10-11-2008, 13:54
|
|
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
|
|
חבר מתאריך: 01.01.06
|
|
פרנקל 28 או Frankl28
זה סיפור על משפחה שהחלה את דרכה אי שם במקום קטן בשם שאמורין (Samorin)בסלובקיה- משפחת פרנקל. מדובר במשפחה של סבתי מצד אמי.
אני אדלג על אבות המשפחה הקדומים ביותר ואגיע לזוג המרכזי שממנו הכל התחיל- רגינה ודוד פרנקל. לזוג נולדו עשרים ושמונה (כן כן, 28!) ילדים- ללא תאומים או שלישיות.
מתוך 28 הילדים, על 8 אנחנו לא יודעים דבר, 6 לא הגיעו לבגרות ו- 14 העמידו צאצאים. (למעשה רק 13, אבל במשפחה אחת אימצו ילד של אח אחר).
לפני שנה בערך ישבנו- סבא וסבתא שלי, בן דוד של סבתא שלי, אמא שלי, אחותי ואני, ועלה רעיון לעשות אתר למשפחה. אחרי סריקה ממושכת והשוואת מחירים (כי ידענו שזה הולך להיות מושקע) נבחר האתר- myheritage.
לאחר שהעלינו את כל החומר שהיה בידנו אודות המשפחה לאתר- עלה לי רעיון- עכשיו צריך לעשות כנס משפחתי! מדובר בפרויקט לא פשוט- כינוס אנשים מארבע ואולי אף חמש יבשות שונות במקום אחד בתאריכים מסויימים. התחלנו לגלגל את הרעיון.
ב-30.10.2008 נפתח כנס פרנקל הראשון.
הכנס נערך בנתניה, ואליו הגיעו כ-65 אנשים מכל רחבי תבל (אוסטריה, הונגריה, ארה"ב, אוסטרליה, ישראל). הגיעו אנשים מענפים שונים בעץ (צאצאים של האחים שנותרו לרגינה ודוד).
אני מצרפת פה מס' תמונות מהכנס, כדי לנסות להמחיש עד כמה זה ממכר. אנחנו לא מצליחים להרגע מהעניין, ומתכננים כבר את הכנס הבא- כנראה בשאמורין. התכנון הוא לקיים את הכנס בבניין שהיה פעם בית חרושת של המשפחה והיום בונים במקום מלון. מסתדר לנו עם התכניות- יופי יופי!
יש לי עוד המון המון מה לספר, אבל זו טעימה קטנטנה. תהנו.
ענף שרובו ככולו הגיע מהונגריה:
ערב סיפורי משפחה- המבוגרים במשפחה מספרים על זכרונות מאבות המשפחה:
ה"יורשים" לשימור הסטוריית המשפחה
משמאל- אני, מנחה האירוע ואיש יקר במיוחד(שאינו יורש, אלא פשוט עמד שם)- ג'ון בלן, ליסה היקי (ארה"ב), אחותי, ג'ו אופנהיימר (ארה"ב)
צילום משפחתי של כל מי שהיה ביום שישי בבוקר במפגש. בערב הגיעו עוד אנשים והיה צילום נוסף. החולצות הוכנו מבעוד מועד, כמובן.
ענף שהגיע כולו מארה"ב לצורך האירוע: