11-12-2008, 10:34
|
|
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
עצם שידורה - מעורר סימן שאלה באשר לנאורות של אותן מדינות...
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי עופר123 שמתחילה ב "על מה הרעש? "האח הגדול" משודרת בכל המדינות הנאורות והמתקדמות"
בקיץ שנה שעברה שהיתי בלונדון מס' שבועות, ושם נחשפתי לשגעון ההזוי הזה, עוד בטרם הגיע לארץ
(שם נשבעתי, ואני עומד בהטחתי לעצמי, לא לראות אפילו בדל פרק של הזבל הזה לכשיגיע לארץ - ולא
היה לי ספק שמיץ זבל מרוכז כ"כ אכן יגיע לפה...). ובכן, בלונדון, ערוץ 4, שהוא אמנם ערוץ מסחרי, אבל
צמיד הוצג כדגם של ערוץ מסחרי המייחס חשיבות לאיכות, בנה את כל לוח משדריו סביב הזבל הטלוויזיוני
הזה. ערוץ נוסף הוקדש לצילום של המשתתפים במשך 24 שעות ביממה, ו-כ-ל הצהובונים (שבבריטניה
זוכים לתפוצה גדולה בהרבה מעיתוני ה"broadsheet" שנחשבים לאיכותיים), הקדישו מוסף יומי למתרחש
בבית האח הגדול (היה שם גם בית קטן, ממנו ניתן לעבור לבית הגדול, שגם הוא זכה לסיקור נרחב...).
למעשה, לא ניתן היה להתחמק מהתכנית הזו באף מקום בלונדון: מי שנסע בתחתית, נקלע לתכנית, כאשר
עלעל באחד מעיתוני התחתית (יש שלושה עיתוני חינם שחולקו שם, וכולם הקדישו לנושא סיקור נרחב),
תכניות אקטואליה עסקו בנושא, ו"שערוריות" מהבית, סוקרו במהדורות חדשות - גם בערוצים אחרים.
האבסורד הוא שבאותה עת עבר על בריטניה אחד מאסונות הטבע הגדולים במאה האחרונה (מחוז
גלוסטרשייר הוצף, מס' אנשים נהרגו ורבבות אנשים איבדו את רכושם, בתהליך פינוי כושל גם במושגים
ישראליים...), ובכ"ז הדבר לא פגע בעניין הלונדוני באח הגדול...
המסקנה היא כמובן שראשית, חנוך לוין כלום - ובלונדון א-י-ן טלוויזיה מצויינת (פה ושם יש יצירות מופת
טלוויזיוניות, אבל גם שעון מקולקל מראה את השעה הנכונה פעמיים ביממה...); ושנית, שזבל טלוויזיוני
מצליח בכל מקום בעולם.
80% מ"שוחרי התרבות" שישתתפו בהפגנה נגד האח הגדול ודומיו, היו מוכנים מחר בבוקר להנחות
תכנית כזו, תמורת הסכום הנכון. שיילכו ויבדקו מי משתתפים בטלנובלות הישראליות, ויגלו את מיטב
"אנשי התרבות" שלנו.
מעבר לכך, כאשר מה שמוגדר כ"יצירה תרבותית" זה בדר"כ סרט דרמה מרגשת על התלבטויותיו של
פלסטיני צעיר החי תחת כיבוש משחית; או של נערה תל אביבית המגלה את זוועות הכיבוש; או של
מנקה רחובות רומני, החי בת"א, ושומע ברדיו על פשעי הכיבוש (כן, יש המון סרטים "איכותיים" על
הכיבוש...) - אזי די קשה לקחת ברצינות הפגנות של "שוחרי תרבות" נגד האח הגדול.
אם אני צריך לחשוב מה אני מעדיף על מסך הטלוויזיה שלי, "האח הגדול", או עוד סרט נוסח "קרקס
פלשתינה", הרי שהאמת היא שבמצב כזה אני מעדיף לכבות את הטלוויזיה ולגלוש ברשת...
|