16-01-2009, 12:44
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.05.04
|
|
תוספת (לא כ"כ) קטנה:
ישנה כתבה של אבנר הופשטיין במוסף לשבת של ידיעות אחרונות, העוסקת בסרט.
כמובן שעולה שם שאלת אנטי ישראליותו של הסרט, ומצוין כי מפיקי הסרט והאנשים שסביבו אינם תומכים במבצע בעזה,
ישנן טענות על ישראל המיליטנטית וכן הלאה. (כדאי לקרוא, למי שהנושא מטריד אותו).
אני עדיין טוען שלא הבחנתי בפן אנטי ישראלי בסרט, אבל ייתכן (כפי שנכתב בכתבה) שזה משום שידוע לי סיפור
המסגרת של הסרט והן של מלחמת לבנון הראשונה. הטענה הנטענת בכתבה היא שהצופה הממוצע שאינו בקיא
בהיסטוריה של מדינת ישראל עלול לראות בסרט משהו אנטי ישראלי, וככזה המציג את חיילי צה"ל כמעין מפלצות
מחרחרות ריב, או במקרה ה"טוב" חסרי צלם אנוש.
ייתכן שזה נכון כשזה נוגע לצופים "זרים", אבל לנו, כישראלים, הסרט הרבה יותר ברור, כולל הרקע שלו.
באופן כללי, קשה לי לבקר מישהו שאכן נכח בלבנון בזמן המלחמה וחזה במראותיה. כמו שכתבתי בהודעה הקודמת,
ההתרשמות שלי מהסרט היא שהכל אכן נעשה מתוך נקודת מבטו של פולמן ואין שם התערבות של שיקולים זרים,
ולכן על סמך הנראה בסרט והסיפור שהוא מגולל, אני לא ראיתי את הפן האנטי ישראלי שנטען שיש בו.
אני כן משוכנע שמי שיחפש פן כזה אכן ימצא בו, אבל אז זה נשען לדעתי על הרצון לראות אותם ולא על קיום
מציאותי שלהם. אני מניח שרק פולמן בעצמו יוכל לפתור את הסוגיה הזו, אם יהיה כן מספיק לענות עליה.
נטען בכתבה שעובדת היותו של הסרט "אנטי ישראלי" (במובן הזה שהוא מציג את ישראל כמדינה מיליטנטית,
מחרחרת מלחמה וכאחראית לטבח בסברה ושתילה) יפגע בסיכויו לזכות במועמדות לאוסקר, שכן היהודים
בועדת האוסקר אינם אוהבים את הפגיעה בתדמיתה של ישראל. מאידך, שגריר ישראל בלוס אנג'לס טוען
שהציבור חכם מספיק כדי לעשות את ההפרדה בין מציאות למציאות הקולנועית (וחשוב לציין כי הסרט מתחיל
בסצינה העוסקת בזכרון האישי), ולכן הוא תומך ויתמול בסרט ובמעומדותו, ובכוונתו אף לערוך הקרנות.
כשנשאל השגריר מה יענה כשישאל האם הסרט משקף את פעולות צה"ל בעזה, הוא ענה: "אענה שקודם נראה
את הפלסטינים מגיעים לרמת ביקורת עצמית כמו שלנו ומביימים את 'טנגו עם סמיר'. אחר כך, שידברו".
|