|
27-01-2009, 22:27
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
|
|
|
הכתבהבאופן קריא יותר
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי strong11 שמתחילה ב "כתבה מבמחנה בנושא הפקת לקחים במקשנ"ר על דו"צים במבצע "עופרת יצוקה""
בעקבות ירי כוחותינו על כוחותינו בעזה: בחיל השריון משנים נוהלי פתיחה באש
לאור הירי הדו-צדדי שאירע בשבוע שעבר, הפיץ חיל השריון למפקדיו הוראות מעודכנות בנושא ירי טנקים בעת לחימה • "ירי ידידותי הנו חלק מצער מכל מלחמה", אמר קצין השריון הראשי, תא"ל אגאי יחזקאל • במקשנ"ר הנחו את הלוחמים להימנע מלהסתמך רק על מערכות השליטה והבקרה בעת זיהוי מטרת הירי
אורי טל וגילי כהן במחנה
יום רביעי, י"ח בטבת התשס"ט, 14 בינואר 2009, 23:45
"ירי ידידותי הנו חלק מצער מכל מלחמה, והוא נובע מהלחימה הצפופה ומתנועת כוחות קטנים בלילה תוך כדי לחימה" - כך אמר ל"במחנה" קצין השריון הראשי (הקשנ"ר), תא"ל אגאי יחזקאל, בעקבות תקריות הירי הדו-צדדי (דו"צ) שהתרחשו בשבוע שעבר במסגרת הלחימה ברצועת עזה.
מהתחקיר שבוצע בעקבות האירועים בהם היו מעורבים כחות שריון ובמסגרתם נהרגו שלושה לוחמי גולני וקצין צנחנים, עלה כי הם התרחשו עקב התלכדות קווי הראייה של הכוחות - כלומר, המבנה שסומן כמטרה על-ידי חיילי השריון והמבנה בו שהו לוחמי החי"ר נראו כאחד.
"אני מאמין שאם ננקוט באמצעי הזהירות המתאימים, נקפיד על סימון מקדים לפני הירי ונימנע מפעילות באזורי התפר, נוכל להימנע מכך בעתיד", הוסיף תא"ל יחזקאל.
הקשנ''ר (משמאל) עם מג''ד שריון, סא''ל אמיר אפשטיין. צילום: איתי כהן, "במחנה"
לצד זאת, הבהירו גורמים במקשנ"ר, כי אופי הלחימה בשטח הבנוי של רצועת עזה יוצר לעתים קרובות בעיות התמצאות וזיהוי יעדים, והן שמגדילות את הסיכוי לירי כוחותינו על כוחותינו.
לדברי הקשנ"ר, החיל עוסק כבר בימים אלו באיסוף נתונים לגבי פעילות לוחמי השריון במסגרת מבצע "עופרת יצוקה", כדי להפיק מסקנות להמשך הלחימה. "אנחנו עורכים מיצוי לקחים משמעותי, והצוותים המקצועיים של החיל מפוזרים ביחידות על מנת לקיים תהליך של למידה ולמנוע חזרה על טעויות", הוא סיפר.
במסגרת זו הפיצה מפקדת קצין השריון הראשי (מקשנ"ר) נהלים חדשים לירי טנקים בעת לחימה. ההנחיות, שהונפקו למפקדים בשטח, נועדו למנוע מקרים נוספים של ירי דו"צ.
בהנחיות אף נעשתה הפרדה ברורה בין ירי שמבוצע בעת סכנה ממשית לחיי החיילים, לבין ירי שאינו תחת אש, והובהר כי הנהלים המעודכנים חלים אך ורק במקרים בהם ירי על המטרה אינו מסכן באופן מידי את הכוחות בשטח.
אחת השיטות שצוינו במקשנ"ר כדי למנוע ירי דו"צ, היא מדידת טווח הירי לחלקי המבנה השונים על מנת לוודא כי המבנה המטווח הוא אכן המטרה, ולא מדובר בשני מבנים שונים הנראים כאחד. בחיל חידדו גם את חשיבות הבקרה והשליטה על ירי הפגזים, והדגישו כי על מפקדי הטנקים לזהות את המטרות באופן מעשי, ולא להסתמך רק על מערכות השליטה והבקרה בעת פתיחה באש.
לצד זאת, הבהירו במקשנ"ר כי הכלים המשוריינים ימשיכו לנוע עם פגז רב-תכליתי מוכן לירי בקנה, בהתאם למדיניות הקיימת המסדירה תנועת הטנקים בשטח בנוי בשעת לחימה.
בינתיים ממשיכים לוחמי השריון לרשום הישגים במסגרת המבצע. "חלק לא מבוטל מהמחבלים שנהרגו במהלך הפעילות הקרקעית ברצועת עזה נפגעו מאש כוחות השריון", סיפר הקשנ"ר בריאיון.
תא"ל יחזקאל ציין עוד כי קיום המבצע בעונה הגשומה מציב אתגרים מיוחדים בפני כוחות השריון. במהלך הפעילות נרשמו מספר מקרים של שקיעת טנקים באדמה הבוצית של הרצועה, שחולצו לעתים תוך שימוש בדחפורי די-9.
לצד האיום העונתי, טרם תחילת המבצע התריעו גורמי מודיעין דווקא מפני סכנות הנ"ט. עם זאת, בחיל מציינים כי עד כה לא נתקלו הכוחות באיום משמעותי מסוג זה. "אנחנו עדיין ממשיכים לחפש אחר איום הנ"ט המדובר", העיד תא"ל יחזקאל, "בינתיים המחבלים יורים רק טילי אר-פי-ג'י - לא משהו שיכול לעצור אותנו".
הקשנ"ר התייחס גם להשפעות המבצע בעזה והעריך כי הוא עשוי להוביל לשינויים בגרף הפעילויות לשנת 2009. "בימים אלה אנחנו עושים הערכת מצב בנוגע לשנה הקרובה, ואין ספק שללחימה בעזה יהיו משמעויות נרחבות לגבי התכנונים", הוסיף תא"ל יחזקאל. "עוד לא ידוע היכן תבוא ההשפעה הזו לידי ביטוי וכיצד, אולם ייתכן כי הפעילות תביא לדחיית ההסבה של חטיבות מילואים אחדות לטנקים מתקדמים יותר".
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il
|
|