25-12-2008, 12:13
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
"התצפית זיהתהת את החוליה, כשהיא התקרבה אל הגדר, בתור ארבע דמויות שהתפצלו (אחד כנראה הכווין/הזניק אותם או משהו דומה) ונשארו שלושה" מספר אחד הלוחמים בכוח שהרג את המחבלים, "הם נעו בתנועה מבצעית. כמו חיילים וממש לא כמו פלנגות או פרטיזנים, אחד מהם עלה לאבטח מעמדה שכנראה הוכנה מראש, בעוד ששני המחבלים האחרים נעו צמוד לדיונה בצורה שפופה, התמקמו (תוך כדי שהם מחפים זה על זה) והתחילו להניח מטענים".
בזמן שהמחבלים התעסקו בהנחת המטענים התקרבו אליהם חיילי הפלוגה המסייעת מגדוד 101, בפיקודו של סרן אורן. ההפתעה הייתה מושלמת, בקרב יריות קצר שבו השליכו המחבלים גם רימונים חוסלו שלושת המחבלים. אף אחד מהחיילים לא נפצע.
מסתבר שהמחבלים היו מציודים וחמושים היטב, "מדובר ממש בחיילים מקצועיים" ממשיך החייל לספר, "לא רק בתנועה ובהתנהגות שלהם אלא גם מבחינת הציוד שנמצא עליהם: כל אחד מהמחבלים היה לבוש בווסט איכותי, רשת הסוואה אישית, קסדה ואמצעי חימום שהיה יכול לאפשר להם להישאר ולשהות שטח עוד כמה שעות. כולם היו חמושים ברימונים ורובה קלאצ'ניקוב."
"מצאנו שני מכשירי קשר 'ווקי טוקי'. כשאחד המפקדים ניסה את המכשיר, ענו לו בערבית, בסגנון "חדל קשקשת ברשת". בנוסף איתרנו במקום מטען קלע מוסווה בשמלה עם תיל דו גידי. אצל המחבל שנשאר מאחור לאבטח מצאנו אמצעי ראיית לילה, 'עכבר' צהל"י וrpg טנדם. ארוזים בתיק גדול".