11-11-2008, 08:55
|
|
|
|
חבר מתאריך: 15.08.05
הודעות: 2,844
|
|
שאלתי את זה בעבר הנה תראה
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=358604
ציטוט:
במקור נכתב על ידי The Cheff
מצאתי את המתכון הזה באיזה פורום, איני יודע מה הוא באמת שווה. בכל אופן בשווקים ניתן למצא את הסוכריות הנ"ל במחירים זולים, לדוגמא, במחנה יהודה מוכרים 400-500 גרם בעשרה שקלים (בקניונים באיזור המרכז מוכרים 100 גרם ב 12 ש"ח...)
סוכריות גומי
150 גרם מיץ לימון טרי + גרידת לימון או מיץ תפוזים טרי וגרידת תפוז
30 גרם ג'לטין
125 גרם גלוקוזה נוזלית
75 גרם סוכר
תבנית של קרח (אפשר להשתמש גם בתבנית עם דוגמאות)
סוכר לציפוי
- מערבבים מיץ וגרידת לימון או תפוז וג'לטין. התמיסה צריכה להספג במשך כ-10 דקות לפחות.
- מוסיפים גלוקוזה. וסוכר.
- בתום 10הדקות מחממים את התמיסה במשך כ-2 דקות במיקרוגל עד שהכל נמס. כדאי להכניס את האצבעות ולבדוק שאין גבישים זעירים של ג'לטין שעדיין לא נמסו.
- יוצקים לתבנית שהורטבה מראש במעט מים. מקררים במקרר (או במקפיא) עד שמתמצק.
- כדי להוציא את הסוכריות מהתבנית, שמים את התבנית במים רותחים עד שהמעטה החיצוני נמס ואפשר להוציא את הסוכריות מהתבנית.
- טובלים בסוכר ואוכלים.
הערה: אפשר גם לצקת את הסוכריות לתבנית מלבנית ולחתוך אותן כשהן מתקשות.
|
|