03-01-2009, 11:31
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.10.03
|
|
DSLR ראשונה: ניקון\קאנון? ועוד מס' שאלות.
אז אחרי בערך 3.5 שנים שאני עם ה SONY H1 (אם מישהו בכלל זוכר\יודע מה זה) היא התקלקלה לה וזה מבחינתי תירוץ מושלם סוף סוף להשתדרג לDSLR.
אז הייתי דיי סגור על הD80 עם הקיט 18-135 שלה, ודווקא עכשיו רגע לפני שאני כבר מזמין פתאום החלטתי לבדוק להשוואה גם את ה450D עם הקיט 18-55.
ולשאלות:
1. מבחינת גוף המצלמה, מה יותר טוב? עשיתי השוואה בDPREVIEW אבל מהנתונים הטכניים לא מצאתי הבדלים מלבד זה שלקאנון יש חיישן CMOS שלפי מיטב הבנתי עדיף על CCD כמו בדי80, הבדל נוסף הוא גודל החיישן - לטובת הניקון הפעם, וגם מגה-פיקסל קטן יותר לניקון (בשילוב עם הגודל חיישן, אני רואה את זה כיתרון דווקא).
מעבר לזה יש את העניין שמהיכרותי עם הREBEL הישנה (300D של חבר) היא מרגישה כמו צעצוע ביד, לא יצא לי עדיין להחזיק את ה450, אבל מהכירותכם - מה המצב שם?
2. עדשות - שתי העדשות יחסית "פושטיות", השאלה היא בהבדל באיכות. איזה מהעדשות נותנת איכות תמונה טובה יותר? (אני יודע שבעייתי להשוות בגלל הטווחים השונים, אבל במידת האפשר)
3. מבחינת שדרוג עדשות בעתיד - ברור לי שלקאנון יש את סדרת הL, אבל אני חושב שייקח זמן עד שאני אגיע לשם אם בכלל, אז בנוגע לעדשות היותר...עממיות נגיד ככה, מה ההבדלים בנוגע לאיכות ותמורה למחיר?
4. אני כנראה מזמין מB&H כי לפי כל השוואה שעשיתי יוצא לי חסכון של כ1000 ש"ח (גם קאנון וגם ניקון, כולל המשלוח). השאלה היא האם יש עוד פרמטרים שאני צריך להתחשב בהם (כמו אחריות, מכס, ביטוח במשלוח ושאר ירקות שלא חשבתי עליהם).
אודה לתשובות כמה שיותר מהר כי אני צריך לחזור לבסיס בערב.