אוקי, שאלתי אולי תשמע קצת סהרורית אך אני שואל בשביל מישהו שזה מאוד חשוב לו.
האם בכל תפקידי השרות יש חובה להתגלח? האם אדם בעל בעיה בריאותית בעור הפנים ראשי לגדל זקן? האם גם מאבטחי פעילות שטח וכו', משמע תפקידים פחות יצוגיים מאשר מאבטחי אישיים ומתקנים, האם גם שם חלה חובת גילוח?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי oplo שמתחילה ב "שאלה ליודעי דבר בנוגע לעבודה בשרות הבטחון הכללי"
תשובה:
קיים מגוון של תפקידים בשרותים הממלכתיים של ישראל בארץ ומחוצה לה.
חלק מהם דורש לשנות צורה ולפיכך ייתכן שעובד יידרש לגדל זקן [למשל עבודה באזורים מוסלמיים דתיים וכד'].
בעייה בריאותית כזו או אחרת יכולה לגרום לאי קבלת אדם לעבודה בכלל ולתפקידים שונים בפרט.
זקן הוא מאפיין די בולט ולפיכך בתפקידים בהם יש צורך להטמע בחברה [לא מוסלמית-דתית..כן?] חל איסור על גידול זקן ובצדק.
מכיוון שהחבר שלך כפי שאני מבין טרם פנה ו/או התקבל לעבודה הרי שאיננו יכול לדעת לאן ישובץ, ולפיכך יצהיר על מחלתו/בעייתו בטרם יגויס ויקבל תשובה ישר ובמקום לפחות ככל שהדברים אמורים למקום בו הוא אמור להיות משובץ.
מקווה שסייעתי.
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
חבר מתאריך: 02.07.05
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי noamlaw שמתחילה ב "תשובה:
קיים מגוון של תפקידים..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי noamlaw
תשובה:
קיים מגוון של תפקידים בשרותים הממלכתיים של ישראל בארץ ומחוצה לה.
חלק מהם דורש לשנות צורה ולפיכך ייתכן שעובד יידרש לגדל זקן [למשל עבודה באזורים מוסלמיים דתיים וכד'].
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "[QUOTE=noamlaw]תשובה:
קיים..."
איך, איך יא-טל למה עשית זאת.??
רשת שלמה של סוחרי קארי ואורז הודי חשפת.
עכשיו צריך להתחיל הכל מההתחלה [מה הכתובת של בית הספר הממלכתי יוספטל בדימונה? תשיגו לי את נאגוקר מייד!]
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי שמוליק שמתחילה ב "חשבתי שה"בעיות בעור הפנים"..."
מסתבר שלא, ולסיכום השאלה עוסקת בשאלה האם יש אפשרות לגדל זקן מסיבות בריאותיות בשב"כ.
התגובה הראשונה, אני לא כל כך הבנתי מה סיבכת אותי, לא מדובר בבעיות בריאותיות, סך הכל בבעיית גילוח שהיא נפוצה מאוד.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי oplo שמתחילה ב "ואני חשבת שהם נפתרות אחרי גיל 16"
שמע,אם הוא ישובץ באבטחת אישים יצטרך להתגלח לכל משמרת.
אך אם לאחד התפקידים הפחות חשופים לקהל בארץ,אז הנושא יותר גמיש ורוב הסיכויים
שאם ידבר עם המנהל הישיר שלו לא יעשו לו בעיות בגלל זיפים.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי oplo שמתחילה ב "שאלה ליודעי דבר בנוגע לעבודה בשרות הבטחון הכללי"
תפקידים יצוגיים כגון מאבטח (בין אם אישים, מתקנים, שטח, רכזים וכו') דורשים גילוח. אם יש לך בעיה של פצעים וכדומה תביא אישור מרופא עור ולא יעשו לך בעיות כל עוד לא תהיה עבדקן - בכל זאת צריך לשמור על מידה של טוב טעם ותצטרך לשמור על זקן מטופח.
באבטחת אישים עלולים להיות טיפה מחמירים יותר עקב החשיפה הרבה לתקשורת, בוא נודה שהרושם שמאבטח מזוקן שמופיע במהדורת שישי בערוץ 2 הוא לא הכי פורמלי וממלכתי. בכל זאת - זו לא סיבה לפסילה מהשירות וגם באבטחת אישים אפשר להיות עם זקן.
נערך לאחרונה ע"י assaf tolko בתאריך 18-01-2009 בשעה 18:28.
מי שיש לו בעיות בעור כלומר בעיית גילוח אומר זאת בהליך הגיוס ונשלח להבדק אצל רופא מטעם השרות לאחר מכן אם הבעייה אינה חמורה הליך גיוסו נמשך תוך כדי התחשבות גם ביכולותיו של הבחור וגם במגבלה הבריאותית