לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-03-2009, 20:07
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי alpha_leader שמתחילה ב "כמה שאלות על אקדח גלוק"

הגלוק בתמונה הוא 19.
לא יודע אם יש לו או אין לו מפצה סטייה, זה תשאל את מי שצילם.
בעקרון הייתי מייעץ לך ולכולם לא לצלם את האקדח באופן שהמספר הסידורי שלו גלוי. זה מאפשר לדלות פרטים על האקדח וההקשר של התמונה.

יצא לי לשמוע על הגלוק כמה דברים:
א. עמיד מאוד לירי, בעיות מתפתחות אחרי עשרות אלפי כדורים, שזה מעבר לשמיים לאזרח הפרטי.
ב. תקלות ומעצורים נדירים. מאוד.
ג. יקר.
ד. אין נצרה (לחמוש הפרטי זה בעל משמעות מסוימת, כי האקדח "חי" בסביבה שאיננה רק רחובות שכם ורמאללה).
ה. יקר.
ו. מחזיק טוב מעמד ויורה מצוין גם ללא שימון כלל (חשוב- זה מונע היווצרות בוצה מהשמן והאבק בישראל, אשר בתורה מזרזת דווקא היווצרות חלודה ונטייה לפיתוח מעצורי לכלוך).
ז. אין הבדל מהותי בדיוק הירי או ביכולת לתפעל את האקדח לעומת מותגים אחרים ברמה גבוהה).
ח. יש מחסניות שיושבות טוב על הגוף בתוך הכלי גם עם 19 כדורים, זה טוב לחמוש הפרטי שחושב על היתקלות כל היום.
ט. יותר יקר בדרך כלל מאקדחים אחרים.

"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-03-2009, 22:35
צלמית המשתמש של avishon
  avishon avishon אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.08.05
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי רגב06 שמתחילה ב "הגלוק בתמונה הוא 19. לא יודע..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי רגב06
...בעקרון הייתי מייעץ לך ולכולם לא לצלם את האקדח באופן שהמספר הסידורי שלו גלוי .
זה מאפשר לדלות פרטים על האקדח וההקשר של התמונה...
נאה דרשת !
יתר על כן , צילום הצד השני היה חוסך את השאלה "איזה דגם"...
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

יצא לי לשמוע על הגלוק כמה דברים:
א. עמיד מאוד לירי, בעיות מתפתחות אחרי עשרות אלפי כדורים, שזה מעבר לשמיים לאזרח הפרטי.
ב. תקלות ומעצורים נדירים. מאוד.
ג. יקר.
ד. אין נצרה (לחמוש הפרטי זה בעל משמעות מסוימת, כי האקדח "חי" בסביבה שאיננה רק רחובות שכם ורמאללה).
לא מדוייק :
אין "ניצרה חיצונית" כמקובל באקדחים אחרים , אך יש מנגנון אבטחה הכולל 3 מרכיבים ,
ובהם גם ניצרה על ההדק...
ה. יקר.
ו. מחזיק טוב מעמד ויורה מצוין גם ללא שימון כלל (חשוב- זה מונע היווצרות בוצה מהשמן והאבק בישראל, אשר בתורה מזרזת דווקא היווצרות חלודה ונטייה לפיתוח מעצורי לכלוך).
ז. אין הבדל מהותי בדיוק הירי או ביכולת לתפעל את האקדח לעומת מותגים אחרים ברמה גבוהה).
ח. יש מחסניות שיושבות טוב על הגוף בתוך הכלי גם עם 19 כדורים, זה טוב לחמוש הפרטי שחושב על היתקלות כל היום.
ט. יותר יקר בדרך כלל מאקדחים אחרים.

ג+ה+ט = היינו הך...

ועוד הערה :
ה-19 הוא גודל-ביניים (Compact) בין ה-17 (Fullsize) ל-26 (Sub-compact) ,
ולטעמי -ולא רק- הוא מוצלח משניהם מבחינה ארגונומית , ונוח מאוד להסלקה .

ישן 09-03-2009, 09:39
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
יקר זה עניין של היצע וביקוש...
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי רגב06 שמתחילה ב "הגלוק בתמונה הוא 19. לא יודע..."

בתור הזהב של האקדחים בישראל - משהו כמו 1990-1996 - הגלוקים (החדשים) לא היו נחשבים יקרים! למיטב זכרוני הוא היה מעט יותר יקר מיריחו ו CZ, ופחות יקר בכמה עשרות אחוזים מאשר ה FNHP (שהיום אפשר לקנותם, יד שניה, כ"ברזל" לכל דבר), סמיט&ווסון, ברטה 92F בוודאי שזול יותר מ ZIG 228 או 226.

כיום הגלוק הוא אחד האקדחים היחידים שנמכר בקלות (FNHP או הזיגים די ירדו מגדולתם. הברטה 92F והסמיתים פשוט נמחקו) ולכן נחשב ליקר (כחדש). מנסיוני: יש דרכים להשיג גלוקים במצב קרוב לחדש, וממוכרים אמינים, ובמחירים טובים מאוד. הייתי פונה לנועם17C לדוגמא...

עוד הערה: אם הייתי צריך לבחור באקדח ש"יפול מן השמיים" לידיו של אדם שכל הידע שלו בתפעול אקדחים מסתכם ב"אחיזה,דריכה, נקירה, נקירה, נקירה" - גלוק 19 יהיה הכלי הזה. אם רוצים לתת לאדם בטחון ביכולתו לתפעל באקדח (ולמנוע את התסכול הנפוץ כל כך של אחוז מסויים מהאוכלוסיה שפשוט לא מצליח להוציא ביצועים בסיסיים מאקדח) ראוי שהמטווח הראשון שלו יהיה על גלוק...

ישן 09-03-2009, 18:46
  assaf tolko assaf tolko אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.06.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי alpha_leader שמתחילה ב "כמה שאלות על אקדח גלוק"

ה-17 מיועד לאנשים בעלי כפות ידיים גדולות, והתאמת האקדח לכפות הידיים שלך יותר חשובה מהתאמתו לציין...

כמו שאמרו הגלוק בתמונה הוא 19 עם ציין לייזר, הייתי מציע לך להתקשר לחנות של FOBUS בראשון לציון ולשאול אותם לגבי הנרתיק כי נרתיקים לשמאליים באופן כללי יותר קשה למצוא ובטח כזה שמתאים לנשק עם ציין.

אני בכלל לא מבין מה יעזור לך ציין - במיוחד שהציין לא נדלק עם הלחיצה על החלק הרך של ההדק (הגלוק הוא הרי אקדח בעל פעולה כפולה בהדק), זה סתם מכביד את משקל האקדח ומשנה את מרכז הכובד שלו ולא ממש שימושי ליורה היומיומי שאם יצטרך להשתמש בנשק זה יקרה כמעט בטוח ממילא במצב של שליפה אינסטנקטיבית ללא זמן להדליק את הציין (זה נראה לי ציין רגיל שראיתי על M-4 בשירות הצבאי).
ישן 10-03-2009, 02:16
  vitaman vitaman אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.01.09
אקדח הוא דבר מאוד אישי

אקדח צריך לבדוק לפחות כמו שבוחרים נעל טיולים: צריכה להיות התאמה טובה לכף היד מעל ולפני הכל. כל עבודת האקדח מתחילה באחיזה נוחה ולא משנה איזה "שם" אתה מחזיק ביד, אתה לא תפגע אם לא יושב לך נכון. השלב הבא תלוי בניסיון שלך וככל שיש לך ניסיון מועט יותר הייתי הולך על הדק רך יותר. בגלוק לדוגמא תוכל לשנות את ההדק למינוס וזה יעשה הבדל גדול.
לי יש גלוק 17 ענתיקה כבר כמעט 18 שנים והדבר הזה עבר הכל, עם תחזוקה מינימלית וירי של אלפי כדורים. כל פיתוי להחליף אקדח הוא מיותר אם מצאת משהו שיושב לך בול ביד ואתה מגיע איתו לפגיעות יפות. אם תשנה דגם אקדח תצטרך לשנות הרבה משיטת הירי הבסיסית שלך וייתן שיש דגמים מעולים שהם ממש לא בשבילך.
המלצה: לך למטווח ותירה בכמה סוגים ותראה מה מתחבר לך.
ישן 10-03-2009, 18:38
  סמל ראשון סמל ראשון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.09.03
כמה הערות על מה שנאמר עד כה

1)לגבי עמידות לירי אכן כן אקדח בלתי הריס למעשה
לי אישית יצא לירות באקדח שיריה מעל 170 אלף כדור ועדין פגע יופי .
יצאה לי לשמוע על אחד שעבר מזמן את ה200 אלף ועדין עובד .

2)נצרה -אכן אין ניצרה ידנית פיזית על הכלי כמו שכבר נאמר פה גם לא צריך על אחת כמה וכמה במצב
שבו רוב הציבור בישראל נושא את הנשק ללא כדור בבית הבליעה .
באקדח שלי דווקא יש ניצרה וב8 שנים שהכלי אצלי אולי היתה בשימוש 10 פעמים לא כולל הזמן שבילתי עם הכלי בקורס ירי מעשי ובהפעלה של הניצרה בזמן פירוק הנשק (בכלי שלי ככה מפרקים )

3)המחיר -גם לטעמי יקר מידי לתמורה שהוא מספק יצוין שזה המצב אך ורק בארץ הקודש החול
הגלוק הוא בטווח האמצע של שוק הנשק .
אבל בארץ בגלל הווסח שזה הנשק שיש ליחידה X ואים יש לך גלוק אתה כבר מבין גדול בנשק....
המחיר הוא כמו שהוא .
ושלא יעבדו עלהם עם הבבל"ת של האמברגו הרי גם צכיה חברה באיחוד האירופי והכלים של CZ
מגיעים ישירות לישראל והם אף מחזיקים נציג רשמי בארץ והכל בסדר כנ"ל עבור וולטר סיג ואחרים .
אז מה שונה הגלוק ?
אני גם חושב שיש היום בשוק מספיק מתחרים טובים לא פחות במחיר סביר כך שלא חיביים לרוץ
לפוצץ 5000 ש"ח על גלוק 19 כאילו דאא
ניתן להשיג כלים כמו S&W99 אוו אותו אקדח בביצוע וולטר וכנ"ל HS /XD ואחרים במחירים הרבה יותר אטרקטיבים.

4)לגבי ההדק -ההדק של הגלוק הוא לא טוב הוא מצוין לירי להגנה עצמית /לחימה ,השם הרע שיצאה
להדק נובע מכך שרוב כתבי הנשק בעולם ובטח בארץ הם יורים ספורטים /מעשים בעיקרם
וכבר אמרו גדולים ממני שאים בארגז הכלים שלך יש רק פטיש אז אתה מטפל בכל בעיה כאלו היתה
מסמר .
לצורך המחשה נאמר שמיכאל שומכר הופך לכתב לעיניני רכב ולוקח את הוולסווגן גולף 2000 סמ"ק
למסלול וחוזר עם תובנה שהרכב לא פותח חזק מספיק .

5)לגבי נפילה על בטון -כאשר האקדח מורכב אין שום בעיה לזרוק אותו על בטון להפיל אותו ממסוק לדרוס אותו עם משאית (ועשו את זה , והכלי עובד יופי) ,הבעיה היא החלק מקולל שנמצא בחלק התחתון
של הצינה ושבו המהנדסים העדיפו חוזר על אלסטיות .
אים הצינה נופלת כאשר האקדח מפורק נאמר לניקוי אפילו מגובה חצי מטר על משטח רך כמו שטיח
והחלק הזה נפגע הצינה גמרה את תפקידה ויש להחליפה באחרת .

6)לגבי כמות כדורים -אז קודם כל מחסנית 19 כדור מעט בולטת אפילו מגוף של גלוק 17 כל שכן 19
מחסנית סטנדרטית של גלוק 17 מכילה 17 כדורים וב19 15 כדורים ניתן לתקוע אפילו מחסניות של
30 כדור למי שרוצה .
לגבי סבירות השימוש בכלי לכל אזרח שנושא נשק-אים אתה רגב יכול להבטיח לי שאני לא יזדקק
לאקדח תאמין לי שאני ישאיר אותו בכספת לתמיד אין לי שום חשק להסתובב עם משקולת של
קילו על המכנס ,עד אז אני מסתובב עם שתי מחסניות מלאות סה"כ 28-26 כדורים .

אני מצטרף למה שנאמר פה שנשק צריך לבחור לפי התאמה אישית לבעלים ולא לפי החברה היחידה
והווסח ,וסדר הפעולות צירך להיות התאמה של אקדח ליורה ואז התאמה של אביזרים לאקדח ולא להיפך
מה גם שהיום מרבית היצרנים מיצרים את הכלים עם מסילות סטנדרטיות .

לגבי הציין עצמו ונחיצותו לאזרח הפשוט אני מסכים עם כל מילה של "הגרזן הרחב" יקר מסורבל ומיותר
יש פיתרונות יותר אטרקטיבים .

ישן 13-03-2009, 13:59
  משתמש זכר לוליק. לוליק. אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.01.08
גובה ל alpha leader

"יצא לי לשמוע...שמעתי מחברים..." חבל שאנשים טורחים לכתוב תגובות על נושאים שהם לא כ"כ בקיאים בהם וגם אם כן, מתבססים על שמועות (ירה 170,000 כדור. באמת? איך אתה יודע? כי אמרו לך? ואם אומר לך שאתמול ראיתי פרה עפה על הגג ומטילה ביצה תאמין?)
אז לכל מפריחי השמועות למיניהם: לא רק שלגלוק יש ניצרה, יש לו שלוש! צאו וחפשו (רמז: בתוך האקדח...). לגלוק אין מעצורים? 90% מהמעצורים אינם קשורים לסוג האקדח אלא לגורמים אחרים(תחמושת, תפעול, תחזוקה). לא רק זה, לגלוק יש כשל חמור מאוד בדמותו של קפיץ ההדק שנוטה להישבר כאילו אין אלוהים וצינה שבירה כמו כוס זכוכית...
לשאלתך, אלפא:
1. אקדח זהו עניין אינדיבידואלי ולפני רכישת אקדח חייבים להתנסות במספר כלים. אקדח זה לא ג'ינס ליוויס ולאופנה או "מה יגידו החבר'ה" אין מקום. ה"חבר'ה" לא יהיו איתך כשתמצא את עצמך מתמודד מול תוקף.
2. אין אקדח "טוב". יש אקדח שמתאים לך, באופן אישי, בהתאם לגודל כף היד והאצבעות ולדברים נוספים.
3. גלוק הוא האקדח הטוב ביותר על הפלנטה ורק מעטים נותנים לו פייט טוב (HK USP, זיג P226). אבל הוא לא מתאים לכל אחד. העובדה היא שהוא מחייב להתאמן איתו באופן קבוע (לפחות פעמיים-שלוש בחודש, אם לא יותר).
4. נכון שכל היחידות המיוחדות נושאות גלוק, אבל הן שורצות במטווחים ולכן הן יכולות להרשות לעצמן את האקדח. אזרח שלא מתכוון לבלות עם הגלוק שלו באופן קבוע במטווחים מחזיק אקדח לא יעיל ומסוכן: בשעת לחץ הסיכוי שלך להחטיא את המטרה (ברחוב=פגיעה בחפים מפשע) גדול יותר בגלוק מאשר באקדח אחר. זו עובדה.
5. גלוק יהיה האקדח שאתה תפגע בו הכי פחות טוב מכל אקדח שאי פעם יהיה לך. גם זו עובדה. אם, למשל, בגלוק תוציא מקבץ של 4 ס"מ בלבד, בסי זד תצליח להגיע ל- 1.5 ס"מ בלבד...
6. אני בעליו הגאה של גלוק יותר מעשור...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:12

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר