30-10-2008, 18:48
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.05.02
הודעות: 8,838
|
|
מה זהו?
הגרגירי חומוס לא עברו השרייה? לא עברו בישול?
הכנה של חומוס לא דומה לבישול ארוחת צהריים או אפייה של עוגה, מדובר בתהליך שכל קיצור דרך בו (לדוגמא: שימוש בחומוס מקופסת שימורים) פוגע מאוד בטעם. יש המון דרכים להכין חומוס וגם המון ויכוחים בקשר לכמויות, זמני השריה, מיקום השימוש בסודה לבישול (בזמן ההשרייה או בזמן הבישול) ועוד.
הכנתי כבר חומוס כמה פעמים, יש שיפור בכל פעם שאני מכין אותו אבל זה עדיין לא הגיע לרמה שאני יכול להגיד שאני מכין חומוס טוב.
בגדול צריך לקנות גרגירי חומוס, שפה מתחיל הויכוח הראשון, טוענים שהסוג של גרגירים קטנים הוא הכי טוב לחומוס, אני מכניס לכלי גדול (חשוב מאוד שהוא יהיה גדול, הם מתנפחים מאוד) כוס של גרגירים והרבה מאוד מים (לפחות פי 2 מכמות הגרגירים שיש). עוד לא ניסיתי את זה אבל בעתיד אני אכניס לכלי גם שום ואולי עוד תבלינים שיתנו טעם כבר במהלך ההשרייה. מכניסים ל12 שעות בערך ואחרי 12 שעות מחליפים את המים לעוד 12 שעות.
אחרי שסימנו את תהליך ההשריה מתחילים את תהליך הבישול, גם פה חשוב לשים יותר מים מחומוס, הפעם לא צריך פי 2 אבל חלק גדול מהמים יתאדו וחשוב לשים הרבה. מבשלים את החומוס עם המים עד לרגע שמגיעים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים 1/4 כפית סודה לשתייה הבישול על אש קטנה ממשיך לבערך עוד 2-3 שעות. איך יודעים שהחומוס מוכן? מוציאים גרגיר אחד (זהירות, זה חם) ובודקים כמה קשה למעוך אותו, ברגע שהוא רך מאוד ונמעך בלי הפעלת כוח החומוס מוכן.
מעבירים את החומוס למיקסר בעזרת מסננת ומוסיפים מי בישול לפי הרצון (לא הרבה מידיי להשתדל כמה שפחות) ומוסיפים את הטחינה (סוג הטחינה הוא תורה שלמה, רוב האנשים, ואני בינהם, יגידו שטחינת "היונה" של עלי-קראון היא המומלצת ביותר. גם פה הכמות היא לפי הטעם - מי שאוהב חומוס עם טעם דומיננטי יעדיף מעט, מי שאוהב חומוס "משחתי" צריך לשים הרבה (תתחילו מ1/4 קופסה ותעלו לפי הצורך). לימון מוסיף המון טעם, אני סוחט לפחות שתי לימונים, לפי הטעם לפעמים אני מוסיף יותר. חוץ מזה שמים גם מלח, מלח לימון ושום.
מה שחשוב זה תמיד לשים קצת ולטעום, כל תבלין שמוסיפים לטעום, הכמויות מאוד חשובות אם שמים יותר מידיי ממשהו זה יכול להרוס את הטעם לגמרי.
וכפי שאמרתי, להימנע מתחליפים - לא להשתמש בחומוס מפחית כדי לקצר תהליכים, לא להשתמש בטחינה תעשייתית מידיי, לא להשתמש בתחליפי שום ולא לוותר על האיכות של הלימון
_____________________________________
הגלריה שלי בפליקר
|