במקור נכתב על ידי Gilgamesh
פחות או יותר ענית לעצמך.
אבל, מפציצים אסטרטגיים מאפשרים לך את הייתרונות הבאים:
1. התקפה רצופה בטווחים ארוכים.
מה זה התקפה רצופה? לשהות יומים באוויר? האם משך יומיים לא ינסו לתקוף אותם?
היתרון הגדול של מפציץ אסטרטגי הוא היכולת להגיע מישראל לסין, רוסיה או ספרד ולשאת עשרות טילים מונחים. אתה מציע לתקוף את הסינים או אולי ההודים? אולי הרוסים?
אני לא רואה את ישראל פועלת בכוון.
עובדתית יש 0 סכוי לעמוד במלחמה מול סין (כולל היכולת הצבאית, הכלכלית והפוליטית הסינית).
2. מיקום המטוסים מחוץ לטווח ההשפעה של האויב, כלומר בבסיסי אויר במדינות בעלות ברית.
אתה רואה משהו שיאפשר לך להחזיק צי של מפציצים שאיתם אתה תתקיף צד ג? באותו הרגע גם הוא מעורב כי הוא התיר התקפה משטחו? מה יצא לו מזה? אנחנו לא אמריקה.
3. בדומה לנשק אטומי, קבוצות קרב של הצי גם טייסת מפציצים היא מנוף דיפלומטי אסטרטגי עצום, שמכופף בכוח את רצון האויב להילחם. נחיתה של טייסת כזו בכל מקום בעולם שוברת מאזנים אסטרטגיים.
גילגמש, אנחנו כ- 6 מליון יהודים החיים על פיסת ארץ בגודל עיר גדולה.
יש לנו יכולת כלכלית לחיות ברמת חיים ממוצעת. יש לנו יכולת צבאית להלחם כפי שלא היה מעולם לעם היהודי. אבל לא הרבה מעבר לכך.
4. אם המפציצים הם תוצרת הארץ, אז הם מעידים על היכולת הטכנית והתעשייתית של ישראל. כפי שלווינים ומטוס הלביא פתחו בשעתם את השוק למוצרים תוצרת הארץ. יש מועדון מצומצם של מדינות בעלות מפציצים אסטרטגיים. טוב להיות במועדון הזה.
לאחר האמברגו הצרפתי ישראל בנתה מטוסים. אני מאמין שאם ארה"ב לא תהיה מוכנה לספק לנו מטוסי קרב - ישראל תלמד בשנית איך ליצרם.
השאלה אם אין משהו יותר חשוב לעשות עם הכסף?
מפציצים, בכמה ישראל תצטייד? 10-20? אם כך, מחירם צפוי להיות יקר ביותר (עלות פיתוח ויצור לכמות זעומה).
האם יש צורך במפציצים כאלו? לדעתי לא.
אם תקציב הבטחון היה כולל כמה מיליארדים לטובת בניה של מפציצים - הייתי אומר שיש להעביר את הכסף לטובת נושאים אחרים: הגדלת כמות חלפים ותחמושת, הגדלת כמות אמונים לחיי חובה ומילואים, הצטידות ביותר משאיות חדישות על פני כאלו שיוצרו לפני 30 שנים יותר, הגדלת כמות מסוקי הקרב,.... ואפילו מעביר את הכסף למחקר בתחומים שלא קשורים לצבא (נניח ניצול אנרגית שמש בנצילות גבוהה, התפלת מים בזול, רפואה, ......), הייתי מקציב יותר כסף לחינוך עממי עד גבוהה, מגדיל סבסוד של ילדים במעונות יום (לטובת בעיקר נשים עובדות), .....
כל אלו חשובים יותר מעוד 20 מפציצים שעולים מיליארד ליחידה ואני לא רואה באיזה מתאר נשתמש בהם.
5. גם מפציץ יכול להיות רב-משימתי. עם יכולת מובנת כמטוס מודיעין, ל"א, מטוס נגד צוללות ובעתיד גם מטוס נושא לייזר נגד טילים.
תפסת מרובה לא תפסת, את כל היכולות שאתה כותב לפתח בו זמנית? משמעו כי יחידה תעלה הרבה. כמה זמן תפתח את כל היכולת? איזה צוות של מדענים, מהנדסים, טכנאים, בירוקרטים, מבקרי פנים, אנשי תדמי ויח"צ, פועלים על רצפת היצור, .... אתה מתכוון להחזיק? כמה זמן יש להם להביא מטוס מנייר שסובל הכל למטוס שטס ומבצע? גם אם יש ביכולתינו האם זה מה שמדינת ישראל היום צריכה לעשות?
6. כאשר הטרור הוא גם גלובלי וגם איום משמעותי, אז גם צה"ל צריך להיות גלובלי. להיות מסוגל לתקוף בזמן קצר בכל מקום בעולם שממנו מתפתח האיום. רק למפציץ אסטרטגי יש את היכולת להמריא, לתקוף ולחזור ללא תדלוק וללא עלויות שנלוות לשיגור קבוצה שלמה של מטוסים (מודיעין, דלק ).
גלגלמש, אתה מתכוון לשלוח להק של מפציצים להפציץ 10 מבנים בטוניס? תעשה זאת בעזרת רביעיית F15 שתשליך נתיקים בדרך - למה מפציצים אסטרטגיים?
ישראל היא כן מעצמה. רק שאנחנו לא תופסים עצמינו ככאלה, ולפעמים גם לא נוח להרגיש כאלה. זו בעיה יהודית פסיכולוגית, שכדאי להתגבר עליה אם אנו רוצים שלום ורוצים עצמאות וריבונות יהודית, מקום לקבל הוראות ולהשתמש בהם כתירוץ להיעדר מנהיגות לאומית.
אני מוכן לקבל ביקורת על המנהיגות שלנו (פורום בעניני בטחון, לא רוצה לערב מין שאינו במינו), אבל זכור כי לאחר ששת הימים חשבנו שאנחנו בלתי מנוצחים, אימפריה, .... המצרים נערכים לתחריר 41? סתם תרגיל, מקסימום נזרוק אותם לכל הרוחות ביומיים.
אנחנו 6 מליון יהודים שמוקפים במאות מליוני ערבים שמצהירים בריש גלי שהם רוצים לזרוק אותנו כמו שזרקו את הצלבנים. אנחנו חיים בארץ קטנה, רב האוכלוסיה מרוכזת ברדיוס של פחות מ- 20 ק"מ.
עלינו להחזיק בכח שיגרום לצד השני לא לנסות לתקוף, ואם כן להביס אותו ומהר.
איננו יכולים לנהל מלחמות ארוכות, אנחנו מעדיפים לא להלחם ביותר מחזית אחת בו זמנית.
יש מולנו רב אוטומטי באו"ם, בכל עניין (לדוגמא גנוי לישראל בגין התחממות כדור הארץ יהיו מעל 150 מדינות שיצביעו בעד) יהיה רב נגדינו.
ישראל כמעצמה תקבל מעמד חדש מול ארה"ב ומול שאר העולם. למעצמה יש סמלים, כלכליים, טכנולוגיים וצבאיים. אנו בדרך להשיג אותם
הבהרתי כבר מה אני חושב.
.
|