12-02-2009, 02:17
|
|
|
חבר מתאריך: 01.03.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי beatma
לכן אוויר-אוויר לא נכנס לכאן.
|
OK
ציטוט:
ההבדל בין רק"ק לטק"ק הוא קטן,לרוב כיוון רק"ק יעשה ע"י צידוד והגבהת המשגר לפי נתוני המטרה...
|
OK. חבל שלא ציינת את זה בהגדרה שלך (את העניין של צידוד והגבהה).
ציטוט:
...ומשם הרקטה טסה מסלול בליסטי חופשי מלבד מערכות רמ"מ שם תתערב המערכת ותתקן את נפילת הטיל בדיוק למטרה.
|
הרבה טילים טסים במסלול בליסטי חופשי. למעשה, כמעט כל טיל בליסטי ביניבשתי טס במסלול בליסטי חובשי, עד כמה שאני יודע. ואם אמרת שרמ"מ יכול להיות מונחה ע"י INS או GPS - אז גם פה אין הרבה הבדלים מהטילים הבליסטיים הביניבשתיים המודרניים.
ציטוט:
לטק"ק יש מערכת הנחיה והוא משוגר לרוב אנכית. כמו-כן,לא כל הטק"ק טסים במסלול בליסטי קלאסי,יש טילים בעלי טיסה נמוכה או בזווית מסוימת,יש טילים רב שלביים ויש רשקים מתפצלים.
|
גם לרמ"מ יש כאמור מערכת הנחיה - אז מה ההבדל?
רוב הטילים הבליסטיים טסים במסלול בליסטי רגיל (מה שאתה קורה לו: קלאסי), למיטב ידיעתי, שהרי זהו המסלול היעיל ביותר, ולכן מאפשר לשאת מטען יעיל גדול יותר או לפגוע במטרה רחוקה יותר; לא כל טק"ק הוא רב-שלבי; רוב הטקק"ים נושאים אך ורק רש"ק בודד או מסוגלים לשאת גם אותו בנוסף לרשק"ים מתפצלים.
עד עכשיו ראיתי הבדל אחד ברור - הרממ"ים דורשים הכוונה באמצעות המשגר והטילים - לא. אולי ישנם גם טקק"ים שיש צורך לכוון אותם או ישנם אולי רממ"ים שלא דורשים הכוונה, אבל אני לא זוכר כאלה.