לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 14-11-2008, 16:01
  FiReBall מנהל FiReBall אינו מחובר  
מנהל צו"ב
 
חבר מתאריך: 02.05.02
הודעות: 7,828
Facebook profile Follow me...
צה"ל נאבק במחסור ברופאים: מקים בית ספר לרפואה

מאת עמוס הראל
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]
הכוונה היא לקבל ללימודים גם עתודאים שציוני בחינות הבגרות והמבחן הפסיכומטרי שלהם נמוך במקצת מהרף הקיים באוניברסיטאות
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]
תגיות: צה"ל, בית ספר לרפואה, רופאים
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]
המחסור ברופאים צבאיים מביא את צה"ל לנקוט צעדים מרחיקי לכת. בשנה הבאה מתכנן הצבא לפתוח "בית ספר לרפואה צבאית", כמסגרת נפרדת בתוך אחת הפקולטות לרפואה באוניברסיטאות. הכוונה היא לקבל ללימודים גם עתודאים שציוני בחינות הבגרות והמבחן הפסיכומטרי שלהם נמוך במקצת מהרף הקיים באוניברסיטאות. לעומת זאת, בית הספר הצבאי יערוך למועמדים "מבחני אישיות", שידגישו תכונות אופי שלהן נדרש רופא המתפקד בתנאי שטח. ללימודים גם יוכנסו תכנים הרלוונטיים לרפואה הצבאית. בתי הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית ואוניברסיטת בן-גוריון הביעו התעניינות ברישום למכרז שיפרסם הצבא להפעלת בית הספר.

מצוקת הרופאים בצה"ל משתלבת במחסור הכללי המורגש במדינה ברופאים, אולם היא חריפה יותר. המחסור הסתמן לראשונה בסוף שנות התשעים, לנוכח ירידה תלולה במספר העתודאים שביקשו להצטרף למסלול הרפואה, והוא מתבטא כעת, לאחר שאותם רופאים סיימו את 7 שנות לימודיהם. הצבא גיבש פתרונות שונים לבעיה, ובהם הסכמתו לממן את לימודי הרפואה לעתודאים כמעט במלואם, אולם הירידה בביקוש לעתודה רפואית נבלמה לשנים אחדות בלבד. בצה"ל מעריכים שהחיסרון הנוכחי ברופאים מתגמד לעומת משבר חדש וחריף יותר שצפוי בעוד כמה שנים, בגלל ירידה מתמדת בהרשמה מאז אמצע העשור הנוכחי.

צה"ל זקוק מדי שנה ל-70-75 רופאים חדשים. אולם, בשנת 2006 התקבלו רק 45 עתודאים ללימודי רפואה. בשנת הלימודים הקודמת, 2008, ע מד המספר על 30 בלבד. מספרם גדל ל-50 רק לאחר שצה"ל שילב במסלול חיילים שקטעו לשם כך שירות צבאי רגיל (תוך התחייבות לחזור כרופאים בתום הלימודים) וכן בוגרי צבא שהתחייבו לחזור לשירות קבע כרופאים תמורת מימון לימודיהם.

כיום, למרות ניסיונות שונים של צה"ל לסגור את הפער (ובהם שכנוע רופאים יהודים בחו"ל לעלות ולהתגייס), עדיין חסרים רופאים בחלק מהגדודים הקרביים. את מקומם ממלאים פרמדיקים או רופאים מיחידות עורפיות הבאים לביקורים תקופתיים.

בישראל ארבעה בתי ספר לרפואה, והסיבה העיקרית למחסור ברופאים בשנתונים האחרונים היא רף הכניסה הגבוה במרביתם: ציון פסיכומטרי של כ-720 וממוצע בגרות של 10.0, כשבפועל למתקבלים ללימודי רפואה יש נתונים גבוהים עוד יותר. בחיל הרפואה טוענים שהעתודאים נמצאים בעמדת נחיתות בהשוואה לסטודנטים בוגרי צבא, משום שאין להם זמן לשפר ציוני בגרות או לגשת פעם נוספת לפסיכומטרי.

בנוסף, חלקם כושלים ב"מבחני האישיות" והראיונות שהונהגו בחלק מהפקולטות, כנראה גם עקב גילם הצעיר יחסית.

הפתרון שיזמו קצין הרפואה הראשי (קרפ"ר) הנוכחי, תא"ל נחמן אש וקודמו, תא"ל חזי לוי, הוא פתיחת בית ספר לרפואה צבאית. קצינים בכירים אמרו ל"הארץ" כי הורדת רף הקבלה בציונים תתבטא ב"שברירי נקודות" ולא תפגע לדעתם ברמת הרופאים הצבאיים. לעומת זאת, ישולבו במבחני הקבלה מרכיבים כמו מוטיווציה, כושר עמידה בלחצים ומנהיגות, תכונות שאובחנו כמהותיות לרופא בשטח.

בתכני הלימודים ישולבו, במינון גבוה יותר, תחומים כמו רפואת טראומה, רפואה אמבולטורית, מיון רפואי (לשם קבלה ליחידות שונות) ורפואה מונעת, הרלוונטיים לעבודת רופא צבאי. הלימודים יתקיימו בפיקוח מלא של המועצה להשכלה גבוהה ויועברו בידי סגל אקדמי אזרחי של אחת האוניברסיטאות. הצבא מתכוון לקבל מדי שנה כחמישים סטודנטים לבית הספר שלו, כשיתר המכסה תושלם על ידי עתודאים שימשיכו ללמוד רפואה בפקולטות הרגילות.

תאריך הפתיחה המתוכנן של בית הספר הוא אוקטובר 2009. התוכנית נמצאת במו"מ מתקדם עם הוועדה לתכנון ותקצוב (ות"ת) של האוניברסיטאות, שאישורה נדרש לשם הוצאתה לפועל. משרד הביטחון יוציא בקרוב מכרז לפתיחת בית הספר ולפחות שתי אוניברסיטאות, העברית בירושלים ובן-גוריון בבאר שבע, כבר הביעו עניין ברישום למכרז. בצבאות ארה"ב, טורקיה והודו פועלות זה שנים אקדמיות רפואיות דומות.

אחד הקצינים העוסקים בכך אמר כי "מדובר במסלול אטרקטיווי. אנחנו משוכנעים שהרופאים שייצאו ממנו יתאימו לצורכי הצבא אף יותר מבוגרי לימודי הרפואה כיום. לא פחות מכך, אנחנו מייחסים חשיבות גדולה לסגירת הפער החמור במספר הרופאים בצה"ל"

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]


http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1036979.html
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
"הדואג לימים זורע חיטה, הדואג לשנים נוטע עצים, הדואג לדורות מחנך אנשים."

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה עקוב אחרינו! תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה Facebook


נערך לאחרונה ע"י FiReBall בתאריך 14-11-2008 בשעה 16:04.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 15-11-2008, 20:05
צלמית המשתמש של benihartmann
  benihartmann benihartmann אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.04.06
הודעות: 1,464
חיבים להגדיל את מספר הסטודנטים בבתי הספר לרפואה.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "לפי המתואר, צה"ל יכול לשריין..."

כי צפוי מחסור ברופאים בעתיד.ולדעתי עדיף שישראלים ילמדו בישראל ולא בניכר.

הפתרון ההגיוני, הינו להגדיל את מספר הסטודנטים לרפואה בכל פקולטה ,או לפתוח בי"ס נוסף

לרפואה.

באוניברסיטת ת"א ,בבי"ס לרפואה בו למדתי בצעירותי , ישנו מסלול מיוחד לסטודנטים אמריקאים.

כי ,כנראה ,זה משתלם להם כספית. מאידך יוצאים ישראלים מוכשרים ללמוד בחו"ל .

הונגריה ,לדוגמא ,במידה וההורים מסוגלים לממן. אך גם אם יהיו הרבה רופאים, קשה להאמין

ששירות צבאי יהיה אטרקטיבי להם. וזאת בעצם ,ככל הנראה, הבעיה הגדולה של הצבא.

אני בטוח שאני מביע דיעה חריגה, אך אני בדיעה שהדרישות להתקבל לרפואה בישראל,הן מאוד

מאוד מוגזמות.

אני סבור שרופא אינו צריך להיות "גאון ". חשוב שיהיה משכיל ואינטיליגנטי.

אך לא פחות חשוב שיהיה קודם כל "בן אדם " בעל רגש חמלה וסבלנות ורצון לעזור לסובלים.

לדעתי , ידע במתימטיקה ופיסיקה ,לדוגמא ,הינם חסרי משמעות בתיפקודו של רופא

לעתיד.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 15-11-2008, 20:31
  Shpringa Shpringa אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.07.08
הודעות: 445
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי benihartmann שמתחילה ב "חיבים להגדיל את מספר הסטודנטים בבתי הספר לרפואה."

הדרישות ממש לא מוגזמות, פשוט הרמה הכללית של ההשכלה התיכונית בארץ היא ברמה נמוכה כך שרק אחוז יחסית נמוך מבוגרי התיכונים משכילים מספיק או אפילו בעלי דיסצפלינט למידה נאותה כדי שיוכלו להצליח באוניברסיטה.
השיטה למצוא את אותו אחוז זה בעיקר הפסיכומטרי, ביתלו אותו לשנה לפני שהתגייסתי ואחרי שראו את ההישגים בשנה הראשונה של המתקבלים ע"ס בגרות בלבד מיהרו להחזיר אותו. הבגרות בשנים האחרונות ברמה ביזיונית ואני אפילו לא רוצה להתחיל לדבר על מה שקורה במגזרים מסוימים והמבחנים האלה, כך שהפסיכומטרי זה הרע במיעוטו.
ברגע שיעלו את הרמה של חטיבות הביניים והתיכונים אפשר יהיה לשקול להעביר אחוז יותר גבוה מהבוגרים למסלולים איכותיים באוניברסיטה.

אני כן מסכים שצריך להשקיע יותר גם במוסדות להשכלה גבוהה (ההשקעה הכי רווחית במדינה) ובעיקר לפתוח אוניברסיטה שתתמקד בהוראה ולא במחקר, כאדם שלומד במוסד מהנחשבים בארץ,לפעמים יש לי הרגשה שחלק מהסגל הבכיר רואה בסטודנטים הפרעה קבועה שנועדה לטרפד את מאמציהם להתמיר טורי פוריה/לקרר אטומים/לבנות טרנז' בגודל ארמסטרונג (בחר את הנכון)
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 15-11-2008, 20:12
  Shpringa Shpringa אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.07.08
הודעות: 445
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי FiReBall שמתחילה ב "צה"ל נאבק במחסור ברופאים: מקים בית ספר לרפואה"

יופי יפתחו ליין לייצור רופאים בגרוש:

ציטוט:
בנוסף, חלקם כושלים ב"מבחני האישיות" והראיונות שהונהגו בחלק מהפקולטות, כנראה גם עקב גילם הצעיר יחסית.

הפתרון שיזמו קצין הרפואה הראשי (קרפ"ר) הנוכחי, תא"ל נחמן אש וקודמו, תא"ל חזי לוי, הוא פתיחת בית ספר לרפואה צבאית.


יש סיבה למה נעשים מבחני אישיות למי שרוצה ללמוד רפואה, רופאים הם אנשים שחיי אנשים מופקדים בידיהם ובמקרים רבים המטופל אף לא בהכרה בזמן הטיפול. בניגוד למהנדס תוכנה למשל שעלול להתעצבן על קוד שלא מתקמפל ולשבור מחשב אם לרופא יש אישיות גבולית יכול להגרם הרבה נזק.

לצערי יש לי ניסיון רב עם לא מאט רופאים בכמה בתי חולים בארץ והגעתי למסקנה חד משמעית שבישראל לא מייצרים רופאים איכותיים הרופאים הכי טובים שפגשתי היו או ערבים או עם מבטא אמריקאי כבד.
לגבי העתודאים הגישה צריכה להשתנות מן הקצה אל הקצה, ברור שהרבה אנשים לא רוצים לחתום ל-6 שנים מראש בגיל 18 כלומר להשתחרר בגיל 28 לאחר התואר ועוד בלי שהם היו והכירו את הצבא (למעט שבוע גדנ"ע במקרה הטוב). שיפתחו מסלולים מקבילים לאנשים שעשו שנה או אפילו שנתיים בשרות ורוצים להתחיל ללמוד ככה הם יודעים לפחות מה זה צבא ומה עושה קצין בחיים שלו והסיכוי שאנשים כאלה אח"כ יפרשו נמוך יותר.
חוץ מזה עדיין יש בארץ רופאים מובטלים בינהם טובים יותר וטובים פחות בינהם עולים מבריה"מ לשעבר שעובדים לא במקצוע (פגשתי מנתח שעבד כאח) שיחתימו אותם על חוזים קצרים וימלאו תקנים.
הבעיה של צה"ל שהוא חושב שלא ניתן לעבוד עם פחות מהכי טוב, כמו שצה"ל לא צריך F22 בשביל לשמור על עליונות אוירית הוא גם לא צריך את המהנדסי חשמל הכי טובים כי הם פשוט יתבזבזו שם, הצבא הוא ארגון שממלא תקנים ואם יש לו חור שצריך למלא וכל סמ"ר בקבע יכול למלא אותו הוא עדיין יתקע שם את העתודאי בוגר פסגות/ברקיםרעמים כי העתודאי חתום ל3 שנים וזה הפתרון הכי זמין.
כנ"ל לגבי רופאים, מי אמר שצהל צריך סתז'יסטים פעורים אחרי קורס קצינים שישמשו כרופאים גדודים ולמה עדיין בצה"ל מקוים שאותו רופא לא יברח משם אחרי שהחוזה יסתיים, שיקחו רופאים פחות "אטרקטיביים" אבל כאלה שידעו להעריך את התנאים שהצבא מציע.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 17-11-2008, 00:33
  Shpringa Shpringa אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.07.08
הודעות: 445
אין לי שום בעיה עם עתודאים בתפקידי שטח
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "[QUOTE] הצבא הוא ארגון שממלא..."

להפך אני בהחלט בעד להפוך את זה לשנתיים כי שנה זה לא מספיק כדי להכיר את המערכת כמו שצריך. מן הסתם צריך שברמת הגדוד/טייסת יישבו ויחשבו איך אפשר באמת לנצל את הכישורים של אותם אנשים. בביקורת שלי אני דיברתי על התקנים בכנרית שדי לא תורמים ורובם ככולם לא מנצלים את הידע שהעתודאים רכשו. עובדה שרובם בורחים בסוף ההסכם וזה לא בגלל שהתנאים בטווח הרחוק יותר גרועים (משכורות יותר נמוכות אבל גיל פרישה מוקדם) אלה כי אנשים ממצים את עצמם שם מהר מאד.
הפתרון - כמו שאמרתי קודם לתת לעתודאים אפשרות באמת לטעום מהצבא (ו20 יום בניצנים זה לא זה) כדי שידעו למה הם נכנסים ואח"כ לא יהיו כל מיני קומבינות כדי לפרוש מהעסק בשלב כזה או אחר, או לשלוח אנשים במהלך השרות שלהם ללמוד - ברור שברמת הטייסת/גדוד תמיד תהיה התנגדות לוותר על סמל איכותי ל4 שנים אבל מצד שני אותו אחד יוכל לחזור ולשמש מפקד יותר שלם (ואני לא מדבר על תארים מאוניברסיטאות במלטה וכאלה).
ומעבר לזה הקובעי מדיניות בצבא צריכים להכניס לעצמם טוב טוב לראש שהם לא באמת צריכים נחילים של מהנדסים מצטיינים אלה מספיק כוכב או שניים ומסביבו כמה מהנדסים "גנריים".
אני יודע שסתיתי מנושא הרופאים קצת אבל כבר הבהרתי מה לדעתי אפשר לעשות שם.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 17-11-2008, 09:22
  משתמש זכר whoracle whoracle אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.05.07
הודעות: 1,264
לא מקצרים שום דבר
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "אינך יכול לקחת בוגר תואר..."

מי שלא יודע כימיה, ייקח קורס של כימיה. מי שלא הספיק לעשות מעבדה בביוכימיה בזמן התואר ראשון, יעשה את זה עכשיו.

בסוף היום הסטודנט עדיין למד 7-8 שנים, וביני לבינך, פרט לכמה קורסים שחשובים להבנת עקרונות, זה לא משנה אם עשית תואר ראשון באומנות או בביוכימיה מולקולרית. מי שרציני ומוכן להשקיע (וזה למה טוב שקודם יהיה למועמד תואר ראשון) ישלים את הלימודים ב4 שנים. ככהב עושים את זה כבר עשרות שנים בארה"ב, ואף אחד לא מפקפק ביכולות הרופאים שלהם.

ושתדע שבקרוב (פיילוט באוני תל-אביב) תתחיל אותה תכנית גם כאן בארץ, איפה שבהתחלה בוגרי כימיה\פיזיקה\ביולוגיה ייכנו למסלול רפואה בשנה מאוחרת (לא זוכר אם שלישית או רביעית,) עם תקווה שבבו היום כל בן-אדם בעל תואר ראשון יוכל ללמוד רפואה ב4 שנים ולא 7.
_____________________________________
Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great ones make you feel that you, too, can become great.
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 17-11-2008, 10:08
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
לא קונה את זה
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי whoracle שמתחילה ב "לא מקצרים שום דבר"

בארה"ב ישנו מסלול הנקרא PRE-MED, ובו נלמדים מדעי היסוד המשותפים לכל מדעי החיים ובנוסף מקצועות ספציפיים לרפואה. אתה בהחלט לא יכול לקחת מי שלא למד פיסיולוגיה, מיקרוביולוגיה, פרמקולוגיה, אנטומיה, ומבוא לכל המקצועות הקליניים, וללמדו רפואה בארבע שנים! אם להקצין - קח בעל תואר ראשון בספרות עברית והטל אותו למחלקה פנימית - ותקבל אסון.
לעומת זאת, אם כוונתך היא לתת עדיפות כלשהי לבעל תואר ראשון כלשהו, בקבלה לביה"ס לרפואה, ולחייבו להשלים את החומר החסר - בזבזת חלק ניכר מזמנו, ובזבזת משאבים יקרים למערכת. אינני רואה כל יתרון ברעיון הזה.
אני עדיין ברעיון שמשבר כח האדם ברפואה יפתר רק כאשר יגדילו את מספר מקומות הלימוד בארץ, וישפרו את מעמד הרופא ככלל, במיוחד במקצועות בעייתיים שמספר המתמחים בהם נמוך מהצרכים. פתרון מערכתי כזה, כוחו יפה גם לצה"ל, אם כי אין כל פסול באם צה"ל יממן לימודים בתמורה לחוזה ארוך, ו/או יאפשר מסלולי קידום והתמחות יותר מגוונים לבוגרים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #17  
ישן 18-11-2008, 21:48
  tamido tamido אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.02.06
הודעות: 1,132
ניתן גם ניתן
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי amirsgv שמתחילה ב "אתה בטוח שזה אפשרי ?"

בזמן שלמדתי לתואר ראשון בביולוגיה, אחותי למדה בביה"ס לרפואה שנה מעלי.

הקורסים היו כמעט תואמים (וע"כ הורישה לי מידי שנה את ספרי הלימוד) מלבד שני קורסים ספציפים שאינם נלמדים במסגרת תואר ראשון בביולוגיה (היסטולוגיה - שאגב אני כן למדתי אך באוניברסיטאות אחרות לא מלמדים זאת - ואנטומיה). ע"כ המלצתי על מעבר החל מהשנה השלישית ללימודים ולא בשנה הרביעית ע"מ שהסטודנט כן יוכל להשלים את הקורסים החסרים, אמנם בלחץ גדול אך לפחות לא בתקופה הקלינית.אך בכל זאת באם הסטודנט עובר בשנה הרביעית השלמה של שני קורסים איננה מטרה בלתי ניתנת להשגה.

לינק לתוכנית הלימודים באוניברסיטה העברית :http://yearbook.md.huji.ac.il/default-in.asp?id=143
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #18  
ישן 15-11-2008, 22:26
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,291
Facebook profile
המחסור באנשי רפואה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי FiReBall שמתחילה ב "צה"ל נאבק במחסור ברופאים: מקים בית ספר לרפואה"

הוא בעיה כלל עולמית וגם חר"פ וגם משרד הבריאות הגיעו למסקנה הזו כבר לפני מספר שנים והחלו להיערך בהתאם.
ההיערכות היא ברבדים שונים וללא ספק בי"ס צבאי לרפואה הוא גולת הכותרת שבהם.
דוגמה נוספת לפרויקט הכשרת אנשי רפואה המשותף לחר"פ,משרד הבריאות ומשרד החינוך:
תלמידי כיתות ז' שעוברים מבחני מיון מתקבלים לפרויקט בשם "מצוינות ברפואה" הנערך בחטה"ב של בתי ספר מסוימים בארץ במסלול דו שנתי.
השיעורים (שעתיים בשבוע) מועברים ע"י סטודנטים לרפואה מתוך כוונה להכניס לילדים/נערים מושגי רפואה וזה כולל סיורים במוסדות רפואה שונים, התנסות במעבדות וכד'
בתום שנתיים עם הגיעם לכיתה ט', הבוגרים של הפרויקט יוכלו להמשיך במגמת רפואה לבגרות (10 יח' בגרות) וזה כולל יום לימודים בשבוע בפקולטה לרפואה באוניברסיטה הסמוכה ופעילות כחובש במד"א.
מי שיסיים י"ב במגמה הזו יגויס לחר"פ כעתודאי רפואה במסלול מקוצר ובגיל 23 לערך ימצא את עצמו רופא ביח' קרבית חתום קבע כמה שנים טובות.
צה"ל יקבל רופא צעיר בעל כושר קרבי והעתודאי יקבל רישיון רופא בגיל מוקדם עם תעסוקה כרופא וצבירת ניסיון עד גיל בו עמיתיו שלמדו במסלול הרגיל (7 שנים אחרי הצבא) רק מסיימים את לימודיהם ומתחילים התמחויות.
הפרויקט הזה בן 4 והמשתתפים מהמחזור הראשון נימצאים כעת בשנת בחינות הבגרות, עד עתה יש שביעות נחת מהביצועים שמפגינים החניכים בפרויקט.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 17-11-2008, 08:53
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
עם כל הכבוד - זה קשקוש גמור!
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי benihartmann שמתחילה ב "דעתו של הקרפ"ר בנושא"

לא משנה מהו רף הקבלה לביה"ס לרפואה. משנה מהו מספר המקומות!
גם אם תוריד את הרף - עדיין תקבל ללימודים רק את אלה שהגיעו למקומות הראשונים, ואם כל מה שיש לך זה למשל 120 מקומות, אזי תקבל 120 תלמידים. נכון שבין זה שבמקום ה- 120 ברשימה ובין זה שבמקום ה- 121 מפריד לפעמים שבריר של נקודה, וזה אולי לא הוגן, אך מה לעשות, זהו זה.
אם צה"ל רוצה פתרון פשוט ונוח, שיממן לימודים למחזור מורחב - למשל 60 תלמידים נוספים בשנה, בתמורה לחוזה ארוך טווח עם הבוגרים האלה. טכנית זה ניתן לביצוע בנקל - וראה את המחזור האמריקאי בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת ת"א. כל מה שצריך זה תקציב מתאים. התשטית ישנה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #23  
ישן 20-11-2008, 16:44
  מק1 מק1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.02.05
הודעות: 126
זה קל להאשים אחרים בקבעון, כאשר הפיתרון שאתה מציע
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "מפלאי הקיבעון...."

יקר, וכנראה לא מציאותי.

1-התפקיד של הרופא הגדודי בצה"ל מתיש. נקודה.זה נובע מאופי הפעילות: רופא שוהה שעות ארוכות ביום בשטח, במשימות שונות, מלווה את הכוחות בלילות בביצוע מעצרים ופעילויות אחרות, ונותן שירותי רפואה גם לכוחות בטחון שאינם צה"ל. אחרי כל זה, לפעמים ב2 או 3 לפנות בוקר-הוא גם מבצע מסדר חולים. מעט מדי רופאים? לא אמרת כלום. יש גדודים (גם של חי"ר!) ללא רופא כלל- פארמדיק בלבד וזהו.להוסיף רופאים: רופא אינו מוצר מדף. אין רופאים מובטלים (להיפך).
2-יש אכן צבאות שבהם רופאים גדודיים ממלאים תפקיד זה במשך זמן ארוך. מדובר בבסיסי קבע, והרופא כמעט ולא יוצא לשטח.רופאים קרביים בארה"ב ובריטניה לא משרתי בתעסוקה מבצעית מעל לשנה. יש שחיקה .
3-בוודאי שניתן לשנות את המסלול. ניתן לקבוע שרופא עתודאי בחובה ובשתי שנות הקבע ימלא תפקיד קרפ"ג בלבד. זה אומר: 5 שנות עבודה אינטנסיבית- עם מעט שינה (בכוננות, עם בגדים ) ומעט יציאות הביתה (כדי שרופא גדודי יצא הביתה יש להביא רופא מחליף- בד"כ מילואימניק, ואין כסף). נא לא לשכוח: חלקם הגדול נשואים ואבות לילדים. גיל ממוצע 29. אני מהמר שרובם ישוחרר מצה"ל לפני תום השרות.
4-לא כל רופא בצה"ל הופך לרופא אוגדתי (סא"ל). רובם משתחרר כסרנים אחרי 2 שנות קבע.

הערה אחרונה: רופאים מעדיפים לעבוד בבית חולים, להתמחות, להתקדם מבחינה מקצועית. חוץ מזה: בבית חולים לא יורים עליהם...כדי לשנות זאת יש צורך לתגמל אותם בהרבה מאד כסף-ואין.

נערך לאחרונה ע"י מק1 בתאריך 20-11-2008 בשעה 16:47.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #24  
ישן 20-11-2008, 17:22
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
מי טועה?
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי מק1 שמתחילה ב "זה קל להאשים אחרים בקבעון, כאשר הפיתרון שאתה מציע"

אין לי וויכוח עם העובדות שאתה מתאר. יתכן ולא ירדת לסוף דעתי. הקיבעון הוא במסלול החד כיווני שרופאבצה"ל מבצע. אין כל מניעה שבין פרק של שנה בגדוד ועוד שנה בגדוד, יעשה הרופא שנה בבסיס ערפי או אפילו כפרק בהתמחותו. בעית הבעיות היא מחסור ברופאים, גם בצבא וגם בקנה מידה ארצי. צה"ל רואה יותר את עצמו ודואג לעצמו וזה טבעי, אך הפתרון למצוקת הרפואה הוא בדרג לאומי. לא אכנס לזה כי זה לא המקום. הפתרון לצה"ל הוא להיות יותר מושך לרופאים לחתימה ארוכה, וזו אכן בעיה כאובה. חלק מהפתרון הוא בכיוון של הפרטת שירותי רפואה ראשונית לאוכלוסיות השונות בצבא, ובימים אלה הנושא זז, לאחר יותר מתריסר שנות קיפאון.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #25  
ישן 20-11-2008, 17:36
  mardona mardona אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.08
הודעות: 82
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "מי טועה?"

מצוקת הרופאים בצה"ל היא בעיה ידועה והיא נובעת בגלל סיבות רבות כגון אטרקטיביות,קושי הקבלה וכו'..
הבעיה היותר חמורה היא ברמה הארצית שממש חסרים רופאים ובמיוחד עם התמחויות של רופא עיניים/רופא מרדים
ששם המצב הוא משהו כמו רופא אחד ל 100,000 אנשים(שמעתי על כך לא מזמן).
הפתרון המתבקש הוא כמובן פתיחת עוד פקולטה לרפואה לקליטת עוד סטודנטים לרפואה.סף הקבלה לרפואה כלל לא קשור לכך מפני שבכל מקרה מקבלים את ההכי טובים ועל סמך זאת מציבים את התנאי קבלה.
נובע מכך שאם תפתח עוד פקולטה גם יהיו יותר מקומות וגם סף הקבלה יהיה קצת יותר נמוך.
הפתרון הזה חייב להיות מיושם באיזה שהוא שלב,פשוט עצוב לראות סטודנטים לרפואה פוטנצייאלים שעוזבים את הארץ ומבזבזם הון תעופות בחו"ל רק בגלל תנאי הקבלה המגוכחים להפליא(שנובעים מחוסר הפקולטות),סלחו לי אבל מי קבע שצריך להיות גאון במתמטיקה כדי להיות רופא טוב?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #27  
ישן 05-12-2008, 19:58
  mardona mardona אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.08
הודעות: 82
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי benihartmann שמתחילה ב "אין מחסור ברופאי עיניים"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי benihartmann
למיטב ידיעתי ,כעת , ישנו מחסור חמור דווקא בכירורגים. כירורגיה כללית הינה התמחות קשה

ושוחקת. אין מחסור ברופאי עיניים בארץ, אולי במקומות מרוחקים.

התמחות ברפואת עיניים הינה התמחות מאוד מבוקשת ויוקרתית, ואין

,למיטב ידיעתי , מחסור במתמחים. להיפך ,ישנם מספר מועמדים על כל משרת מתמחה פנויה.

אאל"ט יש כעת בישראל כ700 רופאי עיניים.

אני עובד שנים רבות בבית חולים ממשלתי גדול כרופא עיניים בכיר.

אגב ,היום נפגשתי עם חבר רופא אשר ביתו הינה רופאה עתודאית . היא משרתת כרופאה בבסיס טירונים.
.
השירות כרופאה צבאית קשה לה מאוד.


היני שמח לראות שישנם רופאים אשר מגיבים בפורום.
לגבי רופאים מרדימים היני יודע זאת בוודאות שישנו מחסור חמור ברופאים עם התמחות זו.
לגבי רופאי עיניים,אני מודה שזאת הייתה ספקולציה על סמך כך שהיני גר בעיר עם 60,000 תושבים ורופא עיניים אחד.

אגב אני מלש"ב ואני מאוד מתעניין בעתודה הרפואית ושוקל זאת בכובד ראש.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #28  
ישן 21-11-2008, 14:05
  מק1 מק1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.02.05
הודעות: 126
גם לי אין ויכוח עם עובדות
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "מי טועה?"

לכן הדרך היחידה לפתור את מחסור הרופאים בצה"ל היא ע"י הוספת רופאים צעירים (גם אם מדובר בהקמת פקולטה חדשה, לרפואה צבאית) ולא ע"י החתמת רופאים לקבע ארוך.

הבעיה בתפקיד ראשון, קרפ"ג , בעיקר, והצעתך שהרופא ישרת שנה כקרפ"ג , יצא לשנה לשרות עורפי או התמחות ויחזור לשרת כקרפ"ג שנה נוספת לא ברת יישום.
ראשית כבר כיום הוא משרת שנתיים-וחסרים רופאים. התמחות לשנה?- אין דבר כזה. לא מאושר פרק התמחות בן פחות משלב (שנתיים עד שנתיים וחצי) ובין שני השלבים לא יאושר מרווח של מעל לשנה וחצי. אלה דרישות שהאקדמיה לא תשנה עבור צה"ל.
שנית - מעבר לתפקיד עורפי: בעורף יש מספיק רופאים" בעלי פרופילים לא קרביים ורופאות (אגב- חלק מהרופאות ממלאות תפקידים קרביים).
הארכת חוזי קבע אינה פתרון- לא תוכל להחזיק ברופאים בתפקיד קרפ"ג שנים ארוכות באמצעות פיתוי כספי. הרופאים רוצים להתמחות ולהתקדם ולא להתקע בתפקיד ראשון .

צה"ל ממן את לימודי הרפואה של העתודאים ומשתתף בשכ"ד מזה למעלה מעשור- ואין תורים למסלול. לכן כאשר יש אפשרות להגדיל את מספר הרופאים בצה"ל ע"י הוספת המסלול הצבאי- לדעתי זה פתרון טוב. הרופאים הללו לא יהיו גרועים מהרופאים שלומדים כעת בחו"ל.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #29  
ישן 04-12-2008, 08:22
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.07.06
הודעות: 15,705
הרושם הראשוני היה כי מדובר ב'ברווז' יחצ"ני. מובן כי צה"ל אינו יכול להקים פקולטה.
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי benihartmann שמתחילה ב "דעתו של הקרפ"ר בנושא"

הדברים בנושא הושמעו מפיו השקול של פרופ' דולב [האיש בעל הנסיון הפיקודי-ארגוני רפואי הגדול בצה"ל בעת מלחמות]. עפ"י רוח דברים אלה נראה הרעיון אחרת. הגיוני ומרענן.

לא. אין מדובר בגחמה בסגנון 'אין לנו מספיק עתודאים טובים אז נפתח פקולטה משלנו ונקבל את מי שנרצה'.

העובדות:
[1] עלול להסתמן מחסור משמעותי ברופאים בדרג השטח והדבר יכול לפגום ברפואת השגרה
[2] תמריצים כלכליים לכשעצמם לא פתרו את הבעיה
[3] אין מחסור בנרשמים לעתודה. כמעט אלף תלמידים מציגים מועמדותם בכל שנה. אין עוררין גם על איכותם של נרשמים אלו. מיעוט הזדמנויות לשיפור הפסיכומטרי והבגרות, חוסר בשלות לעיתים בראיונות וכו' מפחיתים מסיכויים היחסי לקבלה ברף הדרישה הקיצוני הנוכחי ולמלא את השורות הדרושות לחר"פ.
[4] אין כל ערך מנבא בהבדלים בין 770 ל760 בפסיכומטרי לגבי איכותו של הרופא לכשיסיים את בי"ס לרפואה. גם האוחז בציון הנמוך מעט מבין השניים יכול להחזיק כיום ברשיון לרפואה רק שיצטרך לעשות זאת דרך מעבר מיותר בשדות זרים.

עיקר הדברים: צה"ל יצור מסגרת לימודית משולבת תחת פקולטה פעילה ואיכותית. הוא יוסיף מקומות והוא זה שיחד עם המתקבלים יהנה באופן הוגן ראשון מן המקומות המוספים. הסטודנטים ילמדו את שנלמד במסגרת הרגילה ובנוסף יושמו דגשים על נושאים הנוגעים לרפואה הצבאית.

המסגרת תפנה גם אל בוגרי צה"ל ועל המקום במסגרת יתמודדו גם חובשים וקצינים קרביים - אשר התאמתם והסתגלותם למסגרת כבר עמדו למבחן והגעתם אליה נעשית במודע ובמחשבה בוגרת.

שתי קבוצות אלו [כמעט אלף מועמדים לעתודה ומשוחררים רבים] הינם קבוצת איכות מספיק גדולה ממנה יברור צה"ל בכפוף לשיקולים אקדמיים ומקצועיים את המתאימים ביותר.

התמריץ שבעצם הקבלה לבי"ס לרפואה בשילוב מימון שכ"ל, מעונות, הבטחת אופק מקצועי וכו' - די יהיה בו בכדי למלא את השורות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #31  
ישן 12-03-2009, 20:22
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,291
Facebook profile
יש תחומים שכבר הופרטו
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי strong11 שמתחילה ב "כתבת המשך בנושא מתוך הארץ, על בסיס דו"ח מבקר המדינה"

המבקר גם קורא למשרדי הביטחון, הבריאות והאוצר ליישם את ההחלטה להקים וועדה בין משרדית שתבחן את עתיד מערך שירותי הרפואה של צה"ל. עוד קורא המבקר לדאוג לכך שהמהלך להפרטת חלק ממערך זה ייעשה בצורה מסודרת.
זה לא חדש שמערכת הרפואה האזרחית מעניקה שירותי רפואה לצה"ל מלבד שירותי חירום/טראומה, לדוגמה:
- בי"ח סורוקה מבצע בדיקת "תגר מטכולין" (בדיקת תיפקודי ריאה) למועמדי קורס טיס.
- כשנתיים כבר מופעל שירות "ביקורופא" לחייל השוהה בביתו וצריך שירותי רפואה במקום לגשת לקצין העיר.

אגב, למרות המחסור ברופאים בצה"ל, ישנם רופאים ממערך המילואים מסורים ומשקיענים שחלקם אף מוכן להקפצה של רגע, הכתבה "חתולים על ינשופים" על רופאי סורוקה המשרתים ב 669 כאן


נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 12-03-2009 בשעה 20:24.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #32  
ישן 12-03-2009, 22:45
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
 
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי strong11 שמתחילה ב "כתבת המשך בנושא מתוך הארץ, על בסיס דו"ח מבקר המדינה"

עכשיו צריך שמישהו יביא את הראיון המקיף של קרפ"ר לMEDICS בגליון נוב' 2008. עיקר הראיון דיבר על המחסור ברופאים, על תקלות במלחמת לבנון השניה, על הפניה של רופאים ליחידות קדמיות על פני יחידות עורפיות וטיפול בחיילים העורפיים שיופרט.
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:46

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר