04-02-2009, 18:50
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
הודעת דובר צה"ל: ממצאי תחקיר פגיעה בביתו של ד"ר עז א-דין אבו אל-עייש
ממצאי תחקיר פגיעה בביתו של ד"ר עז א-דין אבו אל-עייש
מתחקיר שנערך ברמות השונות בצה"ל באשר לנסיבות הפגיעה בביתו של ד"ר עז א-דין אבו אל-עייש, ביום שישי, ה- 16 בינואר 2009, בה נהרגו שלוש מבנותיו של הרופא, עולה כי הפגיעה הייתה מירי שני פגזי טנק של צה"ל.
מהתחקיר עלה כי כוח מחטיבת גולני שפעל באזור הכפר סג'עיה במשך מספר ימי לחימה, ביצע קרבות פנים אל פנים והיתקלויות מטווח קצר עם חוליות מחבלים, איתר מנהרות תקיפה וזיהה בתים ממולכדים, נתקל ביום שישי האמור, בירי צלפים ומרגמות ובשטח רווי מטענים וחומרי חבלה. הכוח זיהה ואיתר את מקור הירי מבית סמוך לבית הרופא וביצע לעברו ירי תגובתי. במהלך ירי התגובה של כוחותינו זוהו דמויות אשר נחשדו כתצפיתנים שכיוונו את ירי הצלפים והמרגמות של החמא"ס מהקומות העליונות של בית הרופא. לאחר הערכת מצב ממושכת של מפקד הכח, שבמהלכה נמשכה אש האויב על כוחותינו, ניתנה הוראה לבצע ירי לעבר הדמויות. מירי זה נהרגו שלושת בנותיו של ד"ר עז א-דין אבו אל-עייש.
בעקבות הירי נשמעו צעקות מכיוון המבנה והכח חדל באופן מיידי את הירי, בדיעבד הסתבר כי המדובר בבני משפחת אל-עייש. משנוצר קשר עם הרופא, פעל כח צה"ל ואפשר לאמבולנסים לפנות את הפצועים דרך מעבר ארז לטיפול בבתי- חולים בישראל.
יצויין, כי בימים שקדמו לאירוע נעשו מספר פניות אישיות על ידי קצינים ממפקדת התיאום והקישור אל הרופא על מנת שיפנה את ביתו, בשל פעילות החמא"ס והלחימה האינטנסיבית המתנהלת במקום מזה מספר ימים, כפי שעשו מרבית יושבי השכונה. יודגש, כי בנוסף לאזהרות האישיות הטיל צה"ל על השכונה אלפי כרוזים והעביר אזהרות באמצעות כלי התקשורת הפלסטיניים.
תחקיר האירוע בוצע על ידי מפקדי הכח, מפקד האוגדה, ואושר על ידי מפקד פיקוד הדרום וראש אגף המבצעים במטה הכללי. צה"ל מצר על הפגיעה בבני משפחת אל-עייש, אך לצד זאת קובע כי אל מול האילוצים בשטח, כמות וריבוי האיומים בהם נתקל הכח ואינטנסיביות הלחימה במקום, פעולת הכח וההחלטה על ביצוע ירי לעבר המבנה היו סבירים.
ממצאי התחקיר הוצגו אמש בפני ראש המטה הכללי, רב-אלוף גבי אשכנזי, ואושרו על –ידו.