לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-01-2009, 08:13
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
ברק מנסה לפנות לצבור הרוסי: "לחסל אותם כשהם על האסלה"

http://news.walla.co.il/?w=/1/1 1424951
ברק: "לחסל אותם כשהם על האסלה"

כך פורש יו"ר מפלגת העבודה את האסטרטגיה שלו למלחמה בטרור בתשדיר בחירות שמיועד למשוך מצביעים מהמגזר הרוסי

"כמו שאומרים אצלכם - צריך לחסל אותם כשהם על האסלה". כך, בשימוש בציטוט המקורי של דברים שאמר ראש ממשלת רוסיה ולדימיר פוטין על הטרוריסטים הצ'צ'נים, פונה כעת יו"ר מפלגת העבודה אהוד ברק לציבור דוברי הרוסית, במאמץ לגייס את קולותיהם בבחירות. היום אחר הצהריים יושק קמפיין הבחירות של המפלגה הפונה לציבור הרוסי.

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-01-2009, 08:14
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
התחיל מהכנסת אורחים וגמר עם קבורת המת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מדינאי שמתחילה ב "ברק מנסה לפנות לצבור הרוסי: "לחסל אותם כשהם על האסלה""

-------------------------------------------------------------------------
התנהגותו של ברק הזכירה לי סיפור יהודי עממי:

איש התפאר לפני הרב שהוא "רודף" מצוות וקיים שלושה מצוות חשובות:

הכנסת אורחים, ביקור חולים והלויית המת. הרב ענה שאלו הם מצוות חשובות, עליהם נאמר שאת "פירותיהם אוכלים בעולם הזה והקרן קיימת לעולם הבא", אבל מעניין אותי איך קיימת את המצוות האלו, מה בדיוק היה הסיפור, והאיש סיפר את סיפורו:

דרך הבית של האיש עבר אורח שהיה מאוד רעב, האיש הזה הזמין אותו לביתו וכבד אותו עם דגים מאוד מאוד ישנים. למרות הרעב שלו, האורח הרגיש שזה מאוד מאוד מסריח ולא רצה לאכול. אבל המארח לא הרפה ממנו ונתן לו להבין שאם הוא לא יאכל את הדגים המסריחים שלו, הפירוש שהוא לא נותן בו אימון, והעיקר שזה מפריע לו לקיים מצוה חשובה של הכנסת אורחים. האורח נכנע ואכל את הדגים. זו הייתה מצווה ראשונה.

האורח נהיה חולה מאוד מהדגים המסריחים, ואז המארח קיים את המצווה השנייה - הוא הגיע לביקור חולים. בביקור החולים המארח הדגיש עד כמה הוא ידיד שלו וכמה הוא היה מארח חשוב, ובסוף גם התחיל לשכנע אותו שיתן אימון ברופא שהוא ישלח אליו לבצע בו ניתוח בכדי לרפות אותו מהמחלה שלו. האורח המסכן ניסה להתגונן וטען שמה שצריך זה לא ניתוחים אלא לשטוף את כל האוכל המקולקל שנכנס אליו לגוף, אבל המארח התעקש שהוא גם מבין גדול ברפואה. אבל זה עוד לא הכול, את הניתוח ביצעו עם כלים ששטפו אותם בתוך אותם הסירים שהיו שם הדגים המסריחים.

בסוף האורח מת למרות הטיפול (או בגלל הטיפול) המסור של המארח. ואז המארח הלך לקיים את המצווה השלישית שלו הלויית המת.

האיש הזה - לפי דבריו - תמיד מקיים רק מצוות, אין לו שום עבירות, וגם שום טעויות. והיות ומדובר באיש מלא מצוות כרמון, אסור גם להעביר עליו ביקורת, ובמיוחד בעת שהוא עוסק עכשיו במצוות הלויית המת, שהרי אם נעביר עליו ביקורת זה יהיה לרקוד על הדם.

----------------------------------------------------------------------
ועכשיו נעבור לאקטואליה, אלו שהם מעולם לא טועים:

בהתחלה הם הביאו לכאן מחבלים חמושים מטוניסיה, קיימו מצווה חשובה - עשיית שלום, וגם הכנסת אורחים - הביאו מחבלים. העם טען שזה לא שלום, אבל שום דבר לא הועיל. אסור היה להפריע להם לקיים את המצווה החשובה של "שלום".

אחרי זה המצב החמיר, התחיל טרור, ואז הם הזדרזו לקיים מצוות ביקור חולים ניתוח, התנתקות. את ההתנתקות בישלו באותם סירים ובאותה דרך קלוקלת כמו שביצעו את הסכמי אוסלו.

אחרי זה הם המשיכו עם מצוות מיגון ובכך נתנו למחבלים להמשיך להתחמש עוד יותר וליהפך לאיום יותר רציני.

עכשיו הם ממשיכים עם ה"מצוות" שלהם. הם מתפארים עם מלחמה נגד המחבלים שהם עצמם הביאו, נתנו להם נשק והעניקו להם עצמאות ופרס נובל לשלום. אסור להפריע להם, אסור להעביר ביקורת. הם "עסוקים במצוות" ולעולם אינם טועים.

if (parent && typeof parent.PcardDisplay != 'undefined') { document.write (''); } else { document.write (''); }

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

ישן 27-01-2009, 11:00
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
דביל מנותק - לא רואה את ישראל ממרומי אקירוב...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מדינאי שמתחילה ב "ברק מנסה לפנות לצבור הרוסי: "לחסל אותם כשהם על האסלה""

מדבר "פוטינית מודרנית" לאנשים שבקושי זוכרים איך נשמעת "ילצינית ארכאית".

אולי שכניו האוליגרכים מדברים ככה, אבל בבית הספר של הבן שלי מעיין (nee Natasha) קוראת את "הנה מוטלות גופותינו" בעברית תקנית וצחה ביום הזכרון, כשלודה וולאדי - הוריה הגאים - מצלמים אותה בהתרגשות. חצי מהחב"דניקים שרוקדים ליד החנוכיה במדרחוב נולדו בוולדיווסטוק או דניפרופטרובסק, ודימה אומר "בן זונה" על זה שחסם לו את החניה ומתפלצף עוד, ולא "מוזגי בלאט"!

הפניה מן הסוג זה רק מצביעה על הניתוק המוחלט של ברק ודומיו ומסביר יפה את המצב הקטסטופאלי בסקרים של מפלגות כמו מר"צ והמערך - שמבחינה פרלמנטרית יש להן היסטוריה לא רעה בכלל. טמבל אחד מדבר "פוטינית" לאנשים שכבר רואים עצמם ישראלים לחלוטין, ואחיו הטמבלים משמאל נוסעים על סגווי בין שוכני המסעדות, במקום לבדוק מהם שורשי האסון האלקטורלי שנוחת עליהם מבחירות לבחירות (רמז עבה: הוא לא יושב ב"מול ים"!).

ישן 27-01-2009, 15:13

לרוב ה"רוסים" שחיים בערים הגדולות ומרובות העדות
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי student1 שמתחילה ב "נכון. ביטויים כאלה יכולים..."

יש דעות די מגוונות. כמובן שקשישים שלא דוברים את השפה וכו' יהיו להם דעות יותר "חוצניקיות" אבל מצד שני מתי הפעם האחרונה דיברתה עם קשישה יוצאת מרוקו באיזה מושב בגבול הצפון?

אני לא טוען שציבור יוצאי ברה"מ זהה לחלוטין להתפלגות הציבור הישראלי (בדעותיו), אבל אני כן אומר שהוא מתקרב אליה בצעדים בינוניים משהו, או לפחות מתקרב להתפלגות שדומה לפלחים גדולים של הציבור הישראלי (אני מניח שרק מעטים מיוצאי ברה"מ יהפכו חרדים...).

ישנם כמה מאפיינים שכן מבדילים, מנסיוני, את יוצא ברה"מ ה"ממוצע" מזה שהוא יליד הארץ בן אותה עיר:

1. הרבה פחות התפלפלות וספקנות לגבי עצמו (אבל זה עניין שכמעט ואין לשום עם בעולם מלבד היהודים הישראלים...).
2. יתר הערכה לדמויות ציבור/הנהגה בעלי מעלות של השכלה, כישורים וכו'. יליד הארץ, במין סוג של הרס עצמי, ינטה לבוז לדמויות ציבוריות (ללא קשר לצד הפוליטי שלהן!) שמפגינות חריצות ונכונות להתמודד עם משימות מורכבות ומעוטות רייטינג. אפילו ישראלי משכיל שהכשרתו או מקום עבודתו הם מן הסוג המיושב, יגלה מין בוז לדמויות "חנוניות" ובאופן מופלא יגרר לבחור בכל מיני עסקנים עלובים שלא יכלו להיות אפילו "אב בית" בבניין המשרדים הישן שבו עובד אותו ישראלי.

שמתי לב כי בבחירות מקומיות בכל שנה פוחת מספרם של המועמדים המציגים עשייה "פרלמנטרית" של ממש, ועולה מספרם של כל מיני עסקנים סוג ז' שמסרים שלהם הם בסגנון "תמיד בשבילך במועצה". זאת בעוד אנשים איכותיים (מהיכרות אישית) אינם מסוגלים לעבור אפילו את המשוכה הראשונה.

לעומת זאת רשימות מוניצפליות המורכבות מכמות נכבדה של "יוצאי חבר המדינות" עדיין כוללות אנשים איכותיים ומוכשרים, ולא עסקנים. אתה יכול להבחין מייד במודעות שלהם כאשר אתה רואה שורת אנשים לבושים בעניבה, ולא איזו חולצה של ראש ועד עובדי הנמל, כשהם מצולמים ליד שולחן עבודה עם עט ביד. זה מעיד בעיני על רצינות וכבוד למקצוע, גם אם באופן כללי הוא אינו מכובד (חבר מועצה...).

ושלא אובן לא נכון: אני לא אומר שיוצאי ברה"מ מוהכשרים יותר: אני כן אומר שהם עדיין מסוגלים לקדם את המוכשרים מביניהם, בניגוד לילידי הארץ שיש אצלם מנגנון סינון שנותן דווקא לעסקנים להגיע לעמדות מפתח ציבוריות.

ישן 27-01-2009, 15:09
צלמית המשתמש של student1
  משתמש זכר student1 student1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.07
שלח הודעה דרך MSN אל student1 Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "הרוסים הולכים לבחור לליברמן..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי alonmore28
הרוסים הולכים לבחור לליברמן ברובן.
בעיקר מהסיבה שהם מתקשים להבין את האחרים והם מוצאים אצלו מכנה משותף. הוא גם מזכיר להם את סטאלין.
מהיכרות אישית עם רוסים (בבאר שבע), הם הולכם להצביע לליברמן.
ככשאלתי למה אז הם אמרו שהם לא מכירים את האחרים והם לא מבינים מה הם רוצים וגם לא ממש מעניין אותם, הם בוחרים בליברמן כי הוא רוסי.

ציטוט:
בעיקר מהסיבה שהם מתקשים להבין את האחרים והם מוצאים אצלו מכנה משותף. הוא גם מזכיר להם את סטאלין.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.day.az/forum/style_emoticons/default/pukeface.gif]
אנשים בני 70+ אולי.מי כבר זוכר את סטאלין.
כשאמרתי לאמא שלי,שאולי כדאי לבחור בליברמן,היא אמרה לי את הדבר הבא:הוא יודע הרבה לדבר(וגם בקושי),הוא מתעצבן מהר ונראה מאד לא טוב,הוא בוטה וחסר סבלנות.
בקיצור,את הטרמפ הזה יתפסו מי שחושב,שיש להפיל על עזה פצצת אטום.מינימום.

ציטוט:
ככשאלתי למה אז הם אמרו שהם לא מכירים את האחרים והם לא מבינים מה הם רוצים..

אתה יודע בערך,כמה זמן הם בארץ?

ציטוט:
..הם בוחרים בליברמן כי הוא רוסי.

עוד קצת:
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.day.az/forum/style_emoticons/default/pukeface.gif]
. אלה הם נאיביים שחושבים,או שרוצים לחשוב,שהם הביאו את רוסיה לכאן ושאם ייבחר פוליטיקאי רוסי(אגב,הוא נולד במולדובה,זה לא רוסיה,זה חצי רומניה),אז יהיו להם חיים קלים פה.במקום להסתגל,הם פונים לפוליטיקאי,רק עקב היותו רוסי.
אנשים מסכנים,למען האמת.אני שמח,שעלינו עוד ב- 90" ושאנחנו פחות או יותר מחוברים למציאות המקומית.

ישן 27-01-2009, 17:46

זה נכון אולי לעיר מקוטבת כמו ב"ש
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "הרוסים הולכים לבחור לליברמן..."

שם (נכון ללפני כמה שנים כשלמדתי בה) אתה או "רוסי" או "מרוקאי": שני כינויים מאוד כוללניים שמעידים על הקיטוב. בעיירות פיתוח המצב דומה.

בערים גדולות יותר ומרכזיות יותר (גוש דן, חיפה והקריות) המצב שונה והטיפוס של בן השישים וחמש שעובד 12 שעות במחסן תנובה ובקושי יודע עברית כמעט ולא קיים.

פרט לעניין של שמות/מבטא, ועניין של היבטים קולינריים מסויימים, ההבדלים מטשטשים במהירות.

מועמדת בכירה יחסית ברשימת ישראל ביתינו היא שכנה שלי, ואני מתכוון לשכנה של ממש (מעבר לאותה עיר, אותה שכונה וכו'): למרות היותה קצת טיפוס של "סופר וומן" (שזה עניין של אופי ולא קשור למוצא) אני יכול להעיד שהיא מייצגת "טיפוס" מאוד נפוץ של יוצאי ברה"מ, לפחות בדרום גוש דן.

לפני כעשור הייתי מאלה שהיו אחורי אימה (בהגזמה..) מהתחזקות כוחות כמו "ישראל בעליה" (לא בגלל הח"יכם שלה אלא בגלל מה שהניע את הבוחרים) ודיברתי על כך בקול רם. מאז אני רואה תהליך מתמיד ויציג של השתלבות טובה מאוד של מגזר העולים (לשעבר) בחיים, ולמיטב שיפוטי אף באופן שמשקלו הסגולי גבוה מן הממוצע.

להערכתי בסביבתי אחוז יוצאי ברה"מ עומד על משהו כמו 25-33%.

נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 27-01-2009 בשעה 17:53.
ישן 27-01-2009, 21:05
  Shpringa Shpringa אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.07.08
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "[QUOTE]שם (נכון ללפני כמה..."

הציבור הרוסי יותר ימני משאר הישראלים פשוט כי הם יודעים יותר טוב מישראלים מקומיים מה זה להיות מיעוט גם אם לא נרדף אז בהחלט שנוא בארץ זרה.
אני עליתי בגיל 6 ועדיין אני זוכר את היחס כלפי יהודים שהיו שווים אבל פחות (אני זוכר איך סבא שלי ז"ל ניסה להסביר לי למה לא ימנו אותו להיות מזכיר אזורי של המלפגה הקומוניסטית אחרי ששעתי על זה משהו בשיחת סלון) לצערי סביר להניח ההבנה הזאת וההבדלים, גם הפוליטים בין מי שעלה לישראלים המקומיים הולך ומתקהה.
זה לא מקרה שכל תנועות האנרכיסטים למינהם (שבעצם רובן נוקטות בגישה שהאנשים הם טובים מטבעם והמדינות הם אלה שגורמות לחיכוכים) קמות במדינות אירופה המבוססות (ובזמן האחרון גם בישראל) ולא במדינות אפריקה לדוגמא, כאשר המדינה מעניקה לך מחסה והגנה כל ימי חייך אתה מתחיל בעצם לקבל את זה כמובן מאליו ושוכח שלכל דבר יש מחיר.
ישן 27-01-2009, 21:49

הציבור יוצא ברה"ב "ימני" מעוד סיבה...
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Shpringa שמתחילה ב "הציבור הרוסי יותר ימני משאר..."

והיא כי הוא לא ישראלי מלידה... חלק נכבד מהמרכז-שמאל והשמאל הישראלי סוחבים עליהם מוכקות גלות שונות ומשונות: הלקאה עצמית, פקפוק מתמיד בעצמך, "מה יגידו עלי" וכו'.

אולי בני הדור הצעיר יוצא ברה"מ לא חוו זאת, אבל המבוגרים יותר מכירים את האמירות והבדיחות על ה"ז'ידים" מוגי הלב - אלה ש"נלחמו בטשקנט" במלחמה הפטריוטית הגדולה וכו' . מכיוון שהיהודי הסובייטי דווקא לרוב ניסה מאוד להיות אזרח "מועיל" - וכמעט תמיד הצליח יותר מהממוצע - אין לי ספק שבחברה לא רחמנית כמו הסובייטית לא הייתה פריווילגיה לאשש יותר מדי את ה"סטריאוטיפ הז'ידי" - גם אם זכותו של אדם פלוני לא להיות גיבור... האזרח הסוייבטי, כמו אזרחי עשרות מדינות אחרות, לא מורגלים למחשבה הדואלית של "גם כשהצד השני שונא אותי עדיין יש לו אמא". שטיפת המוח בנוסח "כוחינו במוסריותינו" לא עברה אצל אזרחי מדינות אחרות, מה עוד שאלה מדינות עתיקות שאזרחיהן לא מרגישים צורך להתנצל על זה שהם קיימים.

מנסיוני התדמית הזאת של ה"ישראלי הנאנק וסובל תחת משא כתפי ההיבטים המוסריים של מלחמתו באוייב" זרה ומוזרה למי שלא נולד כאן. האמת היא שגם לי היא תמיד נראתה מוזרה, וכן נולדתי כאן...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:38

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר