19-02-2009, 13:08
|
|
|
חבר מתאריך: 31.01.07
הודעות: 1,048
|
|
חוששני שאדוני לא הבין נכונה את האמור בתגובה לעיל:
כשאתה מדבר על "מחשוב-על", במיוחד מהסוג הדרוש לסימולציה של פיצוצים גרעיניים למשל, או בחינת יעילות של פיצוץ מתקן כזה או אחר בתנאים אטמוספריים נתונים, החומרה הינה חלק חשוב, אבל לא הקריטי בעסק.
זכורני שארה"ב בזמנו עיכבה רישיונות למעבדי 486 (!) מחשש פן ישראל תעשה בהם שימוש בקונפיגורציה כזאת או אחרת ליצירת מחשב על שישמש לסימולציות של נשק גרעיני. עד כדי כך גדל החשש! בזמנו דובר על "חרם מחשבי 486"...
עוד זכור לי שהאמריקאים פחדו בזמנו מהיכולות של השבבים של ה...פלייסטיישן של סוני.
הרוסים יכולים לקנות כמה שהם רק רוצים "מחשבי-על" מהמדף, תחנות עבודה וכו'.
אבל - מעל יכולות חישוב מסוימות, הציוד הזה כפוף לפיקוח הדוק של האמריקנים. ואתה יודע איך זה מתבצע? הם מחוברים באונליין למחשב המדובר. דרך מודם. ויכולים לדעת בדיוק - בזמן אמת - מה אתה עושה על המחשב הזה. זה חלק מרישיון הייצוא שלהם - ובלי זה - אין לך מחשב על. חד וחלק.
לא יודע אם אתה יודע - אבל יש בארץ כמה מחשבים הזכאים להיכנס תחת הקטגוריה מחשב על - בבנקים או בחברות תקשורת גדולות, והם מקושרים ומחוברים ישירות לארה"ב ומפוקחים משם. נוסף לכך - אתה מתחייב לתת להם להיכנס לבצע ביקורות באתר עצמו.
ואם במחשבים ישראלים כך - במחשבים שנמכרים לרוסיה או סין על אחת כמה וכמה.
לגבי יכולות מדעיות של הרוסים: צר לי אם נעלבת. אבל - מערכות ההפעלה של מחשבי על לא פותחו ברוסיה. זה לא חשוב כמה מתימטיקאים ותכנתים גאונים יש לך - אף אחד מהם לא יכול לעשות את הבלתי אפשרי. היכולות של ארה"ב התפתחו במהלך עשורים רבים של מחקר והשקעות אדירות, הן של הממשל, והן של התעשיה הפרטית - ואף אחד לא מתכוון שם להושיט אותן מתנה למדינות כמו רוסיה או סין הנתפשות כאויב פוטנציאלי.
את המערכות האלו הרוסים - כמו כולם - קונים מארה"ב בכסף מלא. ומוטלות עליהם מגבלות ייצוא והצפנה, וכן מגבלות חוזק - בקוד המקור -אתה לא יכול לעשות האקינג למ"ה האלו... זו לא תוכנה פיראטית. מערכת הפעלה למחשבי על זה דבר רציני מאד. אתה משלם על רישיון שימוש בד"כ, ואתה מקבל בחבילה מומחים שעוזרים לך בהתקנה, בתפעול, התקנת גרסאות חדשות , תיקון באגים וכו'. למעשה- אתה משלם, והחברה שמכרה לך את זה עושה את העבודה פשוט כי אי אפשר אחרת: אף אחד לא מכיר את המערכות האלו ברמה מספיק טובה, ואתה לא יכול לגייס מהנדסים בשוק החופשי שיעשו אותו דבר - הם יהיו תלויים לחלוטין בחברה האם.
ואם אם הצלחת לגנוב מ"ה כזאת ולתחמן - אחרי כמה חודשים, אתה יכול להגיש לה שלום, כי התוקף של הרישיון יפוג, ואתה תזדקק לקודים חדשים על מנת להמשיך להשתמש בה.
במסגרת הרישיון - אתה גם מקבל עליך מגבלות שונות ומשונות, המוטלות על ידי מחלקת המדינה, משרד ההגנה והפנטגון, ואולי גם משרד האנרגיה. אם האמריקאים יחליטו שהמחשב שלך יעשה X מיפסים (MIPS ) או Y טרפלופס - זה מה שהוא יעשה. תאמין לי. בעסק הזה הם רציניים להחריד.
מחשוב-על נחשב ע"פ תפיסת הפנטגון ליכולת אסטרטגית מסווגת של מדינות. בדומה לטכנלוגית חמקנות.
אני יודע זאת כי עסקתי בתחומים קרובים, ויצא לי להתממשק לענינים האלו בעבר.
מחשב-על חזק ככל שיהיה, ללא רישיון תקף למערכת הפעלה מתאימה, וחשוב יותר: ללא חבילות התוכנה הכבדות שמיועדות לסימולציות כאלו, שתומכות בריבוי מעבדים, זיכרון גדול וכו' - הוא לא יותר מקופסה יקרה מאד - וחסרת תועלת לגמרי.
בקיצור: עד שרוסיה לא תתחיל לייצר מחשבי על משלה, מערכות הפעלה מתאימות משלה, ותוכנות מתאימות - היא תהיה תלויה לגמרי בארה"ב בענין הזה. וכנ"ל סין.
צר לי אם הרסתי לך אשליות.
|