לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-01-2009, 20:16
  y o g e v y o g e v אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.05.07
יום סיירות 13/1/09.

לפני היום סיירות שלי קראתי מאמרים רבים אשר עזרו לי ביום סיירות שלי.
אז אני מביע את תודתי לפורום במאמר משלי,מקווה שהוא יהיה מספיק מובן וברור.

המאמר קצת ארוך.

נתונים כללים:
קב"א 54
פרופיל 97 עם סעיף ליקוי ראיה קל של 1.5 ו1.75.
נדרשתי לבקש חריג אז שלחתי פקס אחד ואושר.

תעשו את זה כמה חודשים לפני מועדי הימי סיירות שיהיה לכם זמן להתכונן ולא ברגע האחרון כי לוקח זמן עד שמקבלים תשובה.
לשכת הגיוס בהרבה הרבה יותר רחמנית ממדור סיירות,לי לשכת הגיוס אישרה ומדור סיירות סירב(שלחתי לשניהם).

התכוננתי ליום סיירות על פי תוכנית שהמורה לספורט שלי נתן לי,אני הקשבתי לו וזה גרם לי להמון פציעות אז תזהרו עם זה,להקשיב לגוף,לכתוב כל יום מה אתם עושים ולשמור על סדר אימונים קבוע.

אני נותן כמה טיפים בכללי,אני לא מורה לספורט ולא עברתי הכשרה אז קחו את זה בעירבון מוגבל!!
לפני כל אימון: (כל הנתונים נכונים ל100 גרם המוצר)
לא לאכול שעתיים לפני האימון ארוחה כבדה.
לפני אימון לקחת איזו בננה שתעלה את רמת הסוכר בדם.
לפני כל אימון חובה מתיחות! וחשוב יותר אחרי האימון ,לשחרר את הרגלים ואת חומצת החלב שבשרירים.
אף אימון לא שווה אם לא תאכלו אחרי האימון ,ביצה אחת יש בה בסביבות 6 גרם חלבון,בטונה עם מים בסביבות ה25 ,טונה עם שמן28 בערך,בגבינה צהובה 28-30 בערך וכמובן בבשר פרה,תרנגול,כבש וכו'.
הגוף קולט את החלבונים הכי טוב בשעה הראשונה אחרי האימון שלכם,אז תתכננו את האימון ככה שישר אחרי זה תאכלו.
סידן-חשוב לאכול סידן על מנת למנוע ככל שאפשר שברי מאמץ,בחלב יש בערך ב100 גרם סידן,בסרדינים יש 800 בערך גרם סידן,בגבינה צהובה יש כ800 עד1000 סידן תלוי מה,לכל מוצר יש את היתרונות ואת החסרונות כגון כלוסטרול גבוה וכו'.קחו בחשבון.

נעליים:
נעליים הם פריט מאוד מאוד חשוב בריצה ובשמירה על הגוף שלכם,נעליים לא טובות לא רק שיגרמו לכם לאי נוחות רבה אלא עלולים להזיק לכם מאוד.
תקנו לאימוני ריצה,נעלי ריצה!! טובות מפירמה טובה:asics,סאקוני,נייק ברוקס וכו'.
ככל שתשקיעו יותר ככה תרגישו יותר בנוח ויותר ישמור לכם על הרגל.
אני קנייתי נייק ב600 שקל רצתי איתה 2-3 שבועות ועברתי לASICS נעל ששווה כל שקל.

מבחינת כושר.
התאמנתי כ3-4 חודשים בערך.
3 חודשים עברו יפה תוך אימון הדרגתי.
הגעתי בשבוע האחרון ל4 קילומטר בבערך 16 דקות.ממוצע של כל קילומטר ב4 דקות.
חודש לפני היום סיירות סבלתי מפציעות שהשביתו אותי,כמה ימים לפני היום סיירות בדקתי אלפיים ועשיתי את זה ב7:15.
ליום סיירות הלכתי עם כאב גב לא פשוט ואזהרה מהרופא לא ללכת.

ערב יום הסיירות:
אוכלים פסטה כמובן מכינים:תיק,חולצה לבנה קצרה,כובע(עדיף שתביאו מהבית משהו שנוח לכם מאשר שיביאו לכם משהו מהצבא לא נוח),בננות שיהיה לכם ליום,שתייה אם אתם רוצים(יביאו לכם שם )ואוכל(יביאו לכם אוכל אבל לא הכי טעים,עדיף להביא מה שאוהבים מהבית)

13/1/09.
קמים בבוקר לאחר 10 שעות שינה(חשוב מאוד תזדקקו לזה יותר מאשר מה שאתם מבינים)

יוצאים לווינגייט עם אבא,מגיעים בערך ב7 בבוקר,הולכים בערך כ10 דקות לפי השילוט בקור העז ביחד עם כל המלש"בים שבאו ליום סיירות,בטוחים ונחושים.
עוברים מילואימניק נחמד שבודק זימון ותעודת זהות והוא מסביר לכם מה לעשות.
הולכים להירשם באיזה קונטנר ומקבלים מספר שאותו תרשמו מקדימה ומאחורה בצורה ברורה על החולצה הלבנה.
משם תמשיכו לאוהל שיבדקו לכם בו דופק וחום,ישאלו אם אתם בסדר וכו'.

תניחו את התיקים באוהל הלבן ותלכו למד"סים נחמדים,יקפידו שכל היום תלכו עם קפוצ'ון את המד"סים תעשו עם קפוצ'ון ,אין מה לרוץ ספרינטים בחימום כמו מטורפים ולגמור את הכוח רוצו בקצב רגיל,תעשו את החימום טוב,לדעתי הוא לא הכי יעיל,לכן תוסיפו אתם חימום משלכם.

ריצת 2000:
לא יהיו יותר מבחני כוח ביום סיירות לכן המשקל של זה רב יותר.
תגיעו ככל שיותר מוקדם ככה לאחר הריצת 2000 יהיה לגוף שלכם יותר זמן להתאושש.

מגיעים לאזור האלפיים שמה תחכה לכם מיכלית מים לשתייה החייל יתן כמה דקות למי שרוצה לשתות ,תתחממו קצת..
כולם עומדים על הקו ומתחילים ריצה,הריצה אלף הלוך עוברים מסביב מילואימניק הוא צובע אותכם וחוזרים ,המשטח נוח לריצה אין בו חול טובעני במיוחד רובו קשיח זו אדמת חמרה,יש הרבה ירידות אבל כל ירידה היא גם עלייה אז קצת קשה.
תתאמנו טוב לזה, ריצה במהירות של בערך כ7 דקות תנחיל לכם מקום ראשון +- תלוי במזל שלכם,7 וחצי תהיו ב5 הראשונים.
אילו שיוצאים ראשונים לרוב שומרים על מקומם,אז תרוצו שמרו לכם מקום טוב בהתחלה ורוצו בקצב שלכם תתחילו כראשונים,אלפיים זה קצר מאוד בשביל שמירת כוח ו3 וחצי לאלף זה מהיר אם תנסו לשמור כוח לא תצליחו.
לא להתייאש להתמקד במטרה זה יגמר מהר.
אני הגעתי מקום 3 מבין כל ה60 ילדים שהיו בערך במקצה שלי.

מסיימים,שותים ומתאספים בדשא.

שתדעו כל היום תהיו מרוכזים לא תעשו מה שבא לכם ממש..

נחים אוכלים אוכל שהצבא הביא משתינים וכו'.

אני רצתי במקצים היחסית ראשונים ככה נחתי הרבה בערך כשעה וחצי שעתיים.

חלוקה לקבוצות.
תתאספו בחצי עיגול מסביב המפקד. הוא יתחיל להקריא מספרים.
דוג':קבוצה מס' 19 מספרים:........237(המספר שלי)......

הולכים למפקדים ,לציוד:המפקד דורש שלשות מסתדרים בשלשות.
הוא מסביר קצת ואומר שהוא יעביר את כל מהלך היום וכו'..
לוקחים את הציוד והולכים אחריו.

בגלל שאנחנו היינו בין הקבוצות האחרונות נפלה על הקבוצה שלי דיונה תלולה גדולה וקשה.
האורך של הדיונות שם בערך כ30+- הלוך ואותה דרך חזור.
לי היה קודם עלייה ולאחר מזה ירידה.
הנוף יפהייפה,ים כחול מדהים.

ספרינטים:
מתחילים עם ריצות סתמיות על זמן,הוא שואל תוך כמה זמן אנחנו משערים שנצליח לעשות את זה כולם משערים..ואז מגיע הצא.מקיפים את האת מסתדרים בשלשות הסתדרנו ואחד המתגבשים צועק..2..3..וכולם:... הקשב! ואז נעצר השעון.
הוא יריץ אותכם הרבה.
המפקד הנחמד שלנו קרע לנו את הצורה. הזמן מנוחה שיהיה לכם בסביבות ה15 שניות פלוס מינוס וזה ימשך בערך כחצי שעה בערך
אחרי זה הוא אמר סדרי הגעה.עשה קו ואמר להסתדר עליו לפי מיקום עם פנים אליו מימין לשמאל.
ואמר בהתחלה רשם את ה9 ראשונים 8 וכו' עד 5...
אני שם ספרינט ראשון עשיתי מקום ראשון.. ואז ירדתי.ל3...5...6...7.. 7...8...8..7..7...6..5..3.. ואז הוא הפסיק אותנו.

זה ללא ספק היה הקטע הכי קשה,לא תבינו עד כמה,אל תפרשו פשוט לא!!כמה שזה הורג לא לפרוש כי זה יגמר פשוט לא לפרוש!!זה יהיה קשה מבטיח שם כולם הרוגים.
לאחר כחצי שעה 45 דקות התרגיל הזה נגמר.

המפקד אומר לפתוח אלונקה למלא 3 שקים וחצי ולקשור אותם על האלונקה ולהכין 2 גיריקנים.
הוא חייב כל אחד לשתות לפחות 2 כוסות מים,אנחנו היינו ליד המיכלית ככה הרווחנו.
בזמן הזה ברור עושים עיניינים אישיים.
נתנו לנו בשביל זה כ8 דקות.
לא הספיק.
בקשנו הארכה,קיבלנו 2 דקות.
(הכל היה בדיונות על זמן).

אלונקה:
המפקד שרטט מלבן בחול וחצה אותו ל2 בריבוע אחד חברי הצוות בריבוע השני האלונקה ו2 הגיריקנים.
ומתחילים ..ריצה מסביב האת חוזרים 4 ראשונים אלונקה 2 אחריהם גיריקנים.
מי שיהיה בצד החיצוני של הריבוע לכיוון הדיונה או במילים אחרות מי שיצא ראשון יגיע בין הראשונים,בסיבובים הראשונים הצוות עוד יהיה חזק,לאחר כ10 סיבובים בערך כל מי שירצה לקחת את האלונקה יצליח.
כאשר יוצאים עושים הקפה לוקחים ציוד מי שלא לקח עושה הקפה בלי כלום,אילו שלא לקחו מחכים לאלונקה,אלונקה יורדת סופרים 5 שניות ויוצאים שוב .ככה זה הולך ללא התערבות המפקד.
זה מאוד קשה הגוף קורס ,תשתדלו כל פעם להחליף מיקום בכתפיים וכו'.
מאחורה קל יותר מאשר מבקדימה לפי מה שהרגשתי.
הגעתי לאלונקה בסדר הזה בערך.
הגעתי בערך כ4-5 פעמיים ולא לקחתי שום דבר.
4-5 פעמיים בערך לגיריקן ואיזה 10 + לאלונקה.
לא לוותר,המפקדים רואים.
יש כאילו שהגיעו לפני לאלונקה ובכוונה 10 מטר לפנייה הפסיקו לרוץ ופשוט עקפתי אותם, זו תחרות עד שלא מחזיקים בה היא לא שלך,היו כאילו שהגיעו ולא לקחו אותה.
תנצלו את זה.
כולם עייפים כולם הרוגים,אל תהיו ברברים אבל תבינו את כללי המשחק.
עד שלא תפסת את מקומך הוא לא שלך.

וככה אחרי שכולנו הרוגים לגמרי הוא הפסיק אותנו.
המפקד אומר לכולם למלא שק ולפתוח את האתים וכמובן לשתות 2 כוסות ודברים אישיים.
שק מתמלא מ2 דליים מלאים.
השקים כבדים אבל יחסית נוחים.
8 דקות צא,המפקד בבקשה הארכה,קיבלנו.
שמה חרגנו מהזמן קצת ...
לשתף פעולה לעזור לכולם אתם צוות!

בורות:
היינו בשורה , פנים אליו כל אחד עם האת שלו והשק.
תבחרו את טוב שלא יעשה לכם בעיות.
לנו לא היה תקציב למטוסים אז פשוט תעלו בשורה הייו לנו 2 שורות מלמעלה למטה באופן מקביל ,ההוראות היו מטר על מטר ועומק כמה שיותר..
טיפים,לי זה עזר מאוד !
בין קצה האגודל לקצה הזרת שכף היד מתוחה לגמרי, המרחק בערך כ20 ס"מ תשתמשו בזה למדידות.
לפני שאתם חופרים תסנו ריבוע.
תנצלו את המצבים של האת ולא רק בצורתו כאת.
תחפרו בטירוף ,תחפשו את המצבים שבהם יהיה לכם הכי נוח והכי יעיל לעבוד.
והכי חשוב תמיד תקפידו על מידות.
עזבו עומק תקפידו מידות וברור שתעבדו על עומק כמו שצריך אבל שלא יצא לכם רק עמוק ובלי צורה.
תעבדו על שניהם ואל תתבישו לשבת בפנים כמו בגן ולחפור.
לשבת על הרגלים ולחפור זה נוח מאוד ולא מאמץ את הגב, שתדעו.
המפקד:"דקה לסייום"...להניח אתים כולם..
ומלמעלה למטה ..(אני הייתי למעלה..הכי למעלה) המפקדים עולים ומסתכלים על הבור ושואלים שאלות.
למזלי הבור היה יחסית עמוק והמידות היו מדוייקות יחסית ,ראיתי על פניהם את השביעות רצון ,הסברתי להם בערך איך עבדתי והם המשיכו.יצאתי בתחושה מאוד טובה כי ראו שהם התרשמו.
ככה הם עוברים אחד אחד ונותנים ציונים(למחברת שלהם כמובן הכל הם רשמו שם).

מסיימים,המפקד אומר לכסות את הבורות כאילו הם לא היו,מכסים את הבורות לעזור לכולם כמובן.
מנוחה כמה דקות,לשתות וכו'.
הבור מנוחה יחסית טובה תנשמו טוב , תמלאו מצבורים כמה שאפשר.

שקים:
המפקד מגדיל לנו את הסיבוב בערך בכ-15 מטר,עושים סיבוב עוברים ליד המפקד ואומרים מספר שדה ומספר הקפה.
הרגליים שלכם יתפסו!!
יכאב לכם הגב,אבל אל תעצרו אל תוותרו לעצמכם זה מה שהם מחפשים!אנשים שלא מוותרים.אני עצרתי פעם אחד בגלל שנפתח לי השק סגרתי אותו בחצי דקה והמשכתי.תסגרו את השקים היטב.
זה יחסית לא קשה כל כך
בעליה תעלו במהירות שאתם יכולים.
בירידה תרדו בצעדים גדולים כמה שיותר.
רק לא לעצור תשנו כל פעם את הכיוון של השק תהפכו אותו להקל על הגוף והידיים.
בשביל להפוך את השק לא חייבים לעצור.
בשקים לא לוותר היו כאילו שעצרו וממש חבל שעשו את זה.
אני עשיתי 12 סיבובים זה הכי הרבה שעשו אני כנראה לא היחיד שעשה את המספר הזה ,לא יודע.
בירידה להנות מהנוף ומהים !
מסיימים,מפרקים את השקים ,כמובן לעזור לכולם,מנקים את האיזור שלנו שותים וכו' ומסתדרים בחצי עיגול מול המפקדים.(היו לנו 3 )
המפקד אומר מספר ואומרים :שם מלא,מאיפה הוא בא,איפה הוא לומד, תחביבים ,איך התאמן ומה הוא סימן בהעדפות.
אני סימנתי מטכ"ל ואז שייטת 13 ואז חובלים.
שייטת לא יכולתי לקבל במלא.
והיה לי איתור צדדי לחובלים שביטלתי אותו עם קבלת הזימון ליום סיירות.

מעלים ציוד.מחזירים אותו. יושבים במעגל על פי סדר מספרים מהכי נמוך להכי גבוה .
ואז יש את הסוציומטרי מדרגים את החברים לפי המספרים שלהם,אני מסמן עצמי 0 ומי שאני חושב שהכי מתאים ליחידה 1 וכך הלאה .. הדף מודפס וערוך מובן אל דאגה.

ואז יושבים מתייבשים אוכלים. ינתנו סנוויצים..יהיו הרבה..
בגלל שזה היה היום האחרון ליום סיירות, יקחו חלק מהצוותים לקפל את המאהל.
הדתיים כמוני מתפללים מנחה.

כולם הולכים ומסתדרים בחצי עיגול.
ואז בא המפקד מדבר וכו'.
מסביר
מראה לאיפה ילך כל אחד שקראו את מספרו .
..והוא מתחיל מה"יחידה"....מקריא מספרים....237...כולי בהלם לא מאמין הולך למקום של מטכ"ל.
ואת השאר שהוא קרא איני יודע.

בא המפקד סא"ל(אותו מפקד נחמד שדיבר מקודם)
מסביר ,אחר כך לוחם ממטכ"ל מסביר.
ואז אחת החיילות ממדור סיירות מסבירה ועונה על שאלות.
מחלקת תוכנית אימונים.
בעוד כחודש אקבל זימון לפסיכולוג ואם אעבור אקבל גיבוש שבו אוכל להתמיין לסיירת מטכ"ל ,שלדג ו669.השנה אפשר להתמיין ליחידות האילו דרך הגיבוש הזה בלבד.

לוקחים שוברים והולכים עייפים ומרוצים הביתה.
שמקריאים את שמכם קומו ולכו אל תשמחו,יש כאילו שלא מקבלים כלום ולחוצים.

זה הסוף בערך.

טיפים:
  • אל תשברו זה נגמר מהר מאוד ,תעברו את הספרינטים תעברו הכל.
  • לא להתנשם ולהתקפל למפקדים שם הם אומרים לכם לעמוד זקוף,תשתלטו על עצמכם תעמדו זקוף זה אפשרי מאוד.
  • תסתכלו להם בעיניים ורוצו אל הדיונה תמיד כאילו אין מחר לא ללכת לא לעצור לא להישבר.
  • לכולם זה קשה אפילו האדם הכי מיומן יהיה לו קשה מאוד.
  • תעבדו על ספרינטים,ועל סיבולת לב ריאה,תנשמו לאורך כל היום בצורה טובה.
  • לשתות הרבה אך לא להגזים .
  • לא לאכול הרבה במהלך היום אלא רק לאחריו.
  • שוב לא להישבר -תמיד שיעלו לכם המחשבות זה יהיה רגע לפני הסוף אז תזהרו,הם מוגבלים בזמן תדעו תמיד תרגיל לא יהיה יותר מ40 דקות.
  • תעזרו לחברים אבל לא להגזים לא להשתלט, להיות בני אדם,לא להיות צבועים,תעודדו קצת,לא להגזים,הכל במידה.
  • תהיו אתם!קולטים מי צבוע.
  • היום הזה קשה מאוד אם לא תכינו את עצמכם לא תחזיקו מעמד,או לא תקבלו גיבוש,תתאמנו.
  • תשננו כמה משפטי רעל שיחזקו אותכם במהלך היום.
  • תלחמו על המקום שלכם תמיד אנשים משום מה לקראת הסוף הולכים אני לא אומר לדחוף ולהשתגע פשוט זו תחרות עד שלא עמדת איפה שצריך תדע שלגיטימי שיעקפו אותך.
וזהו בערך...הסתיימה לה מגילת היום סיירות ,לקח 3 שעות מקווה שיעזור למישהו מכם.
אני נפלתי על צוות חזק ,צוות 19 אבל הצוות היה עשר.
עצם זה שסיימתי שימח אותי מאוד כי זה יום בכלל לא פשוט.
והחוויה מאוד טובה.

בהצלחה!הכל בראש!אל תוותרו!

נערך לאחרונה ע"י y o g e v בתאריך 14-01-2009 בשעה 20:45.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:39

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר