07-12-2008, 05:37
|
|
|
חבר מתאריך: 17.10.06
|
|
סיכום
ציטוט:
במקור נכתב על ידי High_Hopes
עצה מדעית - בוא בעצמך ותראה, אתה יכול גם להיכנס לgoogle earth ולקבל פחות או יותר מושג על מה מדובר.
בכל אופן אתה שואל שאלה אבל בוחר את המסקנות בעצמך כאילו יש קשר (למרות שלא חייב להיות כזה).
אם אתה שואל אם כל הקאסמים נפלו בשטחים פתוחים אז בהחלט לא - יום שישי לפניי שבועיים או לפני שלושה (אני כבר לא זוכר) קאסם פגע בעמוד חשמל והייתה פצועה אחת (קל), לפני בערך שבוע נורו פצמ"רים על מוצב צבאי וחייל אחד, לצערנו, איבד את רגליו. היום נורו גראדים שאכן פגעו במשהו קיים (לפחות כך פורסם באתר אחר).
כמות הקאסמים שנורית היא קטנה בצורה משמעותית ממה שהיה לפני תקופת ה"רגיעה" וגם אז כמות הנפגעים הייתה קטנה בהרבה מכמות הרקטות שנורו, לכן השוואה בין מה שקורה היום למה שיקרה אם חס וחלילה תחזור תקופת הקאסמים (והממשלה שוב לא תעשה כלום) היא בלתי אפשרית.
ואם אתה רוצה דוגמא מדעית, אתה לא יכול לנשוף על 3 גרגירי חול ולהסיק מהם על איך תראה סופת חול במדבר.
שלא ישתמע מדבריי שהמצב היום הוא בסדר ומקובל וששר הבטחון והממשלה פועלים כראוי, אבל כפי שאמרתי בהודעה הראשונה, כל ניסיון לקשר בין זה לבין הסכם לגבי כמות ירי ורמת דיוק הוא מגוחך.
עם זאת אני לא פוסל שהחאמס "מפספס" בכוונה כדי לא לספק לישראל סיבה מספיק טובה להפסיק את הרגיעה, למרות שאני לא נותן כזה קרדיט גדול לרמת הדיוק שלהם, לדעתי הם מסוגלים לפגוע בשדרות או בפאתי שדרות אם הם רוצים, אבל הם לא מסוגלים לקבוע נקודה מסויימת בעיר.
אני מאמין שהתשובה שנתתי על השעות היא מספקת כדי להבין שלא מדובר בשעות נוחות בכלל.
|
אם נסכם את דבריך בצורה מדעית, הרי שמ 20 קסאמים שנורו בסוף שבוע ולא פגעו פגיעות ישירות, נראה שהיחס צריך להישאר פחות מ 1:20 ואם ניקח את החודש האחרוןן, בו נורו מעל 100 קסאמים היחס אפילו קטן מ: 1:100 (היתה פגיעה ישירה בנחל עוז).
במילים אחרות, אם צה"ל מתחיל פעולה בעזה ויירו תוך כדי 1000 קסאמים, לא צפויות יותר מ 10 פגיעות ישירות. אם ניקח בחשבון עזיבה המונית זמנית וישיבה בחדרים ממוגנים במשך שבוע-שבועיים, הרי שפונציאל הנזק של החמאס הוא זעיר יחסית. כמובן שהמספרים הם דוגמה לצורך המחשה, אבל כאשר מדובר בבליסטיקה ישנם כידוע כלים מדעיים ולא ניתן להתעלם מהם.
מה שנותר הוא לחיות ולראות האם אכן מדובר כעת במימוש פוטנציאל או רק בהבנות שיתפוצצו לכולנו בפנים (כשמקבלי ההחלטות אינם מודעים לפוטנציאל ההרס האמיתי והולכים שולל אחרי גחמותיו של מנהיג כושל).
|