11-01-2009, 20:08
|
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
|
|
חבר מתאריך: 16.02.04
|
|
לי כשעצמי יש ווסט ('שממית'),
ואם אני צריך (ובד"כ אני לא) - גם תיק תואם בצבע צבאי, שבניגוד לרוב התיקים בצבא לא מתנגש לי עם הווסט בכלל.
כך שלא צריך להסביר לי על חשיבות הווסט בתנאים מסויימים - אני יודע אותה, וגם השקעתי בזה את מיטב בונוס הלא-יחרץ ששולם לי אחרי המלחמה האחרונה. מכל מקום, אני עדיין מחזיק בדעתי - עבור רוב החיילים בצבא אין שום צורך מבצעי בווסט אמל"חיה, והתועלת המבצעית שבאה ממנו זניחה. הוא במקרים רבים לא יותר מסממן יוקרה מיותר. יותר מזה: תפירת ווסט טוב מצריכה גם ידע באנטומיה, בפיזיולוגיה, ועוד כמה תחומים שונים, צבאיים כלא-צבאיים. תופרי אמל"חיה, למשל, לעיתים קרובות לא מודעים מספיק לנושא חלוקת המשקל, ותופרים ווסטים שנראים מצויין והורסים את הגב בסופו של דבר. אחרים מכינים כל-כך הרבה כיסים, שבשעת מבחן סביר להניח שתתבלבל ביניהם. מעטים יחסית משתמשים בשיטת FFF - Form Follows Function.
אם כן צריכים, אני סובר ש'שממית' הוא כנראה המקום לגשת אליו (ר' למשל
http://smamit.co.il/modules.php?nam...op=tv_view_page), אבל אדם לא מקבל הזמנות חדשות כרגע מסיבות שונות. בכל אופן, מי שצריך ווסט - צריך (אגב, חלק ניכר מהדברים שאתה טוען שאי אפשר להכניס לווסט מק"ט, אפשר להכניס לתיק האחורי של אחד מדגמי אפוד החי"ר...) אבל בחלק ניכר מהמקרים, פשוט לא צריך.
גלריית התמונות שלי
|