|
16-12-2008, 22:04
|
|
|
חבר מתאריך: 02.03.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי צ'ומפי
לפעמים אני מתקשה להבין, כיצד אנשים מאוד אינטלגנטים, כאשר הנושא מגיע לשירות בנות בתפקידי לחימה, האינטלגציה שלהם נעלמת.
|
הם בסה"כ לא חושבים כמוך.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי צ'ומפי
יש אצלי קצין ביחידה (קרבית, לוחמת), איש היי טק בכיר שהתבטא בפני כי אין לו בעיה כי כל החיילים בפיקודו יהיו נשים. מבחינתו לא תהיה כל פגיעה ביכולת התפקודית של היחידה למלא אחר משימותיה הצבאיות. שטות מוחלטת.
|
השאלה היא כמובן מהן המשימות הצבאיות של היחידה, ואילו חיילות הוא מקבל.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי צ'ומפי
לחימה/מלחמה/קרב/פעילות מבצעית היא מצב בו מוטל על האדם, לאורך זמן, עומס גופני ועומס מנטלי.
|
עמידות מנטלית לא יחודית לגברים, ועומס גופני בזמן לחימה - תלוי איזה עומס. חוסר שינה, חוסר מזון והתרוצצויות הן משהו שגם נשים מסוגלות להסתדר איתו בשלב כלשהו בחיים - אחרת כולנו היינו נולדים איכשהו מבטנו השמנה של מילואימניק שעיר.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי צ'ומפי
גם חייל מילואים, ללא כושר, עם צמיגים, יש לו יכולת פיזית מובנית מדרך הטבע, ואיתה הוא יצא לקרב. איתה הוא ילך עם המשקלים והנשק, איתה הוא ירעב ואיתה הוא יסתער.
|
יש רק סוג אחד, ברור ומובחן למדי, של תפקידי לחימה בהם נדרשים ללכת עם משקלים ולהסתער. באופן בכלל לא מפתיע, אתה לא תראה בנות בתפקידים האלה, וגם לא את רוב שנתון הגיוס של הבנים.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי צ'ומפי
בהיבט המנטלי, החשוב לא פחות - יש קושי מובנה לעבור ממצב רגיל, של יום יום, למצב של לחימה.
יש קושי מנטלי בלתי מבוטל להיות במצב של לחימה מתמשכת.
|
והמצב הזה לא נורמלי לאף אחד, לא רק לנשים. אז איך הן מסתדרות? כמו שגברים מסתדרים. בסופו של דבר במלחמה האחרונה חיילות תותחנים השתתפו בשיגור רקטות, טייסות טסו, מכונאיות מוטסות עלו למסוקים, ואלו שבמעטפת הלחימה המשיכו בתפקידיהן הרגילים. אלמלא קרקל למשל, היו לך שניים-שלושה גדודי מילואים יותר שהיו מקבלים צווים מוקדם יותר.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי צ'ומפי
ובמלחמה, כמו במלחמה. יש מצבים קשים. נעשים מעשים שבאופן רגיל אדם לא עושה אותם. עושים מעשים מחוספסים, בוטים בלתי נעימים שהכורח המציאותי מחייב אותך לעשותם.
|
וזה בולט במיוחד ביחידות קו המגע של מערך השדה - חש"ן וחיר"מ, שבהם כרגע לא משרתות נשים ולא ישרתו גם בעתיד הקרוב. לא שלשחרר מטח של רקטות מצרר זה נעים ויפה יותר, אבל זה נעשה בצורה מאוד לא אישית ולא דורש מאמץ פיזי חריג יותר. ואם כבר יש מלחמה, אז התחספסותן או אילוצן של חיילות להשתתף במשהו בוטה היא בעיה משנית בהשוואה לכל השאר.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי צ'ומפי
אשה, מטבעה, (ואין הדבר מפחית מערכה), לא בנויה, מנטלית ופיזית, למלחמה.
|
אולי למלחמה בה צריך לבעוט, לנשוך ולהרביץ בנבוט. כאמור, תפקידי הלחימה הם מעבר לחיכוך ישיר בקו המגע. כמו כן, החל מצה"ל ועד ל"נמרי השחרור של טמיל אלאם" (אחד הארגונים עם הסמל המכוער ביותר שראיתי) כשחסרות ידיים לוחמות, מסתבר שנשים מסתדרות עם זה לא רע ונותנות תפוקה צבאית יעילה למדי.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי צ'ומפי
לא לחינם אמרו חז"ל, בהכירם את הטבע האנושי היטב, כי דרכו של איש לעשות מלחמה ואין דרכה של אישה לעשות מלחמה, דרכו של איש לכבוש ואין דרכה של אישה לכבוש.
|
בתקופת חז"ל נשים גם לא תמיד החזיקו ברכוש פרטי, היו פסולות לעדות ונהגו לגנוב שיער ממשרתות כדי להכין פאות. בתקופת חז"ל כדי להלחם במישהו היה צריך לקחת חפץ כבד ולהרביץ לו באופן אישי.
כמו כן, לאור אבחנותיהם המופלאות של חז"ל על קוצים שהופכים לצבועים וערפדים, אני אפקפק בהיכרותם עם טבע כלשהו, גם האנושי.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי צ'ומפי
האבחנה היא מנטלית, נפשית, מציאותית - לא הלכתית. "דרכו של איש".
ולמי שחז"ל לא עושה לו את זה - שילך לראות את אבי קושניר.
|
היו גם הבחנות לפיהן נשים לא אמורות לעבוד או להצביע. אבל כלא היה מי שיעבוד נשים עבדו פתאום, ואחרי שהן עבדו הן גם התחילו להצביע בבחירות ואפילו להיבחר. חלפו עברו הימים בהן לינקולן היה צריך לגדל זקן כדי למצוא חן בעיני הגברות - שאמנם לא יכלו להצביע אבל יכלו לשכנע את הבעלים שלהן...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי צ'ומפי
תסתכלו ימינה ושמאלה, כמה מהנשים שלצידכם, אתם מסוגלים לדמיין אותן צועדים לצידכם לכיוון בינת ג'בל או מתקנות איתכם את הזחל בפאתי עייתא א-שעב?
|
אני בעצמי לא הייתי צועד לבינת' ג'בל, אבל זה בגלל שיש לי שיגדון. אבל שוב - לחימה זה לא רק לצעוד ולתקן זחלים. על כל תותחנית, מכונאית, טייסת, תצפיתנית וכו', אתה מפנה עוד זוג רגליים שעירות וגבריות שאתה יכול להעמיס עליהן ציוד חי"ר.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי צ'ומפי
ועוד לא כתבתי דבר על המשמעות של יציאה של אישה למילואים, כשיש לה ילדים בבית. מה נראה לכם יותר הגיוני, שהגבר יצא למילואים של 30 יום וישאיר בבית אישה ו-2 ילדים קטנים, או שהאישה תצא למילואים ותשאיר את הגבר עם הילדים? מה יהיה יותר טוב לילדים? מדוע לדעתכם?
אני מבטיח כי מי שיענה לעצמו ביושר על השאלות הללו, לא ייחשב לשוביניסט אלא לריאליסט.
|
לפי ההגיון הזה, נשים גם לא צריכות לצאת לעבוד. לילדים גם לא יקרה שום דבר מזיק אם הם יבלו קצת עם אבא, ולאבא לא יקרה כלום אם הוא יטפל בהם קצת. יש גם כאלה שעושים אאוטסורסינג לסבא וסבתא - יש מספיק ילדים ששני ההורים שלהם עבדו שעות נוספות למשך "קצת" יותר מ30 יום ברציפות, בקושי ראו אותם והם גודלו ע"י הסבים והסבתות, ויצאו נורמליים לגמרי.