14-01-2009, 06:24
|
|
|
חבר מתאריך: 29.10.01
|
|
אולמרט השתחצן וגרם לתקרית דיפלומטית מול ידידתנו הגדולה
מקורה של ההתכתשות המילולית בין ראש הממשלה, אהוד אולמרט, לבין מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס, בהתרחשויות הדיפלומטיות שקדמו להצבעה במועצת הביטחון בשבוע שעבר על החלטה 1860 להפסקת אש מיידית ברצועת עזה. בלשכת ראש הממשלה סבורים שרייס המליצה לתמוך בהחלטה ורק בעקבות שיחת טלפון שקיים אולמרט עם נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש, הוחלט לבסוף שוושינגטון תימנע.
אך אולמרט לא שכח את התקרית ובחר לעקוץ את רייס. "ראינו שמזכירת המדינה, מטעמים שאני לא מבין אותם, רצתה לתמוך בהצעת האו"ם ולא רצינו שהיא תצביע בעד... חיפשתי את בוש ואמרתי לו שלא יכול להיות שארה"ב תצביע בעד ההחלטה הזאת... הוא מיד התקשר לרייס ואמר לה לא להצביע בעד, היא נשארה מבוישת", אמר אולמרט בנאום באשקלון.
בוושינגטון לא נותרו בחיבוק ידיים, או במקרה זה בפה סגור, לנוכח ההתבטאות הלא דיפלומטית של אולמרט ואמרו כי ההתבטאות "100 אחוז, לחלוטין, לגמרי - לא נכונה". גם הבית הלבן הסתייג מדבריו של ראש הממשלה וטען כי הם "אינם מדויקים".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3655622,00.html
(טליה שפירא)
תפילת הטוקבקיסט הישראלי:
''אלוהים - אנא תן לי את הכוח לא לקשקש במקלדת כאשר אני לא מתמצא בנושא הכתבה''
|