל בורג חייב להיות מייוצר בארץ.
רק מוצרים בהם יש לנו ייתרון יחסי על אחרים. גם כך יש לנו מוצרים רבים בתחום.
עבור מוצרים בעלי משמעות אסטרטגית גם "אנו לא אירופאים, לא רוסים ולא אמריקאים" יכול להיות סוג של ייתרון יחסי עבור לקוחות אפשריים.

שוב, המטוס כולו לא חייב להיות המוצר למכירה. כל שלב כל ניסיון, כל ידע, כל פריט ציוד שנרכש לייצור, כל שירות, כל טכנולוגיה וכל רכיב בתהליך הפרוייקט משמש כמוצר שיכול להימכר. מה הערך של כל אלו?
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #40  
ישן 16-03-2009, 21:11
  טל ענבר טל ענבר מחובר עכשיו  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,691
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי Gilgamesh שמתחילה ב "הודעה מעולה קרן אור! ירבו..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Gilgamesh
. כל שלב כל ניסיון, כל ידע, כל פריט ציוד שנרכש לייצור, כל שירות, כל טכנולוגיה וכל רכיב בתהליך הפרוייקט משמש כמוצר שיכול להימכר. מה הערך של כל אלו?


שטות. רוב הדברים שציינת ברשימה אינם יכולים להימכר מחוץ לגבולות ארצנו. כמובן ששת"פ עם מדינה זרה במערכת נשק עיקרית (דוגמת מטוס) יטיל עליך שלל מגבלות נוספות.

בתחום לווייני התצפית ישראל מפתחת לוויינים מעולים עם יכולות מדהימות. כמה לוויינים מכרה התעשייה האווירית עד היום ללקוח שאינו משהב"ט/חלל תקשורת/אימאג'סאט?
0.

נערך לאחרונה ע"י טל ענבר בתאריך 16-03-2009 בשעה 21:18.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #45  
ישן 18-03-2009, 10:01
  טל ענבר טל ענבר מחובר עכשיו  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,691
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "אני מאמין שישנו הרבה מאד ידע..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי AJ-47
אני מאמין שישנו הרבה מאד ידע שנרכש תוך כדי פרוייקט הלווינים והוא יכול לסייע בפיתוח מערכות בתחומים שונים שאינם קשורים ללווינים.

אמונה היא דבר חשוב לחלק מהאנשים....

מי יודע מה חבורה כזו יכולה לגלגל בהפסקת צהרים משותפת.
את הנופשון הבא לטורקיה?....


וברצינות: ברור שתחום טכנולוגי מתקדם יכול לתרום רבות גם במגזרים אחרים. עם זאת לא צריך להגזים יותר מדי - ה"זקנים" כאן בוודאי זוכרים את הדיבורים על הרווחים האדירים שינבטו מביטול הלביא - דומני שדיברו אז על "חלופות הלביא".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #49  
ישן 19-03-2009, 09:33
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.07.08
הודעות: 1,033
ע"פ ניוטון מסה תמשיך בתנועתה בקו ישר עד אשר כח כלשהוא יאלץ לתנועה אחרת
בתגובה להודעה מספר 48 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "ביטול פרויקט הלביא הביא..."

המציאות כפי שהיא: משך כ- 30 שנה ישראל מקבלת כספי סיוע. בעבר נתנו לנו מטוסי F4 שכבר יצאו משירות, ניתנו לנו F15,16 על שלל גרסאותיהם שעודם מטוסי קו ראשון. ניתנה לישראל הגישה לבאסים ולפרוטוקולים כך שהיא היתה יכולה להוסיף מערכות מבית שיהוו מכפיל כח (כי גם המצרים וגם הסעודים מקבלים מטוסים דומים).

והכל בכסף של הדוד סם.

על פניו הכל טוב - ישראל מקבלת כספי סיוע, היא רוכשת בהם אצל מיטב יצרני המטוסים, היא יכלה לנווט בין כמה יצרנים.

הבעיה: על פי פרסומים שונים F35 עתיד לעלות פי כמה ממטוס F16. רכש של 100 מטוסים על מנת לפצות על מטוסי F16A/B ו- F15A/B שהם כבר כיום בני כשלושים יצטרך לקרות מתי שהוא. השאלה אם מחירו של F35 הוא כזה שלא ניתן לרכושו כבעבר מכספי סיוע בכמות הדרושה - האם זה יהיה הטריגר שיוציא את התנועה מהאינרציה בה היתה נתונה? אולי.

כותבים שונים כותבים בצדק כי פתוח מטוס קרב מודרני נעשה אצל מספר מועט של יצרנים בעולם. לאור העלויות האדירות קבוצות מפתחות במשותף. ישראל צריכה כ- 100-200 מטוסי קו ראשון ב- 15 שנים. האם אפשר ליצר בבית במחיר שניתן לשלמו? ככל שאתה מיצר יותר יחידות העלות ליחידה פוחתת. אני מאמין שאם יום אחד האמריקאים מודיעים: אין יותר כספי סיוע - אנחנו זקוקים לכסף בבית - אין לנו לתת לכם - אתם ילדים גדולים אל תשנוררו כסף מאמא. יתכן וזה יגרום לפתוח מבית וניסיון למכירה של טכנולוגיות לרחבי העולם על מנת להוזיל עלויות.
הבעיה: בארה"ב, רוסיה, סין יש מפעלים שכבר מייצרנים עשרות שנים מטוסי קו ראשון - כמה זמן יקח לך להגיע לרמה שתוכל להתחרות בהם? כמה השקעה ראשונית ושנתית לאחר מכן אתה צריך?
האם כעת יש לך כמה מיליארדי ש"ח בשנה להתניע את התהליך?
מה גם, שיש גם יתרונות. דובר שהאמריקאים לא רוצים לתת גישה לבאסים ולא פרוטוקולים - כך שאתה לא תהיה מסוגל להוסיף מערכות מבית. יש המון יתרונות כאשר הידע שלך יושב בלוד או בחיפה ולא מעבר לים.

החלטות קשות מתקבלות בד"כ כשהמצב הנח והקודם לא שריר יותר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #50  
ישן 19-03-2009, 10:04
צלמית המשתמש של Gilgamesh
  Gilgamesh Gilgamesh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
בתגובה להודעה מספר 49 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "ע"פ ניוטון מסה תמשיך בתנועתה בקו ישר עד אשר כח כלשהוא יאלץ לתנועה אחרת"

הכפיר כמודל לפרוייקט העתיד.

גם מדינות כמו בריטניה וצרפת ואפילו רוסיה, הרבה פעמים לא מתחילים פרוייקט מאפס, אלא מפתחים טלסקופית, ממשיכים את האבולוציה של דגמים מוצלחים מהעבר. לכאורה, Su-27 ו-MiG-29 הם מטוסים "וותיקים" אלא שהם הבסיס למגוון דגמים מתקדמים.

במצב, בו באמת לא תהייה לנו ברירה, מפני שגם כמות הכרחית לניצחון ולא רק איכות... ייתכן באמת שזה מה שנצטרך לעשות.

גם אם נחמד לפנטז על תכנון מקורי לגמרי, ייתכן ובמצב קיצוני כמו שאתה מתאר, ישראל תפתח איזושהי אבולוציה של F-16 ו- F-15.
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #51  
ישן 19-03-2009, 13:51
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.07.08
הודעות: 1,033
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי Gilgamesh שמתחילה ב "הכפיר כמודל לפרוייקט העתיד. ..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Gilgamesh
הכפיר כמודל לפרוייקט העתיד.
הכפיר נבנה כי הצרפתים לא היו מוכנים למכור לנו - לא יזמנו זאת מרצונינו הטוב.

גם מדינות כמו בריטניה וצרפת ואפילו רוסיה, הרבה פעמים לא מתחילים פרוייקט מאפס, אלא מפתחים טלסקופית, ממשיכים את האבולוציה של דגמים מוצלחים מהעבר. לכאורה, Su-27 ו-MiG-29 הם מטוסים "וותיקים" אלא שהם הבסיס למגוון דגמים מתקדמים.
זה רק מוכיח את אשר טענתי, המתחרים שלך כבר מייצרים שנים, כל פתוח הוא על בסיס הדור הקודם. כל ההתחלות קשות.

במצב, בו באמת לא תהייה לנו ברירה, מפני שגם כמות הכרחית לניצחון ולא רק איכות... ייתכן באמת שזה מה שנצטרך לעשות.

גם אם נחמד לפנטז על תכנון מקורי לגמרי, ייתכן ובמצב קיצוני כמו שאתה מתאר, ישראל תפתח איזושהי אבולוציה של
F-16 ו- F-15.


אז זהו, לפני כ- 20 שנים ממשלת ישראל סגרה את פרויקט הלביא, רב המהנדסים והמדענים פוטרו וחלקם היגר מישראל. כדי להתחיל ליצר היום אתה צריך השקעה ראשונית גדולה - יש לך מיליארד לשנה הראשונה? מה לגבי תקצוב של 10 שנים קדימה? מה גם שעל בסיס F15,16 לא מספיק טוב - אתה רוצה מטוס מתקדם, אתה רוצה חתימת מכ"ם טובה יותר, אתה רוצה טכנולוגי על בסיס 2009 ולא פתוח משנות ה- 70. ואגב, לכמות הדרושה אתה תפתח מנועים? אפשרי אבל כבר סגרת את פרויקט הלביא - כמה יקח להרים את הפרויקט על הרגלים? תקנה מיצרן עולמי? הוא יוכל להגיד לך למי אתה מוכר, כמה ולמה - או במילים פשוטות אתה לא רשאי להעביר הלאה ללא אשור בכתב ממנו.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #52  
ישן 19-03-2009, 15:18
צלמית המשתמש של Gilgamesh
  Gilgamesh Gilgamesh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
בתגובה להודעה מספר 51 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "[QUOTE=Gilgamesh]הכפיר כמודל..."

השקעה בפרוייקטים לאומיים, בסופו של דבר וקודם כל שאלה של סידרי עדיפויות.
תקופות מיתון מתאימות יותר לפרוייקטים לאומיים מתקופות אחרות.

יפאן (ואני לא עושה השוואות), פיתחה שני מטוסים על בסיס, אבולוציה ורשיונות של F-16 ו- F-18. המטוסים של מיצובישי, המנועים של קווסאקי. אסור להם למכור, לפי החוקה החדשה.
גם הבריטים מייצרים מסוקי אפאצ'י בעצמם, בעזרת הרשיונות המתאימים. לא בטוח שמותר להם למכור את המסוקים הללו.

ההודים בונים ברשיון מטוסי Su-30. אני לא חושב שמותר להם למכור, כאילו שיש להם עודף...

עכשיו אנחנו על פרשת דרכים:
F-35 יקר מאוד, ומוגבל מאוד לשימוש בגלל היגבלים פוליטיים ולחצים אחרים.

כאשר האמריקאים יקלטו או יוציאו משימוש כמויות של F-16 ישנים... נוכל לקנות מהם "לפי משקל" ולשדרג.

אפשרות שלישית - לתכנן בניה מחדש של מטוסים קיימים: להחליף כנפיים, מנועים, ציפויים מלבד מערכות אחרות.
דוגמא אמריקאית: F-16 XL ודומיו.

האפשרות הרביעית - פיתוח עצמי: להחיות את הלביא? או אולי "כפיר דו-מנועי?" יקר, מסוכן, דורש מעורבות בינ"ל, יש אלטרנטיבות טובות מאלו היום - הכל נכון, עד שאתה עם הגב לקיר.

עכשיו יש גם משחקים:
אם מפרסמים כוונה על תוכנית הצטיידות חלופית: קונים מהאמריקאים רק מנועים, ואת השאר אנחנו בונים לבד... אנחנו יכולים, אולי, לסחוט וויתורים מהאמריקאים בנוגע ל-F-35. זה בלוף שהאמריקאים עשויים לקנות.
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #55  
ישן 19-03-2009, 21:15
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.07.08
הודעות: 1,033
לא הכל זה חומר
בתגובה להודעה מספר 52 שנכתבה על ידי Gilgamesh שמתחילה ב "השקעה בפרוייקטים לאומיים,..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Gilgamesh
השקעה בפרוייקטים לאומיים, בסופו של דבר וקודם כל שאלה של סידרי עדיפויות.
תקופות מיתון מתאימות יותר לפרוייקטים לאומיים מתקופות אחרות.
כאן אני מסכים לחלק מדבריך. מדינת ישראל חווה התכווצות של התעשייה. אנשים מפוטרים באלפים. אלפי בוגרי אוניברסיטה ומכללות עתידים לא ימצאו ב- 2009 תעסוקה ראויה. החלטה יכולה להיות: נמנף את המשבר. מדינת ישראל יכולה להגדיל את תקציב המדען הראשי. להורות על סיוע בתעשיות עם צמיחה עתידית: אנרגיות מתחדשות (הנפט כבר היה 140$ לחבית), מים (טיהור שפכים, הטפלה), תעשיית תרופות ופיתוחים רפואיים. חשוב שאם בעוד 3 שנים החברה תונפק ותצליח או תמחר לסיסקו \טבע\גנרל אלקטריק מדינת ישראל תגזור קופון שמן. תנאי נוסף: אתם רוצים סיוע מדען? אז אולי במקום רמת החייל \ הרצליה פתוח תפתחו באופקים או בחצור הגלילית? פועל יוצא זה מנוף החנוך באותם אזורים
(לא מיידית).

יפאן (ואני לא עושה השוואות), פיתחה שני מטוסים על בסיס, אבולוציה ורשיונות של F-16 ו- F-18. המטוסים של מיצובישי, המנועים של קווסאקי. אסור להם למכור, לפי החוקה החדשה.
גם הבריטים מייצרים מסוקי אפאצ'י בעצמם, בעזרת הרשיונות המתאימים. לא בטוח שמותר להם למכור את המסוקים הללו.

ההודים בונים ברשיון מטוסי Su-30. אני לא חושב שמותר להם למכור, כאילו שיש להם עודף...

גילגמש: כל המדינה שלנו היא בשטח ואוכלוסין של ערי בירה בעולם. יפאן- אתה יודע מה התל"ג היפני? אולי כמה מליונים של הודים יש מעבר למיליארד?
עכשיו אנחנו על פרשת דרכים:
F-35 יקר מאוד, ומוגבל מאוד לשימוש בגלל היגבלים פוליטיים ולחצים אחרים.

כאשר האמריקאים יקלטו או יוציאו משימוש כמויות של F-16 ישנים... נוכל לקנות מהם "לפי משקל" ולשדרג.

אפשרות שלישית - לתכנן בניה מחדש של מטוסים קיימים: להחליף כנפיים, מנועים, ציפויים מלבד מערכות אחרות.
דוגמא אמריקאית: F-16 XL ודומיו.
השאלה היא מה יהיה לסורים, מצרים, סעודים, ירדנים.
אם לא היו חילות אוויר סביבינו לא היה צורך בהשקעה גדולה. מול אויב כמו עזה אפשר להסתדר עם 50 מטוסי F4. מה תעשה אם תראה את הסורים רוכשים מטוסים העולים על F16 משודרג?
האפשרות הרביעית - פיתוח עצמי: להחיות את הלביא? או אולי "כפיר דו-מנועי?" יקר, מסוכן, דורש מעורבות בינ"ל, יש אלטרנטיבות טובות מאלו היום - הכל נכון, עד שאתה עם הגב לקיר.
החלטה לא קלה ללקיחה.
עכשיו יש גם משחקים:
אם מפרסמים כוונה על תוכנית הצטיידות חלופית: קונים מהאמריקאים רק מנועים, ואת השאר אנחנו בונים לבד... אנחנו יכולים, אולי, לסחוט וויתורים מהאמריקאים בנוגע ל-F-35. זה בלוף שהאמריקאים עשויים לקנות
הנח שאנחנו לא החכמים היחידים על המגרש.
.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #56  
ישן 19-03-2009, 21:56
צלמית המשתמש של Golden Paths
  Golden Paths Golden Paths אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.01.07
הודעות: 630
בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "לא הכל זה חומר"

הבעיה המרכזית של הכלכלה הישראלית אינה האבטלה הגואה או התכווצות הייצור התעשייתי. זה תהליך נורמאלי כחלק ממיתון עולמי. לישראל ישנה בעיה קשה בהרבה בדמות קיפאון בשוק האשראי המשני. הרצון שלך לעשות מה שנקרא בספרות הכלכלית "big push" הוא נחמד רק שישנם מחקרים רבים שהראו כי מהלך כלכלי זה אינו יעיל ואינו משפר בצורה מובהקת את היציאה ממשבר. מה לעשות ואנחנו מדינה קטנה ומוטית ייצוא. ישנה עדיפות עליונה להשקיע את ההון המועט שפנוי לנו (ויש ממש מעט הון פנוי בהשוואה לדרישות הפרוייקטים הלאומיים הבטחוניים שהציעו כאן חלק מהאנשים) בפתרון בעיית שוק האשראי המשני.
_____________________________________
The Chrismas Truce

המשכיל בעת ההיא, ידום. (ספר עמוס, פרק ה' פסוק יג')

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #58  
ישן 19-03-2009, 22:29
צלמית המשתמש של Golden Paths
  Golden Paths Golden Paths אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.01.07
הודעות: 630
בתגובה להודעה מספר 57 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אם כבר- הבעיה הגדולה של..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
אם כבר- הבעיה הגדולה של הכלכלה בארץ הוא אחוז ההשתתפות הנמוך בכוח העבודה.

זה נכון, אולי, בטווח הארוך. זה לא מה שיכניס אותנו לסחרור כלכלי חסר שליטה בשנה הקרובה
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
לגבי שוק האשראי- בוא נראה, הריבית כבר כמעט מאופסת, עכשיו הכל תלוי בטוב ליבם של הבנקים.

לא נכון. תלמד את המציאות הכלכלית בישראל ואת התאוריה הכלכלית לפני שתגיב. שוק האשראי המשני (הכוונה לאשראי חוץ בנקאי ראשוני למטרת מחזור חוב ואשראי משני) נמצא בקפאון מוחלט בחצי השנה האחרונה. כרגע אתה עדיין לא רואה קריסה המונית של פירמות ישראליות כיוון שהן חיות על שאריות ההון הנזיל שלהן. חוסר יכולת להפשיר שוק זה יוביל מספר רב של פירמות לקריסה כלכלית בטווח הזמן הקצר ואין קשר בין בעיה זו ובין אשראי בנקאי. אישית אני מקווה שקרנות המנוף של האוצר יתחילו להזרים הון בקצב גובר ולא בקצב המתוכנן הנוכחי ע"מ לסייע בהפשרה
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
לגבי עבודות יזומות/פרוייקטים ממשלתיים או כל מה שיגדיל את G בביקוש המצרפי- שמע, זה עבד כמה פעמים. נכון, במחיר של אינפלציה, אבל אולי כדאי להיכנס לגירעון כדי לעבור את המשבר הזה מבלי לאבד את המכנסיים. חלק מפרוייקטים אלו יכולים להיות בטחוניים.

שוב פעם, לא נכון. כבר הכפלנו את הגרעון השנה כחלק ממתווה הטייס האוטומטי וזה עדיין לא עשה את השינוי המתבקש. זה גם לא יעשה כן כיוון שהשקעה ממשלתית נוטה לקחת זמן רב יותר מאורך המשבר הכלכלי (אלא אם נתקלנו במשבר דמוי השפל הגדול / מלכודת נזילות נוסח יפן בשנות ה-90 ואז עדיף לנו להמנע ככל הניתן מלעשות שטויות כלכליות). אין לנו טווח נשימה כה גדול כמו שנוטים לחשוב. החוב הציבורי מעיק וגבוה להחריד. בזבזנו כסף בשנות ה-80 ועד היום אנחנו סובלים מכך. הגדלת הגרעון הציבורי כפי שאתה מציע כן תגרום לנו לאבד את המכנסיים.
_____________________________________
The Chrismas Truce

המשכיל בעת ההיא, ידום. (ספר עמוס, פרק ה' פסוק יג')

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #59  
ישן 19-03-2009, 22:38
צלמית המשתמש של roli_bark
  roli_bark roli_bark אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.07.06
הודעות: 923
בתגובה להודעה מספר 58 שנכתבה על ידי Golden Paths שמתחילה ב "[QUOTE=shruki]אם כבר- הבעיה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Golden Paths
שוק האשראי המשני (הכוונה לאשראי חוץ בנקאי ראשוני למטרת מחזור חוב ואשראי משני) נמצא בקפאון מוחלט בחצי השנה האחרונה. כרגע אתה עדיין לא רואה קריסה המונית של פירמות ישראליות כיוון שהן חיות על שאריות ההון הנזיל שלהן. חוסר יכולת להפשיר שוק זה יוביל מספר רב של פירמות לקריסה כלכלית בטווח הזמן הקצר

נשמע לי נבואה שחורה מידי ולא ראליסטית - לא כל החברות חיות על שארית המזומנים שלהן. בטח לא הרוב. מאיפה לך נתונים אלו ? יש לך סימוכין לנזילות החברות בארץ ושיעורן בכללי ?

אם הכתוב למעלה אמיתי, זה לא טוב. זה מוביל ל 20% [ואולי יותר] אבטלה - מארה וחולי חברתי אמיתי עם השלכות על כל אחד מאיתנו (גם על אלו שעדיין עובדים).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #60  
ישן 19-03-2009, 22:40
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
בתגובה להודעה מספר 58 שנכתבה על ידי Golden Paths שמתחילה ב "[QUOTE=shruki]אם כבר- הבעיה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Golden Paths
זה נכון, אולי, בטווח הארוך. זה לא מה שיכניס אותנו לסחרור כלכלי חסר שליטה בשנה הקרובה

לא נכון. תלמד את המציאות הכלכלית בישראל ואת התאוריה הכלכלית לפני שתגיב. שוק האשראי המשני (הכוונה לאשראי חוץ בנקאי ראשוני למטרת מחזור חוב ואשראי משני) נמצא בקפאון מוחלט בחצי השנה האחרונה. כרגע אתה עדיין לא רואה קריסה המונית של פירמות ישראליות כיוון שהן חיות על שאריות ההון הנזיל שלהן. חוסר יכולת להפשיר שוק זה יוביל מספר רב של פירמות לקריסה כלכלית בטווח הזמן הקצר ואין קשר בין בעיה זו ובין אשראי בנקאי. אישית אני מקווה שקרנות המנוף של האוצר יתחילו להזרים הון בקצב גובר ולא בקצב המתוכנן הנוכחי ע"מ לסייע בהפשרה

שוב פעם, לא נכון. כבר הכפלנו את הגרעון השנה כחלק ממתווה הטייס האוטומטי וזה עדיין לא עשה את השינוי המתבקש. זה גם לא יעשה כן כיוון שהשקעה ממשלתית נוטה לקחת זמן רב יותר מאורך המשבר הכלכלי (אלא אם נתקלנו במשבר דמוי השפל הגדול / מלכודת נזילות נוסח יפן בשנות ה-90 ואז עדיף לנו להמנע ככל הניתן מלעשות שטויות כלכליות). אין לנו טווח נשימה כה גדול כמו שנוטים לחשוב. החוב הציבורי מעיק וגבוה להחריד. בזבזנו כסף בשנות ה-80 ועד היום אנחנו סובלים מכך. הגדלת הגרעון הציבורי כפי שאתה מציע כן תגרום לנו לאבד את המכנסיים.


אשמח אם תשכיל אותי, איכשהו אני רואה שדבריך סותרים דברים שלמדתי.
לגבי שוק האשראי המשני- דווקא פה נראה לי שאמרנו אותו הדבר. הנגיד הוריד את הריבית כדי שהבנקים יזרימו יותר כסף. אני זוכר שהוא גם גער בהם על זה שלא הורידו את המרווחים מהפריים על ההלוואות.

לגבי המשבר- יש כל מיני הערכות לגבי תאריך היציאה- סוף 2009, אולי 2010 (המרצה שלי תמיד טען שאם זה יימשך עוד 4-5 שנים כנראה תהיה מלחמת עולם..)

לגבי הגירעון- נכון, הודפס המון כסף בשנות ה-80'. אך כזכור לי מאז שהיתה רפורמה במבנה התקציב- הפחתת הקצבאות, הפרטות, וכו', המצב השתפר. האינפלציה לא היתה גבוהה, האבטלה בשפל, לפחות עד שהמשבר הנוכחי התחיל להשפיע עלינו.

ברור לי שהשיטה של קיינס התאימה בזמנו, ואולי לא תתאים היום, אבל הבסיס של השיטה יכול להיות תקף גם היום. הרי כבר עכשיו מולאמים בנקים על ימין ועל שמאל, אנחנו חווים תהליך הפוך מכלכלת שוק חופשית לחלוטין.


אני לא יודע האם ההצעה של גילגמש מתאימה רובה ככולה, אבל הרעיון שלו נכון- בין אם לגייס מובטלים לחקלאות או לשיפוץ כבישי מע"צ הידועים לשמצה, או באמת להאיץ ייצור מוצרים ביטחוניים (במיוחד כשהסקטור הבטחוני נפגע פחות מהאחרים במשבר).

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #61  
ישן 19-03-2009, 23:38
צלמית המשתמש של Golden Paths
  Golden Paths Golden Paths אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.01.07
הודעות: 630
בתגובה להודעה מספר 60 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "[QUOTE=Golden Paths]זה נכון,..."

roli_bark: לא אמרתי כי כל החברות נמצאות במצב כזה אלא שיש מספר רב. קח את החברות המרכיבות את תא נדלן 15, תפתח את הדוחות הכספיים שלהם לרבעון 3 של 2008 ותבדוק את תזרים המזומנים שלהם מפעילות שוטפת וסהכ תזרים. תגלה תמונה עגומה להחריד, וזה עוד לפני שהם שקללו את שיא המשבר הפיננסי. בנוסף למרבית חברות הנדלן, ישנן חברות יצרניות בתעשיות כאלו ואחרות שנקלעו לבעיות קשות. קריסה של חברות לא דווקא תוביל בהכרח לגידול משמעותי באחוזי האבטלה (תהליך חדלות פרעון לא דווקא מוביל ישירות לפיטורים) אבל יצירת ציפיות להדרדרות כלכלית פרובלמטית להחריד.
shruki: נכון שהגודל היחסי של הגרעון הצטמצם בצורה משמעותית. ירדנו מיחס חוב-תוצר של 250% לאזור ה-80%. מבין המדינות המערביות, אנחנו במקום השלישי מהסוף אאלט. רק יפן ובלגיה נמצאות במצב חמור יותר מאיתנו. כיפאק היי לנו...
שוק האשראי נחלק לשוק אשראי בנקאי (מה שאתה חושב עליו) ושוק אשראי חוץ בנקאי (הנפקות ומסחר באגח). כיום שוק האשראי החוץ בנקאי קפוא. דהיינו, קצב הנפקות האגח עלוב בהשוואה לנדרש. מבנה ההון של החברות הנל לא מאפשר להן לשרוד לאורך זמן אם שוק זה לא יחזור ויתקן או יתוקן. עם התשואות הנדרשות על האגחים שלהן כיום, אין הרבה חברות שיכולות להרשות לעצמן למחזר את החוב. אין הרבה קשר בין תשואת האגח המופרעת הנובעת בעיקרה מפרמיית נזילות וקריסה ובין ריבית הבסיס ואין לבנקים אפשרות להחליף את שוק האשראי החוץ בנקאי.
זאת כבר חריגה די משמעותית מנושא הפורום, אבל הטענה שאפשר ואף רצוי להרחיב את הוצאות הממשלה על ידי פרוייקטים בטחוניים עמ לסייע לנו לצאת מהמשבר אינה נכונה.
_____________________________________
The Chrismas Truce

המשכיל בעת ההיא, ידום. (ספר עמוס, פרק ה' פסוק יג')


נערך לאחרונה ע"י Golden Paths בתאריך 19-03-2009 בשעה 23:43.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #62  
ישן 19-03-2009, 23:50
צלמית המשתמש של roli_bark
  roli_bark roli_bark אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.07.06
הודעות: 923
בתגובה להודעה מספר 61 שנכתבה על ידי Golden Paths שמתחילה ב "roli_bark: לא אמרתי כי כל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Golden Paths
roli_bark: לא אמרתי כי כל החברות נמצאות במצב כזה אלא שיש מספר רב.
.

לא טענתי שאמרת "כל". אבל אאל"ט ציינת "כרגע אתה עדיין לא רואה קריסה המונית .... חוסר יכולת להפשיר שוק זה יוביל מספר רב של פירמות לקריסה כלכלית בטווח הזמן הקצר ".

דומני שדבריך יותר קרובים לאפוקליפסה של "אוטוטו רבים מאד" מאשר "סביר שמספר מסויים של פירמות". אני עדיין נוטה לאחרון, ועדיין גורס שאתה מגיע למסקנות חפוזות מידי על חדלות פרעון של חברות רק מנתוני תזרים יבשים. יש נכסים, יש בנקים שלבסוף יפתחו, ויש ממשלה שתעזור.

בקיצון, תיתכן ותופעל תוכנית ממשלתית מוגבלת בזמן למורטוריום על חובות (כמו שנהוג בימי מלחמה).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #63  
ישן 20-03-2009, 00:06
צלמית המשתמש של Golden Paths
  Golden Paths Golden Paths אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.01.07
הודעות: 630
בתגובה להודעה מספר 62 שנכתבה על ידי roli_bark שמתחילה ב "[QUOTE=Golden..."

אני לא מבסס את המידע שלי אך ורק על הדוחות הכספיים של החברות אלא מעוד מספר מקורות. וזהו עיסוקי המקצועי כך שמסקנות חפוזות אין כאן. אולי פרשנות מחמירה לבעיה אבל חפזון זה לא. הבעיה היא לא מי תגיע לחדלות פרעון (וכפי שכבר אמרתי, זה לאו דווקא אוטומטית יוביל לקריסת החברה) אלא למחיקות הון מאסיביות שהתלוו ויתלוו לתהליך הזה. נכון שיש נכסים, אבל הבנקים כבר פועלים לשיעבוד שלהם עוד כשהחברה בחיים. נכון שיש אשראי בנקאי, אבל אין להם יכולת להגדיל בצורה משמעותית את היקף ההלוואות שלהם. הם נדרשים להגדיל את יחס הלימות ההון שלהם + מחיקות הון משמעותיות בתיקי הנוסטרו ייצרו קשיים ביכולת הבנקים להשלים את הפערים. משרד האוצר כבר בחר את שיטת הפעולה המועדפת עליו והיא ככל הנראה תצליח לסייע לחלק ניכר (היה והם יזיזו את התחת הפקידותי שלהם) מהחברות אבל עדיין, פערי ההון משמעותיים גם לאחר תוכנית התערבות זו ונוספות.
_____________________________________
The Chrismas Truce

המשכיל בעת ההיא, ידום. (ספר עמוס, פרק ה' פסוק יג')

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #64  
ישן 20-03-2009, 00:49
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
בתגובה להודעה מספר 63 שנכתבה על ידי Golden Paths שמתחילה ב "אני לא מבסס את המידע שלי אך..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Golden Paths
אני לא מבסס את המידע שלי אך ורק על הדוחות הכספיים של החברות אלא מעוד מספר מקורות. וזהו עיסוקי המקצועי כך שמסקנות חפוזות אין כאן. אולי פרשנות מחמירה לבעיה אבל חפזון זה לא. הבעיה היא לא מי תגיע לחדלות פרעון (וכפי שכבר אמרתי, זה לאו דווקא אוטומטית יוביל לקריסת החברה) אלא למחיקות הון מאסיביות שהתלוו ויתלוו לתהליך הזה. נכון שיש נכסים, אבל הבנקים כבר פועלים לשיעבוד שלהם עוד כשהחברה בחיים. נכון שיש אשראי בנקאי, אבל אין להם יכולת להגדיל בצורה משמעותית את היקף ההלוואות שלהם. הם נדרשים להגדיל את יחס הלימות ההון שלהם + מחיקות הון משמעותיות בתיקי הנוסטרו ייצרו קשיים ביכולת הבנקים להשלים את הפערים. משרד האוצר כבר בחר את שיטת הפעולה המועדפת עליו והיא ככל הנראה תצליח לסייע לחלק ניכר (היה והם יזיזו את התחת הפקידותי שלהם) מהחברות אבל עדיין, פערי ההון משמעותיים גם לאחר תוכנית התערבות זו ונוספות.


חדלות פירעון לא תוביל בהכרח לקריסה, אבל לא לכל חברה יש בטוחות לנושים המובטחים. אז כן- חלק לא קטן יקרוס. הבנתי שגם דלק, לפני גילוי הגז, חששה מזה.

והנה- בנק ישראל קונה אג"ח קונצרני, אחרי שכלי הורדת הריבית כמעט ומוצה. כנראה שהנגיד כן סומך על יכולת ההחזר של החברות. חוץ מזה שאתה לא יכול לצפות שהממשלה תבטח כל חברה. מה שכן- אולי הלאמה תהיה הפיתרון.

בהתייחס לנושא הביטחון, אם אתה מסכים שהצלחנו לצמצם את החוב החיצוני, והגירעון קטן, אולי צריכים קצת לשחרר את החגורה, מבלי לאבד את המכנסיים. שוב- לא בהכרח לפתח מטוס קרב מאפס, אבל כן להוביל פרוייקטים אחרים- כי כמו שאמרתי- סקטור זה נפגע פחות מאחרים, וכדאי להתנהג במדיניות אנטי מחזורית, כפי שממליצים זעירא וסטרבצ'ינסקי- כלומר השקעה בזמן מיתון.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #65  
ישן 19-03-2009, 22:50
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.07.08
הודעות: 1,033
יש יותר מבעיה אחת
בתגובה להודעה מספר 56 שנכתבה על ידי Golden Paths שמתחילה ב "הבעיה המרכזית של הכלכלה..."

אתה מזכיר את בעית האשראי החוץ בנקאי - בסדר, מה אתה מציע? יש חברות שלא לקחו אשראי והעריכו כי יתכן יום סגריר ולכן האג"ח שלהן נסחר לפי פארי בעוד אחרות ב- 40% תשואה שנתיים. מה אתה מציע? להלוות כסף למי שקנה נכסי נדל"ן ברומניה ואין קונים? ואם כן, מה הוא תורם לכיס של האוצר?

כאשר צריך לבחור בין הצלת חברת אחזקות שחוץ ממשרדים בישראל אין לה כאן יותר מדי לבין לתת עוד מיליארד על מנת להשקיע בפתוח של טכנולוגיה לקראת יציאה לשוק ב- 2011 או אולי הערכת משך קצבת אבטלה ה- 90 יום למי שיש לו 2 נתמכים ברור לי במה אני משקיע את הכסף.

השאלה היא איפה העונש? חברות התפרעו - והנה הממשלה תבוא לחלץ - מה המסקנה קח\י המור מקסימלי - הצליח הבונוס בן 7 ספרות מובטח. לא הצליח הממשלה תהוא לחלץ.

תראה, אינני נגד רכש של אג"ח קונצרני ע"י בנק ישראל - תחת הנחה שלא הכל יפשוט רגל יתכן ופישר ירוויח עשרות מיליארדים בראיה ארוכת טווח (אם רוכשים אג"ח מדורג A- לפי 20א לע.נ).

אני לא פוסל הסדרי חוב, פריסות אך הייתי מצפה שמי שנותן ידו לאי עמידה בחוזה יקבל יותר מפירורים מצד בעלי החברה.

גלוי נאות: לפני כמה חודשים העברתי חלק מכספי לאג"ח קונצרני ומניות.

כך, שיש לי ברמה האישית אינטרס הפוך למה שאני כותב.

יוסיפון - האם בסדר מבחינתך? אנחנו לא גולשים למדורי הכלכלה?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #69  
ישן 15-03-2009, 18:03
צלמית המשתמש של Gilgamesh
  Gilgamesh Gilgamesh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
בתגובה להודעה מספר 68 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "ואז להיות תלויים במערכות של..."

אני מבין את ההגיון שלו. אם מחליטים לרכוש רשיון למטוס קרב, יותר קל לקנות את הרשיון מהרוסים מאשר האמריקאים.
ההודים קנו רשיונות ייצור למטוסים רוסיים. אני לא יודע איזה אחוז ממרכיבי המטוס הם מקבלים בחלקים מרוסיה.
ההודים גם קנו רשיונות ייצור ל- T-90.

אלא שלישראל יש ידע רב. אם נרצה להשקיע בשיכבה הזו של בעלי ידע, עליינו להשקיע בתכנון עצמאי. אדרבא, ייתכן שבשיטות תכנון ובניה מודרניות אפשר יהיה להוזיל ולפשט פרוייקטים שכאלו בתכנון עצמאי יותר מלרשת תכנון בסיסי מיושן. המטוסים הרוסיים התפתחו לאורך עשרות שנים. אני לא יודע על אילו פגמים תכנוניים התגברו ולאילו הסתגלו בלית ברירה.
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה


נערך לאחרונה ע"י Gilgamesh בתאריך 15-03-2009 בשעה 18:06.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #73  
ישן 17-03-2009, 02:10
צלמית המשתמש של Golden Paths
  Golden Paths Golden Paths אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.01.07
הודעות: 630
בתגובה להודעה מספר 72 שנכתבה על ידי Gilgamesh שמתחילה ב "בדיוק! כן ירבו. אני אוהב..."

טוב, אז קפצתי למהומה קצת מאוחר וכבר יש דם רע על הבמה.
גילגמש, אני מתחום המימון, אמנם לא משרד האוצר בואכה קומה 3 (אגף תקציבים אאל"ט) אבל אני לא רחוק משם. עולם המימון לא אוהב הרפתקאות מו"פ. נדיר שתראה גיוסי הון דרך שווקי ההון המיועדים בלעדית למו"פ וזאת מכיוון שהמידע שהמשקיעים נדרשים לעבד ע"מ לבחון את כדאיות ההשקעה הוא מעורפל ותורות המימון על גרסאותיהן השונות לא מתמודדות כראוי עם נעלמים כאלו. כמו כן, אופק ההשקעה המקובל במו"פ בטחוני הוא חריג מאוד במונחי זמן של תורות מימון מקובלות. ישנו קושי רב לתמחר (וזאת מילת המפתח ברוב המקרים) את כדאיות הפרוייקט. כשאתה ניגש לממן פרוייקט מו"פ צבאי, בעיות המידע גדלות לאין שיעור וזאת ממספר סיבות כגון מורכבות תהליך הפיתוח, פערי מידע הנובעים מרצון לשמור על יתרון וחוסר דימיון בין השקעות מקבילות. נוסף על כך, אסטרטגיות מקובלות בתחום המימון של הייטק אינן רלוונטיות לתחום מו"פ בטחוני קלאסי. אם אתה מתעניין בנושא, תצבור קצת ידע כלכלי מעבר לקורסי מבואות מיקרו ומאקרו ותרכוש / תשאל מהספרייה את כלכלת ביטחון של ליפשיץ.
דרך אגב, מאותן הסיבות עולם המו"פ בהיי טק נדרש לצינורות מימון שמעבדים את המידע שהוא יוצר על תהליך המו"פ לפורמט שניתן לעיכול ע"י עולם המימון. אאל"ט, מחקרים על תחום האנג'לים וקרנות הון סיכון בהיי טק הראו שבתחום ההשקעה הראשונית, יחס ההצלחה-כשלון נע באיזור 1:7 עד 1:10. המצב חמור הרבה יותר בתחום הביוטק, שם חסמי המעבר בין מו"פ ומוצר מסחרי גבוהים הרבה יותר. ישנם מבנים פיננסיים, חלקים טובים יותר וחלקם טובים פחות שמאפשרים להתגבר על חסמי המידע אבל הם בעיקרם טובים לתחומי התוכנה. מו"פ טלסקופי למוצר בודד (מו"פ צבאי כדוגמא קלאסית) אינו מסוגל לנצל את יתרונות המבנים הפיננסיים הנ"ל ולכן נדרשת התערבות חיצונית (ממשלתית) למערכת הפרטית ע"מ לסבסד את עלות ההון.
_____________________________________
The Chrismas Truce

המשכיל בעת ההיא, ידום. (ספר עמוס, פרק ה' פסוק יג')

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #75  
ישן 17-03-2009, 12:29
צלמית המשתמש של Golden Paths
  Golden Paths Golden Paths אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.01.07
הודעות: 630
המשך תשובה
בתגובה להודעה מספר 74 שנכתבה על ידי Gilgamesh שמתחילה ב "תודה רבה מאוד על התשובה, על..."

דיברת באחד הפוסטים שלך על יתרון יחסי. אחת הבעיות של יצרניות נשק היא מיפוי אלטרנטיבות טכנולוגיות לטווח ארוך ובהתאמה יצירת תהליך מו"פ רלוונטי. כשאתה מתקשה לזהות את מאפייני השוק בו אתה מתמודד כפי שהן יהיו עוד עשור עד עשור וחצי, אתה מתקשה לאפיין תהליך מו"פ ולכן אתה נדרש לגישה יותר מרובדת (טלסקופית) במו"פ. מכאן אתה יכול לקפוץ למסקנות מעניינות שקשורות ביתרון יחסי. אם אתה מסתכל על תהליך פיתוח מוצרים ומכירתם, אתה למעשה מבצע ניתוח שרשרת הערך של המוצר. כשאתה שובר את שרשרת הערך למקטעים, אתה מגלה תובנות שלכשעצמן הן לא חדשות אבל בהתבוננות על אסטרטגיה שיווקית בתחום הבטחוני זה מאיר אור על מבנה התעשייה הישראלית. ככל הנראה, פירמות ישראליות הן בעלות יתרון יחסי בתחום המו"פ על שלביו השונים. ההגעה לשלבי התבגרות המוצר כבר מתאפיינת בקושי מימוני והתפתחות פער בין הדמ"צ והמו"פ. לכן הן נדרשות להסתמך על לקוח יחיד (משהב"ט) ע"מ ליצור תזרים הון וידע המאפשר להתגבר על קשיי שלב זה. בשלב הבגרות של המוצר, ניתן לומר שמבנה השוק הישראלי והשווקים הבינלאומיים יוצרים מצב בו פירמות ישראליות נדרשות ליצור שת"פים עם פירמות זרות ע"מ למכור והן כמעט אף פעם לא מצליחות להגיע לבסיס התקנות המאפשר סטנדרטיזציה. למעשה, ככל שדרישות המערכות מורכבות יותר ועלותה גבוהה יותר, כך תראה פחות ופחות מוצרים ישראליים בעלי פוטנציאל בינלאומי. חסמי הכניסה הולכים וגבהים, גודל השוק הולך ומצטמצם וישנו יתרון לגודל משמעותי בתחום.
מה המסקנה? היתרון היחסי של פירמות ישראליות הוא בעיקרו בשלבים הראשונים של שרשרת הערך. יתרון בפיתוח מערכות נשק בדידות בעלות רמת מורכבות שאינה דורשת אינטגרציה של תת מכלולים מרובים או בפיתוח תת מערכות המשתלבות בפלטפורמה היודעת לקבל אינטגרציה כזו.
הטיעונים שלך בדבר היכולת הישראלית ליצור יתרון יחסי לאורך כל שרשרת הערך של מוצרים בטחוניים בעלי רמת מורכבות גבוהה אינם תופסים כיוון שאינך מכיר את מגבלות השוק לעומק. התיסכול מדעותיך שמביעים כאן אנשים בעלי ניסיון בתחום נובע בחלקו מניסיון של שנים ארוכות בתחום המו"פ וההבנה של המגבלות הטכנולוגיות ובחלקו נובע מהיכרות עם מבנה השווקים. הערתו של טל בתחום הלוויני היא כזו. כמה מדינות בעלות איום מהותי על אינטרסים צבאיים שלהן הדורש השקעה ברכש של לווין צבאי? כמה מתוכן יכולות להתבסס על הסכמי שת"פ / רכש של תמונות מלווינים אזרחיים? האם היתרון היחסי של הלווינים הישראליים הוא עד כדי כך משמעותי שמדינות ריבוניות שכן קיימת אצלהן הדרישה, יסכימו לנוון את תעשיית החלל שלהן עוד בטרם היא עשתה את הצעד הראשון? תנתח את השוק בצורה מעמיקה ותגלה עד כמה הכרת צרכי השוק מונעת מפנטזיות מלהתממש..
_____________________________________
The Chrismas Truce

המשכיל בעת ההיא, ידום. (ספר עמוס, פרק ה' פסוק יג')

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #76  
ישן 17-03-2009, 13:02
צלמית המשתמש של Golden Paths
  Golden Paths Golden Paths אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.01.07
הודעות: 630
תוספת
בתגובה להודעה מספר 75 שנכתבה על ידי Golden Paths שמתחילה ב "המשך תשובה"

שכחתי לציין מדוע אתה בכלל נדרש לבצע את הקפיצה המעניינת. זה קשור בניהול סיכונים בתהליך ההשקעה. ככל שאתה מפצל את תהליך הפיתוח למקטעים הולכים וקטנים, אתה משפר את יכולת ניהול הסיכון הכרוך בתהליך הפיתוח. ישנו מתח מתמיד בין הצורך לנהל כראוי את הסיכון בפרוייקט ובין אובדן מידע בין מקטעים שונים והעלות הנלווית לפיצול זה. אם פיצלת את תהליך בניית שרשרת הערך של המוצר וגם בתהליך המו"פ עשית כן, חזקה עליך שיהיה לך יותר קל להתמקד ולנהל כראוי פרוייקטים קצרי טווח הנגזרים מתהליך השרשור של המו"פ.
_____________________________________
The Chrismas Truce

המשכיל בעת ההיא, ידום. (ספר עמוס, פרק ה' פסוק יג')

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #78  
ישן 17-03-2009, 17:52
צלמית המשתמש של Golden Paths
  Golden Paths Golden Paths אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.01.07
הודעות: 630
בתגובה להודעה מספר 77 שנכתבה על ידי Gilgamesh שמתחילה ב "תודה רבה על התושבה מאירת..."

תגדיר כדאיות כלכלית. ליפשיץ מתאר בספרו מספר מודלים המפשטים את הרציונל של יתרון בטחוני ומכמתים אותו דרך משוואות רציפות. לומר לך שמשם ניתן לגזור כיצד מבצעים תהליכים חשבונאיים של תמחור, תקצוב ובקרה הולמים למערכת מו"פ ברמה גבוהה? לא. רק בהתבסס על ניסיון רב בפיתוח מערכות כאלו ובסיס ידע מספק, ואת זה אין לנו בתחום של מערכות בעלות מורכבות טכנולוגית גבוהה נוסח מטוסי קרב דור 5. אם תנסה לפרק את שרשרת הערך של ייצור מטוס ברמה כזו ולעשות מיקור חוץ לחסרונות היחסיים שלך, תגלה את מה שטל ו-YHS ניסו לומר לך. אתה תידרש לעשות כ"כ הרבה מיקור חוץ שכבר עדיף לך להמנע מההרפתקה הפיננסית הזו. עדיף לרכוש מוצרי מדף ולשדרג אותם ע"י הוספת תת מערכות ישראליות. אותו תהליך מחשבתי שהוליך אותנו למסקנה הזו קרה לכל הלקוחות הזרים שלנו. רק מנקודת מבטם הם משדרגים את הפלטפורמות שלהם בתת מערכות ישראליות כי אין להם יתרון יחסי בפיתוחן וייצורן. לנו, הישראלים יש אותו.
מרבית הפרוייקטים הבטחוניים לא מחצינים כראוי את התרומה האמיתית שלהם דרך המחיר הנדרש. מה הכוונה? קשה לכמת כראוי את התרומה השולית של מוצר כזה או אחר לתפוקה של מערכת הבטחון. האם העלות שאנו נדרשים לשלם בהון אנושי וכלכלי אכן שוות ערך לתמורה המתקבלת מהמוצר? האם אנו באמת יכולים לכמת כראוי את פוטנציאל הנזק של חוסר הימצאות המוצר בעת מלחמה למול הגדלת היצע ההון בזמן התכוננות למלחמה? בעולם ניהול הסיכונים העסקי ישנו מודל הנקרא VAR=Value At Risk. המודל מתאר את תוחלת הנזק הצפוייה במקרי קיצון נדירים. קח מודל מצבי קיצון כזה שמסוגל לתמחר בצורה סבירה את פוטנציאל הנזק ותנסה להשליך אותו על מערכת צבאית. תנסה לכמת את התועלת השולית שתקבל מהכנסת מוצר צבאי והוצאתו ממערכת בטחונית. השינוי בתוחלת הנזק כביכול אמור לייצג את השווי האמיתי של המוצר. תחלק שווי זה במספר היחידות הנדרשות ע"מ למקסם את פוטנציאל השימוש במוצר וקיבלת את המחיר שאתה אמור להסכים לשלם עבורו. כל זה טוב ויפה בתאוריה הכלכלית אבל לך ותנסה לחשב בצורה רציונלית בלי הנחות מוצא מופרכות את העלויות המדוברות. תגביל את עצמך לנזק מדרגה שלישית (נזק מיידי, ארוך טווח ועקיף) רק כדי להקל על סיבוכיות החישוב (התעלמות מפרוייקטים המוציאים זה את זה, עלות אלטרנטיבית למערכות מקבילות, תועלת נלווית פוטנציאלית להמצאות המוצר ותהליך המו"פ)..
קיבלת כבר כאב ראש?
_____________________________________
The Chrismas Truce

המשכיל בעת ההיא, ידום. (ספר עמוס, פרק ה' פסוק יג')

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #79  
ישן 17-03-2009, 19:18
צלמית המשתמש של Gilgamesh
  Gilgamesh Gilgamesh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
בתגובה להודעה מספר 78 שנכתבה על ידי Golden Paths שמתחילה ב "תגדיר כדאיות כלכלית. ליפשיץ..."

כאב ראש? לא! דווקא די מובן לי ומאוד הגיוני.

ברור לי, שלא תמיד משתלם כלכלית לפתח מוצר שכבר קיים על המדף, ואח"כ לסגור את הפערים בינו לבין המתחרה . ככל שעלות ההשקעה גדלה, גדל הסיכון והפרוייקט כולו לא משתלם ועדיף מוצר מדף. תופעה מוכרת בתחומים רבים.

לכן אין תעשיית רכב בארץ, לכן תעשייות הרכב באירופה גוועות, תעשיות מטוסים מתקדמים נעשות בשת"פים בינ"ל גדולים ובין מספר מצטמצם של יצרנים.

אבל איך אתה מכמת או מחשב את התועלת שבצבירת ידע? של מעמד אסטרטגי? של הון אנושי? של מדע טהור?

על מידת התועלת שבענף תעשייתי חדש בארץ, פיתוח מטוס מתקדם, כבר קיבלתי ממך תשובה מצויינת. השוק מסובך, קשה למכור מוצרים מורכבים, כל מוצר נבנה לפי דרישה full customization, מעבר לחוקים מקומיים לתמיכה בתעשיות מקומיות, הסכמי העברת ידע ועוד...

לכן הכיוון הכלכלי היחיד הפתוח לפנינו הוא פיתוח תת מערכות שונות, ומל"טים בהם יש לנו ייתרון יחסי ברור, בנתיים.

אם יבוא היום, ולישראל יהיה מספיק כסף ומספיק יתרונות יחסיים במספיק מערכות ותת מערכות מטוסים, אז אולי יהיה כדאי לפתח בארץ. אולי...
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה


נערך לאחרונה ע"י Gilgamesh בתאריך 17-03-2009 בשעה 19:23.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #81  
ישן 18-03-2009, 03:26
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.04.08
הודעות: 6,949
בתגובה להודעה מספר 69 שנכתבה על ידי Gilgamesh שמתחילה ב "אני מבין את ההגיון שלו. אם..."

המטוסים הרוסיים כגון SU-30/35 לפי ידיעתי, והיא מוגבלת, עדיפים על המטוסים האמריקאים F-15 ו-F16 ,הצורך של ישראל להתחיל לחשוב מהו המטוס הבא גם ליירוט וגם לתקיפה כבר עבר, והגיע הזמן לקבל החלטות. הפלטפורמה של הSU הינה מעולה ואם נתקין מערכת אוויוניקה, אלקטרוניקה וכו' תוצרת כחול לבן, נקבל מטוס הרבה יותר זול בהמחירים של המטוסים האמריקאים וקרוב לוודאי טוב יותר. את הכסף בסיוע הבטחוני נוכל להוציע על הרבה דברים אחרים כגון הנמ"ר. את כל היציקה והחט"כ ניתן לייצר בארה"ב ולשלוח לארץ לשלב ההרכבה הסופי. רק תחשוב על כמות הנמ"רים שניתן לקבל בארץ בקצב גבוה במיוחד, את קו היצור של הנמ"ר ניתן להסב ליצור גדול יותר של מרכבות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #83  
ישן 13-03-2009, 18:07
  s0ulj4h s0ulj4h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.08.08
הודעות: 656
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי s0ulj4h שמתחילה ב "ישראל מבקשת לקחת חלק בייצור הF-35"

משרד הביטחון במגעים עם לוקהיד מרטין לביצוע עבודות במאות מיליוני דולרים

משרד הביטחון מנהל מגעים עם יצרנית המטוסים האמריקאית לוקהיד מרטין לביצוע עבודות בקבלנות משנה הקשורות בייצור מטוס הקרב המתקדם 35-F. העבודות יבוצעו על ידי התעשיות הביטחוניות הממשלתיות, רפאל, התעשייה האווירית (תע"א) והתעשייה הצבאית (תעש) - כך מסרו באחרונה מקורות בתעשיות הביטחוניות. ככל הנראה, מדובר בעבודות בהיקף של מאות מיליוני דולרים.

בד בבד מנהל המשרד מגעים עם לוקהיד מרטין להפחתת עלות רכישת המטוסים, המוערכת בסכום של עד 10 מיליארד דולר ל-75 מטוסים. חיל האוויר הזמין 25 מטוסי 35-F עם אופציה לעוד 50. עלות המטוסים לא סוכמה סופית. את המגעים מנהלים שר הביטחון, אהוד ברק, ומנכ"ל משרד הביטחון, פנחס בוכריס. לוקהיד מרטין מפתחת בשנים האחרונות את מטוס הקרב העתידי של חיל האוויר האמריקאי, שאמור להיות חסין מפני גילוי על מסכי מכ"ם ובעל יכולות ייחודיות לפעילות בתנאי לחימה קשים. במטוס יופעלו מערכות אלקטרוניות מתקדמות.

אלביט מערכות זכתה במכרז לייצור קסדת הטייס עבור המטוס, וכמה אלפי יחידות עתידות להימכר לארה"ב ולבעלות בריתה; באלביט צופים הכנסות של מאות מיליוני דולרים מפרויקט זה. השתתפותה של אלביט במכרז התאפשרה באמצעות החברה-הבת שלה הפועלת בארה"ב ונחשבת לאמריקאית.

עם תחילת הפרויקט הוזמנה ישראל להשתתף בקבוצה של שבע מדינות שהוקמה לשם ייצור המטוס. ההזמנה היתה אמורה לאפשר לכל החברות הביטחוניות להתמודד על חלקים בייצור. ואולם, המחיר שנקבע לכניסה לקבוצה היה השקעה ממשלתית של 200 מיליון דולר. ממשלת ישראל לא אישרה את העלות, והחברות הביטחוניות הממשלתיות נותרו מחוץ לתמונה.

מלוקהיד מרטין לא התקבלה תגובה. ממשרד הביטחון נמסר בתגובה: "המשרד אינו מתייחס למו"מ שמתקיים בתחום הרכש. עם זאת, המשרד פעל וימשיך לפעול להשגת מירב ההתחייבויות לשיתוף פעולה עם תעשיות ישראליות במסגרת חוזי הרכש".





http://www.themarker.com/tmc/articl...0090312_1070429
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #85  
ישן 14-03-2009, 09:33
צלמית המשתמש של Gilgamesh
  Gilgamesh Gilgamesh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
בתגובה להודעה מספר 84 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "מדוע אנו נזכרים בשלב כזה..."

זול יותר להשתלב בפרוייקט בשל מאשר בפרוייקט בתחילת דרכו. אם מצטרפים בהתחלה והפרוייקט היה נכשל... או לא עומד בדרישות המקוריות... שרפת המון אנרגיה על הכלום.

רמת הסיכון להשקעה נמוכה בהרבה בתחרות חוזים לייצור רכיבים או ייצור חלקים ברשיון עבור מטוס קיים / פרוייקט בשל, כאשר יש מטוס קיים ויש התחייבויות של מדינות רבות בנאט"ו לרכשו.

F-35 מכיל כל כך הרבה טכנולוגיות חדשות וכל אחת מהן לחוד מגלמת סיכון כלכלי ומסחרי.

כיוון הפיתוח המתאים למדינות שאינן ארה"ב הוא אבולוציה הדרגתית של מערכות קיימות.
F-16 הוא מטוס מאוד מוצלח שאולי הקדים את זמנו. אפשר להשקיעבו על-בסיס התכנון המקורי.
לשנות את הגוף, את המנועים, את הכנפיים, חומרים אחרים.. שלא לדבר על מערכות אוויוניקה.

דוגמה לאבולוציה כזו, אפשר לראות במטוסי בריה"מ וצרפת.
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה


נערך לאחרונה ע"י Gilgamesh בתאריך 14-03-2009 בשעה 09:40.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #87  
ישן 14-03-2009, 10:04
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.12.08
הודעות: 14,245
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי s0ulj4h שמתחילה ב "ישראל מבקשת לקחת חלק בייצור הF-35"

לדעתי אם כבר להכנס "חזק" לעניינים של יצור כלי טיס, ישראל צריכה לפתח ולהוביל את תחום המל"טים הקרביים, כלומר מל"טים שמסוגלים לבצע ביעילות ירוט אוירי או תקיפת מטרות קרקעיות, וכך בצורה אפקטיבית להחליף בהדרגה את את מטוסי הקרב.

אין ספק שמל"טי קרב הם העתיד - אם נוביל בתחום זה יכול להכניס למדינה סכומי עתק. מן הסתם כבר מישהו אחר בתעשייה בארץ האוירית חשב על זה לפני, אבל לא ראיתי אזכור לזה בשום מקום...
למל"ט כזה יהיה יתרון עצום על מטוסי קרב מאויישים, כמו למשל הביטול של הצורך להתחשב בפיזיולוגית הטייס בתכנון הכלי, הרי על מחשב לא משפיעים כוחות הג'י.

את הבסיס הטכנולוגי והניסיון - אני חושב - יש לנו באותה רמה או אף גבוהה יותר מכל מדינה אחרת בעולם.
_____________________________________
"אילו שמוכנים לוותר על חירות חיונית כדי להרוויח ביטחון זמני, לא ראויים לא לחירות ולא לביטחון - ומהר מאוד חסרים את שניהם."
-בנג'מין פרנקלין

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #88  
ישן 14-03-2009, 11:48
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.07.08
הודעות: 1,033
אליה וקוץ בה
בתגובה להודעה מספר 87 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "לדעתי אם כבר להכנס "חזק"..."

ואם כבר באליה עסקינן הרי ממש מתאים לי שפודי כבש - אני מתחיל להיות רעב (וגם כוס יין אדום).

אתה כותב את היתרונות מבלי לדבר על החסרונות: תאר לך שמטוסי קו ראשון בישראל הופכים לבלתי מאויישים. הסורים, הפרסים, הירדנים, המצרים רואים בהם את האויב מספר 1 לכל התלקחות עתידית.

מטוס בלתי מאוייש מקבל פקוד והכוונה באמצעות הרדיו. מטוס תצפית יכול להיות מתוכנת למסלול מסויים עם יכולת של המפעיל לבצע override ולגרום למטוס לבצע תמרון אחר.

האם אתה יכול להבטיח כי הצד שכנגד לא ישבור את קוד ההפעלה של המטוסים הללו? גם הגרמנים היו בטוחים שהאניגמה לא ניתנת לשבירה - והתוצאה השמדת צי הצוללות הגרמניות בימים.

האם אתה מוכן לקחת את הסכון שהאויב מצא איזה עקב אכילס. הוא יכול לשבש את התקשורת אל המטוסים או אף להשתלט עליהם. ומה אז? מצאת את עצמך עם מערך שעלה עשרות מיליארדים שאינו שמיש. אין לך אפשרות להושיב טייסים כי אין תא טייס או אף אחד לא הכשיר טייסים אלא מפעילים מהקרקע.

מה אתה עושה אם בזמן קרב אוויר מסיבה כלשהי אין קשר למטוס אפילו ל- 5 שניות (נכנס לגיא וגלי הרדיו הקצרים לא רואים בקשר עיין את המטוס - תגיד לי שיש מטוס שליטה למעלה - אז הוא חטף טיל קרקע אוויר כבד וגדול ולא מהיר במיוחד אבל מותאם ללחימה במטוסים גדולים, כבדים וגבוהים)?

להבנתי אתה תמיד תרצה את האדם שישב ויקבל החלטות גם אם הן לא כתובות במפורש במערכת ההפעלה מתוחכמת ככל שתהיה.

אתה יכול לראות מה קורה עם מטוסי הנוסעים - יש טייס אוטומטי - אבל יש בנוסף לא טייס אחד אלא 2 שיכולים לקחת פקוד ברגע.

פתרון טוב למה שאתה מציע נקרא טיל מונחה - אין צורך בטייס אלא שגר ושכח ואם נפל או החטיא אז נפל והחטיא. אתה מציע לאפשר לטיל אפשרות לשמוש חוזר (לא פגע? נו טוב - חזור לנחיתה - תדלק, עבור מבדק תקינות והיה נכון לשגור שוב) - כל זה טוב בנוסף לא במקום גרעין גדול של מטוסים מאויישים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #90  
ישן 14-03-2009, 14:33
צלמית המשתמש של Gilgamesh
  Gilgamesh Gilgamesh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
בתגובה להודעה מספר 89 שנכתבה על ידי Shpringa שמתחילה ב "אינטלגנציה מלאכותית אחד..."

מחשב ניצח את קספארוב בשחמט לפני שנים. מחשב מודרני תמיד ינצח את קספארוב בשחמט.
באותו האופן בעתיד מחשב מתקדם מספיק במל"ט תמיד ינצח את גיורא אפשטיין בקרבות אויר.

אולי כבר עכשיו יש מחשבים כאלה בראשי הביות של טילי א"א מתקדמים? האם גוף מל"ט מסביב למוח של פיתון ותותח גדול יצליח או יכשל להפיל מספר מטוסי אויב?

אינני טייס ואינני רובוטיקאי. אני רק יודע שעדיין קל מידי להפתיע ולהפיל רובוטים צבאים עצמאיים מרגע שהתגלו. טילי שיוט, מל"טים ורובוטים אחרים. א) רגישים לתקלות טכניות ב) רגישים לשיבוש ג) רגישים לפרשנות לא נכונה של מידע (שאינטלגנציה אנושית יכולה להשלים ד) מתקשים מאוד בפעולה על סמך מידע חלקי או משובש ה) מתקשים בהעברת מידע מלא בזמן אמת למפעיל מרוחק (כגון זויות ראיה שהמצלמות לא תוכננו עבורן, תחושות מגע וכיוצ"ב)

בגלל הקשיים האלה, פיתוח הרובוטים הקרביים עדין מרוחק, או מוגבל לנישות.
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה


נערך לאחרונה ע"י Gilgamesh בתאריך 14-03-2009 בשעה 14:39.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #91  
ישן 14-03-2009, 20:07
  Shpringa Shpringa אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.07.08
הודעות: 445
בתגובה להודעה מספר 90 שנכתבה על ידי Gilgamesh שמתחילה ב "מחשב ניצח את קספארוב בשחמט..."

עניתי על הטענה שבמידה והמ"לט ישלט מהקרקע יהיה ניתן לשבש את השידור וטענתי שאין בהכרח צורך בקשר רציף עם המ"לט, לפי הערכות בתחום המחשבים בתוך פחות מ 10 שנים יכולת עיבוד השקולה ליכולת של מוח אנושי תעלה פחות מדולר (כרגע זה עדיין דיי יקר) כך שגם סביר להניח שהבינה המלאכותית בכלי הטיס תוכל להגיב יותר טוב מכל טייס לאיומים נגדה - כבר עכשיו חלק ניכר מהמערכות בכלי הטיס המתקדמים בידי המחשב עם רק אפשרות להפעלה ידנית, גם במידה ותחום הגנטיקה יעבור התקדמות מהירה ונוכל לגדל "סופר טייס" הוא יגביל את הכלי מבחינת כמות ה - גי' שניתן להפעיל.
לגבי שיבושים למינהם, גם המטוסים של ימינו לא ישארו באויר ללא מחשב פועל וזאת מהסיבה שהם הרבה פחות אוירודינמיים ממטוסים מדורות קודמים, אני לא מדבר רק על כאלו כמו ה F117 אלא גם ה F16. ללא מחשב הם יפכו להיות בלתי נשלטים כמעט (דמיין לשבת על טיל לנסות לנהג אותו בעזרת סיבוב של המשטחים). כך שמל"ט לא יותר פגיע ממחשב עם טייס לשיבושים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #92  
ישן 16-03-2009, 00:49
צלמית המשתמש של Gilgamesh
  Gilgamesh Gilgamesh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
בתגובה להודעה מספר 91 שנכתבה על ידי Shpringa שמתחילה ב "עניתי על הטענה שבמידה והמ"לט..."

כפי שכתבתי בעצמי, מחשב ובינות מלאכותיות הופכות את הטיסה הקרבית לקלה ובטוחה יותר.
מחשבים עובדים הייטב בנישות. במשימות מוגדרות מראש ומצומצמות, כאשר מרבית המידע ברור ומפורש.

איך בינה מלאכותית תקבל החלטות על סמך מידע חלקי?
כל תוכנה עובדת על סמך רשימות של תנאים הכרחיים ומספקים כדי לקבל החלטה לביצוע. אם משמיטים לכאורה חלק מהתנאים הללו, אפשר להפתיע את התוכנה. לא טייס אנושי. כאן הקושי.

מה לגבי האקינג? פריצה לרשת? האם האויב יוכל לגייס את הרובוטים המעופפים דרך קווי התקשורת שלהם?

וזה עוד לפני האתיקה, שרובוט יפתח באש על אדם באופן עצמאי.

ייתכן ויבוא היום, שרובוט יתעלה על אדם תמיד. ויהיו מטוסים רובוטיים רב-משימתיים ואוטונומים להחריד.
מתי החזון הזה יתגשם? לא בשלושים השנים הקרובות.
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #94  
ישן 14-03-2009, 20:06
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.12.08
הודעות: 14,245
בתגובה להודעה מספר 93 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "כל מכונה מעשה ידי אדם ניתנת לשבירה בידי אדם - האם אתה מוכן לקחת את הסכון?"

זו לא גישה נבונה jsphs7 - לשיטתך, מוטב שנשב בצד ולא נעשה שום דבר, כי ממילא מישהו יבוא מתישהו ו"ישבור" את מה שעשינו.
תשקיע מאות מיליונים בפיתוח מערכת מיגון חדישה לטנק, ויום אחד תיכנס איתו לקרב ותגלה שהאוייב פיתח טיל חדש שחודר את ההגנה - אז זהו? לא נפתח יותר מערכות מיגון? לא. נפתח, וכשהאוייב יתפתח גם אנחנו נתפתח.
אותו הדבר לגבי מל"טים לוחמים. האוייב ישבש להם את התדרים? תיצור מערכת שתתגבר על השיבוש - בשילוב AI ותקשורת מתקדמים. זה בהחלט בר ביצוע - העיקר שתתחיל כבר עם פיתוח המערכת.
הרי, כדי לשבש את התקשורת של מל"ט כזה, האוייב צריך לדעת קודם כל על קיום של מל"ט כזה, וגם אז פיתוח ומחקר שנועד למצוא דרך לשבש, יקח לא מעט זמן, ובזמן הזה יש לך עליונות על האוייב.
_____________________________________
"אילו שמוכנים לוותר על חירות חיונית כדי להרוויח ביטחון זמני, לא ראויים לא לחירות ולא לביטחון - ומהר מאוד חסרים את שניהם."
-בנג'מין פרנקלין

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"



נערך לאחרונה ע"י efekt בתאריך 14-03-2009 בשעה 20:09.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #96  
ישן 14-03-2009, 23:13
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.12.08
הודעות: 14,245
בתגובה להודעה מספר 95 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "אל תערב מין שאינו במינו"

אוהו לא התכוונתי להשוות שום דבר למלחמת לבנון השניה, כשהתייחסתי למיגון טנקים - אני שיריונר ולכן הרעיון הראשון שקפץ לי לראש הוא מיגון לטנקים - עמך הסליחה

אגב, יש לא מעט פתרונות שאני יכול להעלות בדעתי שיכולים להוות מכשול גדול מאוד (אולי אפילו "קיר בטון", כי באמת לא רוצה להשתמש במונח "בלתי חדיר") כנגד אמצעי שיבוש למל"טים קרביים שכאלה. הרי ירוט מטוסי קרב לא צריכה להיות בעיה גדולה למל"ט - תעלה אותו לאוויר, ותתכנת אותו כך שיתקיף כל מטוס שלא מזוהה כעמית.
במקרה שהוא נתקל במקרים לא ברורים (כלי טיס ללא קוד עמית/אוייב למשל) - תתכנת אותו כך שיבקש הבהרה מחדר הבקרה שלו על הקרקע.
מפחד שהוא יפיל מטוסים ידידותיים? אל תשלח אותם לאיזור בו המל"ט מסייר, או שתרכיב על המטוסים העמיתים מכשיר אימות אופטי (למשל נורה חזקה על זנבות המטוסים שלך שתאותת במהירות - מתי שהטייס יצטרך - קוד שרק המל"ט יוכל לפרש).

ברור לי שאם יהיו לנו מל"טים שכאלה אנחנו נעורר את הצד הנגדי למירוץ פיתוח אמצעי-נגד, אבל כרגע יש לנו עליהם - לפחות כך זה נראה - יתרון גדול מאוד בפיתוח כטב"מים, אז למה לא לנצל אותו? ולא רק לשימושנו, אלא ליצוא.
אני בטוח שאם (לדוגמא!) נפתח כאלה מל"טים, אולי מצריים וסוריה ואיראן יתחילו לחקור אפשרויות של פיתוח אמצעי נגד, אבל למשל פקיסטן לא תמהר לעשות זאת, כך שאם נמכור אותם גם להודו - נוכל להרוויח מכך לא מעט כסף.

שוב, אני לא חושב על ליצור מכונת "אניגמה" חדשה - אלא רק להשתמש בתשתית קיימת וחזקה מאוד אצלנו של פיתוח אווירי וטכנולוגי, ולהעלות אותו לרמה הבאה (דבר שבוודאי אנשי התעשייה האווירית שוקדים עליו במרץ בימים אלו).
_____________________________________
"אילו שמוכנים לוותר על חירות חיונית כדי להרוויח ביטחון זמני, לא ראויים לא לחירות ולא לביטחון - ומהר מאוד חסרים את שניהם."
-בנג'מין פרנקלין

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #97  
ישן 14-03-2009, 23:37
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.07.08
הודעות: 1,033
החלטה בכלום זמן
בתגובה להודעה מספר 96 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "אוהו לא התכוונתי להשוות שום..."

ה
ציטוט:
במקור נכתב על ידי efekt

. הרי ירוט מטוסי קרב לא צריכה להיות בעיה גדולה למל"ט - תעלה אותו לאוויר, ותתכנת אותו כך שיתקיף כל מטוס שלא מזוהה כעמית - אפקט ניכר שאתה איש יבשה. מה זה תתקוף כל מטוס שלא מזוהה? מה עם כשל טכני? מה עם בעיות תקשורת? מה לגבי מטוס נוסעים של חברת התעופה האוקראינית (שטייס יבחין בקלות גם אם זה לא כתוב במפורש במערכת ההפעלה: בדוק סימני זנב מחוקים)? יש לא מעט טיסים שלא ירו כי התחושה שלהם היתה להמתין עוד קצת - דבר שהסתבר נכון בדיעבד.
במקרה שהוא נתקל במקרים לא ברורים (כלי טיס ללא קוד עמית/אוייב למשל) - תתכנת אותו כך שיבקש הבהרה מחדר הבקרה שלו על הקרקע.
אתה חושב כמו איש יבשה - יש לך רובוט על תקן D9, תמיד ניתן לעצור ולבקש הנחיה מרחוק. מטוסים צריכים להגיב בשניות - זה יתרונות של האדם בכלי: יכולת קבלת החלטות.
מפחד שהוא יפיל מטוסים ידידותיים? אל תשלח אותם לאיזור בו המל"ט מסייר, או שתרכיב על המטוסים העמיתים מכשיר אימות אופטי (למשל נורה חזקה על זנבות המטוסים שלך שתאותת במהירות - מתי שהטייס יצטרך - קוד שרק המל"ט יוכל לפרש).
ומה תעשה אם האויבים שלך יבנו כזה דבר בדיוק?

ברור לי שאם יהיו לנו מל"טים שכאלה אנחנו נעורר את הצד הנגדי למירוץ פיתוח אמצעי-נגד, אבל כרגע יש לנו עליהם - לפחות כך זה נראה - יתרון גדול מאוד בפיתוח כטב"מים, אז למה לא לנצל אותו? ולא רק לשימושנו, אלא ליצוא.
אני בטוח שאם (לדוגמא!) נפתח כאלה מל"טים, אולי מצריים וסוריה ואיראן יתחילו לחקור אפשרויות של פיתוח אמצעי נגד, אבל למשל פקיסטן לא תמהר לעשות זאת, כך שאם נמכור אותם גם להודו - נוכל להרוויח מכך לא מעט כסף.
כל לקוח שואל: ומה צה"ל הזמין? מהטעם הפשוט שזו אינדקציה שהמוצר שווה משהו.
יש יתרונות במל"ט - ראשית אתה יכול לשלוח אותו במודע למשימת התאבדות, אתה יכול לשלוח התקן קטן שלא חייב לשאת אדם, אתה יכול לתת לו להיות באויר זמן רב. יש יתרונות השאלה היא אם אתה מוכן ללכת על מטוסי קו ראשון?
.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #98  
ישן 15-03-2009, 11:01
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.12.08
הודעות: 14,245
בתגובה להודעה מספר 97 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "החלטה בכלום זמן"

לפעמים לא קל להביא לידי ביטוי בדיוק מה שרוצים לומר - בכתב. הפעם כנראה זה "לא עבר" במלואו

1. כשל טכני יכול לקרות גם במטוס "רגיל". אם תבטיח שרמת התחזוקה למל"טים (שמן הסתם תהיה גם קלה יותר) תהיה שווה לפחות למטוסים רגילים, תוכל - באותו הביטחון שאתה שולח מטוסים רגילים למשימתם - לשלוח גם מל"טים למשימתם.
שוב, אתה שוכח שאנחנו לא מדברים פה על קפיצה טכנולוגית כ"כ גדולה. כבר היום אנחנו מסוגלים לשלוח מל"טים לעומק שטח האוייב, והאוייב יודע זאת אך עדיין לא מסוגל להתמודד עם כך בצורה אפקטיבית. מה ההבדל בתקשורת בין מל"ט ריגול או נושא טילים לבין מל"ט שיהיה קרבי לחלוטין? בנוגע לכלי טייס לא מזוהים - כמו שאמרתי: אני יודע שיש לכל מטוס מערכת שמזהה אותו. יזוהה כעמית - לא יותקף. לא יזוהה - תישלח בקשה להבהרה לבקרה על הקרקע, בנוגע לפעולות אפשריות.
אותו מטוס נוסעים אוקראיני לא יכול להכנס לתחומי הארץ מבלי להזדהות, וגם אם הוא לא מזדהה כמו שצריך מזניקים לעברו מטוסים שיבדקו במה מדובר - גם מל"ט יכול לעשות בדיוק אותו הדבר.

2. אינטיליגנציה מלאכותית יכולה להגיב מאות פעמים בפחות משניה אחת. ברגע שתיתן לה מספיק תרחישים של מקרים ותגובות ו"תלמד" אותה כמו שצריך, היא תגיב טוב ומהר יותר מלהק שלם של מטוסים.

3. בנוגע למכשיר אימות אופטי - האוייב יכול לבנות כמה כאלה שהוא רוצה, אבל נראה אותו יודע ושובר את הקוד האופטי המדוייק. מכיוון שמדובר באמצעי אופטי שמחייב קשר עין (שזה דווקא יתרון למל"ט, שיכול לראות למרחקים עצומים מאשר טייס אנושי באמצעות מערכות אופטיקה) תוכל לקודד את המסר ברמה של 512 סיביות אפילו - זה מידע שעדיין יעבור בצורה כזו כהרף עין - ואם כל פעם שהמל"ט נוחת, המפתח של הקוד משתנה, קיבלת קוד ברמה שהיא בלתי ניתנת לפיצוח.

4. האם אני מוכן ללכת על מל"טים כמטוסי קו ראשון? אני אשאל אותך שאלה - האם אתה מסכים איתי, שבעוד כמה שנים יהיו מל"טים כמו שתיארתי? ושבעוד מספר מסויים של שנים רוב המטוסים הצבאיים בעולם יהיו בלתי מאויישים?
אני חושב שכן, זה בלתי נמנע - ולכן צריך להתחיל מאיפושהוא. אם נהיה החלוצים בתחום, מובטחים לנו, מלבד היוקרה והממון, גם העליונות הטכנולוגית.
_____________________________________
"אילו שמוכנים לוותר על חירות חיונית כדי להרוויח ביטחון זמני, לא ראויים לא לחירות ולא לביטחון - ומהר מאוד חסרים את שניהם."
-בנג'מין פרנקלין

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #99  
ישן 15-03-2009, 17:45
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.07.08
הודעות: 1,033
בתגובה להודעה מספר 98 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "לפעמים לא קל להביא לידי ביטוי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי efekt

1. כשל טכני יכול לקרות גם במטוס "רגיל". אני התכוונתי לכשל בתקשורת ולא חשוב מאיזו סיבה אפילו במקלטו על הקרקע. כאשר יש לך מטוס ירוט יש לך אדם שמוסמך לקבל החלטות גם אם הוא לא שומע את הפקוד מהקרקע. אם תבטיח שרמת התחזוקה למל"טים (שמן הסתם תהיה גם קלה יותר) תהיה שווה לפחות למטוסים רגילים, תוכל - באותו הביטחון שאתה שולח מטוסים רגילים למשימתם - לשלוח גם מל"טים למשימתם.
שוב, אתה שוכח שאנחנו לא מדברים פה על קפיצה טכנולוגית כ"כ גדולה. כבר היום אנחנו מסוגלים לשלוח מל"טים לעומק שטח האוייב, והאוייב יודע זאת אך עדיין לא מסוגל להתמודד עם כך בצורה אפקטיבית. מה ההבדל בתקשורת בין מל"ט ריגול או נושא טילים לבין מל"ט שיהיה קרבי לחלוטין? בנוגע לכלי טייס לא מזוהים - כמו שאמרתי: אני יודע שיש לכל מטוס מערכת שמזהה אותו. יזוהה כעמית - לא יותקף. לא יזוהה - תישלח בקשה להבהרה לבקרה על הקרקע, בנוגע לפעולות אפשריות.
אותו מטוס נוסעים אוקראיני לא יכול להכנס לתחומי הארץ מבלי להזדהות, וגם אם הוא לא מזדהה כמו שצריך מזניקים לעברו מטוסים שיבדקו במה מדובר - גם מל"ט יכול לעשות בדיוק אותו הדבר.
אתה יודע מה נעזוב את האוקראיני נדבר על משהו יותר אקזוטי מאשר טייס מזרח אירופי שרוצה לנחות על כביש מספר 1. נניח מטוס איראני שהתברבר. אתה יודע לזהות שמדובר במטוס איראני. המטוס בדרך לפנים הארץ. האינסטינקט הראשון הוא לירות. זוג מטוסים מאוישים יכולים לדחות את ההחלטה לירות עד לנקודה הקריטית בה לא מתירים לו לעבור איפה שלא צריך. אמנם מטוס איראני אבל הטייסים רואים כי בחלונות יש המון נשים, ילדים וזה מריח כמו מטוס שהתברבר. גם בהעדר קשר למטוס בתנועות ידים אפשר לכוון אותו לנחיתה או צפה פגיעה. נניח והצלחת להוריד את המטוס לקרקע - אנשי השב"כ יעבירו את הנוכחים תחקיר ידידותי וישלחו את המטוס לדרכו. האם מל"ט חמוש יכול היה לקבל החלטה זו? האם לא היה יורה קודם. והנה מנעת לעצמך תקרית שלא היית צריכה לקרות. אף אחד לא מחפש מאות ילדים איראנים הרוגים שלא לצורך.

2. אינטיליגנציה מלאכותית יכולה להגיב מאות פעמים בפחות משניה אחת. ברגע שתיתן לה מספיק תרחישים של מקרים ותגובות ו"תלמד" אותה כמו שצריך, היא תגיב טוב ומהר יותר מלהק שלם של מטוסים.
עם כל הכבוד לאינטלגנציה מלאכותית, הובאה כאן דוגמא למשחק שחמט. המגרש ידוע ומוגדר ושם כוחו של המחשב. הבעיה שיש מגרשים שלא צפית ואדם יכול להתמודד טוב יותר - אתה רוצה שים לידו מחשב.

3. בנוגע למכשיר אימות אופטי - האוייב יכול לבנות כמה כאלה שהוא רוצה, אבל נראה אותו יודע ושובר את הקוד האופטי המדוייק. מכיוון שמדובר באמצעי אופטי שמחייב קשר עין (שזה דווקא יתרון למל"ט, שיכול לראות למרחקים עצומים מאשר טייס אנושי באמצעות מערכות אופטיקה) תוכל לקודד את המסר ברמה של 512 סיביות אפילו - זה מידע שעדיין יעבור בצורה כזו כהרף עין - ואם כל פעם שהמל"ט נוחת, המפתח של הקוד משתנה, קיבלת קוד ברמה שהיא בלתי ניתנת לפיצוח.
תקשיב לכאורה הצפנה 512 ביט לא שבירה - אל תזלזל ביכולות האויב.

4. האם אני מוכן ללכת על מל"טים כמטוסי קו ראשון? אני אשאל אותך שאלה - האם אתה מסכים איתי, שבעוד כמה שנים יהיו מל"טים כמו שתיארתי? ושבעוד מספר מסויים של שנים רוב המטוסים הצבאיים בעולם יהיו בלתי מאויישים?
אני חושב שכן, זה בלתי נמנע - ולכן צריך להתחיל מאיפושהוא. אם נהיה החלוצים בתחום, מובטחים לנו, מלבד היוקרה והממון, גם העליונות הטכנולוגית
אני לא יודע, אבל בכל מקרה הייתי מקפיד שעל מטוסים גדולים הייתי שומר את האופציה להושיב טייס - כן, משקל נוסף, מערכות נוספות - אבל לך תדע.
.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #100  
ישן 15-03-2009, 18:28
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.12.08
הודעות: 14,245
בתגובה להודעה מספר 99 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "[QUOTE=efekt] 1. כשל טכני..."

1. שוב, כשל - גם בתקשורת - הוא עדיין לא מה שיפיל את הכלי. גם למטוס רגיל יכול להיות כשל תקשורת. לטייס רגיל יש את הבינה לגבי מה לעשות במקרה של כשל בתקשורת, וכך גם ניתן לתכנת בינה מלאכותית שתעשה בדיוק אותו הדבר, ואולי אפילו תוכל להתחשב בגורמים שמעבר לתפיסה או לידע של הטייס (כמו לחשב בדיוק רב מקרים ותגובות וסיכויי הצלחה). בהחלט ניתן, ברמת הרובוטיקה והאינטיליגנציה המלאכותית שיש כיום, לכתוב מערכת שתהיה די מוצלחת מהבחינה הזו. בזריקת עידוד צבאית (במיוחד ממשאבים צבאיים), היא בוודאי תהיה אפילו מוצלחת עוד יותר.
וכן, כלי טיס כזה לא יפיל שום מטוס שלא יאשרו לו להפיל. כמו שלא שולחים טייס קרב להפיל מיד מטוס בלתי מזוהה, אין סיבה שמל"ט יפיל אותו מיד. הוא יטוס ליד המטוס הלא מזוהה, יסרוק אותו בדיוק כמו שטייס רגיל היה עושה וידווח לקרקע. אם יקבל אישור ירי - הוא ירה. אחרת, הוא יכריח את המטוס לנחות.
אתה מייחס לכלים עם אינטיליגנציה מלאכותית מניעים דמוניים ומרושעים - זה לא מה שרואים בסרטים. רוב הסיכויים הם, שכלי טיס כזה דווקא יטעה הרבה פחות מאשר טייס בשר ודם. אין לו "תחושת בטן" (אבל אפשר שתהיה לו! חדר הבקרה שלו מהקרקע הוא זה שקובע בסופו של דבר).

2. שחמט היא דוגמא ארכאית. פעם היו אומרים שאם מחשב ינצח אדם בשחמט, אז המחשב באמת יוכל להחשב כ"מחשב על". זו שטות גמורה - מחשבים מנצחים בני אדם בשחמט רק מכיוון שמחשב מסוגל לנתח מיליוני מקרים ותגובות בשניה אחת, ולהסתמך על מקורות העומדים לרשותו. יש כבר כמה שנים מל"טים שהם כמעט אוטונומים לגמרי באויר - תוסיף להם עוד כמה שורות קוד, ועשית אותם מל"טים כמו אלה שאני מדבר עליהם. למעשה, הרבה יותר פשוט לנוע באויר מאשר ביבשה (ולהוכחה, יש כבר כיום מערכת שניתן להרכיב על אפילו מטוסי נוסעים, שתמריא, תטוס ליעדה ותנחת בבטחה - והכל ללא מגע אדם, וכנגד אין כזו מערכת לכלי קרקעי [מלבד מה שמנסים לפתח ב-DARPA]).

3. חו"ח - לא מזלזל. אבל צופן 512 ביט שמשודר תוך פחות משניה בצורה ויזואלית (אפשר אפילו עם אלומת לייזר צרה - כך שלא ניתן "לצותת" לה) ומשתנה בכל יום או יומיים הוא למיטב ידיעתי בלתי שביר וישאר כך, לפחות עד להמצאת המוח הפוזיטרוני (שיהיה על כלי טיס ויוכל לשבור את הצופן תוך שניות - וגם אז הוא יצטרך לעמוד בדיוק בין הכלי ששולח את אלומת הלייזר לבין הכלי שמקבל אותה)...

4. אין לי ממש מה לומר על זה, רק ששוב, טייס בשר ודם כן יכול להיות החוליה החלשה במתקפה. בוא ונניח שתידרש מכה גרעינית חו"ח על עיר במדינת אוייב. טייס במפציץ שנושא עליו את הפצצה ואמור להפיל אותה על המטרה עוד עלול להרגיש נקיפות מצפון כבדות ולא לבצע את המשימה על הצד הטוב ביותר, או גרוע מזה - לא לבצע אותה כלל.
למחשב אין מצפון...
_____________________________________
"אילו שמוכנים לוותר על חירות חיונית כדי להרוויח ביטחון זמני, לא ראויים לא לחירות ולא לביטחון - ומהר מאוד חסרים את שניהם."
-בנג'מין פרנקלין

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"



נערך לאחרונה ע"י efekt בתאריך 15-03-2009 בשעה 18:32.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #103  
ישן 16-03-2009, 00:09
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.07.08
הודעות: 1,033
האם מה שרואים במשקפת זה מה שרואים בעיניים?
בתגובה להודעה מספר 100 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "1. שוב, כשל - גם בתקשורת -..."

ם
ציטוט:
במקור נכתב על ידי efekt
1.
אתה מייחס לכלים עם אינטיליגנציה מלאכותית מניעים דמוניים ומרושעים - זה לא מה שרואים בסרטים. רוב הסיכויים הם, שכלי טיס כזה דווקא יטעה הרבה פחות מאשר טייס בשר ודם. אין לו "תחושת בטן" (אבל אפשר שתהיה לו! חדר הבקרה שלו מהקרקע הוא זה שקובע בסופו של דבר).
האם מה שרואים דרך המצלמה זה מה שרואים מחדר הבקרה ביחס לטייס שגם רואה את הלבן בעינים של הטייס השני? יש המון מידע שאנחנו לא יודעים לכמת, החלטות לא מודעות. אני מאמין שטייס בשר ודם שמתקרב עד כדי מטרים ממטוס בלתי מזוהה יקבל החלטה טובה יותר מאשר דרך מצלמות. כשיריונר, האם אפשר להיות כל הזמן עם מדפים סגורים? מה לגבי תפיסת השטח בתנועה? עם כל הכבוד לרובוטיקה, למצלמות, למחשבים העין כשהיא מחוברת למח זה כלי מצוין.
2. שחמט היא דוגמא ארכאית. פעם היו אומרים שאם מחשב ינצח אדם בשחמט, אז המחשב באמת יוכל להחשב כ"מחשב על". זו שטות גמורה - מחשבים מנצחים בני אדם בשחמט רק מכיוון שמחשב מסוגל לנתח מיליוני מקרים ותגובות בשניה אחת, ולהסתמך על מקורות העומדים לרשותו. יש כבר כמה שנים מל"טים שהם כמעט אוטונומים לגמרי באויר - תוסיף להם עוד כמה שורות קוד, ועשית אותם מל"טים כמו אלה שאני מדבר עליהם. למעשה, הרבה יותר פשוט לנוע באויר מאשר ביבשה (ולהוכחה, יש כבר כיום מערכת שניתן להרכיב על אפילו מטוסי נוסעים, שתמריא, תטוס ליעדה ותנחת בבטחה - והכל ללא מגע אדם, וכנגד אין כזו מערכת לכלי קרקעי [מלבד מה שמנסים לפתח ב-DARPA]).
אני אוסיף גם מיליארד שורות קוד, אבל איך הרובוט שלך ינהג לתרחיש לא צפוי?
3. חו"ח - לא מזלזל. אבל צופן 512 ביט שמשודר תוך פחות משניה בצורה ויזואלית (אפשר אפילו עם אלומת לייזר צרה - כך שלא ניתן "לצותת" לה) ומשתנה בכל יום או יומיים הוא למיטב ידיעתי בלתי שביר וישאר כך, לפחות עד להמצאת המוח הפוזיטרוני (שיהיה על כלי טיס ויוכל לשבור את הצופן תוך שניות - וגם אז הוא יצטרך לעמוד בדיוק בין הכלי ששולח את אלומת הלייזר לבין הכלי שמקבל אותה)...
אין לי מושג מה כתבת פה, אבל, ליזר, איך בדיוק תכוון? מי יעשה את העבודה? יש 2 או יותר כלים מתמרנים במהירות גבוהה, איך תביא את האלומה לגלאי? ואגב, אתה לא עובד בוואקום, קרן יכולה להיות מוחזרת לכל הכוונים כתוצאה מחומר באוויר - והנה כבר יש לך יותר מ- 2 מאזינים פוטנציאלים (אגב זו בדיוק סיבה שאתה כצופה מהצד מסוגל בתנאי חדר עם אבק לראות אלומת ליזר שלא בכוונך).
4. אין לי ממש מה לומר על זה, רק ששוב, טייס בשר ודם כן יכול להיות החוליה החלשה במתקפה. בוא ונניח שתידרש מכה גרעינית חו"ח על עיר במדינת אוייב. טייס במפציץ שנושא עליו את הפצצה ואמור להפיל אותה על המטרה עוד עלול להרגיש נקיפות מצפון כבדות ולא לבצע את המשימה על הצד הטוב ביותר, או גרוע מזה - לא לבצע אותה כלל.
זו גם הנקודה החזקה - שקול דעת של אדם בשר ודם. אתה רוצה גולם? יש ושמו טיל קרקע - קרקע.
אני מאמין שהפעלת נשק יום הדין (אם יש לנו - ע"פ מקורות זרים) תעשה ב: מפולת כללית ופעולה שאמורה לתת אפשרות לשרוד לשארית הפליטה, ב) מכה שניה לפגיעה עם נפגעים רבים.

למחשב אין מצפון...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #104  
ישן 16-03-2009, 01:21
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.12.08
הודעות: 14,245
בתגובה להודעה מספר 103 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "האם מה שרואים במשקפת זה מה שרואים בעיניים?"

1) נו, כנגד טיעונים כאלה אין לי יותר מדי מה לומר, שכן הם מהווים השקפה שלך, כמו שלהשקפתי מצלמות טובות יכולות בהחלט להחליף עין אנושית, ואף להיות טובות ממנה. וכן, אם היו שמים לי זוג מצלמות טובות (בשביל תמונה תלת-מימדית) על גג הצריח, שיכולות להסתובב 360 מעלות ואני יכול לשלוט בהן באמצעות קסדה בצורה נוחה - הייתי בשמחה משתמש בהן כמטרה לצלפים/מטענים במקום הראש שלי

2) ישאל את חדר הבקרה כמובן. לא יוכל לשאול? יחזור לבסיס, שם ינתחו את המקרה וילמדו את המערכת מה לעשות במקרה ויתרחש שוב פעם אותו המקרה. בכל מקרה, עד שמערכת כזו תהיה מבצעית, מן הסתם יוזנו אליה מאות, אם לא אלפי מקרים ותגובות בהסתמך על ניסיון עבר (העשיר יש לומר) שיש לחיה"א - אותו ניסיון אגב, שמשמש להכשרה של טייסים חדשים.

3) תוכל מן הסתם לראות לייזר באורכי גל שונים, אבל את המידע שהלייזר יעביר לעולם לא תוכל לפענח ללא שתקלוט את האלומה בעצמך (בדומה לזה שלא תוכל לצותת למידע המועבר בסיב אופטי ע"י התבוננות בו). בנוגע ל"נעילה" של אות לייזר ממוקד על הנמען - זו כבר לא ממש בעיה, הרי יש לא מעט מערכות שעושות זאת בהצלחה בימים אלה (כדוגמת מערכת ירוט רקטות באמצעות לייזר) וגם שוב, הנעילה והעברת המידע צריכים להמשך לא יותר משניה - זה לא מה שיהווה מכשול.

4) אם כך, אז למה מעצמות בעולם עדיין מחזיקות מפציצים אסטרטגיים? אני שוב רק מעלה בדעתי על התפתחות טכנולוגית בתחום. מל"ט בתור מפציץ אסטרטגי היא אופציה אפילו הרבה יותר סבירה מאשר מל"ט לקרבות אויר-אויר - אתה נותן לו נ"צ ושולח אותו לדרכו. הוא יוכל לשהות בגבהים שיקשו מאוד על טייסים אנושיים לתפקד בהם (אני מניח - אני לא יודע ב-100% מהן ההגבלות שנכפות על רום הטיסה של מטוס) וישקול הרבה פחות כתוצאה מהיעדר המערכות שתומכות בטייסים אנושיים, בתנאים השוררים בגבהים שהוא צריך לשהות בהם שעות ארוכות.
גם סביר פחות שהוא יתקל בהתנגדות (מלבד כמובן טילים), כך שנראה שתפקיד כזה "תפור" למל"ט.

כאמור, אם אתה מתעייף מהדיון הקטן הזה, אתה מוזמן לומר זאת ונפסיק - אני דיי בטוח שאין אף אחד מהתעשייה האווירית שיושב עם מחברת ועט ורושם כל פרט קטן מהתגובות שלנו, או שבסוף הדיון נשנס מותניים ונתחיל בבניית המל"ט. אני פה רק בשביל הדיון (המעשיר לטעמי)
_____________________________________
"אילו שמוכנים לוותר על חירות חיונית כדי להרוויח ביטחון זמני, לא ראויים לא לחירות ולא לביטחון - ומהר מאוד חסרים את שניהם."
-בנג'מין פרנקלין

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #105  
ישן 16-03-2009, 23:54
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.07.08
הודעות: 1,033
בתגובה להודעה מספר 104 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "1) נו, כנגד טיעונים כאלה אין..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי efekt
1) נו, כנגד טיעונים כאלה אין לי יותר מדי מה לומר, שכן הם מהווים השקפה שלך, כמו שלהשקפתי מצלמות טובות יכולות בהחלט להחליף עין אנושית, ואף להיות טובות ממנה. וכן, אם היו שמים לי זוג מצלמות טובות (בשביל תמונה תלת-מימדית) על גג הצריח, שיכולות להסתובב 360 מעלות ואני יכול לשלוט בהן באמצעות קסדה בצורה נוחה - הייתי בשמחה משתמש בהן כמטרה לצלפים/מטענים במקום הראש שלי - ואם כך, למה לא מישמים זאת? למה יש מצבים בלחימה בהם המט"ק מוציא ראש והופך ליעד לצלפים?

2) ישאל את חדר הבקרה כמובן. לא יוכל לשאול? יחזור לבסיס - ומה עשית בזה? אתה צריך להחליט ע כ ש י ו. מטוס גומר את כל מרחב ישראל בדקות. אין לך זמן להתמזמז וכל החלטה טובה מאי החלטה., שם ינתחו את המקרה וילמדו את המערכת מה לעשות במקרה ויתרחש שוב פעם אותו המקרה. בכל מקרה, עד שמערכת כזו תהיה מבצעית, מן הסתם יוזנו אליה מאות, אם לא אלפי מקרים ותגובות בהסתמך על ניסיון עבר (העשיר יש לומר) שיש לחיה"א - אותו ניסיון אגב, שמשמש להכשרה של טייסים חדשים. - ומספיק כשל אחד שהאויב שימצא על מנת לשתק את כל מכונות המצבים. זה שתוכל לתקן אח"כ - יופי, אבל זה משול לסגירה של האורווה לאחר בריחת הסוסים.

3) תוכל מן הסתם לראות לייזר באורכי גל שונים, אבל את המידע שהלייזר יעביר לעולם לא תוכל לפענח ללא שתקלוט את האלומה בעצמך (בדומה לזה שלא תוכל לצותת למידע המועבר בסיב אופטי ע"י התבוננות בו). בנוגע ל"נעילה" של אות לייזר ממוקד על הנמען - זו כבר לא ממש בעיה, הרי יש לא מעט מערכות שעושות זאת בהצלחה בימים אלה (כדוגמת מערכת ירוט רקטות באמצעות לייזר) וגם שוב, הנעילה והעברת המידע צריכים להמשך לא יותר משניה - זה לא מה שיהווה מכשול. - חוסר הבנה בסיסי.
סיב אופטי הוא התקן של כמה מיקרונים (אלפיות המילימטר) בעובי שמעליו שכבה עבה של חומר עם מקדם שבירה אחר, מעליו שכבות הגנה. אתה מדבר על הולכת קרן ליזר באוויר הפתוח כאשר יש 2 אווירונים שמתמרנים במהירות הקול. כשנשלח פולס אם הוא מגיע ליעד אחר מאשר אליו התכוונת משהו אחר יכול לפענח אותו. אם כבר הייתי משדר על גבי גלי רדיו אבל שדור מוצפן (אתה לא רוצה לתמרן אווירונים לקרן ליזר בעובי של חלקיק השערה. מערכת ירוט היא מערכת מסובכת הכוללת מכ"מ קרקעי, קרון שליטה ובקרה וציוד במאות מליונים. אתה רוצה להוסיף את כל זה למטוס? אם כן לך על פתרון של MW ליזר על גבי מטוס כבד - בשביל להעביר שדר יש דרכים יותר פשוטות: שדור איזוטרופי מוצפן.

תראה - אפשר לחסל יתוש עם פגז 155 מ"מ - זה פחות או יותר מה שאתה מציע.

4) אם כך, אז למה מעצמות בעולם עדיין מחזיקות מפציצים אסטרטגיים? אני שוב רק מעלה בדעתי על התפתחות טכנולוגית בתחום. מל"ט בתור מפציץ אסטרטגי היא אופציה אפילו הרבה יותר סבירה מאשר מל"ט לקרבות אויר-אויר - אתה נותן לו נ"צ ושולח אותו לדרכו. הוא יוכל לשהות בגבהים שיקשו מאוד על טייסים אנושיים לתפקד בהם (אני מניח - אני לא יודע ב-100% מהן ההגבלות שנכפות על רום הטיסה של מטוס) וישקול הרבה פחות כתוצאה מהיעדר המערכות שתומכות בטייסים אנושיים, בתנאים השוררים בגבהים שהוא צריך לשהות בהם שעות ארוכות.
גם סביר פחות שהוא יתקל בהתנגדות (מלבד כמובן טילים), כך שנראה שתפקיד כזה "תפור" למל"ט.
כאן אני מסכים שמל"ט יכול לשמש כספינת טילים. אתה מתכנת אותו למסלול - אתה בקשר עימו מהקרקע. אתה לא צריך לבצע תמרון בכלום זמן. אתה יודע מה? שכנעת אותי - אפשר לבנות מל"טים גדולים עם יכולת לשגר טילים מונחים ממרחק רב.

כאמור, אם אתה מתעייף מהדיון הקטן הזה, אתה מוזמן לומר זאת ונפסיק - אני דיי בטוח שאין אף אחד מהתעשייה האווירית שיושב עם מחברת ועט ורושם כל פרט קטן מהתגובות שלנו, או שבסוף הדיון נשנס מותניים ונתחיל בבניית המל"ט. אני פה רק בשביל הדיון (המעשיר לטעמי)
בסדר, אני אענה כשאוכל.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #106  
ישן 17-03-2009, 00:39
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.12.08
הודעות: 14,245
בתגובה להודעה מספר 105 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "[QUOTE=efekt]1) נו, כנגד..."

1. למה לא מיישמים? לא יודע... ובהתחשב בכך שתחום השיריון דווקא כן זוכה להתייחסות דיי רצינית בישראל, גם לי זה דיי מוזר שאף אחד לא חשב על כזה דבר (ואולי חשבו וזה פשוט סודי? ליוסיפון הפתרונים). יש מא"ג רפאל (או קטלנית) ויש גם למפקד בטנקי המרכבה כוונת משלו, אבל גם הכוונת וגם המא"ג רפאל לא יכולים להסתובב 360 מעלות והם בהחלט לא יכולים להחליף זוג עיניים כשצריך תצפית לטווח קרוב-בינוני מסביב לטנק.
לא מעט טנקיסיטים מאבדים בצורה זו את חייהם - אפילו עם מדפים פתוחים במצב חרך, יש לא מעט סיפורים על מפקדים שקיבלו כדור בראש אפילו מסתם צרור סתמי שנורה לכיוון הכללי של הטנק, ובמקרה אחד הכדורים השתחל לו לתוך החרך ופגע לו בדיוק בין העיניים... גם כשהייתי בקו לבנון לפני 9 שנים, כל פעם שהיינו נכנסים פנימה לשטח והיינו צריכים להיות עם מדפים פתוחים (וכן, יש מקרים שחייבים להיות עם הראש - ולפעמים עם כל הגוף - בחוץ) דווקא הכי חששנו ממטעני כלימגור שחיזבאללה פיתחו להם תחביב לשים אותם על עצים, ולכן היו לנו ג'נטקסים ממוגנים (לחבוש אותם היה כמו לשים משקולת על הצוואר - לא נעים בכלל).
היו היה איזה פיתוח למרכבה סימן 3, של קסדה עם HUD שאיפשרה למפקד לסמן לתותחן מטרות או לכוון אליהן את התותח באמצעות מבט (כמו במסוקי אפאצ'י), אבל זה לא אותו הדבר כאמור...

2. ומה הסיכוי שזה יקרה? בערך אותו הסיכוי שבאמצע קרב אוירי אחד הטייסים יתעלף מעומס הג'י על גופו - את שניהם ניתן למנוע ע"י אימון נכון, וגם המערכת של המל"ט כאמור תעבור מסכת אימונים ארוכה לפני שתהיה מבצעית - ובאותם מקרים נדירים מאוד שלא יהיו מוכרים למל"ט, יקבל פתרון מהקרקע. לא יקבל? יופל. עדיף מל"ט נופל מאשר טייס נופל. בכל מקרה באותו הרגע הלקח ילמד ואותם מקרים נדירים מאוד יהיו נדירים אף יותר - ומיד.
בנוגע לכשלים במערכת שהאוייב יוכל לנצל לטובתו - גם ל-F16 יש נקודות תורפה, ותוסיף לכך גורם אנושי (להלן: טייס) אז הגדלת את נקודות התורפה בכלי. אם למל"ט יתגלו נקודות תורפה בתוכנה, מהר מאוד הן כאמור יעלמו.

3. כן אני מודה, הלכתי ממש ל-OVERKILL, אבל זה היה כדי להראות שניתן להעביר שדר מוצפן בין שני כלי טיס שלא ניתן יהיה לעלות עליו. הדרך הכי מאובטחת היא כמובן בחיבור פיזי בין שני הכלים, אבל זה לחלוטין לא פרקטי אז הלכתי למקרה קיצוני אחר, רק כדי להראות את העיקרון.
אני לא יודע מהו שידור איזוטרופי (אבל אני כן אחפש על זה מידע עוד מעט) אבל אם אתה אומר שזה פתרון מאובטח דיו - דיינו.

4. שמח שיש בינינו הסכמה - אבל האם אתה יודע מה כופה הגבלת רום הטיסה על מטוס (סילוני או לא)? אני כאמור לא ממש יודע... למה שלא להעלות מל"ט כזה ממש גבוה, כך שאפילו טילי נ"מ מתקדמים לא יוכלו להגיע אליו?
_____________________________________
"אילו שמוכנים לוותר על חירות חיונית כדי להרוויח ביטחון זמני, לא ראויים לא לחירות ולא לביטחון - ומהר מאוד חסרים את שניהם."
-בנג'מין פרנקלין

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #107  
ישן 18-03-2009, 00:09
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.07.08
הודעות: 1,033
בתגובה להודעה מספר 106 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "1. למה לא מיישמים? לא יודע......"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי efekt
1. למה לא מיישמים? לא יודע... ובהתחשב בכך שתחום השיריון דווקא כן זוכה להתייחסות דיי רצינית בישראל, גם לי זה דיי מוזר שאף אחד לא חשב על כזה דבר (ואולי חשבו וזה פשוט סודי? ליוסיפון הפתרונים). יש מא"ג רפאל (או קטלנית) ויש גם למפקד בטנקי המרכבה כוונת משלו, אבל גם הכוונת וגם המא"ג רפאל לא יכולים להסתובב 360 מעלות והם בהחלט לא יכולים להחליף זוג עיניים כשצריך תצפית לטווח קרוב-בינוני מסביב לטנק.
לא מעט טנקיסיטים מאבדים בצורה זו את חייהם - אפילו עם מדפים פתוחים במצב חרך, יש לא מעט סיפורים על מפקדים שקיבלו כדור בראש אפילו מסתם צרור סתמי שנורה לכיוון הכללי של הטנק, ובמקרה אחד הכדורים השתחל לו לתוך החרך ופגע לו בדיוק בין העיניים... גם כשהייתי בקו לבנון לפני 9 שנים, כל פעם שהיינו נכנסים פנימה לשטח והיינו צריכים להיות עם מדפים פתוחים (וכן, יש מקרים שחייבים להיות עם הראש - ולפעמים עם כל הגוף - בחוץ) דווקא הכי חששנו ממטעני כלימגור שחיזבאללה פיתחו להם תחביב לשים אותם על עצים, ולכן היו לנו ג'נטקסים ממוגנים (לחבוש אותם היה כמו לשים משקולת על הצוואר - לא נעים בכלל).
היו היה איזה פיתוח למרכבה סימן 3, של קסדה עם HUD שאיפשרה למפקד לסמן לתותחן מטרות או לכוון אליהן את התותח באמצעות מבט (כמו במסוקי אפאצ'י), אבל זה לא אותו הדבר כאמור...
תראה, המשמעות היא שמוכנים לסכן את החיים שלכם השאלה היא האם טכנולוגית אפשרי? האם בהינתן המחשבים של היום לא ניתן להמיר קלט במצלמה כאלו עין אדם באותו המקום? להערכתי - אפשרי דרושה רק החלטה שזה חשוב. ואגב, החלטה שזה לא מספיק חשוב - שרירה, לצבא מותר להחליט שהוא מוכן שיהרגו לו כמות מסוימת של מפקדי טנקים.
ועדין אין זה קשור למטוס מאויש - לא קשור כלל ועיקר.

2. ומה הסיכוי שזה יקרה? בערך אותו הסיכוי שבאמצע קרב אוירי אחד הטייסים יתעלף מעומס הג'י על גופו - את שניהם ניתן למנוע ע"י אימון נכון, וגם המערכת של המל"ט כאמור תעבור מסכת אימונים ארוכה לפני שתהיה מבצעית - ובאותם מקרים נדירים מאוד שלא יהיו מוכרים למל"ט, יקבל פתרון מהקרקע. לא יקבל? יופל. עדיף מל"ט נופל מאשר טייס נופל. בכל מקרה באותו הרגע הלקח ילמד ואותם מקרים נדירים מאוד יהיו נדירים אף יותר - ומיד.
בנוגע לכשלים במערכת שהאוייב יוכל לנצל לטובתו - גם ל-F16 יש נקודות תורפה, ותוסיף לכך גורם אנושי (להלן: טייס) אז הגדלת את נקודות התורפה בכלי. אם למל"ט יתגלו נקודות תורפה בתוכנה, מהר מאוד הן כאמור יעלמו.
אני כתבתי על בעיה במערכות הקשר של מטוס המטרה (אם למל"ט יש בעיה הרי אפשר להזניק אחד נוסף ומלכתחילה אני מעריך שזוג באוויר). טייס שרואה בעיניים יכול לקבל החלטה טובה יותר ובזמן קצר יותר. אבל. מטוס חייב להחליט כאן ועכשיו.
3. כן אני מודה, הלכתי ממש ל-OVERKILL, אבל זה היה כדי להראות שניתן להעביר שדר מוצפן בין שני כלי טיס שלא ניתן יהיה לעלות עליו. הדרך הכי מאובטחת היא כמובן בחיבור פיזי בין שני הכלים, אבל זה לחלוטין לא פרקטי אז הלכתי למקרה קיצוני אחר, רק כדי להראות את העיקרון.
אני לא יודע מהו שידור איזוטרופי (אבל אני כן אחפש על זה מידע עוד מעט) אבל אם אתה אומר שזה פתרון מאובטח דיו - דיינו.
אני לא כתבתי שזה מאובטח דייו. שדור איזוטרופי הוא שדור לכל הכוונים באותה העוצמה - בדיוק הפוך מקרן לייזר בכוון אחד מוגדר וברור. אתה לא צריך לכוון את המקלט למשדר כי השדור יגיע למקלט. שיטת צייד של לוויני קטלן של דולפינים הוא סגירת הסונאר - על מנת לאכן את הדולפינים ולתקוף אותם. לא הייתי פוסל טיסה ללא קשר או כל אותות אלקטרומנטיים כשצריך.

4. שמח שיש בינינו הסכמה - אבל האם אתה יודע מה כופה הגבלת רום הטיסה על מטוס (סילוני או לא)? אני כאמור לא ממש יודע... למה שלא להעלות מל"ט כזה ממש גבוה, כך שאפילו טילי נ"מ מתקדמים לא יוכלו להגיע אליו?
ממש לא רלוונטי, יש טילים שמצליחים לצאת ממשיכת כדור הארץ, מה שאומר שלא חשוב גובה הטיסה ניתן לפתח טילים להתמודדות איתם. אם אתה תבנה מערך של משגרי טילים בגובה רב אתה מותן מוטיבציה לאויב לפתח מערכות טילים יעודיות.
השקעה של צה"ל בשיריון וחיל אוויר אילצה את האויבים לפתח טילי נ"ט ונ"מ.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:44

הדף נוצר ב 0.18 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר